Şimdi Ara

DH LİNEA TAKIMI (69 ÜYE ) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.673
Cevap
47
Favori
534.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar...

    değerli arkadaşlar sorun anlaşılmıştır.

    bazı kullanıcılar hukuk yoluna başvurmuşlardır..

    buradaki sohbetlerimizi kısır döngü şeklinde ,aynı konuları tekrar tekrar tartışmanın da bir anlamı yok gibi geliyor bana...

    ancak ben son olarak fiat linea yağmur sensörü problemi ile ilgili şunu söyleyebilirim.

    69.sayfada anlatılan şekil,otomobil kullanma prensiplerine aykırıdır.

    otomobili cep telefonu ya da fotoğraf makinesi gibi düşünemeyiz.

    aracın hareketi ve doğa olaylarıyla ilgili bir sistemin bu şekilde çalışması kabul edilemez.

    savunduğum ve savunmaya devam edeceğim fiat ve tofaş; burada çok önemli bir donanım hatası ve etik hata yapmıştır.

    bunun düzeltilmesi acilen gerekir.

    saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 10 Nisan 2008; 21:18:56 >
  • arkadaşlar forumunuz hayırlı olsun takip ediyoruz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmethlx

    Arkadaşlar benim duruşma tarihim belli oldu. Sizinde verdiğini bilgileri değerlendirerek bu duruşmaya hazırlanacağım. Bu silecek problemiyle ilgili sorun yaşayan arkadaşlar isim soyad saşi no gibi bilgilerle bana pm atarlarsa duruşmada onlarında bu sebeple kaza atlattıklarını dile getireceğim. Bunu isteyen bana pm atsın.


    fazla bir hazırlık yapmaya yada diğer linea sahiplerinin basına gelenleri dile getirmeye lüzum yok,
    zaten etkiside olmayacaktır,
    size lazım olan en kısa zamanda bilirkişi raporunun hazırlanması
  • değerli linea sahipleri aracınızdaki yağmur sensörü ile ilgili sıkıntıyı okudum.
    eğer üzerine gidilirse fiat tarafından sorun halledilebilir.yazılımın değiştirilmesi fiat tarafından zor bir şey olmasa gerek.
  • Güzel kardeşim zaten defalarca dedimki aynı şeyi söylüyoruz. Yazdıklarımı dikkatle okursanız anlaşılmayacak birşey yok. Kullanma kılavuzu yeterli diye bir cümle kurmadım zaten. Fakat iş mahkemeye gelince, hukukun uygulanmasına gelince ortada bir kullanma kılavuzu var burada ne yapılması ne yapılmaması gerektiği yazıyor. Adamlarda elbetteki bunu kanıt olarak göstercekler ya ne yapacaklar sorarım size. Son mesajımdada dedimki, buna karşı bunun bir hata olduğunu değil, bu sistemin çalışma şekli yüzünden ölümcül bir kaza tehlikesi atlattığınızı, diğer sürücülerinde bu sistemi kullanırken ölüm tehlikesi riski taşıdığı konusu üzerinde durunuz dedim...Bundan başkaca, sadece bir mesajımda, böyle bir sistemi Fiat ın yapmış olacağını düşünmediğimden hem satıcı, hemde kullanıcı hatasıdır dedim... Bu bir yazılım hatasıdır, iki satır kod yazıp bunu düzeltmek bu kadarmı zor dedim. Yinede ben size göre, Fiat'ın bu yaptığına çanak tutan oldum.
    Size göre Fiat'ı savunan ben, dünkü mesajımı okudu iseniz dedimki, Ford yetkili servisinde çalışan bir arkadaşıma yağmur sensörlü bir focus ta yaşadığınız kilitlenmeyi denedi.Focus ta, Linea daki gibi bir kilitlenme olmadı.
    Zaten böyle bir durumla karşılaşmasaydınız eminimki her yurdum insanının yaptığı gibi, bu kılavuz araçla verilen diğer belgelerle evinizin en ücra köşesindeki çekmecelerden birine konulup,zamanla unutulup gidecekti.Hiçbir zaman açılıp okunmayacaktı.

    Birde konu dışı ama konumuz ile bağlantılı olduğunu düşündüğüm bir durum var. Ürünlerin kullanma kılavuzlarının önemi hakkında.Özelliklede mahkemeye intikal etmiş durumlarda kullanma kılavuzunun önemini anlarsınız belki. ABD de satılan çamaşır makinelerinin kılavuzunda kedinizi köpeğinizi yıkamamalısınız.Mikrodalga ısıtıcılarda ise kedi köpek kurutulmaz diye uyarı var. Çünkü mikrodalgada kurutulan bir hayvan ile çamaşır makinesinde yıkanan bir hayvanın ölümü üzerine açılan davada mahkeme bu cihazları üreten her iki şirketinde aleyhinde karar vermiştir.Neden? Çünkü daha önce kullanma kılavuzlarında yazmıyor.Mc Donalds'ta üzerine sıcak kahve dökülen bir bayan açtığı tazminat davasını kazanmış ve Mc Donalds artık kahve suyu sıcaklığını, döküldüğü zaman insan dokularını yakmayacak şekilde ayarlamıştır...
    Uzun lafın kısası, bütün söylemek istediğim Fiat'a bu mahkeme sonucunda ancak bunun bir eksiklik olduğunu kabul ettirebilirsiniz. Fiat bu durumu kullanma kılavuzunda açıkladığını ispat ederse hiçbirşey elde edeceğinizi sanmıyorum.Fakat siz bunun ölüm riski taşıdığı üzerinde durursanız düzeltirler diyorum.İki konu arasında ince bir çizgi var.Kolay gelsin umarım umduğunuz sonucu alırsınız.
    quote:

    Orjinalden alıntı: mehmethlx

    Size göre kullanma kılavuzunda yazmışlar değil mi? Peki ben aracımı sıfır aldım bayide oturup kullanma kılavuzunu mu okuyacağım da yola çıkacağım. Yola çıkıp eve giderken 30 saniye boyunca kilitlenirde kaza yaparsam ne olacak. Kullanma kılavuzunun 69 ncu sayfasını okumadan bayiden çıktığın için bana sen suçlusun mu diyecekler.
    quote:

    Orjinalden alıntı: raven1974

    Mehmet Bey, aslında bence yanlış anlayan sizsiniz gibime geliyor. Ortada sileceklerle ilgili bir problem olduğu açıktır buna katılıyorum.Yazdıklarımdan Fiat'ı savunuyor gibi görünüyorum haklısınız. Yalnız ortada bir gerçek daha varki adamlar bu sistemin nasıl kullanılması gerektiğini kullanma kılavuzuna yazmışlar. Bence tek eksikleri buna uyulmaması durumunda olacakları yazmamışlarki bu da zaten onlar için asıl sorun. Ben bunun üzerinde durun diyorum sadece.Elbette bu sisteme yabancı biri aracı kullandığında risk altındadır. Elbetteki bunun oluşmasını engellemeleri gerekir...Diyorumki izleyeceğiniz yol bunun bir hata olduğunu savunmanızdan ziyade, aracı ilk kez kullanan siz gibi, diğer aracı kiralayan şahıslarda ölümcül bir kaza riski altındadır.Bunun üzerinde durun. Siz şimdi sorunun farkındasınız ve bir daha başınıza gelmesi, artık sistemin nasıl çalıştığını bildiğinizden ötürü mümkün görünmüyor. Fiat'ın üzerine bu şekilde gidilirse faydalı olacaktır diyorum. O zaman bence gerek bilirkişi, gereksede mahkeme, bunun bir hata olmadığını ama bilmeyen biri için ölüm riski taşıdığını kabul edip Fiat'ı bunu düzeltmesi kararını alacaktır. O zaman bütün yağmur sensörlü Linea lar ın bu yazılımı güncelleşip düzelecektir.Aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz ama yollar farklı

    Birde ben az önce telefonda Ford servisinde çalışan bir arkadaşıma, yağmur sensörlü Focus ta dediğinizi aynen iki kez uygulattım. Yani sensör modunda araç çalıştırıldı ve su fışkırtıldı.Silecekler çalıştı.12 sn beklendi ve sileceklere komut verildiğinde herhangi bir kilitlenme olmadığı görüldü.Silecekler manuel moda da alındı ve yine herhangi bir anormal kilitlenme durumu olmadı. Bunuda bildirmek isterim. Sorunun yazılımdan kaynaklandığı bencede kesin.İki satır kod girip bunun düzeltilmesi o kadarmı zor yahu?







  • Arkadaşlar..Bugün itibariyle euro dizel 3.17 benzin ise 3.32 ytl.Aradaki fark gün geçtikçe kapanıyor.Dizele yönelenler arttıkça fiyat da artıyor ve benzinle aradaki fark azalıyor.Birkaç ay içinde eşitlenirse şaşırmayın.Sanırım fiyat artışı talebin artışından kaynaklanıyor.
  • Böyle giderse benzinide geçecek diesel yakıt. Avrupadaki gibi benzinle eşit olsa razıyım ben.Anlamadığım konu, komşu Yunanistan da petrolde çıkmıyor ama benzin ve dizel birbirine eşit 1.10 Euro.Bize göre çok çok ucuz.Birde ben orada euro diesel diye bir yakıt göremedim.Pompalarda diesel ve benzin var sadece.Çok merak ediyorum ve şüpheleniyorum acaba euro diesel diye bize ne veriyorlar.
  • Akaryakıtın Türkiye'de pahalı oluşunun sebebi bilindiği üzere alınan vergilerdir.Yakın gelecekte motorin ile benzinin fiyatının eşitleneceğini düşünüyorum.Çünkü yılbaşında benzinle motorinin fiyat farkı %23.4 iken şu anda %11.5 e düştü.Eurodizel ile aradaki fark ise daha düşük..Yaklaşık %5
  • arkadaşlar bursada dün gece 4 adet beyaz linea ''T'' plakalarıyla test sürüşündeydiler sanırım 1.6 mjeti test ediyorlar. kırmızı ışık denk gelmediği için soramadım. hatta 4 adet fiorino da gördüm test halinde sanırım onlarada konacak bu motor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: raven1974

    Böyle giderse benzinide geçecek diesel yakıt. Avrupadaki gibi benzinle eşit olsa razıyım ben.Anlamadığım konu, komşu Yunanistan da petrolde çıkmıyor ama benzin ve dizel birbirine eşit 1.10 Euro.Bize göre çok çok ucuz.Birde ben orada euro diesel diye bir yakıt göremedim.Pompalarda diesel ve benzin var sadece.Çok merak ediyorum ve şüpheleniyorum acaba euro diesel diye bize ne veriyorlar.


    muhtemelen euro diesel bizim uydurdugumuz bir kavram,
    ezelden beri söylene gelir türkiye deki dizel yakıtın kalitesiz oldugu,
    dizel yakıtı avrupa standartına getirince basına euro eklemeyi uygun gördüler galiba

    vergi meselesini büyütmemek lazım gelir,
    vergi olması devlet nasıl ödeyecek tüm gün oturan memur kardeslerimin maasını
    bir kisinin yapacağı işi 3 kisiye yaptırmanın bedeli olsa gerek pahalı akaryakıt




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sigma Q


    quote:

    Orjinalden alıntı: raven1974

    Böyle giderse benzinide geçecek diesel yakıt. Avrupadaki gibi benzinle eşit olsa razıyım ben.Anlamadığım konu, komşu Yunanistan da petrolde çıkmıyor ama benzin ve dizel birbirine eşit 1.10 Euro.Bize göre çok çok ucuz.Birde ben orada euro diesel diye bir yakıt göremedim.Pompalarda diesel ve benzin var sadece.Çok merak ediyorum ve şüpheleniyorum acaba euro diesel diye bize ne veriyorlar.


    muhtemelen euro diesel bizim uydurdugumuz bir kavram,
    ezelden beri söylene gelir türkiye deki dizel yakıtın kalitesiz oldugu,
    dizel yakıtı avrupa standartına getirince basına euro eklemeyi uygun gördüler galiba

    vergi meselesini büyütmemek lazım gelir,
    vergi olması devlet nasıl ödeyecek tüm gün oturan memur kardeslerimin maasını
    bir kisinin yapacağı işi 3 kisiye yaptırmanın bedeli olsa gerek pahalı akaryakıt


    Avrupa standartlarına uygun kükürt ve zehirli gaz çıkışı en az olan diesel
    yakıt olduğu için adı genel olarak euro diesel...
    ama yıl sonuna kadar normal diesel piyasada olmayacak....
    sadece euro diesel olarak tanımlanan yakıt tipi tek diesel yakıt olacak..
    böylece benzinle dizelin arasındaki fiyat farkı iyice kapanacak....




  • gendarme arkadaşım imzan cok güzel




  • Arkadaşalar Linea'da sol ön kapıda yanan kırmızı ışık ne işe yarıyor acaba?
  • alarm varmış izlenimi veriyor hırsızlıkları caydırmak amaçlı yapılmış ayrıca kısakısa yanıp sönüyorsa kapıların kitledndiğini immoleazyr ın devrede olduğunu bildirmektedir
  • Gendarme arkadaşım dediğin gibi avrupa standartlarını avrupadan önce yakalamış durumdayız avrupa da bulunmayan euro diesel (Belkide başka avrupa ülkelerinde vardır.Ben Yunanistan da göremedim.) ülkemizde mevcut.Birde dediğiniz gibi euro diesel kalkıpta sadece diesel olarak geçerse pompalarda, benzin ile aradaki farkta iyice kapanmış olur. Keşke diesel motor seçmeseydim benzinli alıp LPG tercih etesydim... Gerçi bahtsız bedevi misali ben benzinli alsam onuda bir anda 2 ytl ye çıkarırlar.

    Bu arada imzanızı çok beğendiğimi söylemek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raven1974 -- 14 Nisan 2008; 8:52:18 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: raven1974

    Gendarme arkadaşım dediğin gibi avrupa standartlarını avrupadan önce yakalamış durumdayız avrupa da bulunmayan euro diesel (Belkide başka avrupa ülkelerinde vardır.Ben Yunanistan da göremedim.) ülkemizde mevcut.Birde dediğiniz gibi euro diesel kalkıpta sadece diesel olarak geçerse pompalarda, benzin ile aradaki farkta iyice kapanmış olur. Keşke diesel motor seçmeseydim benzinli alıp LPG tercih etesydim... Gerçi bahtsız bedevi misali ben benzinli alsam onuda bir anda 2 ytl ye çıkarırlar.

    Bu arada imzanızı çok beğendiğimi söylemek isterim.


    avrupada euro dizel mevcut.
  • Demekki ben farketmemişim çünkü geçen yaz gittiğimde Yunanca isimdeki istasyonlarda görememiştim.Sonra özellikle BP ve Shell gibi istasyonlarada gittim sırf meraktan ama onlarda da bırakın euro diesel diye bir yakıtı, pompacıların haberi bile yoktu. Demekki varmış, düzelttiğiniz için teşekkürler...
  • Avni Bey, Fiat'ın yeni çıkacak 1.6 lt hacimli LPG ve NPG uyumlu motoru ne zaman satışa hazır olur acaba herhangi bir bilginiz var mı?Ayrıca LPG uyumu olduğundan tesisatı hazır halde çıkarırlarmı dersiniz. Böylece LPG düşünenler sadece deposunu taktırıp hemde orijinal tesisatı ile kullanabilirlerdi.
  • Küçük hacimli dizel ve benzinli motorlar arasında çok önemli bir fark olmadığı Ortaya çıktı.Yakıt fiyatları birbirine denk hale geldi. Daha önce de belirmiştim benzinli motorların özellikel 1.4 fire morotu linelarda 1,3 multijet dizeller kadar yakmaktadır. Km de 0,05 ykr oynuyor.Zaten iki aracın anahtar teslim fiyatlarına baktığımızda 4000-5000 ytl oynuyor.dizel araç alan bu parayı baştan veriyor.Benzinli alnalar benzin aldıkça bu farkı ödüyor.Tabiki 100.000 km kadar bir fark ortaya çıkmıyor. Şunuda söylemek isterim hem performanslı hem de ekonomik olmalı diyorsak kesinlikle lineaların dizel 105 hp ve 120 hp ( bu motoru koymaları gerekiyor) en iyi tercih olacaktır.Özellikle 120 hp dizel motorun performansı 2.0 vw tdı motorların verdiği tork ve gücü veriyor. Sene sonunu bekliyorum.Uygun kampanyalar olursa ve bir de şu 120 hp dizel mortoru koyarlarsa kesinlikle almayı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comedian9 -- 15 Nisan 2008; 0:09:35 >
  • selamlar....

    dostlarım,geçirdiğim bir basit rahatsızlık dolayısıyla foruma biraz geç girdim...

    yakıt fiyatlarının artması ve birbirine yakınlaşması aslında dizel ve benzinli arasındaki fiyat farkını biraz azaltabilir..
    herkes de gönlüne göre seçim yapabilir...

    şu sıralarda geliştirme ve testleri yapılan 3 ve 4 yakıtı birarada kullanabilecek motor ve araçların arge çalışmaları devam ediyor..

    dünya enerji paylaşımı kavgasının bir şekilde sonuçlanması ile ülkemizin de önü açılabilir..bor çok önemli bir yakıt ve şu anda otomotiv
    sektöründe rahatlıkla kullanılabilecek durumda...ülkemizde dünya bor rezervinin neredeyse tamamı var.......

    uzunca yıllar pekçok enerji ve sanayi dallarında kullanılacak ve teknolojiye devrim niteliği kazandıracak bor madenimize sahip çıkabilirsek;
    dünyanın en zengin,refah içerisinde yaşayan ,mutlu toplumlarından biri olabiliriz...otomotiv sektörü de bu devrimle yavaş yavaş petrol ve türevleri çağını
    kapatmaya hazırlanabilir...tek endişem, bu enerji paylaşım kavgasının büyük bir felakete yol açmadan ...insanların hizmetine sunulabilmesi...

    doğalgazlı araçların teknik çalışmaları hemen hemen sonuçlandı denilebilir...ancak devletlerin politikaları bu yakıtın yaygın olarak otomotivde kullanımının yolunu açacak....

    sevgilerimle....




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.