Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Faturalı Hattım İle İlgili Yorumlarım

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Mobil Operatörler >> Vodafone >> Faturalı Hattım İle İlgili Yorumlarım Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Vodafone TR

28 Mart 2008; 19:04:38 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar

1 Şubat 2008 Tarihinden bu yana 0541 li faturalı hat kullanıcısıyım

ve 2 fatura dönemi geçidim ve 3. içindeyim şuan

Vodafone Faturalı hat ile ilgili yorumlarımı sizlerle paylaşıyorum

Gayet uygun fiyat ve saniye bazlı bir tarife ile tabiki bu CepÖzel

İlk Faturam 21.40 ytl geldi bunun 18 ytl si benim konuşmam görüşme ve sms fiytları geri kalan 3.40 ytl ise kdv ö.i.v ve sabit ücret yani çok uygun geldi ilk faturam

2. faturam ise 58 YTL geldi bana göre iyi çünkü amerika ile 15 dakika konuştum ve harici hollanda ile konuştum sms leştim

ve rabiki normal yurtiiçi görüşmelerim smsleşmelerim toplamı 53 ytl görüşme ve sms toplam tutar oldu geri lana 5.80 ytl ise kdv öiv ve sabit ücretim oldu

bence çok çok iyi hani belki yüksek bi ftura ama yukarda detaylarde beliettiği gibi yurtdışı ağırlılı kullandım ondan bu ay öylevoldu gene çok çok ugun oldu bence

gayet memnunum ben vodafone faturalı hat kullanmaktan

tavsiyede ederim

IlDestilI

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

29 Mart 2008; 11:11:59 

o kadar çok yurt dışı ile konuşmana rağmen güzel gayet

ρєѕ ƒαη ¢ℓυв
Beşiktaşlı Olmak Bir Ayrıcalıktır..... I Love You E.W
fatihgülçiçek

29 Mart 2008; 14:35:53 

TUrkcellde yurtdışını aramanın dakikası KDV dahil ÖİV hariç 33ykr. ÖİV dahil de yaklaşık 40 ykr. Bu fiyattan konuşmak için ekstra bir tarifeye geçmek gerekmiyor.

magellan1923

29 Mart 2008; 16:33:24 

bence vodafone hat kullanıcaksanız faturalı kullanın.kontörlüye göre çok daha avantajlı

Vodafone TR

29 Mart 2008; 18:37:16 

En azından turkcell deki gibi vergi yükük çok dğeil vodafonun 4-5 ytl kdv si madevesi ne varsa turkcell faturalı kullananar hep ama ep dert yanıyor çevremdeki

Bende o dert yanan faturalu turkcell liler yüzünden cesaret edemiyordum faturalu cep tel hattı almaya ama bi anlık davrandım ve gittim vodafone faturalı aldım

3 fatura dönemi 1.5 aydır kullanıyorum süpoerrrrr avantajlıı kesinliklee

fatihgülçiçek

29 Mart 2008; 23:24:19 

@Vodafone TR

Operatör farketmeksizin bütün abonelerden %18 KDV ve %25 ÖİV alınır. Bu yüzden vergiler operatörlerin insafında değil. Devlete aktarılır direk. Böyle olduğu gibi Maliye bakanlığının takibindedir. Kısacası Turkcell vergiyi çok yüklüyor olayı doğru değil. Turkcell abonelerinden fazla vergi verdiğini söyleyenler bi zahmet turkcell'in abonesinden alıp devlete aktaracağı paradan nasıl bir kar döngüsü içinde olacağını mantıklı bi şekilde izah etsinler.

