Joyberk ile benim gözler ya çok hassas ya da artık bozuldu, göremiyor Eğer daha önce voxline kullanmasaydım ya da ilk divx playerim olsa belki görüntü o kadar dikkatimi çekmezdi ama voxline playerin uzerine seyredince ciddi fark görüyor insan. Zaten takar takmaz görüntüyü görünce şoka girdim, dedim ayarlardandır , fakat hayır etmedi. Divx playerlarda görüntü kalitesini belireyen unsur nedir arkadaşlar. hadi lazer göz diyecegim ama usb'den okundugunda sonucta lazerden geçmiyor.
Joyberk ile benim gözler ya çok hassas ya da artık bozuldu, göremiyor Eğer daha önce voxline kullanmasaydım ya da ilk divx playerim olsa belki görüntü o kadar dikkatimi çekmezdi ama voxline playerin uzerine seyredince ciddi fark görüyor insan. Zaten takar takmaz görüntüyü görünce şoka girdim, dedim ayarlardandır , fakat hayır etmedi. Divx playerlarda görüntü kalitesini belireyen unsur nedir arkadaşlar. hadi lazer göz diyecegim ama usb'den okundugunda sonucta lazerden geçmiyor.
Lazer sadece diskteki veriyi okumaya yarar.. Video DAC önemlidir bu konuda..
cihaz muadilleri arasında yukarıdaki bir arkadaşında belirtitği kadarıyla, 800x400 çözünürlükte bir filmi rahatlıkla oynatıyormuş..
Şunu sormak isterim, görüntü kalitesi açısından, cihazın progressive scan özelliği var mı? yani component bağlantı ile bağlandığında, 480i veya 576p ve 576i gibi görüntü upscalası görünüyor mu, görüntüleri LCD veya Plazma ortamında mı çok kötü..
bu arada, kumandada volume artırma veya azaltma tuşları bulunuyor mu, dual sesli riplerde ses geçişleri nasıldır...
eğer deneme imkanın varsa sevinirim, usb bağlantısı ve alt yazı için rahatlıkla tercih edilebilecek bir cihaz...
şimdiden teşekkür ederim...
Arkadaşlar bu cihazda sanırım görüntü kalitesinde bazı problemler yaşanıyor. Bu tabiki kişiden kişiye değişiyor.. Ben hiç faketmedim..Sanırım buda benim VCd'den geçmemden kaynaklı olabilir.. İzlediğim her film çok güzel geliyor.. Ben bir konuda sizden bilgi isteyecektim.. Bu cihazı kullanan arkadaşlar görüntü ayarlarında keskinlik, doygunluk gibi ayarlarında değişiklik yaptılarsa kullandıkları oranlar ne onları burada bizimle paylaşabilirmi.. Ben 72 ekran Flat bir televizyonda izliyorum..Bana nedense çok iyi geldi..Her akşam bir film izliyorum..Cd derdide bitti flash bellek hayli hayli yetiyor bana.. Belirttiğim konularda, kullanan arkadaşlar paylaşım yaparlarsa sevinirim.. Bende o şekilde bir ayar yapıp nasıl bir değişiklik var onu test etmek istiyorum..Veya en iyi performansı hangi ayarlarda alabiliriz.Ses ayarlarıda buna dahil edilebilir.. Saygılarımla,
cihazın herhangi bir dökümanında veya setup video ayarları kısmında prograssive scan veya asamalı (asamalı) diye herhangi bir şey geçiyor mu?
bu arada, yukarıdaki soruları size de sormak isterim, kumanda üzerinde, ses kısıp açmaya yarayan tuşlar var mı, ayrıca elinde hiç dual riplenmiş bir divx var ise, kumanda üzerindeki audio veya language tuşları ile sesler arasında geçiş yapabiliyor mu?
yardımcı olursanız sevinirim, bu gün almayı düşünüyorum bu aleti...
saygılarımla
Progressive scan, upscale vs özellikleri yok, kumandada volume +/- özelligi var. Dual ripli divxim yok malesef deneyemedim. Görüntü kalitesinden memnun kalmadıgım için cihazi geri paketledim. Hayret ben ve joyberk dışında herkes de memnun görüntüden.
Orjinalden alıntı: dursunsir @rfuysen dostum, cihazın herhangi bir dökümanında veya setup video ayarları kısmında prograssive scan veya asamalı (asamalı) diye herhangi bir şey geçiyor mu? bu arada, yukarıdaki soruları size de sormak isterim, kumanda üzerinde, ses kısıp açmaya yarayan tuşlar var mı, ayrıca elinde hiç dual riplenmiş bir divx var ise, kumanda üzerindeki audio veya language tuşları ile sesler arasında geçiş yapabiliyor mu? yardımcı olursanız sevinirim, bu gün almayı düşünüyorum bu aleti... saygılarımla
@dursunsir arkadaşım, gerçi arkadaş yazmış ama bende evde tekrar gözden geçireceğim dökümanı..bu akşam yazarım belirttiğin konuları.. kumanda üzerinde ses kısıp açmaya tuşlar mevcut durumda.. dual rip bir divx yok bende ama birde arkadaşlara sorayım eğer varsa onlardan alıp bir deneme yaparım senin için.. Bugün almayı düşünüyorum demişsin fakat ben sana en erken bu akşam bilgi verebilirim.. daha önce bilgi verecek arkadaşlar olursada sevinirim.. Saygılarımla,
önceki sayfadaki, resimlerde, cihazın kutusu üzerinde progressive scan özelliği görünüyor, bu arada, pc den yaptığımız VGA bağlantı ile bu cihazlardan yaptığımız, component, scart vs bağlantıları karıştırmayalım... pc den yaptığımız lcd tv bağlantısı veya vga bağlantısı kalite farkı çok yüksektir...
doğal olarak siz başka bir playerdaki bağlantı ile karşılaştırıp bu kanıya ulaşmışsınız.. bu da göz ardı edilmemeli... peki aldığımız yerlerde deneme imkanı oluyor mu, migrosta örneğin herhangi bir teşhir koymuşlar mı, tv ye takılı vs..
quote:
Orjinalden alıntı: unpop
Progressive scan, upscale vs özellikleri yok, kumandada volume +/- özelligi var. Dual ripli divxim yok malesef deneyemedim. Görüntü kalitesinden memnun kalmadıgım için cihazi geri paketledim. Hayret ben ve joyberk dışında herkes de memnun görüntüden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursunsir -- 7 Nisan 2008; 15:36:54 >
Ben playerin görüntü kalitesini pc ile kıyasladım ancak @unpop arkadaşımız voxline player ile kıyaslamış ve aradaki farkı bariz bir şekilde görmüş. Bende 106 ekran plazma var ve görüntü kötü. 72 ekran televizyonumda da aynı şekilde görüntüyü kötü gösteriyor. Scart hariç Progresive scan, interlaced YUV, RGB, S-Video, komponent gibi çıkışların hepsini denedim. Sonuç aynı. Skartta da iyi olacağını sanmıyorum.
Cihazın görüntü kalitesi haricinde tüm divx fonksiyonları iyi gibi. Denemedim ama dual audio yu destekliyor. Zoom fonksiyonu çok kullanışlı. Bir de 2Gb lık bir filmin sonlarına kadar hiç oynatmadım. Bunu da denemek lazım.
Sonuç itibariyle görüntü açısından başka bir cihazla veya pc ile kıyasladığınızda farkediyorsunuz. VCD den DivX e geçerken size daha kaliteli gelecektir. Ama pc den veya hdrip ten geçerseniz tabii ki kötü gelecektir.
Bence 40" - 42" - 50" plazma veya lcd televizyonu olan arkadaşlar htpc veya yeni nesil mkv playerlara yönelsinler. Biraz tuzlu gelecektir ama en azından kökten çözüm
EDiT: Görüntü kalitesine önem vermeyenler varsa bu aleti kesinlikle alsın derim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joyberk -- 7 Nisan 2008; 17:24:59 >
Bende bugün aldım cihazı . Cihaz süper arkadaşlar bayıldım diyebilirim yani
Sd kart , mmc kart , korsan dvd , orjinal dvd , usb bellek denedim hiç bi sorunla karşılaşmadım.
Görüntü bana göre çok güzel. Pc de izliyordum daha önce filmleri bana daha iyi geldi dvix playerdeki görüntü.
Usb bellekteki divx filmi ileri geri sardırdım alt yazıda herhangi bir sorun oluşmadı .
Usb bellekteki 900 mb lik bir filmi yaklaşık 15 saniyede açıyor. (Sunny 4006 nın 700 mb lik filmi 1-1.5 dakika da açtığına şahit olduğum için bana gayet hızlı geldi)
50 ytl ye alınabilecek en iyi dvd player bence
Bi arkadaş sormuş Prograssive scan özelliği var mı diye , evet kutunun üstünde yazıyor o özellik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thema -- 7 Nisan 2008; 19:15:40 >
burdaki kaygılar üzerine hediye olarak aldığım aleti açıp bağladım yine tv ye. alt yazılardan sadece srt uzantılı olanları görüyor 500 GB seagate harici harddisk bağladım görmedi görüntü kalitesi voxline ile aynı
demekki cihazda kalite belli standartta değil , herbiri diğerinden farklı. belki yakında firmware güncelleme çıkarıp handikapları giderirler. altyazı işi canımı sıktı.