Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Dell 1525 Fan Sesi "Cpu Clock" Sonrası Bile Rahatsız Edici

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Dell >> Dell 1525 Fan Sesi "Cpu Clock" Sonrası Bile Rahatsız Edici Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
signore

31 Mart 2008; 1:20:04 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba,

Dell Inspiron 1525 cihazda fan çalıştığı zaman çok fazla ses çıkartıyor. Fanın çalışma hızının (devir sayısı) optimum, sessiz, performans gibi modları var mı ? Sadece ofis, internet için birkaç saat kullanılan bilgisayar için fanın sürekli çalışmasına gerek görmüyorum.

Bios'a baktım, hard-disk için böyle bir ayar var, ancak fan için bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 31 Mart 2008; 21:21:29 >

Forum Kuralları _|_ İmza Kuralları _|_ Şikayet Et Butonu _|_ Nick Değişimi _|_ SMS Onay Sistemi _|_ Öneri ve Şikayetleriniz

Kullanıcı adım "sinyore" olarak telafuz edilir.
CoolnQuiet

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

31 Mart 2008; 13:33:13 

Bunun için ayrı bir program var, onu kullanabilirsin. İşlemciye yük binmediği zaman arada fan bile duruyor.
Programın kullanımını burada anlatmıştım: http://forum.donanimhaber.com/m_18030233/tm.htm

signore

31 Mart 2008; 21:23:19 

Cevap için teşekkürler.

Yukarıdaki linkteki programı kurdum ve "Enable Popdown mode", "Enable Popup mode" tik'lerini kaldırdım.

Ancak yine fan sesi çok rahatsız ediyor. Ben HP NX7400 kullanıyorum, fan sesini unutmuşum tamamen. Dell 1525 başında olduğum her saniye fan sesinden rahatsız oluyorum. Ayrıca touchpad de çok ısınıyor, üzerinde parmağımı tutunca rahatsız ediyor.

Inspiron 1525 ile benzer sorunlar yaşayan var mıdır ? Kasasını beğendim ama ses ve kullanım yüzeyinin (touch-pad) bu kadar sıcak olması bana yıllar önce kullandığım problemli HP laptopu hatırlattı.

Forum Kuralları _|_ İmza Kuralları _|_ Şikayet Et Butonu _|_ Nick Değişimi _|_ SMS Onay Sistemi _|_ Öneri ve Şikayetleriniz

CoolnQuiet

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008; 18:13:51 

Gerilimlerle oynayarak, gerilimleri değiştirmen gerekiyor. Sadece o değişiklikleri yaparsan tabii ki bir işe yaramaz.

signore

1 Nisan 2008; 18:23:40 

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet
Gerilimlerle oynayarak, gerilimleri değiştirmen gerekiyor. Sadece o değişiklikleri yaparsan tabii ki bir işe yaramaz.

Bir sonraki adımda kasayı yeniden dizayn etmem gerekmez umarım

Şaka bir yana, bilgi için teşekkürler. Ancak bu pek tercih edeceğim bir çözüm değil.

Cihaz genel olarak kaliteli gözüküyor ancak fan ve hard-disk sesi, touch-pad'in dahi aşırı ısınması, bence cihazın dizayn ve üretim aşamalarında çözülmesi gereken sorunlardır. Açıkcası bu tür sorunlar beklemiyordum Dell'den.

tatum

19 Nisan 2008; 15:19:37 

ark.şım bende 1525 modelini aldım dediğin gibi fan çalışıyor ama sürekli degil,çok fazla işlem yapmadıgım zaman susuyor,ses konusunda hakklılık payın var ama rahtasız edecek boyutta oldugunu düşünmüyorum.toucped ısınıyor demissin,ben öyle bir şeyle karşılaşmadım....bu üçüncü dizüstüm.ve şunu rahatlıkla söyleyebiliyorum sonunda oldu çok şükür diye...tam istediğim gibi bir alet...

samsung 37r81b,dell 1525 t7250 2 ghz hdmı,philips 3357 ev sinema sistemi....
HeKiMoĞLu-47

14 Temmuz 2008; 12:36:00 

Bende aynı sorundan müzdaribim şu fan sesini azaltacak bir yöntem yokmu bu dell laptoplarının bir bilen varsa yardımcı olursa pek fena olmaz.

Asus M51SE
Game's & Design

||DELL INSPIRON 1525 Q001 || Nokia 6300 || Trekstor 320 GB External ||
|| E6750-2.66 Ghz-6Mb Cache-PCI 6200 || PHILIPS 17'' LCD ||
|| ASUS M51SE ||
ddelphi

Sisteme Gözat

19 Temmuz 2008; 9:27:12 

bende aldım 1525 bugün gelecek inşAllah ama benimki c2d t5450 işlemcisi

bana ne önerirsiniz

http://www.hakediyorum.com/
KulüPRenaulT

AMD GERİ DÖNECEK(AMA NE ZAMAN)
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Dell >> Dell 1525 Fan Sesi "Cpu Clock" Sonrası Bile Rahatsız Edici Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Kama Connect video incelemesi
Scythenin USB arayüzünü Sata ve ideye çeviren ürünü Kama Connect
Gigabyte Türkiye Röportajı
X58 ve Pasif soğutmalı HD4850 ekran kartı üzerine

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli