Arkadaşlar ben bu işi yapmış biri olarak söylüyorum ki çin malından uzak durun. Kalite falan hiç farketmez ayrıca. Hoparlör problemleri kaçınılmaz , yazılımsal sorunlar barındırıyorlar bol miktarda , java gibi dururlar ama hiçbirşey yükleyemezsiniz genel olarak. Buna inanın bizzat içindeyim. Ayrıca kamera VGA nında altında bi olay. Kameradan ümidi kesin. Sesleri yüksek çıkar ama bayağı N73 le kapışanı rahatlıkla bulabilirim
Model merakı olanlar için orjinalleri yüksek fiyattan satıldığı için bir alternatif olabilir ama unutmayınız ki fake fake dir. Kullanırken içinize sinebiliyorsa ah be şu luna nın güzelliğine bak yada şu N95 in güzelliğine bak diyebiliyorsanız problem yok. Ben olsam diyemem ve hiçbir zevk almam telefondan. Unutmadan belirteyim kendimizi kandırmayalım istediği kadar birebir olsun telefondan anlayan biri direk çakma olduğunu anlar. : Hatta kafadan direk söyliyeyim ve kullanan arkadaşların hevesini kırmak gibi olmasın ama orta joystick e odaklanırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Kalın sağlıcakla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 10 Nisan 2008; 4:55:37 >
telefonu bugün aldım phidiess ile test ettik kasada herhangibir problem yok fiyat olarak 460 ytl demiştim fakat euronun artmasından dolayı 490 ytlye aldım bugün telefonun hoparlörleri muhteşem diyebilirim kızakta herhangibir zorlanma sözkonusu bile değil ve metal sesini çok raat duyuyorsunuz menüsü birebir aynısı tema yüklemeyi denedim topici açan arkadaş tema yüklenmiyo demişti bende yükleyemedim sanırsam birprogram yardımıyla yükleniyor ahizesindeki ses çok net herhangibir problem yoq hafızası 128 mbmiş önceki yanlışı düzeltim hafıza kartı girişi falan yok telefonun ağırlığı bile orjinaliyle eşdeğer almayı düşünen arkadaş varsa benim aldığım kalitedekini tavsiye dererim kesinlikle pişman olmaz resimlerini sabah atıcam üsküdara gelebilecek arkadaş varsa telefonuma bakabilir inceleyebilir almayı düşünürseniz telefoncuylada yüzyüze görüştürebilirim
dostum senin yerinde olsam 490 ytl ona vereceğime bulurdum 2. el çok temiz 8800 orjinal hemde tepe tepede kullanırdım bana sorarsan çok para vermişsin. Ama zevk ve tercih meselesi müdahele etmek haddimiz değil sadece tavsiyede bulundum 8800 Siroccolar 500 civarı 2. el yeni alacak arkadaşlara öyle yapmalarını önermek daha mantıklı geliyor bana ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 10 Nisan 2008; 5:08:36 >
500 ytl ye ne derece sirocco bulunur bilemem sirocco kasalı 8800 olabilir mesela almadan önce baya araştırdım kullanan bunun ticaretini yapan satan bikaç tanıdığım var dediğin gibi sonuçta telefon orjinal değil ama kasasında herhangibir problem olduğunu zannetmiyorum yazılımsal problemleri elbette olucak 1.400 verip almadım telefunu o kadarınıda görmezden gelmek gerekiyor sonuçta ama yinede önerilerin için teşekkür ederim
500 ytl ye ne derece sirocco bulunur bilemem sirocco kasalı 8800 olabilir mesela almadan önce baya araştırdım kullanan bunun ticaretini yapan satan bikaç tanıdığım var dediğin gibi sonuçta telefon orjinal değil ama kasasında herhangibir problem olduğunu zannetmiyorum yazılımsal problemleri elbette olucak 1.400 verip almadım telefunu o kadarınıda görmezden gelmek gerekiyor sonuçta ama yinede önerilerin için teşekkür ederim
Dostum senin nerede oturduğunu bilmiyorum fakat İzmir deysen sana çok temiz siroccolar gösterebilirim 500 ytl ye 1 aylık cihazlar dahi var içerisinde. Yani alınmıyacak gibi olsa tavsiye etmezdim zaten
ben istanbuldayım burda 500 ytlye şirocco bulmamnın mümkününatı yok 500 ytlye sirocco kasalı 8800 olur yada çin malı sirocco olur en azından burdaki piyasa bu şekilde çok sık telefon değişltiren bir insanım telefon piyasasını az buçuk bilirim ama izmirde durumlar farklı olabilir ama pek zannetmiyorum
