Dell Inspiron 1525 cihazda fan çalıştığı zaman çok fazla ses çıkartıyor. Fanın çalışma hızının (devir sayısı) optimum, sessiz, performans gibi modları var mı ? Sadece ofis, internet için birkaç saat kullanılan bilgisayar için fanın sürekli çalışmasına gerek görmüyorum.
Bios'a baktım, hard-disk için böyle bir ayar var, ancak fan için bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 31 Mart 2008; 21:21:29 >
Bunun için ayrı bir program var, onu kullanabilirsin. İşlemciye yük binmediği zaman arada fan bile duruyor. Programın kullanımını burada anlatmıştım: http://forum.donanimhaber.com/m_18030233/tm.htm
Yukarıdaki linkteki programı kurdum ve "Enable Popdown mode", "Enable Popup mode" tik'lerini kaldırdım.
Ancak yine fan sesi çok rahatsız ediyor. Ben HP NX7400 kullanıyorum, fan sesini unutmuşum tamamen. Dell 1525 başında olduğum her saniye fan sesinden rahatsız oluyorum. Ayrıca touchpad de çok ısınıyor, üzerinde parmağımı tutunca rahatsız ediyor.
Inspiron 1525 ile benzer sorunlar yaşayan var mıdır ? Kasasını beğendim ama ses ve kullanım yüzeyinin (touch-pad) bu kadar sıcak olması bana yıllar önce kullandığım problemli HP laptopu hatırlattı.
Orjinalden alıntı: CoolnQuiet Gerilimlerle oynayarak, gerilimleri değiştirmen gerekiyor. Sadece o değişiklikleri yaparsan tabii ki bir işe yaramaz.
Bir sonraki adımda kasayı yeniden dizayn etmem gerekmez umarım
Şaka bir yana, bilgi için teşekkürler. Ancak bu pek tercih edeceğim bir çözüm değil.
Cihaz genel olarak kaliteli gözüküyor ancak fan ve hard-disk sesi, touch-pad'in dahi aşırı ısınması, bence cihazın dizayn ve üretim aşamalarında çözülmesi gereken sorunlardır. Açıkcası bu tür sorunlar beklemiyordum Dell'den.
ark.şım bende 1525 modelini aldım dediğin gibi fan çalışıyor ama sürekli degil,çok fazla işlem yapmadıgım zaman susuyor,ses konusunda hakklılık payın var ama rahtasız edecek boyutta oldugunu düşünmüyorum.toucped ısınıyor demissin,ben öyle bir şeyle karşılaşmadım....bu üçüncü dizüstüm.ve şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum sonunda oldu çok şükür diye...tam istediğim gibi bir alet...