Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Adsl Modem

fbuyukbalkan -> Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (2 Nisan 2008; 10:50:07)

Büyük ümitlerle almış olduğum 5 dBi anten barındıran ve en uygun fiyatlı(60-80 YTL) Zyxel P660HW T1-v2 modemimi aldıktan sonra uykularım kaçmaya başlamıştı. Çünkü modem sık sık kopuyordu. Forumları da araştırdıkça herkesin benzer şikayetleri olduğunu görmüştüm. Fakat Ağ-Geniş alan ağı ayarları sayfasında Bağlantı türü olarak talep üzerine bağlantı seçili imiş(varsayılan ayar bu), onu Nailed-up bağlantı seçtiğimden beri kopma olayı olmuyor(şu an 40 saati devirdi).
Nailed-up bağlantı seçili iken modem sürekli nete bağlı kalıyor.
Talep üzerine bağlantı seçili iken belirttiğini zaman aralığı kadar bekliyor ve bir etkinlik olmazsa net'i kesiyor. Varsayılan olarak bekleme süresi 0 ayarlı olduğundan da sizin en ufak netteki hareketsizliğinizde bağlantıyı kesiyor, tekrar istek yaptıınızda bzen bağlanması zaman alıyor ve bağlantı kopabiliyor. Benim anladıklarım bunlar.
Ayrıca kablosuz ağ ayarları sayfasında Güvenlik bölümünde zamanaşımı süreleri var, onları yükselttim(hepsini 7200 yaptım), belki onun da faydası olmuştur ama zannetmiyorum.

wasabi -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (9 Nisan 2008; 22:05:53)

aynı sorun 2 aydır bendede vardı. ne yaptıysam çözememiştim. ancak nette bulduğum bir yolu denedim ve 22 saattir sorunsuz çalışıyor gibi artık. yaptığım şey ise: web yapılandırıcısında-Gelişmiş-Bant genişliği yönetimindeki işaretli 3 tane menünün işaretini kaldırdım. O andan beri kesilmedi.

optimus_venom -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (28 Nisan 2008; 23:10:20)

aynı sorun bende hala devam etmekte! aşağı yukarı 15-20 dakkada bi kablosuz bağlantım kopuyor hala bi çözüm bulunamadımı acaba?

fbuyukbalkan -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (29 Nisan 2008; 8:51:12)

http://rapid share.com/files/105404967/340AXD1D0.rar.html
burdan son yazılımı indirip yükleyebilirsin. Link Rapid linki, onun için sorumluluk sana ait. Ama ben yükledim sorunsuz kullanıyorum. Bir de dikkatimi çeken bir olay şu: işyerimde kablosuz bağlananlardan birisi çok zayıf sinyal almakta. Yani modeme en uzak kişi. O kişi bağlandığı zamanlarda arada bir kopma oluyor. O kişi olmadığı zamanlarda kesinlikle kopma olmuyor. Sanırım sinyal zayıflığı da kopma sebebi olabiliyor.

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (29 Nisan 2008; 14:40:39)

aynı sorun bende var...
bende laptoptan oldğunu sanıyodum demek ondan değilmiş..birde link veren arkadaş..o firmvareyi nasıl yuklicez.
birde senin verdiğin 2007 yılının yazılımı...bendeki modem yazılım tarihi 2008 gorunuyor..

fbuyukbalkan -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (29 Nisan 2008; 16:38:40)

O yazılımı yükledikten sonra bendeki modemde yazan bilgi şöyle:
ZyNOS Aygιt yazιlιmι versiyonu: V3.40(AXD.1) | 02/18/2008

Modem ayarlarında Araçlar-Bakım seçeneğinde Cihaz yazılımı kısmında yükleniyor. Yükleme talimatları dosya içinde olması lazım zaten. Açıklamalar eski bir model için ama hepsinde aynı olması lazım.
Belki de sorun yazılımla alakalı değildir. Dediğim gibi mesafe veya sinyal sorunu da olabilir.

