Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Konu Dışı / Off Topic] >> Konu Dışı >> Cevap: Osmanlı ve Türk Tarihi Kulübü Sayfa: <<   < önceki  11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
eggy13

23 Ağustos 2008; 22:16:20 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ŞANI BÜYÜK OSMAN PAŞA PLEVNEDEN ÇIKMAM DİYOR

Gazi Osman Paşa (1832, Tokat - 1900), 93 Harbi'nde 145 günlük Plevne Savunmasını komuta etmiş ve direnişiyle askerlik tarihine geçmiş, türkülere konu olmuş, müdafaa hattı stratejileriyle esir bulunduğu dönemde Rus çarından bile saygı görmüş, dönemin tüm komutanları tarafından örnek alınan ünlü bir Türk komutanıdır.

ÜNÜ BÜYÜK OSMAN PAŞA ASKERİNLE BİNLER YAŞA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eggy13 -- 23 Ağustos 2008; 22:17:20 >

Fetih

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

24 Ağustos 2008; 1:22:23 

Yeni arkadaşlar eklenmiştir.

O Fatih Sultan Mehmed Han!

Onu Fetheden Kumandan,Ne Güzel Kumandan,
Onu Fetheden Asker,Ne Güzel Askerdir!
Hz.Muhammed (S.a.v) (555.Yıl)

Türk Tarihi Kulübü||Kanımda kırmızı, bayrağımda kırmızı benim
Şehitler Ölmez-Vatan Bölünmez-Şehide Övgü
"Ne Mutlu Türk'üm Diyene.M.K.Atatürk.Tehlikenin Farkında mısınız ?
Oriental

24 Ağustos 2008; 18:19:44 

quote:

Orjinalden alıntı: karahisar

oriental üstadım uzun zamandır yoktun iyiki geldin 1.abdülhamid konusunda felç olup (rusların zaferinden sonra) vefat ettiğini duymuştum bildiğim kadarıyla bunun intikamı ruslardan alındı değil mi

Teşekkürler kardeşim.
Evet eskisi gibi aartık pek giremiyorum...Affoluna..
Soruna gelince..;
1.Abdülhamit Özi Kalesinin kaybedilişine ait gelen mektubu okurken hatta özi kalesinin isminin geçtiği yere gelince elindeki kağıt yere düşmüş,o sırada padişah üzüntüsünden FELÇ GEÇİREREK kısa bir süre sonunda da vefat etmiştir..
Bu tarihten sonra ne Özi ne Kırım bir daha Ruslardan alınamamıştır...

Eski nick: magnum_1453

Oriental

24 Ağustos 2008; 18:23:34 

quote:

Orjinalden alıntı: Jan!ssaRy

beyler lütfen hiç kimseye aldırmayın paylaşımlara devam biz takip ediyoruz gayet güzel geçen topic gibi olmasın devam aldırmayın
bende 1. abdulhamit yenilgi haberini duyunca üzüntüden hasta olduda öyle birşeyler hatırlıyorum oriental üstad hemen bi onu anlatır

Yukarıda da yazmıştım,Özi Kalesinin kaybını dutunca Sultan 1.Abdülhamit felç geçirmiş kısa süre sonrada vefat etmiştir...
Onun üzüntüsünü dile getirdiği hatta okuyan kişide bile padişahın derin üzüntüsünü insana hissettiren bu mektup bugün Osmanlı Arşivlerinde saklıdır...
İşte o keder mektubundan bazı cümleler:
"...özi'nin düştüğü takriri âlimallah beni yeniden kederlendirdi; bu kadar müslüman erkek, kadın, küçük ve büyüğün kâfir elinde kalması beni mahzun eyledi. yarab! sen mâlik'ül mülksün. senden niyazım, ölmeden bu beldeleri tekrar müslümanların eline geçtiğini bana göster."

Oriental

24 Ağustos 2008; 18:27:11 

quote:

Orjinalden alıntı: ares_turk

@Oriental

dömeke zaferi Elvada Rumeli dizisinde işlenmişti değil mi? Ben öyle hatırlıyorum.

