Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: (((THX sertifikalı hoparlör kablosu)))

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: (((THX sertifikalı hoparlör kablosu))) Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
BRAVEHEART11

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 15:57:35 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

İNŞALLAH tüm BİMEKS'lerde vardır da almak isteyenler alabilir.
teknika

23 Temmuz 2008; 17:57:59 

Merhaba arkadaşlar.

Geçen hafta Bimekste bahsedilen kablo setini gördüm ve yakında uzunca ve detaylıca inceledim. 49 Ytl fiyat için ve aynı fiyatlarda sunulan diğer emsalleri için gayet uygun bir fiyatlı ürün.

Sadece banana bağlantıları biraz kalitesiz geldi, ama isteyen onları sökerek de kullanabilir. Zaten Banana türü fiş kullanmak yerine çıplak kablo bağlamak daha iyi. Onun dışında Scart kablosu da gayet haşmetli duruyor ama detay teknik performans olarak denemediğim için bir şey diyemiyeceğim.

Ama özetle şunu söyleyebilirim ki, yeni başlayanlar ve orta sınıf kullanıcılar için çok uygun ve şık bir ürün. Kalitesi konusunda da heralde 10 üzerinde 5 veya 6 alır en az diye düşünüyorum.

Alınabilir.

DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları. Pioneer A-A9-J Stereo anfi, Pioneer PD-D9-J, Monitor Audio RS8 Speaker. Oelhbach XXL5 High-End Speaker Cable, Ixos 716 High-End Analog Cable.
theraptorx

23 Temmuz 2008; 18:15:21 

Arkadaş sağolsun almış.Akşam denedim.Banana bağlantı tipi benim amfiye ve haparlörlere olmadı.Teknika hocanın dediği gibi onları keseceğim.Onun dışında gerçekten güzel bir set.Fiyatıda uygun

Xbox 360 PAL ; Wii NTSC-U ; Toshiba Regza 32" ;Yamaha 663 Amfi ; Kef 3005 Haparlör Seti
BRAVEHEART11

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

23 Temmuz 2008; 22:42:48 

Sayın teknika,
quote:

Sadece banana bağlantıları biraz kalitesiz geldi, ama isteyen onları sökerek de kullanabilir. Zaten Banana türü fiş kullanmak yerine çıplak kablo bağlamak daha iyi
demişsiniz.
Benim biraz aklım karıştı. Çünkü bu MONSTER kabloların uç kısımlarında banana değil de düz metal pin bulunuyor. Forumda banana tipi metaller bulunursa bendeki gibi hoparlörlerin arkasındaki yuvarlak deliklere direkt sokularak bağlanabileceğini okudum. Oysa MONSTER kabloları ancak yuvanın yanından sokarak hoparlölere bağlayabildim ve gerek Harman Kardon AVR 145 model AVR'me gerekse Pure Acoustics Dream77 hoparlörlerime bağlarken zorlandım.
GERÇEKTEN (dediğiniz gibi) ÇIPLAK KABLO BAĞLAMAK DAHA MI İYİ? Bu MONSTER kabloların uçalrındaki altın kaplama pinleri söküp kabloları çıplak olarak hoparlörler ve AVR'ye bağlarsak ses kalitesinde hissedilir bir artış olur mu?
teknika

24 Temmuz 2008; 9:39:02 

Pmail atmışsın. Oradan da sorup buradan da yazında ikisine de cevap yazdım.

Bananaların çoğu sizin de bağlayabildiğiniz şekilde yandan sokarak bağlanır. Ancak bananaların pek çok çeşidi var tabiki. Keza değişik kalite de olanları da. Bazıları direk orta deliğe sokarak bağlanacak türde. Kanca şeklinde olanları da var.

Ancak, tüm Dünya da Audiophile'ler ve High-End, Hi-Fi sistem işiyle yakınen ve yoğun şekilde uğraşanlar, çıplak kabloyu direkt bağlamaktan yana. Bende de bu şekilde kullanıyoyorum. Ben sistemimde 2 x 4 mm Audio Sound Studio kablo kullanıyorum. Oxygen Free kablo. Bakır oranı yüksek! Belli aralıklarda da burkularak twist yapılmış halde ve yerle temas etmiyor.

Farkedilme konusuna gelince, sistem ne kadar üst düzey olursa bu fark o kadar kendini belli ediyor ancak, lambalı anfiler de bence bu fark çok daha bariz kendini belli edecektir. Ama çok hassas bir kulağa sahipseniz siz de bu farkı anlayabilirsiniz. Ancak, yine de bu fark kablo 500 Saate yakın kullanılıp tam bir yanma sağlandıktan sonra, her iki şekilde kullanılan sistemle kıyaslandığında çok daha rahat anlaşılır.