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (29 Nisan 2008; 18:07:22)

dostum yok madem hemen pc nin yanında saten :)
dikkat ettim de dier forumlarda da aynı modemle alakalı aynı sorun var.
biriside spk şifreleme ile alakalı olabilr demiş..

şimdi bu şifreyi kaldırıp ta sadece benim pc min gormesini sağlayabilirmiyiz bu modemi ?

fbuyukbalkan -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (30 Nisan 2008; 13:21:50)

Modem PC nin yanındaysa neden kablosuz kullanıyorsunuz?
MAC filtreleme yaparsanız sadece sizin bilgisayar görür.

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (30 Nisan 2008; 20:07:59)

yanımda dediim laptop kullanoyorum pek sabit durmuyorum evde...galiba sorun kesin olarak çozulmemiş.. bendede hala suruyor...
mac ı seçersek ..nasıl benim pc gorecekki ..normal wirelesten arayacak ve butun pc ler gorunecek herhalde

optimus_venom -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (30 Nisan 2008; 21:59:18)

arkadaşlar çok ilginç bi çözüm buldum 15-20 dakkadır kopan makina 4 saattir kopmuyor şu an. kablosuz ağda saniyelerle belirtilen 3 bölüm var onları 9999 yapın bide öyle deneyin ben bölye yaptım sorunum çözüldü!

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (30 Nisan 2008; 22:40:18)

ben de oyle yaptım ama olmadı..sonra başka bişiler yaptım oyle oraya buraya girdim oldu gibi.

fbuyukbalkan -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (1 Mayıs 2008; 8:39:46)

O söylediğiniz rakamlar belirli süre sorunda veri alışverişi olmadığında modem bağlantıyı güvenlik amaçlı olarak kesiyor. Sanırım o sürelerden bahsediyorsunuz. Onları 9999 yapmak mantıklı, bir de "Ağ - Geniş alan Ağı" ayarları kısmında "Nailed-up bağlantı" seçili olduğundan emin olun. Aksi takdirde modem her kullanılmadığında ADSL bağlantısını kesecektir. Siz istekte bulunduğunuzda tekrar bağlanacaktır. Ayrıca MAC filtreleme yaparsanız sadece sizin belirttiğiniz MAC adresine sahip olanlar o ağa bağlanabilir.

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (2 Mayıs 2008; 21:48:05)

o rakamlarla uzaktan yakından ilgisi yok bu sorunun..
modemin guvenlik duvarını devredışı bıraktım ve sorun çozuldu.

fbuyukbalkan -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 1:16:19)

quote:

Orjinalden alıntı: musamope

o rakamlarla uzaktan yakından ilgisi yok bu sorunun..
modemin guvenlik duvarını devredışı bıraktım ve sorun çozuldu.

Evet bu da sorunun kaynağı olabilir, çünkü ben de "güvenlik duvarı" ve "içerik kontrolu" iptal etmiştim daha önceden. Rakamlarla da uzzağı bırakın yakından ilgisi de olabileceğini düşünüyorum. Neticede küçük zaman aşımları çabuk geçecektir. Ama büyük olduğunda daha nadiren olacaktır.

fguner88 -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 14:39:11)

beyler ben de bu modemden almayı düşünüyorum. tavsiye edermisiniz.

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 16:12:56)

quote:

Orjinalden alıntı: fguner88

beyler ben de bu modemden almayı düşünüyorum. tavsiye edermisiniz.

gusel modem dostum alabilirsin

fguner88 -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 16:25:45)

sağol
bugün almayı düşünüyorum. nerden alabilirim. ben vatan diye düşünmüştüm ama arkadaş başta 60-80 arsı demiş. vatan da 100 lira. en iyi fiyatı nerde bulurum.

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 17:55:39)

valla ben gold dan aldım...internetten..

fguner88 -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 18:21:18)

sağolasın vatan aldım 100 lira. şimdi kurucam.

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 19:09:28)

hadi hayırlı olsun bakalım..bi sorun olursa yaz.

fguner88 -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 19:17:07)

şu an kablosuz bağlanıyorum. modem şuan için güzel gibi ama güvenlik duvarını kapattım. herhangi bir sorun olur mu?

