Şimdi Ara

His 3870 x 2 düşük puan alıyo,reset atıyo.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 1 hafta önce exa dan aldığım his 3870 x 2 kartım hala 3 d mark 06 dan 6000 puan alıyo ,furmark tan 800 puan alıyor ,ati tray tools ta bench yapınca reset atıyor pc eski psum hiper 500w dı güç yetmiyo dedim axp süpernowa 1000 wat aldım,dün pc ye format attım yine aynı,önceki kartım tek 3870 le furmarktan 4500 puan alıyodum ,3d mark puanımda 6 500 normal 0c ile 7800 puan yani tek kart daha hızlı ve iyi idi x 2 de takılmalar ,reset atmalar,düşük puanlar 1 de fanı kontrol edemiyorum , sizce neden böyle bana kart sorunlu geliyor, akşam kardeşimin casper bayisinde başka pc lerde denicez bakalım aynımı olucak,1 de kartı ilk kutudan çıkarınca manyetik ambalajı yıpranmıştı ,kartın kasaya bağlanan vida yerlerinde vida izleri vardı ,exa ya sorduğumuzda elimizde kalan son kart demişlerdi acaba bu kart vitrinde duran 1 kartmıydı yoksa sorunlu kartı bANAMI yolladılar, Arkadaşlar acil yardımlarınızı BekLİYORUM saygılar...

