klavyeyi türkçe yapmıştım fakat,mesaj yolladıgım arkadaşlar 2 parça halinde geliyor diyor..? ne o türkçe yapmamıza ragmen hala karakter olarak 2 mesajmı gidiyor?? ve ayrıca dedimki hadi tr klavye kalksın ing takılayım...ondada t9 sözlük gibi kendi yazıyor onu nasıl kapatabilirim? forumda tweaks tan "kb" die programla halledilir diye yazıyor yükledim ama nerden oldugunu bulamadım
Xendaba arkadaşımız bunu forumda daha önceden açıklamıştı:
Installer de: tweaks klasörü içerisinden KB uygulaması : yazı yazarken otomatik gelen ingilizce düzeltme yazılarının gelmesini kapayabileceğimiz uygulamadır..
bunu yükledikten sonra Keyboard menüsünde Auto-Correction seçeneği gelecek.
Hala bir umutla birilerinin bi "patch" yazıp iPhone'un "auto-correction" için kullandıgı dosyayı, bi Türkçe kelime haznesi dosyası (örneğin TDK'dan alınacak) ile değiştirmesini bekliyorum ama hiç bir gelişme gözükmüyor şimdiye dek.... :)
Hala bir umutla birilerinin bi "patch" yazıp iPhone'un "auto-correction" için kullandıgı dosyayı, bi Türkçe kelime haznesi dosyası (örneğin TDK'dan alınacak) ile değiştirmesini bekliyorum ama hiç bir gelişme gözükmüyor şimdiye dek.... :)
Safari Ingilizce oldugu icin siz Turkce birsey yazarken,Klavye otomatik olarak tamamlama ozelligini kullanip sizi istemediginiz seyler yazmak zorunda birakiyor. Bu otomatik tamamlama ozelligi kapatmak icin installerdan kb2 adli uygulamayi indirirseniz bu ozelligi kapatmak mumkun. Kb2 icin source gerekmiyor her installerda vardir. Bu uygulamayi yukledikten sonra ekrana yeni birsey gelmiyor.
Bu uygulamayi aktif hala getirmek icin; Settings (Ayarlar) > General (Genel) > Keyboard (Klavye) i takip edin. Keyboarda girdikten sonra Enable Autocorrectioni "Off" haline getirin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 8 Nisan 2008; 17:04:29 >
meraba arkadaşlar bende öyle bi seçenek yok düzeltemiyorum. otomatik büyük harf büyük harf kilidi . kısayolu uluslararsı klavyeler var sadece hepsini kapattığım halde yine devam ediyo napıcam ben ya çok sinir bişi bu ????
klavyeyi türkçe yapmıştım fakat,mesaj yolladıgım arkadaşlar 2 parça halinde geliyor diyor..? ne o türkçe yapmamıza ragmen hala karakter olarak 2 mesajmı gidiyor?? ve ayrıca dedimki hadi tr klavye kalksın ing takılayım...ondada t9 sözlük gibi kendi yazıyor onu nasıl kapatabilirim? forumda tweaks tan "kb" die programla halledilir diye yazıyor yükledim ama nerden oldugunu bulamadım [/quote
Slm arkadslar benim tweaks klasoru icinde kb be kb2 die programlar gozukmuyor onlarin gozukmesi icin ne yapabilirim ayrica bi sorum daha VAR dikkatimi bisi cekti sanki bnm installerdaki dostalarda azalma VAR Bunun sebebi sizce ne olabilir yukledigim birseydenmi kaynaklaniuof acaba yardimlarinixi beklyrm beyler gorusmek uzere....
daha 4. mesajında bizi seviyorsan 100. mesajında asık olursun sen :))
quote:
Orjinalden alıntı: eyaman
ya iyiki bu forum var ..... seviyorum sizleri :))
�Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.� M. Kemal ATATURK