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 20:39:18)

olmaz olmaz..oyle kullan

_bilge_ -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 23:27:09)

Bu modemi kullanan herkes kopma sorunuyla karşılaştı mı , kopma sorunu yaşıyor mu?

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (3 Mayıs 2008; 23:58:28)

vet dostum genelde yaşıyor ama guvenlik duvarı açık geliyor..kapatıldığı andan itibaren sorun felan kalmıyor..vesselam

wasabi -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (20 Mayıs 2008; 0:29:25)

arkadaşlar ben bir çok yol denemiştim düzeltmek için modemi ve en son bir bilgisayarcı tanıdğımın yaptığı değişiklikle sanırım modem artık düzeldi. dediğine göre bu şekilde modem daha kararlı çalışıyormuş. yapacağınız şey modem ayarlarında gelişmiş sekmesinde UpnP bölümündeki Universal Plug vePlay(UPnP) Özelliğini etkinleştir tikini işaretlemek ve UpnP’nin Güvenlik duvarιnι aşmasιna izin ver tikini işaretlemek. Kullanιcιlarιn UPnP üzerinden yapιlandιrma değişikliği bu kısım ise bende işaretsiz duruyor ve 50 saat oldu çalışma süresi ve henüz bağlantım kesilmedi. denemesi bedava. umarım sizdede işe yarar.

Edit: 119 saat oldu. hala çalışıyor. ben artık kesin kararı verdim. çözüm yolu budur.

abbass@ -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (22 Mayıs 2008; 16:41:06)

arkadaşlar wireless kopma sorunu ve restart problemi için şunları yapın,

1. wireless kullanıyorsanız WPA-PSK şifreleme kullanın.
2. bu linkten modemin güncel yazılımını indirip yükleyin. [link=http:/****.com/files/116772218/340AXD1D0.rar.html]Guncel Yazılım[/link]
3. arkadaşında dediği gibi Geniş Alan Ağı menüsündeki Nailed-Up ı işaretleyin.

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (24 Mayıs 2008; 0:04:43)

evet artık sorun kalmadı kimsede [8D]

philippe -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (24 Mayıs 2008; 17:32:28)

burda söylenenlerin hepsini yaptım ama nedense ben halen düşüyorum :S yarım saat olmasada 1.5 saati buluo düşmem . fakat bu bile sinirimi bozdu daha alalı 4 gün oldu ve eğer vatan camputer bu sorundan dolayı kabul ederse modemi gidip geri vericem yerine başka birşey bakıcam . malesef [>:]

musamope -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (25 Mayıs 2008; 18:11:33)

belki sorun modemden değildir dicem ama denilenleri yaptıysan kopmaması lazım

VeNoM -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (25 Mayıs 2008; 18:23:55)

ben de çok nadir yaşadım bu kopma olayını..sık sık tekrar eden de var ..[sm=o_o.gif]

The souls migration -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (25 Mayıs 2008; 19:51:45)

şöyle yapalım mı, modemin ara yüzünde yer alan ayarlarınızın (wan bilgilerinizi editleyiniz [8D]) tamamının screenshotlarını alıp, bir yere upload yapın. birlikte bakalım. biraz zahmetli olacak ama konfigurasyon ile ilgili sıkıntı yaşanması muhtemel derim. hem abbas hocamızı da yakaşımız burada, ondan daha detaylı bilgiyi kapmak mümkün olur. [:D]

philippe -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (26 Mayıs 2008; 0:05:47)

en yakın zamanda koyucam buraya fotoları . umarım bir çözüm bulabilirsiniz . [sm=icon_smile_sad.gif]

philippe -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (26 Mayıs 2008; 1:01:21)

bu arada bu şifrelemeyi wpa2 spk yaptım wpa spkden farkı varmı . sorun yaratırmı . bu kdr kopmadan sonra birde böyle deneyim diyorum

toki6 -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (13 Haziran 2008; 17:38:18)

bendede aynı sorun vardı sitesındede böle bi sorun olduğunu sölüyo zaten.. vista için diyo amam ben xp kullanıyom.. verdiği linktki güncellemeyi yaptıkdan sonra sorunum ortadan kalkdı nasıl yapılacagı indirdiğiniz dosyanın içinde var kesin çözüm budur bence..