• 2 güç girişi vardı sanırım kartın, ikisinide taktığına emin misin?
  • Oncelıkle gecmıs olsun aynı durum benım basımada gelmıstı yanlız ben kartı ıkıncı el almıstım..Kartla yaklasık 3-4 gun ugrastıktan sonra sorunun kartın ıkı gpu'sundan bırının arızalı oldgunu anladım..Kart gerek oyunlarda gerek bench'de tek 3870 performansı verıyordu..Sonucta kart garantıye gıttı ve arızalı oldugu anlasıldı..Kartı garantıye gondermeden once catalyst menusunden aı secenegını acık ve standart konuma getır performans sekmesını balanced'da tut..
  • kardeş firmayı kötülemek amacı ile demiyorum ama genelde son kalan ürünler sorunlu oluyo.neden dersen aynı şey benimde başıma gelmişti.
    anlatayım başımdan geçenleri
    pc mi upgrade etmeye karar verdim formdan arkdaşların kullandıkları ve yorumlarına dayanarak gigabyte p35 ds3r almaya karar verdim. fakat bir türlü ithalatçı firmalarda bulamadım. biraz ecele ederek sitelerden baktım GOLD'a uğrayayım dedim belki orda bulurum diye. neyse iş çıkışı eve giderken ALTUNİZADE GOLD'a gözüm ilişti.neyse donanım bölümüne gittim.sordum yine maalesef dediler elimizde yok. neyse başka p35 bakayım dedim birkaç soruşturmadan sonra Asus p35 p5k-e wifi ap kartı almaya karar verdim. (şunu da belirteyim bu kartı almadan önce GOLD'un sitesinden bakmıştım sitede fiyatı 245 civarı idi). anakarta bi bakabilr miyim dedim satış temsilcisine. verdi bordu direkt anakarta göz attım ama bişi gözüme takıldı. bordun poşeti baya hırpalanmıştı. satış temsilcisine dönerek "bu bord kullanmış gibi sanki" dedim.
    "yok elimizde bir tane kaldı onuda müsterilere gösteriyoruz onun için için hırpalanmış" dedi. arkasından "bordu burada çalışıp ç.alışmadığını test edebilri miyim" dedim. maalesef cevabını aldım. çünkü bordu gördüğümde sanki bord birine satışmış ve iade edilmiş izlenimi verdi. neyse alayım dedim ne kadar ne kadar 275 YTL dedi yok mu yapabileceğiniz bişi dedim. oradaki yetkiliye sordu hayır dedi zaten indirimli ve yapabileceğimiz son fiyat dedi. neyse kredi kartına 10 taksit yapın dedim.neyse eve gittim bordu montaj yaptım fakat bir türlü açmadı. birde kutuda bir eksik farkettim wifi anten aparatı yoktu kutu içeriğinde .rem işlemci ve bord üçlüsünde birinde problem oalcağını düşündüm ve şirkete getirdim. üçlüyü (ram işlemci anakart) denedim ve anakartın arızalı odluğuna karar verdim. hemen tlfona sarıldım. durumu Altunizade Gold ile görüştüm ve şuan elimizde olmadığı, diğer şubelerinde olacağını söyledi ve aradı 4.Levent ve bir başka şube söyledi orda olduğunu söyledi. orayla irtibata geçin dedi.neyse 4.Levent Gold'u aradım durumu izah etitm oraya gelmemi söylediler. gittim ve elerinde 2 adet benim bordumdan olduğunu öğrendim ve arıza iade bölümüne gittim. ordaki yetkili arkaşla görüştüm durumu izahn ettim ve wifi aparatınında olamdığını board poşetinin hırpalanmış olduğunu anlattım. neyse teste aldı arkdaş bordu ve oda gördü arızayı. sağolsun değişimi yaptı fakat haklı olarak wifi aparatını vermedi. wifi aparatı için Altunizade Gold'a gidip oaradan temin etmemi söyledi.bordu aldım ve şirkete geldim bord açtı. sonra wifi aparatı için görüştüm ama tlfonla bir sonuç alamadım ve akşam iş çıkışı Altunizade Gold'a gititm bana satış yapan arkaşa sadece borda baktığımı ve kutudan aparatın çıkmadığını söyledim neyse satıştaki arkdaş bana bu aparatı veremiyeceklerini ve arızalı olarak verdiği bu bordun daha önceden iade geldiğini söyledi. ve yapabileceğimiz sizin bu bordu iade etmeniz dedi. birde Gold'un sitesinde anakart fiyatının 245ytl olamsına rağmen 275ytl'ye bana sattığını söyledim ve bu farkın neden olduğunu sordum oda ilek etapta şaşırdı yapabileceğim biş yok dedi sonra bana internetten alışveriş fiyatı bu dedi bende çaşırdım ama bir kez almış oldum geri dönüşüyok. neyse bu konuyu salladım (yemiştim kazığı) bende arıza ve iade bölümüne gittim durumu izah ettim ve boardu iade etmek istiyorum dedim. bana neden iade ediyosunuz dedi bende içinden wifi aparatının çıkmadığını ve bu aparatı bana temin edemediğinizden bordu iade etmek istiyorum dedi. sonra dur bende bu aparattan olacak dedi içieri giti bişiler karıştırdı bana bir asusun olmayan wifi aparatı getirdi (basit bişeydi) tabiki ben bu aparatın içinden çıkan orjinal wifi aparatı olamdığını söyledim ve kabul etmedim. ne fakreder dedi dordun çalışmıyo mu çalışıyo dedim bu aparatta siizn işinizi görecek dedi yok dedim iade etmek için ısrar ettim.tamam dedi ozaman size fatura bedeli karşılığında "HEDİYE ÇEKİ" vereyim dedi. olmaz dedim. ben hediye çeki falan sitemiyorum dedim. size yapabileceğim tek çözüm yolu bu. neyse biz arakaşla baya tartıştık baktım olacak gibi değil. enson arakaş bana bu aparatı ithalatçı firmadan temin edebileceklerini söyledi ve beni böyle ikna etti. neyapayım benimde canım baya sıkıldı bu şartlar altında bordu aldım çıktım.
    şuan bu bordu kullanıyorum gayet memnunum hiç bir sorun yaşamadım.
    Wifi aparatını hala bekliyorum nerdeyse 2 aydan fazla oldu. arıyorum Altunizade Gold'u gelip gelmediğine dair hala gelmediğini ve geleceğine dair umudununda kalmadığını söyledi. sonra işte ithalatçı firmadan bir arkdaş vasıtası iel alacaklarını söyledi. ve hala bekliyorum. inş. bir gün kavuşacağım orjinal wifi aparatıma

