Büyük ümitlerle almış olduğum 5 dBi anten barındıran ve en uygun fiyatlı(60-80 YTL) Zyxel P660HW T1-v2 modemimi aldıktan sonra uykularım kaçmaya başlamıştı. Çünkü modem sık sık kopuyordu. Forumları da araştırdıkça herkesin benzer şikayetleri olduğunu görmüştüm. Fakat Ağ-Geniş alan ağı ayarları sayfasında Bağlantı türü olarak talep üzerine bağlantı seçili imiş(varsayılan ayar bu), onu Nailed-up bağlantı seçtiğimden beri kopma olayı olmuyor(şu an 40 saati devirdi). Nailed-up bağlantı seçili iken modem sürekli nete bağlı kalıyor. Talep üzerine bağlantı seçili iken belirttiğini zaman aralığı kadar bekliyor ve bir etkinlik olmazsa net'i kesiyor. Varsayılan olarak bekleme süresi 0 ayarlı olduğundan da sizin en ufak netteki hareketsizliğinizde bağlantıyı kesiyor, tekrar istek yaptıınızda bzen bağlanması zaman alıyor ve bağlantı kopabiliyor. Benim anladıklarım bunlar. Ayrıca kablosuz ağ ayarları sayfasında Güvenlik bölümünde zamanaşımı süreleri var, onları yükselttim(hepsini 7200 yaptım), belki onun da faydası olmuştur ama zannetmiyorum.
aynı sorun 2 aydır bendede vardı. ne yaptıysam çözememiştim. ancak nette bulduğum bir yolu denedim ve 22 saattir sorunsuz çalışıyor gibi artık. yaptığım şey ise: web yapılandırıcısında-Gelişmiş-Bant genişliği yönetimindeki işaretli 3 tane menünün işaretini kaldırdım. O andan beri kesilmedi.
http://rapid share.com/files/105404967/340AXD1D0.rar.html burdan son yazılımı indirip yükleyebilirsin. Link Rapid linki, onun için sorumluluk sana ait. Ama ben yükledim sorunsuz kullanıyorum. Bir de dikkatimi çeken bir olay şu: işyerimde kablosuz bağlananlardan birisi çok zayıf sinyal almakta. Yani modeme en uzak kişi. O kişi bağlandığı zamanlarda arada bir kopma oluyor. O kişi olmadığı zamanlarda kesinlikle kopma olmuyor. Sanırım sinyal zayıflığı da kopma sebebi olabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbuyukbalkan -- 29 Nisan 2008; 8:50:43 >
aynı sorun bende var... bende laptoptan oldğunu sanıyodum demek ondan değilmiş..birde link veren arkadaş..o firmvareyi nasıl yuklicez. birde senin verdiğin 2007 yılının yazılımı...bendeki modem yazılım tarihi 2008 gorunuyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musamope -- 29 Nisan 2008; 14:44:45 >
O yazılımı yükledikten sonra bendeki modemde yazan bilgi şöyle: ZyNOS Aygιt yazιlιmι versiyonu: V3.40(AXD.1) | 02/18/2008
Modem ayarlarında Araçlar-Bakım seçeneğinde Cihaz yazılımı kısmında yükleniyor. Yükleme talimatları dosya içinde olması lazım zaten. Açıklamalar eski bir model için ama hepsinde aynı olması lazım. Belki de sorun yazılımla alakalı değildir. Dediğim gibi mesafe veya sinyal sorunu da olabilir.
dostum yok madem hemen pc nin yanında saten :) dikkat ettim de dier forumlarda da aynı modemle alakalı aynı sorun var. biriside spk şifreleme ile alakalı olabilr demiş..
şimdi bu şifreyi kaldırıp ta sadece benim pc min gormesini sağlayabilirmiyiz bu modemi ?
yanımda dediim laptop kullanoyorum pek sabit durmuyorum evde...galiba sorun kesin olarak çozulmemiş.. bendede hala suruyor... mac ı seçersek ..nasıl benim pc gorecekki ..normal wirelesten arayacak ve butun pc ler gorunecek herhalde
arkadaşlar çok ilginç bi çözüm buldum 15-20 dakkadır kopan makina 4 saattir kopmuyor şu an. kablosuz ağda saniyelerle belirtilen 3 bölüm var onları 9999 yapın bide öyle deneyin ben bölye yaptım sorunum çözüldü!
O söylediğiniz rakamlar belirli süre sorunda veri alışverişi olmadığında modem bağlantıyı güvenlik amaçlı olarak kesiyor. Sanırım o sürelerden bahsediyorsunuz. Onları 9999 yapmak mantıklı, bir de "Ağ - Geniş alan Ağı" ayarları kısmında "Nailed-up bağlantı" seçili olduğundan emin olun. Aksi takdirde modem her kullanılmadığında ADSL bağlantısını kesecektir. Siz istekte bulunduğunuzda tekrar bağlanacaktır. Ayrıca MAC filtreleme yaparsanız sadece sizin belirttiğiniz MAC adresine sahip olanlar o ağa bağlanabilir.
o rakamlarla uzaktan yakından ilgisi yok bu sorunun.. modemin guvenlik duvarını devredışı bıraktım ve sorun çozuldu.
Evet bu da sorunun kaynağı olabilir, çünkü ben de "güvenlik duvarı" ve "içerik kontrolu" iptal etmiştim daha önceden. Rakamlarla da uzzağı bırakın yakından ilgisi de olabileceğini düşünüyorum. Neticede küçük zaman aşımları çabuk geçecektir. Ama büyük olduğunda daha nadiren olacaktır.
sağol bugün almayı düşünüyorum. nerden alabilirim. ben vatan diye düşünmüştüm ama arkadaş başta 60-80 arsı demiş. vatan da 100 lira. en iyi fiyatı nerde bulurum.