|
_extreme_ -> Cevap: ===> Nokia N95 & N82 Karşılaştırması Reis-i Eagles™ <=== (2 Nisan 2008; 19:55:24)
|
@Reis-i Eagles eline emeğine sağlık kardeşim [:'(] yorum kısmına gelirsek; iç mekan ve flashlı çekimleri zaten kafadan geçtim hatta bazılarına hiç bakmadım bile, sonuç belli... ancak dış mekan çekimlerinde gördüğüm şudur ki; kullandığın N82 de barizz bir problem varr... N82 ile çekilen dış mekan fotolarının büyük bir kısmında, cihaz çekilen fotonun sol tarafına bariz bir puslanma bırakıyor.karşılaşılan bu problem eğer her fotoda görülseydi, cihazın lens camında bir kirlilik var diyebilirdim ancak fotoların bir kısmında bu problem yokken büyük bir bölümünde ise maalesef puslanmalara rastlanıyor.çekilen fotoda "odaklanan kısım" ve "fotonun sağ taraflarında" netlik hakimken, sol taraf pustan geçilmiyor... ayrıca güneşli havadaki çekimlere bakarsanız N82 fotolarının genelinde bir sarılık göreceksiniz.cihazda karşılaşılan bu problem zaten yabancı forumlarda da belirtilmişti.yukarıda çekilen karelerden "SARI CORSA" fotosunun geneline, özellikle de yerlere bakarsanız bu problemi daha rahat görebilirsiniz.aynı şekilde çekilen diğer fotoların bazılarında da bu problem görülebiliyor... üst segmentteki cihazların hepsinde elbet bir sıkıntı ile karşılaşıyorsunuz; K850'de kırmızı renkleri yansıtma konusundaki sıkıntı, maalesef N82'de güneşli havada karşımıza çıkıyor.ancak tabi bu sıkıntılar firmware ile düzeltilebilir ama ben açıkçası düzelteceklerini sanmıyorum.çünkü ben bu problemleri uyguladıkları pazarlama stratejisinin bir parçası olarak görüyorum... yeni nesil fotoğraf ağırlıklı cihazlarında bu sorunlar giderilecektir diye düşünüyorum...
|
|
|
|