NOT: Arkaşlar baya uzun oldu özür diliyorum hepinizden ama ne yapayım içimi döktüm...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi menem -- 31 Mart 2008; 12:32:25 >

• MENEM VE SİGNOMİS arkadaşlas size çok teşekkür ederim ,minnet tarım sizlere Hiç değilse teşhis koymuş olduk peki koskoca firmalar bizi nası keriz yerine koyar hiç utanma yokmu bunlarda ben 750 peşin para verdim nası bANA bile bile bozuk mal verir bu kartı basit bi kart deilki kullanacak kişi çocuk mu ki çakmasın, bizim bu maduriyetimizi savunacAk Bu düzene (anlarsa geri gelir anlamazsa kullanır) dur diyecek kanun düzen yokmu.
  • kardeşim aslında suç benim illa benden al diye ısrar etmeseydim seninde başına bu gelmezsdi sanırım ama elimden geleni yapacağım buna inan en kötü ihtimalle para iadesi alırız başka bi yerden alırız çünkü ben firmaya ekran kartının daha önce vidalanmış oludğunu söylemiştim ayrıca hatırlarsan ilk olarak benim pcde denediğimizde tanıtınca benim pcde baya sorunlar çıkmıştı o/c ile ilgili tabi bunu halletmek için baya uğraşmıştım üzgünüm kardeşim elimden geleni yapacağıma inanabilirsin
  • aynı problem bendede var maviden 2 hafta önce imzadaki sistemi topladım ekran kartım crysisde 1-2 dakka sonra kendini kapatıyor gpu hızını 800 mhz ye indirince problem çözülüyordu kartı maviye iadeye verdim 4 gündür test ediyolarmış nasıl bi testse bu akşam gidip hesap sorcam sende kartı iade et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arda arkadaşım senin icq nun hastalağı hepsinde var soğutma yetersiz ,frekans yüksek kasınca kaldırmıyo gidiyor.
    Ekran kartını aldığın yere bu sorun testle geçmez 1 donanım haberdeki şikayet mesajlarına bakın deseydin
    ne hıyar adamlar biz adamlardan daha tecrubeliyiz ben kartın sorununu 1 saat süren testler sonunda buldum adamlar kaç gündür testEDİYOZ diye yalan söylüyo kıvırıyo terbiyesiz ,üçkağıtçı herifler
    exa firması bide dh a rekamlar veriyor firmanın ismi lekelendikten hala enayi müşteri kazıkçı firma politikasını sürdürdükçe ,bile bile bozuk mal sattıkça ne kadar reklam verse boş.
  • Anselmo kardeşim senin 1 suçun yok apocum
    bile bile bOzuk malı sıfır diye veren Dolandırıcılara SORmak lazım
    exa ile konuştuğun için saol
    şu işi düzgünce halletsinlerde hevesimiz kursağımızda kaldı.
  • tekrardan merhaba arkadaşlar sorunlu dediğim 3870 x 2 ekran kartımı dün bizim pc bayi kanalıyla işyerindeki kardeşimle exa ya yolladım ilk önce elimizde ekran kartı yok dediler,ordan anakartı hem test etmek hemde yerine başka kart vermek için başka firmaya yolladılar onlardada kartı çalıştırabilecek psu ve anakart yokmuş arkadaşım oha diyip exayı aramış ordanda başka yere yollamışlar gidin ordan alabilirsiniz demişler sonra exa yine parça pincik ambalajlı 1 ekran kartı çıkarmış arkadaşım ana avrat ordaki bAYANA SAydırmış yanındaki bAYANDA TAMAM TAMAM Dİe ortamı yatıştırmaya çalışmış ve sonra başka 1 yakındaki yerden 1 tane
    Power color 3870 x 2 ekran kartı alıp geldi kart dün saat 18:00 de elimdeydi kutu temiz ,statik ambalaj en fazla 1 kere açılmış kutunun içi sıfır plastik kokuyo
    akşam eve gittim taktım kurdum çalıştırdım furmarkı yine 5 -10-17 fps ortalaması 800 skoru ve takılmalar sonra
    3 dmark 2006 yaptım gene 6200 skor takılmalar bende kafayı yedim Kardeşim İn (anselmo82) Evine gittim , onun pc de benim 1 ay önceki 3870 vardı onuda ben verdim tek 3870 i çıkardık 3870 x 2 yi kurduk furmark 1 yaptıK aman ALLAHIM 4500 skor kusursuz çALIŞIYOR
    3 DMARK06 skor oc siz 14 bin oc li 17000 3dmark 06 nın bazı testleri öyle hızlıki zor takip ediliyodu.