ben istanbuldayım burda 500 ytlye şirocco bulmamnın mümkününatı yok 500 ytlye sirocco kasalı 8800 olur yada çin malı sirocco olur en azından burdaki piyasa bu şekilde çok sık telefon değişltiren bir insanım telefon piyasasını az buçuk bilirim ama izmirde durumlar farklı olabilir ama pek zannetmiyorum
sevgili arkadaşım ben 500 ytl ye gel burda var diyosam elime birşey geçmiyor değil mi Kolayı var bana inanmıyosanız izmirli bir tanıdıklarınıza sorabilirsiniz. İşyerime giderken onlarca telefoncun önünden geçiyorum. İzmire hiç geldin mi bilemiyorum ama burada bir çarşı vardır içinde bol sayıda telefoncu bulunur. İstediğin herşeyi bulursun avea vodafone turkcell gibi abone merkezleri de dahil. Sirocco ve normal 8800 kullanan biri olarak söylüyorum. Ben telefon şirketinde çalışıyorum ayrıca çin malının ne olduğunu gayet iyi bilirim merak etme. Yukarıdaki luna nın çin malı olduğunu kaçınız fark ettiniz ? ortasında koskoca saçma sapan bi joystick var herkez oo birebir aynı olmuş diyor. Yok böyle birşey. Dahada açık konuşayım ve kesin olarak koy gel cebine 500 ytl bak alıyomusun almıyomusun sirocco buradan bir dene. Madem başka şehirdesin bilmeden konuşmanın bir anlamı yok maalesef. İstanbul un piyasası öyle olabilir İzmir bu şekilde. Daha 4 gün önce 550 ytl ye arkadaşım sirocco sattı. Aynı zamanda almıştık. O 8800 sirocco almıştı ben normal vs vs aradan zaman geçti ben farklı telefonlar kullandım o kullanmaya devam etti. 4 gün önce de sattı söylediğim fiyata sanırım N95 8 GB edinecekmiş. Çin malını eline alsan malzemesi ele verir kendini. Hadi hiçbirşey yapamadın camına bak. İstediği kadar birebir yapsın orjinali gibi bir cam koyma olayı varmı sence o fiyata ? ( Bildiğin üzere çizilmez cam var orjinalinde ve pahalı bir parçadır )
tanreall arkadaşım burda bişey ispat etmeye çalışmıyoruz yada burda var orda yok gibi bir olayada girmye gerek yok burda insanlar çin malı 8600 luna hakında bilgi almak istiyor tabiki yorum yapılacak bu konuya ama benim kullandığım lunanın resimleri ilk sayfada var ordaki joystick değil ayrıca buton orjinalindede var o bahsettin orjinal 8600 lunanın resimlerine bu adresten bakabilirisn http://www.nokia.com.tr/link?cid=PLAIN_TEXT_327288 çizilmez cam olayına bişey demiyorum seninde dediğin gibi o fiyata sonuçta 1.400 ytl fiyatı olan bir telefonu 400 ytlye alıyorsun bazı kusurları illaki olacaktır almak isteynde bunu bilerek alsın zaten ben kullanıyorum telefondan memnunum tema yükleme haricinde hiçbir yazılımsal problemle karşılaşmadım bugün orjinal lunada kullandım ağırlıkları ve kasasının şekili menüsüne kadar aynı en azından benim kullandığım replika ürün aynı forumdan bir arkadaş bana pm attı ve onunla birlikte gidip aldık zaten yorum yazmış kendiside ben 500 ytlye burda sirocco alamassın dedim izmirde alabiliyor olabilirsin burda bunu tartışmıyoruz konuyu daha fazla uzatmanında luzumu yok sence çin nokia alınmaz kendine göre haklısın bende benim kullandığım ürün gayet iyi 490 ytl verdim aldım verdiğim paranında hakkını verdi açıkçası birdaha sorsalar gene alırım benim görüşmde bu şekilde
tanreall arkadaşım burda bişey ispat etmeye çalışmıyoruz yada burda var orda yok gibi bir olayada girmye gerek yok burda insanlar çin malı 8600 luna hakında bilgi almak istiyor tabiki yorum yapılacak bu konuya ama benim kullandığım lunanın resimleri ilk sayfada var ordaki joystick değil ayrıca buton orjinalindede var o bahsettin orjinal 8600 lunanın resimlerine bu adresten bakabilirisn http://www.nokia.com.tr/link?cid=PLAIN_TEXT_327288 çizilmez cam olayına bişey demiyorum seninde dediğin gibi o fiyata sonuçta 1.400 ytl fiyatı olan bir telefonu 400 ytlye alıyorsun bazı kusurları illaki olacaktır almak isteynde bunu bilerek alsın zaten ben kullanıyorum telefondan memnunum tema yükleme haricinde hiçbir yazılımsal problemle karşılaşmadım bugün orjinal lunada kullandım ağırlıkları ve kasasının şekili menüsüne kadar aynı en azından benim kullandığım replika ürün aynı forumdan bir arkadaş bana pm attı ve onunla birlikte gidip aldık zaten yorum yazmış kendiside ben 500 ytlye burda sirocco alamassın dedim izmirde alabiliyor olabilirsin burda bunu tartışmıyoruz konuyu daha fazla uzatmanında luzumu yok sence çin nokia alınmaz kendine göre haklısın bende benim kullandığım ürün gayet iyi 490 ytl verdim aldım verdiğim paranında hakkını verdi açıkçası birdaha sorsalar gene alırım benim görüşmde bu şekilde
Sen hangi lunadan bahsettiğimi düşünüyorsun ? Aşşağıdaki mi yukarıdaki mi ? Dostum joystick dememdeki kasıt yön tuşu ortadaki. K790 daki gibi bir joystick kast etmedim. Herneyse sirocco yu alamazsın o fiyata dedin ondan söyledim. Hatta sirocco kasasında olan bir 8800 bile dedin bu durumda tartışan ben değil sen oluyosun. Ben sadece görüş belirttim. Hala da arkasındayım. Bence 2. el bir orjinal sirocco kullanmak çin malı bir luna kullanmaktan çok çok mantıklıdır.Oldu o fiyata bulamadı arkadaşlar, normal bir 8800 kullansa yine avantajlı olur. Artık noktalıyorum görüşümü belirtmek istemiştim. Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim herkesden saygılar . Küçük bir parantez; kim ne derse desin çin malı işi şans işidir. Herkezde aynı performansda çalışmasını beklemek yanlış olur. Bende çin üretimi cep telefonu satan bir şirketteyim. Bunu tekrar tekrar söylememin manası yok. Herkez benim arkadaşım burada ben size almayın diyorsam gördüğüm için söylüyorum bu piysayı.Yoksa maksadım ne olabilr ki başka ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanreall -- 11 Nisan 2008; 22:15:25 >
telefonu kullanan arkadaslar telin kamerasıyla çekilmiş bi kac foto koyarmısınız kamerası nasıl acaba merak ettim çin işi nası oluyo:) bakarsın canavar gibi çeker bellimi olur.. orjinaldeki gibi tus takımı yanıp sönüyomu şeffaf olarak orjinal gibi.. öfff bide kalite kalite diyolar bunlara netten alıcam ben ne bilim şimdi hangisi hangi kalite..
tanreall ben senin demek istediğini anladım mantık dışı bişeyde söylüyorsun demedim burda o fiyata yok dedim 500 ytlye sicorro kasası takılmış 8800 var dedim neyse benim çektiğim fotolar büyük olan resimler 3 tane resim koydum ordan bakabilirsin yada sabah bir daha çekip koyarım hem daha iyi olur amacım kimsesi kırmak falan değil burda herkezin görüşlere saygılı olması gerekir kırıcı olduysam bende özür dilerim...
candanemre senin için sabah foto çekip koyarım buraya netten almak biraz sakıncalı olabilir ama fotolara dikkatli bak 300 400 ytlliklerden kaçın bence eğer alıcaksan çok net foto çekiyor benim elimdeki luna yani ciddi ciddi diyorum ben bu kdar kalite beklemiyordum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carantina -- 12 Nisan 2008; 2:55:57 >
Yukarıda sirocco 500'e alınır mı tartışması olmuş ama benim bundan 6 ay önce 580 YTL'ye aldığımı düşünürsek full kutu çiziksiz telefonu. Şuanda denk getiren alır 500 YTL'ye.
Ayrıca çin malını telefondan anlayan birisi çok rahat anlar. Elime aldığımda direk çin malı olduğunu anlıyorum. Birebirde olsa.
arkaadaslar bence tartısmaya girmeye hic gerek yok bazı arkadaslar 8800 alın demis ama 8800 ın film arızası vermeyecegi ne malum bende vardı bitane film arızası verdi ve elimde patladı ben zaten 8600 ın sadece gorunusune hastayım bütün insanlarda sdece gorunusu icin 1500 ytl bayılıyorlar ne gerek varki ver 400 lira seninde bir lunan olsun demi