Kardeş inan o diziyi hiç izlemedim...Onun için o dizide işlenen konuları bilemeyeceğm.SVGİLRML....

Oriental

24 Ağustos 2008; 21:55:40 

EngineerInDefenceInd;
Sizin yazınızda ki sizin savunmanız değil,net üzerinde bulduğunuz yazı muhtemelen içinizdeki Osmanlı şüpheleriyle birleşince ortaya çıkmış olmalı...
Çünkü o türlü düşünceyi değil Osmanlı Padişahı en basit bir fert bile düşünmez düşünemez...
Kardeş daha önceki zamanlarda da söyledim...
Bugünlerde Osmanlı düşmanlığı moda...Bilmekmiş bilmemekmiş hiçde o kadar önemli olmuyor...
Düşmanlık ses çıkarmaya yetiyor...
O yayımladığınız yazı bir İmparatorluk için asla geçerli olamaz...
Geçerli olamaz çünkü İmparatorluklarda egemenlik altında tuttuğunuz milletleri kontrol edebilmek için onlara eşit davranmalısınız.İşte Osmanlıyı güçlü yapanda ne milletten olursa olsun onlara ettiği eşit davranıştı...
İmparatorlukların eşit davranma zorunlulukları vardır..Yoksa kısa zamanda yıkılırlar..HİÇBİR İMPARATORLUKTA YIKILMAK İÇİN KURULMAZ...
Onun için bir gayrımüslime bile hakareti kendine yeğlemeyen bir Osmanlı nasıl kendisininde mensup olduğu ve bugün İslama ve dünyaya en büyük hizmetleri geçmiş bir millet olarak Türk Milletine hakaret edebilirdi ki?
Lütfen bunları yayımlamak kadar birazcık araşırında öyle geliniz....
Araştırmadan gelindiğinde inanın bana bunun ismi Araştırmacılık değil,sadece boşboğazlık oluyor ki onunda ne bize ne de size bir faydası yoktur...

Jan!ssaRy

24 Ağustos 2008; 22:43:43 

quote:

Orjinalden alıntı: Oriental

quote:

Orjinalden alıntı: ares_turk

@Oriental

dömeke zaferi Elvada Rumeli dizisinde işlenmişti değil mi? Ben öyle hatırlıyorum.

Kardeş inan o diziyi hiç izlemedim...Onun için o dizide işlenen konuları bilemeyeceğm.SVGİLRML....

teselya savaşı işlenmişti ama onu bilmiyorum

~ Féano[R]
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ağustos 2008; 22:54:52 

Güzel bir kulüp kurmuşsunuz , tebrikler, bol paylaşımlar
EngineerInDefenceInd
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

25 Ağustos 2008; 12:13:59 

ASIL BİZLERE FAYDASI OLMAYAN,
Osmanlı'nın kahramanlıkları, ileri görüşlülükleri ve masalsı olayları dışında paylaşım YAPILMAMASI,

Osmanlı'yı Türkiye Cumhuriyeti'nden daha iyi güzel doğru göstermek sadece gericilerin, yoz ve yobazların ekmeklerine bal sürmek olur.

Osmanlı'nın duraklamasının ve yıkılmasının sebebi olan olayların, T.C.'nin de başına gelmesinin önüne geçmek asıl gayemiz olmalıdır.

quote:

EngineerInDefenceInd;
Sizin yazınızda ki sizin savunmanız değil,net üzerinde bulduğunuz yazı muhtemelen içinizdeki Osmanlı şüpheleriyle birleşince ortaya çıkmış olmalı...
Çünkü o türlü düşünceyi değil Osmanlı Padişahı en basit bir fert bile düşünmez düşünemez...
Bugünlerde Osmanlı düşmanlığı moda...Bilmekmiş bilmemekmiş hiçde o kadar önemli olmuyor...
Geçerli olamaz çünkü İmparatorluklarda egemenlik altında tuttuğunuz milletleri kontrol edebilmek için onlara eşit davranmalısınız.İşte Osmanlıyı güçlü yapanda ne milletten olursa olsun onlara ettiği eşit davranıştı...
İmparatorlukların eşit davranma zorunlulukları vardır..Yoksa kısa zamanda yıkılırlar..HİÇBİR İMPARATORLUKTA YIKILMAK İÇİN KURULMAZ...
Onun için bir gayrımüslime bile hakareti kendine yeğlemeyen bir Osmanlı nasıl kendisininde mensup olduğu ve bugün İslama ve dünyaya en büyük hizmetleri geçmiş bir millet olarak Türk Milletine hakaret edebilirdi ki?
Araştırmadan gelindiğinde inanın bana bunun ismi Araştırmacılık değil,sadece boşboğazlık oluyor ki onunda ne bize ne de size bir faydası yoktur...

bedo20

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

25 Ağustos 2008; 14:55:27 

quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

Osmanlı'nın kahramanlıkları, ileri görüşlülükleri ve masalsı olayları dışında paylaşım YAPILMAMASI,

Osmanlı'yı Türkiye Cumhuriyeti'nden daha iyi güzel doğru göstermek sadece gericilerin, yoz ve yobazların ekmeklerine bal sürmek olur.

Osmanlı'nın duraklamasının ve yıkılmasının sebebi olan olayların, T.C.'nin de başına gelmesinin önüne geçmek asıl gayemiz olmalıdır.

quote:

EngineerInDefenceInd;

burası Türkiye Cumhuriyeti konusu değildir.aklınızda soru veya düşünceleriniz varsa bunu konu dışı bölümünde ve ilgili konularda beyan ediniz.

NE MUTLU TÜRKOĞLU TÜRKÜM DİYENE
Oriental

25 Ağustos 2008; 15:25:50 

quote:

Orjinalden alıntı: EngineerInDefenceInd

quote:

EngineerInDefenceInd;

Bizim asıl gayemiz,sevgili devletimiz TC ye karşı bir kampanya değil...
Aksine Meşhur devlet adamı ve büyük alim Ahmet Cevdet Paşa'nın dediği gibi''Tarih bilmeyen(ler),kaptan olupda pusula okumayı bilmeyen kişiler gibidir''sözüne uygun hareket etmektir...
Şu an dünyanın tüm devletleri kendi geçmişlerini pek ala güzelce araştırıyorlar,bunun için üniversitelerde kürsüler kuruyorlar,dahası pekde parlak olmayan sömürgeci,vahşi tarihlerini genç nesillerine öğretmek için didiniyorlar...
Peki bizim onlardan eksiğimiz ne?Hemde bütün dünyanın gözlerini kamaştıran bir geçmişi araştırmanın ne sakıncası var...
Tarih bilen her insan şunu bilir ki:Biz geçmişimize hep küskün olduğumuz,ona hep sırtımızı döndüğümüz ve üvey evlada bile reva görülmeyecek bir hafakanlıkla ona yaklaştığımız için hep birşeyleri eksik yaptık ve geri kaldık...
Hep ilericiliği ve modernizeyi geçmişimizi araştırıp vaktiyle yapılan hataların sebeblerini çıkartarak onları iyice analiz etmek ve aynı hataları yapmamak yerine bize batının dikte ettirdiği ve bizim bünyemize hiçde uygun olmayan reçeteyi cana şifa bildiğimiz için hep geri kaldık..
Ünlü İngiltere Başbakanı Winston Churchil bile''Ne kadar geriye giderseniz,o kadar ileriyi görürsünüz''demiştir...
Şimdi sen kalkmış efendim siz bazı şeyleri kahraman olarak gösteriyorsunuz,Tc ye karşısınız..Şu'sunuz bu'sunuz diyorsun.Yahu kardeşim biz ne yaptık?Geçmişimize meraklı ve bu işe gönül vermişlere efendi efendi birşeyler kazandırıyoruz...
Biz de bu ülkenin evladıyız...Bizde bu ülkenin çocuklarıyız ve her türlü karşıtlığada emin ol en başta biz karşıyız...
Unutma:Osmanlı'yı sevmek Tc ye karşı olmak değildir,Tc yi sevmek de Osmanlıya karşı olmak anlamına gelmemelidir..En azından sende öyle farkediyorum...Bu tür hiçkimseye faydası olmayan fikirlerden sizinde uzak durmanız emeli ve temennisiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oriental -- 25 Ağustos 2008; 15:25:35 >

Oriental

25 Ağustos 2008; 15:44:20 

TESELYA SAVAŞI

Evet unutulan zafer.Teselya savaşı.Peki nedir bu teselya savaşı?Yunanlılar ile Osmanlı Devleti arasında 1897 Yılında yapılan tarihte Yunan savaşı olarakda geçen bu savaşın çıkış amacı yunanlıların balkanlarda tam egemenlik ve daha fazla toprak sahibi olmak istemeleri vede Girit adasına asker çıkarmaları.Aslında asker çıkarmaları daha öncede oluşmuş evvela İngilizlerin Ultimatomlarıyla gerçi çekilmişlerdi.Ama Balkanlarda ve Rumelide eşkıya kılığına girerek köyleri basıp sayıca Müslümanı öldürmeleri ve Askerlermizi şehit etmeleri II.Abdülhamid Han tarafından büyük bir sinir ile karşılandı.Ve derhal İngilizlerin istememesine rağmen savaş ilan etti.18 Nisan 1897'de Osmanlı birlikleri Milona geçişindeki Yunanlıların direnişi kırarak ilerlemeye başladılar.Bundan sonra yer yer ufak zararlar almaya başlayınca II.Abdülhamid han Edhem Paşa'ya Yıldırım harbi yapılmasını söyledi.Ve Osmanlı ordusu büyük bir hılz taaruza geçti.8 Mayıs'a kadar Yenişehir,Tırhala,Volos alınmıştı.Ama Dömeke mevkine gelindiğinde Yunanlılar buraya büyük bir savunma hattı dizmişlerlerdi.Almanların 2 Ayda ancak geçilir dedikleri dömeke mevkisi 17 Mayıs 1897 Sabahı geçilmiş olundu.Yunanlılar büyük bir hezimete uğradıklarını anlayınca açmaya başladılar ve tüm birlikleri Atina'ya sığındı.Türk Birlikleri avrupadan bir itiraz çıkmadan ilerledikçe ilerlemek istiyorlardı.Artık Osmanlı ordusunun Yunanistan’ın başkenti Atina’ya girmesini engelleyecek ciddi bir güç kalmamıştı. Fakat Avrupa Devletleri'nin aralarında anlaşması üzerine Rus çarı 2. Nikolay 2. Abdülhamid'e bizzat telgraf çekerek savaşın durdurulmasını talep etti. Padişahın iradesi uyarınca 19 Mayıs'ta Osmanlı ordusu fiilen savaşı kesti. 20 Mayıs 1897 tarihinde ise mütareke imzalandı.
Sultan ikinci Abdülhamit'in gerçek görüntüsü

AK_47

25 Ağustos 2008; 16:03:30 

Oriental

üstad paylaşımların çok güzel

Osmanlıyla ilgili bağzı polemikler var...Polemik yaratmak istiyen arkadaşlar bu konuya dahil olmamalarını rica ediyorum Burda bilgileniyoruz bilgilenmek bu kadar zorunuza gitmemeli Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı İmparatorluğunun devamıdır Değişen Rejim ve Adıdır.Kimse Aksini iddia edemez burda ki amaç Bilgidir.Tarihimizi bilmessek Ulus Olma Bilincimizi Nasıl Kazanırız

saygılar...AK_47

Aslından Teselya savaşında Yunanistan diye birşey kalmaması lağzım fakat biz giriti bile veriyoruz yanlış hatırlamıyorsam Masada kaybetmeğe devam etmişiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AK_47 -- 24 Ağustos 2008; 16:04:01 >

Ben Anca Kelleni Kesip Eline Verdiğim Zaman Bana Kafa Tutabilirsin...

AK_47