Şu günlerde kısa aralıklarla yeni cep telefonu duyuruları yapan LG Mobile, yalnızca EDGE desteği sunan KE990 Viewty'yi tanıttı. KE990 ile özellikle 3G (UMTS) alt yapısına sahip olmayan ülkeler hedeflenmiş. Ayrıca HSDPA desteğinin çıkarılmasının üretim maliyetlerini az da olsa düşüreceği ve bu durumun daha rekabetçi ortam şartlarını ortaya çıkarağı düşünülebilir.
Ülkemizde geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen KU990 ile KE990 arasında teknik açıdan ''HSDPA'' dışında bir fark bulunmuyor. Ancak yeni telefonda objektif kapağına yer verilerek önemli bir eksiklik giderilmiş. Zira lensin zamanla çizilme olasılığı söz konusuydu. KE990'nın ne zaman ve hangi fiyat aralığında piyasaya sürüleceği henüz belli değil.
Teknik özellikler:
• Şebeke: Triband (GSM 900 / 1800 / 1900) / (GSM 850 / 1800 / 1900) • EDGE desteği: Var • Boyut ve ağırlık: 103.5 x 54.4 x 15.3 mm / 112 gram • Ekran: 3.0 inç 240x400 piksel 262.144 renk dokunmatik TFT • Bellek: 100 MB dahili + microSD desteği • Kamera: 5 MP, Schneider Kreuznach lens, otomatik odaklama, manuel odaklama, xenon flaş, IS • Video kaydı: 640x480@30 FPS / 320x240@120 FPS • FM radyo: Var, RDS desteği • WI-FI: Yok • Bluetooth: Var, v1.2 • A2DP profili: Var • Desteklenen dosya formatları: MP3 / MPEG4 / WMV / AAC / DivX • Döküman görüntüleyici: Var (DOC / XLS / PDF) • Batarya: 1000 mAH (250 saate kadar bekleme; 2.5 saate kadar konuşma süresi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 1 Nisan 2008; 14:20:36 >
Intel® Core™2 Duo E8400 3.0 GHz / Gigabyte GA-X38-DS5 Bearlake / 2 x 1 GB Corsair XMS2 DHX PC2-6400 CL4 2.1V / 512 MB Sparkle 8800 GTS (G92) / 400 GB Samsung 7200 RPM 16 MB cache SATA II NCQ / Asus 2014L1T SATA Light Scribe / Creative X-FI Xtreme Gamer / Coolermaster RC-690 / 500 Watt OCZ StealthXStream / 19'' Samsung SyncMaster 960BG 4 ms / Logitech Z-5500 5.1 / Microsoft SideWinder™ / Logitech Wave™ / HP Photosmart C4272 / Philips ToUcam Pro II / Creative Broadband Blaster 8015U / Windows XP Professional Türkçe
Pentax K100D D-SLR / 18-55 mm f3.5-5.6 kit / 52 mm Hama UV filtre / Parasoley / 2 x 1 GB SanDisk SD / Lowepro Nova II AW / Samsung Digimax S500
Hem Image Stabilizer hemde Manuel Focus seçenekleri süper olmuş. Xenon Flash'da cabası. Bu tel ile çekilmiş fotoğrafları gerçekten merak ediyorum. Umarım bu özelliklerin yanında kaliteli bir yazılımda koymuşlardır. Tabi Lens'in de Schneider olmasını unutmamak lazım
Hem Image Stabilizer hemde Manuel Focus seçenekleri süper olmuş. Xenon Flash'da cabası. Bu tel ile çekilmiş fotoğrafları gerçekten merak ediyorum. Umarım bu özelliklerin yanında kaliteli bir yazılımda koymuşlardır. Tabi Lens'in de Schneider olmasını unutmamak lazım
Nokia'a örnek olsun bu tel
Ne yaptın kardeş be n95 bir ekol çektiği fotolar ve videolar müthiş özellikle video çekimine hastayım bende sony w55 var ondan iyi video çekiyor.Gps-wifi-ekran kalitesi multimedya özellikleri... neyse nokia reklamı yapmayayım.Lg bence tasarımı güzel yapıyor ama kullandığım son 2-3 modeli bana işkence geldi yazılım kullanılabilirliği-şarjı-özellikleri pek içaçıcı değil ama adamların tasarım bölümüne söylenecek söz yok çok karizmatik teller ortaya çıkarıyorlar.Yukardaki modelde güzele benziyor ama 1000 ytl seviyesinde çıkarsaki öyle umuyorum nokia karşısında pek şansı yok.
3G/UMTS ozelligi olan versiyonuna gore 5mm daha kalin olmasini gerektirecek ne var diye dusunuyordum bende,meger lensi korumak icin konulan,lens kapaginin acip kapamaya yarayan cikintisi ,kalinliktaki bu 5mm lik farki olusturuyormus.
Nokia'a örnek olsun bu tel
Ne yaptın kardeş be n95 bir ekol çektiği fotolar ve videolar müthiş özellikle video çekimine hastayım bende sony w55 var ondan iyi video çekiyor.Gps-wifi-ekran kalitesi multimedya özellikleri... neyse nokia reklamı yapmayayım.Lg bence tasarımı güzel yapıyor ama kullandığım son 2-3 modeli bana işkence geldi yazılım kullanılabilirliği-şarjı-özellikleri pek içaçıcı değil ama adamların tasarım bölümüne söylenecek söz yok çok karizmatik teller ortaya çıkarıyorlar.Yukardaki modelde güzele benziyor ama 1000 ytl seviyesinde çıkarsaki öyle umuyorum nokia karşısında pek şansı yok.
Telefonun 850-950 arası fiyatı.120 fps video çekimini gördünmü hiç ? yada 640*480 wide screen video ?Emin ol n95 ten çok daha iyi bir telefon fiyatıda nerdeyse yarısı kadar
HSDPA yok onunde video aramalari icin kamera yok 5mm daha kalin sadece bir lens koruması icinmi acaba ??? ayrica pilide daha kucuk bekleme surelerinden bu gozukuyor .. bence sacma bir telefon olmus galiba cok daha ucuza cikarmayi planliyolar