• Arkadaşaım senn işlemci D2.8 ise buyuk ihtimal dar bogaz yapıyordur.Ben P4 3.0 ve 7900gtx ile 8000 3d mark 2005 alırken E 6750 ile 13000 almaya basladim.Senn sorunun da boyle birşey olabilir.
  • Peki neyse bu vesileyle sıfır kurcalanmamış hakkımız olan karta kavuştu şimdi benim pc de kiişlemci d2.8 kardeşimdeki e6600 anakart bendeki asus p5kc kardeşimdeki gigabayt

sorun sizce :

anakart tamı

işlemcidemi

yoksa

biostamı biosu hiç güncellemedim aldığıdan beri

sanırım sorun bios olayında bios güncellesem hallolur gibi.

sizce sorun neyde?!
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

Arda arkadaşım senin icq nun hastalağı hepsinde var soğutma yetersiz ,frekans yüksek kasınca kaldırmıyo gidiyor.
    Ekran kartını aldığın yere bu sorun testle geçmez 1 donanım haberdeki şikayet mesajlarına bakın deseydin
    ne hıyar adamlar biz adamlardan daha tecrubeliyiz ben kartın sorununu 1 saat süren testler sonunda buldum adamlar kaç gündür testEDİYOZ diye yalan söylüyo kıvırıyo terbiyesiz ,üçkağıtçı herifler
    exa firması bide dh a rekamlar veriyor firmanın ismi lekelendikten hala enayi müşteri kazıkçı firma politikasını sürdürdükçe ,bile bile bozuk mal sattıkça ne kadar reklam verse boş.

Arkadaşım malesef böyle.

Mesela ben Teknosa ya başvurdum. Mülakatta bir sürü soru sordular, işte tecrübeniz var mı falan. Neden bizimle çalışmak istiyosunuz vıdı vıdı.

Yani ince eleyip sık dokuyorlar. Ben de işe alınmamama rağmen sevindim en azından artık aşırı bilgili eleman alıyorlar diye. ( Öyle ya benim yerime aldıkları adamın 20-30 tane diploması ve 3-4 tane teknik servisten referansı olsa gerek. ) Ama hala teknosa ya gidiyorum ve bu monitörün paneli ne diye sorduğumda suratıma öyle bakıyorlar.

Amaaaaa en azından artık tepkime süresinin ne işe yaradığını biliyorlar. Ne kadar düşük ise o kadar iyi yani.

