Şimdi Ara

HP Pavillon HDX9250ET TV Görüntü-Ses Senkron Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen hafta HP Pavillon HDX9250ET aldım
    Üzerinde tv kartı da var
    Var da, HP ' nin kendi programı Qplay yada Microsoft Media Center ile tv izlerken bir süre sonra ses görüntünün gerisinde kalmaya başlıyor, aşağı yukarı max da 4-5 saniye geriden geliyor
    TV yayının uydudan alıyorum, next YE-2000X cis plus uydureceiverim var
    Sinyal kalitesi %100
    Ses kartı, TV kartı, Qplayer tüm yazılımları yeniden yükledim, işe yaramadı
    TV dinlerken Seste bir miktar çıtırtı da var ve sorunum devam ediyor
    Teknik destek için hp ye yazdım ama ses seda çıkmadı

Tavsiyeniz var mı, bir kova para ver sonra böyle uğraş inanın moral bozucu

Bu arada laptop ile ilgili bilgi isteyen, sorusu olan arkadaş varsa cevaplayabilirim

Saygılarımla,

• cihazın enerji saver/performans ayarlarını değiştirmeyı denedınmı? hanı wın xp de sağ alt terafta cıkan guc seceneklerı var ya onun gıbı bısı vıstada nasıl bısı cıkıyor tam olarak bılmıyorum. Ordan performans ı secıp tekrar dene
  • dostum bende bu dizüstünden almak istiyorum 20''lik değil mi bu ? ya ben bunun için kafayı yiyiorum bundan alıcam bende nasıl memnun musun nerden ve ne kadara aldın ? yani memnun musun performansı flan nasıl ? ses sistemi ekran görüntü
    off ya sıyırdım resmen bahset biraz birilerinin beni gazlaması gerekiyor cünkü hp için cok kötü diyenler falan var aklımı cıkarıyor mu model ama
  • Sn Msserin,

Güç seçenekleri ile oynamak işe yaramıyor
    Zaten iş içinde kullandığım için performansa ayarlı

HP desteği de işe yaramıyor, çünkü ne dediğinizi bile anlamıyorlar
    Önerileri komik
    Sorunu kökten çözüyorlar, tv programını kaldırırsanız sorun da kalmıyor zaten!
    Kendi yazılımlarına hakim değiller

İlginiz için teşekkür ederim

Saygılarımla,
  • Sn Korkuluk13,

20.1" inç ekranlı :-)
    Bir kere vista ile geliyor ve xp' ye dönme şansınız yok
    Gerek platform, gerekse de kartları nedeni ile maalesef xp driverleri yok
    Dolayısı ile vista performansına mahkumsunuz
    Ama yine de ben performanstan memnunum

İyi yönleri;
    Büyük ekran
    Kaliteli ses ve benim için önemli olan görüntü kalitesi
    çok iyi bir ekran kartı (arkaplanda 1600x1050 görüntü renderlerken aynı anda realtime data ile çalışan bir program ve 2. monitorde (hp w2207h) tam ekran tv)
    500 gbyte hard disc
    iyi performans (bundan önceki laptopum xp li asus a7c serisi 17"idi, üstelik ilave ram, hd filan değiştirmiştim, ondan en az 2 kat hızlı)
    gerçekten kullanışlı dizayn
    ilk defa bir laptopu alır almaz bişeyler ilave etmeden kullanmam (ilave ram vs)
    herşeye rağmen en az 2 saat yeterli pil, ben zaten tüm performans özelliklerini kullanıp tüm sleep modlarını kapattığımdan diğer laptoplarda bu kadar pil ömrüm oluyordu
    fan sesi diye birşey yok, çok çok zorlamadılça devreye girmiyor, girse de sessiz, mesela eski asusumda render yaparken eşim nazikçe odadan kovalıyordu

kötü yanları
    ne dediğinizi anlamayan hp desteği
    hiçbir işe yaramayacak hd-rom özelliği, abd de bluray ile satılıyor
    hala ne halta yaradığını anlamadığım abartısız papuç kadar şarj aleti (17x8x4 cm)
    çanta manta aramayın, yok, zaten kendisi 7 kilo, 1 kusur kilo da şarj :-)
    yardımsever! vista

artıları ve eksileri yanyana koyarsam şu an olsa alıymıydım; kesinlikle alırdım

Fiyatı da sormuşsunuz, benim aldığım fiyat özel bir fiyattı, sizi şartlamış ve yanıltmış olmayayım diyerek yazayım, 2.440 usd+kdv, 5 taksit aldım

