arkadaşlar benim iphone yarın geliyor da gene yarın sınawım oldugu için pek inceleyemedim konuları sadece bir şey sormak istiyorum büyük ihtimalle 1.1.4 gelicek benim versiyon bu versiyondayken ilk işlemi yani restore işllemini yapmam gerekirmi o 1.1.2 yada 3 olanlar önce 1.1.4 e çıksın sonra yapsın diyemi yoksa başka bir işede yarıyormu :D birde bu işlemlere başlamadan önce kontrol etmem gereken bir şey warmı iphone da yoksa direk restore işlemini ( gerekliyse yapıp) sonra ziphone la do it all yapmak degilmi sadece birde ziphone un sitesinde şuan 3.0 ın linki war yanılmıyorsam herhalde bir farkı yoktur
arkadaşlar ben hepsini yaptım oldu ancak benim turkcell hattı tanımadı iphone diğerlerinide tanımıyor no services yazıor ne yapmam gerekiyor? + ben cihazı kayıt ettirmedim onunla bi alakası olabilir mi?
arkadaşlar benim iphone yarın geliyor da gene yarın sınawım oldugu için pek inceleyemedim konuları sadece bir şey sormak istiyorum büyük ihtimalle 1.1.4 gelicek benim versiyon bu versiyondayken ilk işlemi yani restore işllemini yapmam gerekirmi o 1.1.2 yada 3 olanlar önce 1.1.4 e çıksın sonra yapsın diyemi yoksa başka bir işede yarıyormu :D birde bu işlemlere başlamadan önce kontrol etmem gereken bir şey warmı iphone da yoksa direk restore işlemini ( gerekliyse yapıp) sonra ziphone la do it all yapmak degilmi sadece birde ziphone un sitesinde şuan 3.0 ın linki war yanılmıyorsam herhalde bir farkı yoktur
teşekkürler
Cihazın eğer 1.1.4 gelirse o zaman version'la ilgili Firmware yüklemen gerekmeyecek zaten yüklü olmuş olacak.Sen sadece ziphone girip sadece DO İT ALL yapıp,gerekli programları yükleyip cihazını kullanmaya başlayacaksın.Ben 2.6 da hiç bir sorun yaşamadım ama 3.0 da bazı sıkıntıların olduğunu okuyoruz.Önemli olan,sorunsuz yüklenmesi değil midir?
arkadaslar Boss Prefs programini yukledim ve ordan edge'yi iptal ettim. ama ekranin ustundeki "E" harfi surekli orda.. orda mi kaliyor yoksa gidiyor mu?
Ayarlar+Genel+Ağ+Edge Buradaki ayarların,yazılanları sil ve bir de öyle bak.Edge ayarını Boss Prefs'den iptal ettiysen o simge orada durmaması gerekiyor.Cihazını resetle bi daha kontrol et.Eğer Edge simgesi varsa hala sen Wi-Fi üzerinden değil de Edge üzerinden bağlanıyorsun demektir ki bu da ay sonu gelecek kabarık faturandan öğrenebilirsin.
arkadaşlar ben hepsini yaptım oldu ancak benim turkcell hattı tanımadı iphone diğerlerinide tanımıyor no services yazıor ne yapmam gerekiyor? + ben cihazı kayıt ettirmedim onunla bi alakası olabilir mi?
Bi kere telefonunu nereden ve nasıl aldın bu önemli.Ona göre bir değerlendirme yapalım.Eğer sıfır değilse cihazın kayıt dışı kalmış olabilir.Klonlanmış olabilir.Ama ilk sen açtıysan kutusunu,sana hazır kurulu gelmediyse o zaman bi kez daha restore etmeni tavsiye edeceğim.Onu kaldır bunu kaldır diye uğraşacağına 15 dk ayır ve restore et.Ama cihazını ilk sen kırmadıysan işte o zaman nedenlerini aramak lazım.
çalışma gayet başarılı olmuş elinize sağlık..benim bi sorum olucak...yaklaşık 2 -3 ay önce 1.1.2 ve 1.1.1 versiyonlu iki tane iphone kırdım...biri abimin di biri de bi tanıdığın...şimdi kendime bir tane yeni iphone gelicek 1.1.4 versiyonlu olucak büyük ihtimal 4.6 bt li...şimdi bu versiyonu kırmak için zipphone bi de iplus programlarını gördüm internette genelde, sizinde yaptığınız kırma işlemi ziphone 2.6b ile....bu sürüm 4.6 bt yi 3.9 fakeblank mı yapıyor yani daha sonra geri dönüş mümkün oluyormu 4.6 bt ye yazılımsal olarak?
ben bu yöntemle 1.1.3 telefonumu 1.1.4 yaptın oldu :) ama garip bir sorun var şöyleki : türkçe klavye yükledim türkçe karakter kullanabilmek için ama bazı web sayfalarında mesela facebook un iphone a özel sayfasında mail adresimi yazarken .com.tr deki "c" harfini türkçe klavyeden basabilip ekranda görmeme rağmen site kabul etmedi yani "c" harfini başka bir harf gibi algılıyor sanırım. İngilizce orjinal klavyeye dönüp "c" bastığımda kabul etti. böyle birşey başınıza geldi mi hiç ?