• Pentium D 2.8 GHz işlemci HD 3870 X2 gibi bir kart için son derece yetersizdir. Senin sorununda bu işte.
  • Bende senin aynı anakartından kullanıyorum ve 320mb'lık 8800gts'yle 3D Mark 2006dan 11150 puan alıyor.Bence iyi bi işlemciyle halledersin..
  • kardeşim (mehmet328) ben gene bios güncellemesi diyorum işlemcinin illaki farkı var ama kalkıpta tek kartta aldığını senin sistemi düşünürsek soğutma falan darboğaz yapıp aşağı çekmesi düşük bi ihtimal değilmi bence onun farklı bi sorunu var inbşallah bu gün hepsini halledip bu olayı çözüme ulaştıracağız akşam görüşürüz
  • arkadaşlar yukarıda yazanlar doğrultusunda bi kaç deneme yaptık
    işlemci sorununa karşılık Q6600 ile denedik sonuçlar resimde görülüyor daha sonra bios güncellemesi yaptık ve gene denedik ama sonuçlar değişmedi kardeşimin sorunu ne acaba en son anakarttan şüphelenmeye başladım ama bütün parçalarda gözüme şüpheli gözükmüyo değil en son çare olarakta benim anakartı alıp uzay montajla onun parçalarında denemeye karar verdik bakalım sonuç ne olacak ayrıca başka bi sorum daha olacak bende 4 GB ram var XP SP2 Pro kullanıyorum ram miktarım 3,5 GB Görünüyo normalde windows ortamında ama bu Powercolor HD3870X2 yi takınca 3,25 GB Görmeye başladı kardeşimde ise gene 4 GB ram ve XP home SP2 var onda da 3,25 ti ama bu kartı takınca 3 GB oldu bu konuda bi fikri olan bize yol gösterebilecek olan varmı koca 1 GB ekran kartı ramdan mi çalıyo yani ekran kartını denedik onda sorun yok işlemci test ettik onda sorun yok bi anakart ram ve PSU kaldı sizden yardım bekliyoruz........

His 3870 x 2  düşük puan alıyo,reset atıyo.

• günaydın arkadaşlar

yardım

güncell
  • quote:

Orjinalden alıntı: AnseLmo82

arkadaşlar yukarıda yazanlar doğrultusunda bi kaç deneme yaptık
    işlemci sorununa karşılık Q6600 ile denedik sonuçlar resimde görülüyor daha sonra bios güncellemesi yaptık ve gene denedik ama sonuçlar değişmedi kardeşimin sorunu ne acaba en son anakarttan şüphelenmeye başladım ama bütün parçalarda gözüme şüpheli gözükmüyo değil en son çare olarakta benim anakartı alıp uzay montajla onun parçalarında denemeye karar verdik bakalım sonuç ne olacak ayrıca başka bi sorum daha olacak bende 4 GB ram var XP SP2 Pro kullanıyorum ram miktarım 3,5 GB Görünüyo normalde windows ortamında ama bu Powercolor HD3870X2 yi takınca 3,25 GB Görmeye başladı kardeşimde ise gene 4 GB ram ve XP home SP2 var onda da 3,25 ti ama bu kartı takınca 3 GB oldu bu konuda bi fikri olan bize yol gösterebilecek olan varmı koca 1 GB ekran kartı ramdan mi çalıyo yani ekran kartını denedik onda sorun yok işlemci test ettik onda sorun yok bi anakart ram ve PSU kaldı sizden yardım bekliyoruz........

His 3870 x 2  düşük puan alıyo,reset atıyo.

Konunun Tamamını okudum bana da ilginc geldi, ilk önce Windows xp 3.xx den yukarısını görmüyor. Vista da görebilirsiniz raminizin tamamını.
    Q6600 ile aynı puanı aliyorsa orda bir terslik var. O işlemciyi taktıntan sonra format atip 64 bit vista ile denemeniz mümkünmü acaba?
    Ekran kartinin 2 güç girişide takılı değilmi? Ve Ekran kartini 16x olan PCI-E slotuna takiyorsunuz?
    Biosdan 16x olup Olmadıgını kontrol ettinizmi? Bazı bilgisayarlarda Pci-E 8x de hatta 4x de bile calisabiliyor.
    Buna Biosdan bakabilirsiniz ve eger yapmadıysanız bios update yapabilirsiniz.
    Bunları bir deneyin isterseniz anakartı degistirmeden önce.
    Simdilik aklıma gelenler bunlar.

Merakla bekliyorum sonucu

• arkadaşlar yardımmm koskoca donanım haber bu sorunu çözemeyecekmi
    güncel
    güncel
    güncel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.