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 9 Nisan 2008; 4:03:05 >

• gercekten harika bende ürünü vatan bilgisayarda inceledim ne kadar ağır olursa olsun genede bi cantası bulmak lazım 2.889+kdv vatan bilgisayarda maximuma 5 taksiti var o zaman %8 indirim yapılmakta

off ya gercekten cok hesaplı bir fiyata almıssın yurtdışından flan mı aldın

bu arada kafanı ütüledim ama kumandası flan nasıl ?
  • Öncelikle Directx sürümünü kontrol edin hatta son versiyonu temin edip yükleyin birde k lite codec paketinin son sürümünü yükleyin ve sonucu belirtin ona göre başka çözüm yolları tavsiye ederiz

birde ben servisteyken o cihaz piyasada mevcut değildi o yüzden içini açma şansım olmadı acaba cihazı 2-3 saatliğine bana verirmisiniz içini açıp hevesimi alayım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VESTEL AV1000 SES SORUNU
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: orhansen

Sn Msserin,

Güç seçenekleri ile oynamak işe yaramıyor
    Zaten iş içinde kullandığım için performansa ayarlı

HP desteği de işe yaramıyor, çünkü ne dediğinizi bile anlamıyorlar
    Önerileri komik
    Sorunu kökten çözüyorlar, tv programını kaldırırsanız sorun da kalmıyor zaten!
    Kendi yazılımlarına hakim değiller

İlginiz için teşekkür ederim

Saygılarımla,

Ozaman yapılacak tek bir şey var ; iyi ingilizce bilen bı arkadasınızla HP online chat destek hattına bağlanıp HP usa desteğile görüşmek. Eminım cok ıyı yardımcı olurlar.Bizim burdakiler gibi değiller adamlar 1 saat uğrasıyorlar cebellesiyorlar hatta geri dönüp sorunla ilgili daha detaylı konusmak ıcın bana telefon bıle ettiler. Ama dediğim gibi ingilizce şart. Yoksa hp Türkiyeye kaldıysa işin diyecek bişi yok

• Sn Korkuluk13,

kumanda kullanışlı
    artı, bir başka alet de kumanda edebileceğiniz ilave sensor de kutudan çıkıyor
    denemedim ama uydunun filan aynı kumanda ile kumandası mümkün (kusura bakmayın saçma sapan bir cümle kuruluşu oldu)

çanta yok dediğim gibi, hp de 20" için sırt çantası stojklarda yok, birkaç yurtdışı firmada var, onlarda türkiyede yok
    ben şöyle bir yol buldum, özel imalat yaptıracağım herhalde
    birde şu var, kapak dış kaplaması cizilmeye dayanıklı hale getirilmiş,

bilgisayarı türkiyeden aldım, yurtdışından ciddi fiyat farkı olmadıkça almıyorum, çok yeni bir ürün olduğu için, hatta ingilterede daha pahalı
    belki abd, orada sizin isteklerinize göre oluşturuyorlar, onunda geldisi, gittisi, mübarek fotograf makinası değil ki, bir arkadaşa rica edesin
    kutulu hali 11 kg

size tavsiyem yanınıza bir müzik cdsi birde film dvd si alıp vatan bilgisayara gidip denemeniz, sese görüntüye bakın
    tasarımla uğraştığım için çok net söyleyebilirim, inanın resimlerinden çok daha estetik
    beğenmesseniz almayn :-)
    başka sorunuz varsa onları da zevkle cevaplarım, kafamı ütülediğiniz filan yok inanın

Saygılarımla,

• Sn DVB,

DirektX 10 yüklü, dediğiniz codec paketini deneyeceğim. ben cole2k advanced 6.1 denemiştim, işe yaramamıştı, dilerim sizin önerdiğiniz paket işe yarar

Tabiki içini açabilirsiniz, sizden kıymetli mi?
    Tek yapmamız gereken laptopu oğlumun elinden alabilmek
    Ufaklık 3.5 yaşında, araba oyunlarına merak saldı, Test Drive Unlimited in tam ekran hdr görüntülü oynanabildiğini keşfetti (Sn KOrkuluk13 okuyor musunuz:-)
    Gündüz büroya geldiğinde resmen el koyuyor, bana da emektar asus kalıyor :-(
    o yokken veya gece emrinizdeyim efendim

Birde madem eski HP lisiniz, şunu da yazayım, işim gereği harddisk hızı benim için önemli, hep 7.200 rpm kullandım, yeni bilgisayarda 5.400 rpm olunca bir an duraksamıştım, sonra nasılsa değiştiririm diyerek almıştım
    nasıl yapmışlarsa hızdan hiç sıkıntı yaşamadım ve değiştirmeyeceğim
    sezar ın hakkı sezara

Saygılarımla,

• Sn DVB,

Maalesef işe yaramadı

Saygılarımla,
  • Sn Msserin,

Sağolun, deneyeceğim
    herhalde abd saatleriniz baz almak lazım değil mi?

gerçekten türkiye desteği komedi
    sorunumla uğraşırken neler yaşamadım ki
    hp türkiye downloadlarda ekran kartı için ati driveri vardı
    günlerce uğraşıp nvidia driverini eklettim
    yahu insan biraz düşünür, bu ülkede satılan hangi hdx de ati ekran kartı var?, yurtdışından getirenler için ati dirver yayınlanmasına saygı duyarım ama sen önce kendi sattığın makinalara destek ol, değil mi
    sonunda hp türkiye hendek atladı ve yüklediler

Saygılarımla,
  • HP usa onlıe chat desteği 7/24 hzımet verıor bızım turkıye gıbı adamların keyfıne kalmıs bı sekılde degıl ve gercekten taktır ettıgım bı destek hızmeti
  • Sn Msserin,

Teşekkür ederim

Saygılarımla,
  • bu modeli kullanan arkadaşlara soruyorum ekran birden tek renk olma durumu var mı kendiliğinden kapanıyor mu? başka modellerinde hep bu şikayet var. birde içi gözüken bir resim var mı? fanların yerlerini yerleşimini merak ediyorum.
  • Sn Master88,

Ekranda kapanma, tek renk olma gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım
    "içi gözüken bir resim var mı" sorunuzu ise anlayamadım.

fanlar var ama inanın çalışmıyor
    özellikle render yaparken bile hiç sesleri solukları çıkmıyor
    sağ ve sol arka köşedeler diye biliyorum ama dediğim gibi şu ana kadar kullandığım en sessiz laptop

başka sorunuz varsa zevkle cevaplarım

saygılarımla
  • öncelikle sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkürler.

bende bu ay sonu almayı düşündüğümden aklıma takılan bir kaç şeyi soruyorum.

içi gözüken dememdeki kasıt kasası açık halinin resimini hiç görmedim. ekran kartı ilerde geliştirme imkanı felan varmış takma yerleri nasıl fanlar ne şekilde yerleştirilmiş merak ettiğimden sordum.
    benim şuan kullandığım cihaz dell fan sesi neredeyse yok başka markalarda görüyorum hep bir uğultu. zamanımın çoğu saati pc başında geçtiği için benim için çok önemli bir etken. fan sesi rahatsız edici olmamasına sevindim kafamdaki bir ? işareti kalkmış oldu.
    klavye kalite hissi veriyormu tuşlara bastıkça klavye tabanı haifif içe çökme gibi bir durumu var mı. bu çökme durumu toshiba casper ve fujitsu markalarında gördüm hiç iyi bir durum değil kırılacak hissi oluyor.
    cd sürücüsü hangi marka kullanılmış? mesela dell markası cd sürücülerini sony veya toshiba'dan alıyor. benim cd sürücü sony şimdiye kadar okumadığı yazmadığı cd olmadı. başka arkadaşlarda görüyorum motor çalışmış gibi sesler çıkıyor okumama sorunları oluyor.

son olarakta ekran kartı kaç bit kalitede bilginiz var mı?