Senin fatura olayına gelince,53 liralık konuşmaya 5.80 YTL vergi ödemişsin. Bu durumda toplam %10 vergi vermiş oluyorsun. Niye böyle az peki? Bildiğim kadarı ile yurtdışı aramalarında yada yurtdışı dolaşımında ÖİV alınmıyor. KDV ise ne kadar alınıyor bilmiyorum açıkcası. Tabiki bu durum tüm operatörler için geçerli. Verdiğiniz rakamlarda hata yapmadıysanız sizin durum böyle bir şey olsa gerek.Şunu yazarken kardeşimin vodafone şubat faturasını da buldum. 22 liralık ham konuşma tutarında 3.96 YTL KDV, 5.5 YTL'de ÖİV görünüyordu. Sabit ücretle ve telsiz kullanım ücreti ile birlikte 34.50 lira toplam fatura tutarı var. Dolayısıyla 22 liralık konuşmaya, sabit ücretlerle birlikte 12.5 YTL vergi ödemiş oluyor.

Şimdi kendi Turkcell faturamı yazayım:

Turkcell ücretler toplamı:14.51 YTL

KDV:2.61 YTL

ÖİV:3,63

Telsiz kullanım aylık taksit: 1.78 YTL

Toplam Ödenecek Fatura Tutarı: 22.53

Gördüğün gibi hesap yaptığında vergilendirme bazında herhangi bir fark yok. Zaten olamaz da. Unakıtan çöküverir vodafone a mazallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihgülçiçek -- 30 Mart 2008; 2:43:05 >

Vodafone TR

30 Mart 2008; 11:16:36 

O senin kardeşinin kullandığı tarifenin sabit ücreti benim ki cepözel ve sabit ücreti 0.85 ykr

yukarda dediğim gibi işlk faturam 18 ytl ham konuşma ücretim geri kalan 3.40 ytl ise vergi kdv ve sabit ücreti tpoplamda ödediğim 21.40 ytl

2. faturam ham tutar 53.53 ytl geri kalan 5 ytl ise ö.i.v k.d.v sabit ücret toplamı tolamda 58.53 ytl ödedim

her neyse ben deneyimlerimi paylaşmak istedim

aslıonda herşey kuıllılan tarife ve opretöre göre değişim göstreriyort

fatihgülçiçek

30 Mart 2008; 13:52:07 

quote:

Orjinalden alıntı: Vodafone TR

O senin kardeşinin kullandığı tarifenin sabit ücreti benim ki cepözel ve sabit ücreti 0.85 ykr

yukarda dediğim gibi işlk faturam 18 ytl ham konuşma ücretim geri kalan 3.40 ytl ise vergi kdv ve sabit ücreti tpoplamda ödediğim 21.40 ytl

2. faturam ham tutar 53.53 ytl geri kalan 5 ytl ise ö.i.v k.d.v sabit ücret toplamı tolamda 58.53 ytl ödedim

her neyse ben deneyimlerimi paylaşmak istedim

aslıonda herşey kuıllılan tarife ve opretöre göre değişim göstreriyort

Sanırım yukarıda yazdığım değerlere pek dikkat etmediniz. kdv ve öiv ne kadar tutmuş faturada yazıyor. Herhangi bir yanlışlık yok.

22 liralık konuşma için,

KDV: 3.96 YTL ÖİV:5.5 YTL.

Bir de bunun üstüne sabit ücret ve telsiz kullanımı da ekleyince toplam 12.5 YTL tutuyor.

mirage616

30 Mart 2008; 15:25:49 

fatihgülçiçek

T.cell de hang tarife bu?

fatihgülçiçek

30 Mart 2008; 19:34:48 

quote:

Orjinalden alıntı: mirage616

fatihgülçiçek

Soruyu anlayamadım pek. Sanırım yurtdışını arama olayından bahsediyorsunuz. Bunun için Herhangi bir tarifeye geçmek gerekmiyor. Şu anki tarifeniz ne olrusa olsun yukarıda bahsettiğim fiyattan ücretlendiriliyorsunuz.

hasankeyf

31 Mart 2008; 16:33:48 

bende 1 haftadır cep aile kullanıyorum..

bakalım ne kadar fatura gelecek...

nebuzaradan

31 Mart 2008; 17:09:18 

CEPÖZEL'den başka faturalı tatifesi yok zaten Vodafone'un. O da Telsim döneminden kalma. Bu tarifenin hürmetine halen Vodafone'luyuz

mirage616

31 Mart 2008; 19:23:16 

quote:

Orjinalden alıntı: fatihgülçiçek

quote:

fatihgülçiçek

Soruyu anlayamadım pek. Sanırım yurtdışını arama olayından bahsediyorsunuz. Bunun için Herhangi bir tarifeye geçmek gerekmiyor. Şu anki tarifeniz ne olrusa olsun yukarıda bahsettiğim fiyattan ücretlendiriliyorsunuz.

33 ykr olan sadece 1.kademede ki ülke sabit hat aramaları, gsm no ları aradığında ne kadar olduğuna bakmadınız galiba

Vodafone da da aynı çünkü y.dışı arama tarifelerini operatörler değil Türk Telekom belirliyor bu T.cell in tanıdığı bir avantaj değil yani

Ama Vodafone ve Avea nın y.dışı aramalar için Sınırlarötesi ve Tüm dünya tarifeleriyle daha uyguna görüşmek mümkün olabiliyor

fatihgülçiçek

1 Nisan 2008; 16:08:51 

Almanya,Holllanda,ABD(kanada dahil),Finlandiya ve İngiltere'de sabit ve gsm farkı yok. Yeni ücretlendirmelerden haberiniz yok sanırım. Siteye bakarak yazıyorsanız güncel değil söyleyeyim. Şu an orada sadece ABD için tüm operatörler dahildir yazıyor. Bi kaç güne güncellenir.

mirage616

1 Nisan 2008; 21:07:29 

quote:

Almanya,Holllanda,ABD(kanada dahil),Finlandiya ve İngiltere'de sabit ve gsm farkı yok. Yeni ücretlendirmelerden haberiniz yok sanırım. Siteye bakarak yazıyorsanız güncel değil söyleyeyim. Şu an orada sadece ABD için tüm operatörler dahildir yazıyor. Bi kaç güne güncellenir.

Eğer bir firmanın çalışanı değilsem web sitesini baz alırım ayrıca bu tür değişiklikler çalışanlardan önce web sitelerde güncellenir dolayısıyla o söylediğiniz ülkelerde sadece sabit hat aramaları 33 ykr dur farklı bir bilgi paylaşıyosanız kaynak gösteriniz lütfen

fatihgülçiçek

2 Nisan 2008; 0:18:25 

quote:

quote:

Eğer bir firmanın çalışanı değilsem web sitesini baz alırım ayrıca bu tür değişiklikler çalışanlardan önce web sitelerde güncellenir dolayısıyla o söylediğiniz ülkelerde sadece sabit hat aramaları 33 ykr dur farklı bir bilgi paylaşıyosanız kaynak gösteriniz lütfen

Eğer ilginiz varsa 444 0532'yi arayıp doğrulayabilirsiniz. İyi geceler dilerim.

mirage616

2 Nisan 2008; 12:08:34 

Müşteri hizmetlerini aramak zorunda değilim ciddi bir firmaysa uygulama değişikliğini web de yayınlar

karakartak31

5 Mayıs 2008; 20:29:41 

Arkadaşlar ben vodafone faturalı hat kullancısıyım ama ben vodafone kadar servis yönnden özürle dolu ve yalancı bi kurum görmedim bana hat acarken vergi alınmayacagını söylediler ve be 10 tane hat aldım aile içi olarak ve bana 36 lira vergiyi 12 aya böldüler kapattırmak istedim peşin vergi istediler hem sahtekarlar hemde cok kazık fiyatla konusturuyorlar bende türkcell faturalı hatta gectim 532 li hatta ve aldııgım gün beni aradılar aramıza hosgeldiniz die vergilerimi düştüler ucuz bi tarifedende beni konusturmaya başladılar tawsiyem türkcelle hayata baglann vodafone bi kat asagıda bile cekmio ve yalancılarla işimiz olmaz lütfen birbirimizi kandırmayalım

mustafa_(87)