Bi kere telefonunu nereden ve nasıl aldın bu önemli.Ona göre bir değerlendirme yapalım.Eğer sıfır değilse cihazın kayıt dışı kalmış olabilir.Klonlanmış olabilir.Ama ilk sen açtıysan kutusunu,sana hazır kurulu gelmediyse o zaman bi kez daha restore etmeni tavsiye edeceğim.Onu kaldır bunu kaldır diye uğraşacağına 15 dk ayır ve restore et.Ama cihazını ilk sen kırmadıysan işte o zaman nedenlerini aramak lazım.
cihazı aldığımda kırılmıştı ama ben yanlışlıkla network ayarlarını sıfırladım ondan olsa gerek hiç çalışmadı sim kartı ne zaman taksam no servis yazıyor cihazı başka bir şehirden almıştım bidaha oraya gitme şansımda yok o yüzden nasıl simkart olayını çözebilirim bilmiyorum ?
dün 1.1.4 yaptım bende de çıkmıyor, tema indiriyorum onu yüklemiyordu dedim iphone browser ile atayım orada da var/root/Library/Summerboard/Theme yok, bazı oyunlarda main except hatası veriyor(labirent ve blackjak mesela) ama anlamadığım var/root/Library.. diye giden dizin nasıl olmaz ?
bu çözümü uyguladım ama sorun çözülmedi :(
quote:
Orjinalden alıntı: fkonuk
arkadaşlar biraz iphone acemisiyim eğer çok ahmak bi soru olursa kusura bakmayın şimdiden :) 1. not jailbroken yazıo iphonebrowserı çalıştırdığım zaman ne yapmalıyım? (önce programı çalıştırıorum sonra usb bağlıorum yada jailbreak nsl yapmalıyım telim1.1.3 tü normal programla kırdım) 2. telimde pilin sağ tarafında bi tel işareti ve altında 6 nokta(3nokta yanyana 2 satır halinde) ne olduğunu bulamadım telimi sonradan kayıt ettirdim bundan olabilirmi hatta bu yüzden kayıt yaptırdım :) şimdiden tşkrler
1. Installara gir "Sources" a gir. Edit düğmesine bas. Add düğmesine bas. burada installer.iclarified.com yaz ve OK de. Daha sonra Install bölümüne giderel iclarified başlığından Ziphone iBrickr Fix yükle.
çalışma gayet başarılı olmuş elinize sağlık..benim bi sorum olucak...yaklaşık 2 -3 ay önce 1.1.2 ve 1.1.1 versiyonlu iki tane iphone kırdım...biri abimin di biri de bi tanıdığın...şimdi kendime bir tane yeni iphone gelicek 1.1.4 versiyonlu olucak büyük ihtimal 4.6 bt li...şimdi bu versiyonu kırmak için zipphone bi de iplus programlarını gördüm internette genelde, sizinde yaptığınız kırma işlemi ziphone 2.6b ile....bu sürüm 4.6 bt yi 3.9 fakeblank mı yapıyor yani daha sonra geri dönüş mümkün oluyormu 4.6 bt ye yazılımsal olarak?
Cihazın zaten 1.1.4 olduğundan sadece Ziphone ile kırman yeterli olacaktır.Daha sonra programları yükle güle güle kullan. Ayrıca, Ziphone ile bl 3.9 düşürmeden 1.1.4' ü kırmak zaten mümkün, İlk önce 2.5 ile activate ve jailbreak yapacaksınız daha sonrada 2.3 ile unluck yapıp cihaz 4.6 bt de kalır.Ama zaten 1.1.4 olan İPhone'ni sadece 2.6 Ziphone ile kırarsan 3.9 bt olacaktır.
cihazı aldığımda kırılmıştı ama ben yanlışlıkla network ayarlarını sıfırladım ondan olsa gerek hiç çalışmadı sim kartı ne zaman taksam no servis yazıyor cihazı başka bir şehirden almıştım bidaha oraya gitme şansımda yok o yüzden nasıl simkart olayını çözebilirim bilmiyorum ?
Simkartının bloke olma ihtimali var.Başka bir cihazda denemen lazım.Cihazının bloke edilmiş olma ihtimali var.Ya da klonlanmış olabilir.Bulunduğun yerde operatörün çekmeyebilir.Anteninde problem olabilir.En son olarak ta cihazını bir kez daha restore et ve diğerlerinden de emin ol.Tüm bunları uyguladıktan sonra çalışması gerekir ama olaki çalışmadı işte o zaman neden ve niçinleri soruşturulabilir.Önce yapabileceklerini yap.
Böyle bir şeyin olabilmesi için otomatik TWEAKS 1.1.1'de Kb2 nin kurulmamış olması lazım.Yani otomatik kelimelerin gelmesini önlemek gerek.Bu sadece 'c' de oluyorsa bi anlam veremedim çünkü bende olmuyor. Ama diğer türlü otomatik gelen harfleri kaldırmak için Tweaks'daki Kb2 yi kur.
arkadaslar ben sımdı kırdım ıphone u fakat ses gelmiyor aletten ahize calısıyor ama ipodda yada baska bir uygulamada ses gelmiyor birde you tube da video yu sectıkten sonra yuklerken this movie can not play die hata verior