http://www.zyxel.com.tr/web/support_category.php?ProgramNo=PRG2008020

2.sorun bizim sorunumuz ii günler..:)

VeNoM -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (14 Haziran 2008; 1:36:27)

quote:

Orjinalden alıntı: toki6

bendede aynı sorun vardı sitesındede böle bi sorun olduğunu sölüyo zaten.. vista için diyo amam ben xp kullanıyom.. verdiği linktki güncellemeyi yaptıkdan sonra sorunum ortadan kalkdı nasıl yapılacagı indirdiğiniz dosyanın içinde var kesin çözüm budur bence..

http://www.zyxel.com.tr/web/support_category.php?ProgramNo=PRG2008020

2.sorun bizim sorunumuz ii günler..:)

[sm=friendship.gif]

Whoppix -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (14 Haziran 2008; 1:52:07)

"Nailed-Up Connection" demek modem sürekli internette kalsın demek eğer işaretlemezseniz, ağınızda internet hareketi olmadığını anlayınca modem otomatikmen bağlantıyı keser ve uyku moduna geçer nezman bir sayfaya bağlanmak isteseniz yenden bağlanmaya çalışır e buda zaman alır tabi

toki6 -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (14 Haziran 2008; 20:15:57)

bende öle yaptım ama yine kopuyodu zaten verdiğim linke bakarsanız kendi sitesinde böle bi hatanın olduğunu görürüsünüz adamlar düzeltmek için bi güncelllem cıkarmışlar :))

MaDLineR -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (12 Eylül 2008; 0:16:21)

arkadaslar bn bu modemden almayı dusnuyorum ama sanırım modem 54 mbps'lik usb dongle'ları destekliyor. airties'ın 54 mbps'lik usb dobgle'ıyla birlikte alsam bi sorun olurmu?? yada 125 mbps'lik alsam 54 mb'lik veri akışı olurmu yada modeme hic mi bağlanamam??

Starforces -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (14 Eylül 2008; 18:20:29)

quote:

Orjinalden alıntı: MaDLineR

arkadaslar bn bu modemden almayı dusnuyorum ama sanırım modem 54 mbps'lik usb dongle'ları destekliyor. airties'ın 54 mbps'lik usb dobgle'ıyla birlikte alsam bi sorun olurmu?? yada 125 mbps'lik alsam 54 mb'lik veri akışı olurmu yada modeme hic mi bağlanamam??

Sana tavsiyem alma , wireless kopuyor zaten kullandıkları chiplerde ucuz yollu olanlardan.

The souls migration -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (17 Eylül 2008; 11:59:55)

bence bu model alınabilir, kopma sorunu felan göremedim. (test edildi [sm=evillol.gif])

ahmetzeybek35 -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (27 Eylül 2008; 9:42:14)

arkadaşlar bu modemden bendede kopma olayı bende sonradan olmaya başladı 4 5 ay falan sonra dediklerinizin hepsini yapıyorum ama o olay yinede devam ediyo aslında interent kopmuyo acayip yavaşlıyo modemi kapatsam da yinede hızlanmıyo sonra belli bir süre sonra normale dönüyo 2 3 günde bi bunu yapıyo yavaşladığı zamanda eski modemimle deniyorum o an o normal çalışıyo yani sizce modemde mi bi sorun var vatan bilgisayaradn almıştım garantsi var daha sizce ne yapmalıyım yardımlarınzı bekliyorum

MAK.S.S. -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (28 Eylül 2008; 4:21:10)

Arkadaşlar wriless i nasıl kapatıcaz?sadece kablolu kullanıcam.

The souls migration -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (30 Eylül 2008; 2:06:07)

kablosuz yerel alan ağı
genel
aktif kablosuz lan (işareti kaldır)

MAK.S.S. -> Cevap: Zyxel 660HW kopma sorunlarım bitti (1 Ekim 2008; 9:21:35)

teşekkürler.

Sayfa: [1]

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
0.625