Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
SMS'lerde Türkçe karakter indirimi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Turkcell >> SMS'lerde Türkçe karakter indirimi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hayalisst

31 Mart 2008; 8:54:37 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

CEP telefonundan gönderilen kısa mesajlar yarından itibaren yüzde 50 daha ucuz.. Türkçe karakterlere geçişle birlikte SMS’ten 2 yerine 1 mesaj parası alınacak. İşte yeni tarife:

Türkçe harflerin cep telefonlarında kabul edilmesiyle gerçekleşen uygulama sonunda standart SMS’ler Turkcell’de 9.5, Avea’da 8.5 ve Vodafone’da ise 7.5 YKr olarak fiyatlandırılacak. Uygulama ile ilgili olarak yazılımlarını yenileyen GSM şirketleri ‘Eski telefonla Türkçe SMS atılsa bile 31 Mart’tan sonra biz bunları tek bir kısa mesaj gibi ücretlendireceğiz’ dediler. Uzmanlar cep telefonlarında kısa mesajlarda Türkçe karakter kullanılması durumunda, 160 karakter sınırının aşıldığını ve birden fazla kısa mesaj bedeli yazıldığını belirttiler.

ARTIK SORUN ÇÖZÜLDÜ

İLK GSM sistemleri, alfabe oluşturulurken, Türkçe, İspanyolca gibi birçok özel karakteri olan dillerin bu alfabede yer almadığını ifade eden uzmanlar ‘Bu tabi tüketiciler açısından büyük bir sorundu. Tüketiciler tek SMS attıklarında 2 SMS’le ücretlendiriliyordu’ diye konuştular. Turkcell, Avea ve Vodafone, SMS’lerdeki Türkçe harflerin diğer harfler gibi yalnızca bir karakter sayılması ile ilgili aldığı kararın ardından gerekli çalışmaları yaptılar.

<<haber7.com'dan alıntı>>

"Söylesem; tesiri yok! Sussam; gönül razı değil....!!"
kartallar_yalnız_uçar

31 Mart 2008; 18:42:08 

Bir zahmet olsun artık ayıp yani Türkçe harfler iyice oturmalı

Erkek adam renkli takım tutmaz!
basturkemin

Sisteme Gözat

31 Mart 2008; 19:33:10 

Benim bu olayda anlamadığım bir şey var. Şuanda benim cihazımda ç ve 1-2 Türkçe harf daha var. Bunlarla ben mesaj attığımda artık nasıl daha ucuz ücretlendirilecek? SMS fiyatlandırması mı ucuzluyor yoksa Ş,İ gibi harfler kullandığımda 2 sms olursa tek sms bedeliyle mi ücretlendirilecek?

Sms fiyatlandırması ucuzlar ise, faturalı hatlar için çok güzel olur.

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği - Telsim Geri Gelsin! (Vodafone'u eleştiriyoruz!)
IlDestilI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

31 Mart 2008; 19:51:21 

1 SMS OLACAK ARTIK TÜRKÇE KAREKTERLE YOLLAMAK

"Savaş satranç gibidir: Rakibin şahını mat etmek için kaleler ve piyonlar feda edilebilir..." I Love You E.W
k_t_destek

31 Mart 2008; 22:47:41 

SMS ücretlerinin ucuzladığı falan yok. Türkçe karakter kullanıldığında 2 sms ücreti ile ücretlendirilmeyeceksiniz. Olay bu kadar.

metalok

1 Nisan 2008; 2:06:34 

İyi de Türkçe karakter kullandığın zaman misal "ç" yazdık, karşı tarafa "c" olarak gidiyordu.
Yani istesekte Türkçe harf yollayamıyorduk.
Peki nasıl oluyorda 2 kat ücret alınıyordu.
Şimdi değişen ne oldu?

DENİZ
bilo1900

1 Nisan 2008; 2:45:41 

Bu sekilde çözüleceğini sanmıyorum bende nokia 6680 var msj yazma dilini türkçe yapıp ilk karakter olarak türkçe karakter kullandığımda 69(1) yazıyo bu sekilde 69 karakter yazdıktan sonra sonra ikinci msj'a geçiyo 63(2) karakter yazabilme hakkın var her halükarda tüketici zararlı yine toplamda 133 karakter 1 sms oluyor indirimli haliyle..cihazın yazılımını güncelleme gerekli bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilo1900 -- 1 Nisan 2008; 2:46:14 >

Levcho

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 8:49:35 

Malesef bu da balon çıktı.
Deneme için sms attım şimdi, trk karakter de yazdım.
Telefon uyardı, 2 mesaj keseceğim diye, tamam dedim.
Mesaj gitti, baktım 2 kontör kesit, 1 saniye sonra 2 kontör daha kesit.
Yani anlayacağımız, bu da balon.

My birthplace : MadForest
Erdem denen şey insanın içinde olmalı. Allah korkusuyla bi takım kötülükleri yapmayanlar potansiyel ahlaksızdır.
Ahlaklı olmak dışardan cennet vaadi cehennem korkusuyla değil içimizde olmalıdır.

Göz ile taciz ustasi olan türk erkeği,çâreyi dişisini türban içine sokmakta arar,oysa,kabahati kendinde arayıp çözüm bulmalıdır.
Ünal Korkmaz

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 14:54:55 

Yuhannesburg.

Avea'da deneyim bakalım ne olacak.

Yanımda kal, yanımda kal... Düşlerim yetmez ki bana.....
Bir şeyi başaracağınıza ya da başaramayacağınıza inanıyorsanız, her iki durumda da muhtemelen haklı çıkarsınız...
Ünal Korkmaz

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 15:09:03 

Yuha lan. 2 SMS boşa gitti.

Bir şeyi başaracağınıza ya da başaramayacağınıza inanıyorsanız, her iki durumda da muhtemelen haklı çıkarsınız...
_ahmet_

1 Nisan 2008; 16:33:54 

quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Yuha lan. 2 SMS boşa gitti.

_ahmet_

1 Nisan 2008; 16:40:46 

Ya benim anlamadığım şimdi Türkçe karakter olarak 4 smslik birşey yazdık tek sms gitti, ancak normalde 2 sms gitmesi gereken uzun bir sms yazarsak ve türkçe yazarsak 8 sms olursa kaç sms olarak gideceğini nasıl tahmin edeceğiz, hele ki faturalı hat sahibiysek?
Ünal Korkmaz

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 16:44:45 

Bizimkilerin yapacağı ancak bu kadar olur. Hala aynı gidiyo. Yok abicim ben İngilazca yazmaya devam etcem. Varsın Türkçe olara sıkıldım yazmayım.

basturkemin

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 18:31:11 

Arkadaşlar bildiğim kadarıyla operatörlerde o smsler süzgeçlenecekti. Yani ücretler daha sonradan geri iade edilebilir. Çünkü tüm smslerde indirim yapamazlar, giden smslerde Türkçe karakterler var mı yok mu o yüzden mi çift ücretlendiriliyor diye kontrolü süzgeç sistemler yapacak ve bu yü