Çok aman aman bir şey beklememek lazım. Ama tahmini olarak %1 - % 15 arasında daha rahat frekans cevabı ve sinyal ilettiği tahmin ediliyor.

DefinitiveTechnology Bp7001Sc Front, Clr 2000 Center, 4 ad Bpx Rear ve SuperCube Reference. Acoustic Research Pro II Serisi ara kablolar. Pioneer Vsx-ax5ais 7.1 Thx A/V Receiver. Pioneer Dv-600, Toshiba Hd-Ep30Ke Hd-Dvd Player, Pioneer 515 Laser Disk Player, Chinon 9000 Super 8 mm Sesli Film Makinesi ,Pioneer 436 XDE 109 Plazma, Omnitronic Bd1520 Pickup. Audio Sound Studio 2x4 mm Hop. Kabloları. Pioneer A-A9-J Stereo anfi, Pioneer PD-D9-J, Monitor Audio RS8 Speaker. Oelhbach XXL5 High-End Speaker Cable, Ixos 716 High-End Analog Cable.
SnowPower

29 Temmuz 2008; 17:51:17 

Peki optic kablosu olarak hangisini önerirsiniz? (Ses sistemi: Logitech Z-5500)

Beyond the SPEED
Beyond the POWER

theraptorx

29 Temmuz 2008; 18:12:56 

quote:

Orjinalden alıntı: SnowPower

Peki optic kablosu olarak hangisini önerirsiniz? (Ses sistemi: Logitech Z-5500)

Ben optik kablo olarakTeknosa'dan 15 YTL'ye bir kablo almıştım.Çok memnunum

Xbox 360 PAL ; Wii NTSC-U ; Toshiba Regza 32" ;Yamaha 663 Amfi ; Kef 3005 Haparlör Seti
ufukman

29 Temmuz 2008; 19:57:49 

bu sitelerde hesaplı Optic kablolar var.

www.kablocenter.com 4.ytl__60cm
www.kablocunuz.com 6,5ytl__60cm

kalitesiz dursalar da taktığımız yerde çok hareketli bir parça değil takıp aylarca kalıcak çok kalitelisinden olması da şart değil sonuçta veri dijital ya vardır yada yok.. >>010111101

imla:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukman -- 29 Temmuz 2008; 19:57:54 >

~~~Satılık~~~~
Ibanez S470KA
Zoom 707II
Marshall VS265
teknika

30 Temmuz 2008; 9:05:12 

Philips'in Optik kablosu 31 Ytl falan olması lazım. Onu alabilirsin.
SnowPower

1 Ağustos 2008; 17:09:25 

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Philips'in ürününü almayı düşünüyorum.

Beyond the SPEED
Beyond the POWER

teknika

2 Ağustos 2008; 9:39:03 

O kadar basit değil.

Daha önce deneme yapmış olsan, her optik kablo da bile çok farkettiğini görürdün sesin.

quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

bu sitelerde hesaplı Optic kablolar var.

www.kablocenter.com 4.ytl__60cm
www.kablocunuz.com 6,5ytl__60cm

kalitesiz dursalar da taktığımız yerde çok hareketli bir parça değil takıp aylarca kalıcak çok kalitelisinden olması da şart değil sonuçta veri dijital ya vardır yada yok.. >>010111101

imla:

ufukman

2 Ağustos 2008; 10:14:09 

evet doğru olabilir bu teknika çünkü optic kablolarda ışığın kırılması olayı varmış bunla ilgili bayaa bişeyler okumuştum.. da nası oluyo halâ anlamış değilim. yani veri; 1001101 diye giderken aradan 1 eksik mi gidiyo.. :)
teknika

2 Ağustos 2008; 11:34:00 

0,75 olabiliyor demek!

quote:

Orjinalden alıntı: ufukman

evet doğru olabilir bu teknika çünkü optic kablolarda ışığın kırılması olayı varmış bunla ilgili bayaa bişeyler okumuştum.. da nası oluyo halâ anlamış değilim. yani veri; 1001101 diye giderken aradan 1 eksik mi gidiyo.. :)

SnowPower

4 Ağustos 2008; 17:59:43 

Philips'in kablosunu aldım. Başarılı

Beyond the SPEED
Beyond the POWER

tiasonpenthe

15 Ağustos 2008; 9:22:31