şimdilik aklıma takılanlar bunlar.

quote:

Orjinalden alıntı: orhansen

Sn Master88,

Ekranda kapanma, tek renk olma gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım
    "içi gözüken bir resim var mı" sorunuzu ise anlayamadım.

fanlar var ama inanın çalışmıyor
    özellikle render yaparken bile hiç sesleri solukları çıkmıyor
    sağ ve sol arka köşedeler diye biliyorum ama dediğim gibi şu ana kadar kullandığım en sessiz laptop

başka sorunuz varsa zevkle cevaplarım

saygılarımla

• Sn Master88,

Ben taşıma çantası hediye etmiyorlar demedim ki :-)
    Benim bilgisayarımla da o meşhur hediye çanta geldi
    Sorun laptopun çantaya sığmaması :-)

Sizde almadan kontrol eder misiniz?
    Eğer gerçekten laptopu içine alan bir çanta var ise hemen ben de çantayı bulmanın yollarını arayayım

Saygılarımla,
  • quote:

Orjinalden alıntı: master88

öncelikle sorularıma cevap verdiğiniz için teşekkürler.

bende bu ay sonu almayı düşündüğümden aklıma takılan bir kaç şeyi soruyorum.

içi gözüken dememdeki kasıt kasası açık halinin resimini hiç görmedim. ekran kartı ilerde geliştirme imkanı felan varmış takma yerleri nasıl fanlar ne şekilde yerleştirilmiş merak ettiğimden sordum.
    benim şuan kullandığım cihaz dell fan sesi neredeyse yok başka markalarda görüyorum hep bir uğultu. zamanımın çoğu saati pc başında geçtiği için benim için çok önemli bir etken. fan sesi rahatsız edici olmamasına sevindim kafamdaki bir ? işareti kalkmış oldu.
    klavye kalite hissi veriyormu tuşlara bastıkça klavye tabanı haifif içe çökme gibi bir durumu var mı. bu çökme durumu toshiba casper ve fujitsu markalarında gördüm hiç iyi bir durum değil kırılacak hissi oluyor.
    cd sürücüsü hangi marka kullanılmış? mesela dell markası cd sürücülerini sony veya toshiba'dan alıyor. benim cd sürücü sony şimdiye kadar okumadığı yazmadığı cd olmadı. başka arkadaşlarda görüyorum motor çalışmış gibi sesler çıkıyor okumama sorunları oluyor.

son olarakta ekran kartı kaç bit kalitede bilginiz var mı?

şimdilik aklıma takılanlar bunlar.

Sn Master88,

Sorularınızı cevaplamaya çalışayım,

- klavye rahat kullanımlı, ama şunu söyleyeyim kullandığım en mükemmel klavye diyemem. O felaket çökme hisssini iyi biliyorum, gerçekten haklısınız, yazı yazarken sinir bozucu bir durumdu.
    Benim için önemli olan klavyede sağ tarafta sayısal tuş takımının olması idi. Data girerken çok rahat ediyorum.
    -ekrandan memnunum. Ben de sizin gibi uzun saatleri bilgisayar başında geçirenlerdenim. Sıkıntı çekmedim. Biliyorsunuz ekran laptop üzerinde 7-8 cm kadar öne-arkaya kayabiliyor. Birde hp nin w2207h ve 2407h serisi monitorlerindeki gibi yukarı-aşağı harekette olsa mükemmel derdim.
    -Ekran kartının değiştirilebildiğini biliyorum ama bu değişimin astarı yüzünden pahalı gelmez mi?. Kart GeForce 8800M GTS, 256 bit
    http://www.nvidia.com/object/geforce_8800m.html
    -CD sürücü;
    Toshiba DVDW/HD SD-LB02B
    Şu ana kadar dvd-cd okuma ve yazmada sorun yaşamadım. HD okuyucu da olduğundan ilk anda sanırım buffer için yükleniyor ve biraz sesli ama sonrası sessiz. Mesela dvd den film seyrederken hiç rahatsızlık vermiyor. HD disk okutmayı denemedim, daha doğrusu hd diskim yok, kullanım klavuzunda kesintisiz okuma-görüntü için diğer programların kapatılması öğütleniyor. Dediğim gibi denemedim, sizin de ihtiyacınız olur mu bilmem, nasılsa bluray bu savaşı kazandı. Keşke bluray okuyucu ile gelse idi.
    -Arka kapağı açık resmi bende de yok. Açıkcası merak edip açmadım da.
    Orjinal kullanım klavuzları aşağıdaki adreste var
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/manualCategory?lc=en&cc=us&dlc=en&product=3668288&rule=40708&lang=en&
    Dilerim istediğiniz resim de bu klavuzlardan birinin içinde vardır.

Başka sorunuz varsa onları da cevaplarım.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansen -- 17 Nisan 2008; 4:55:55 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.