|
fbuyukbalkan -> Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (2 Nisan 2008; 10:50:07)
|
Büyük ümitlerle almış olduğum 5 dBi anten barındıran ve en uygun fiyatlı(60-80 YTL) Zyxel P660HW T1-v2 modemimi aldıktan sonra uykularım kaçmaya başlamıştı. Çünkü modem sık sık kopuyordu. Forumları da araştırdıkça herkesin benzer şikayetleri olduğunu görmüştüm. Fakat Ağ-Geniş alan ağı ayarları sayfasında Bağlantı türü olarak talep üzerine bağlantı seçili imiş(varsayılan ayar bu), onu Nailed-up bağlantı seçtiğimden beri kopma olayı olmuyor(şu an 40 saati devirdi). Nailed-up bağlantı seçili iken modem sürekli nete bağlı kalıyor. Talep üzerine bağlantı seçili iken belirttiğini zaman aralığı kadar bekliyor ve bir etkinlik olmazsa net'i kesiyor. Varsayılan olarak bekleme süresi 0 ayarlı olduğundan da sizin en ufak netteki hareketsizliğinizde bağlantıyı kesiyor, tekrar istek yaptıınızda bzen bağlanması zaman alıyor ve bağlantı kopabiliyor. Benim anladıklarım bunlar. Ayrıca kablosuz ağ ayarları sayfasında Güvenlik bölümünde zamanaşımı süreleri var, onları yükselttim(hepsini 7200 yaptım), belki onun da faydası olmuştur ama zannetmiyorum.
|
|
|
|