slm degerli arkadaslar benım makınede xp varken ben makıneme overclok yaptım ram olarak ocz golg ed. 800 mhz cl:5 (1bgx2)2 gb olmak uzere dıger ıkı slota 1 gb 800 mhz twınmos (512x2) ram kulanmaktayım sıstem xp de sureklı sorun cıkartım mavı ekran uyarısı verdı ramlerrden twınmos ları cıkardım sorun duzeldı bunun uzerıne tum ramları taktım ve 2.4 voltaj verdım 5 5 5 12 970 mhz de sorunsuz olarak calıstırdım sonra makıneye vısta 32 bıt kurdum hıc sorun vermeden kulanıyodum rahatlık battı vısta 64 bıt kurdum evet sorunlar daha kurulumda basladı kurulumun bıtmesıne 2dk kala hıc hata vermıyen makıne mavı ekran verdı reset attım kurulum bıttı vıstayı craklıcem vısta acılıyo ınternet uzerınden aktıve et dıyorum explorer satırından d surucusune gırıyorum pat makıne mavı ekranla benı atıyo sonra hıc gırmıyo sonra bazen gıyo hep mavı ekran verıyo ramları soktum tek tek denedım yıne hata verıyo sonra bıosu sıfırladım fabrıka ayarlarında gırdım yıne hata verıyo anladım gıttı sonra dedım en ıyısı 32 bıt vıstayı(ultımate) tekrar kurum kurmda oda hata verdı sonra bı sekılde kurdum 32 bıtı ramlerden sadece ocz lerı taktım sımdı gereklı testlerı yapyıp tum ramler takılı ıken 32 bıt ı hatasız olarak calıstırıp 64 bıtı kurmak ıstıyorum 64 bıtın fabrıka ayarlarında bıle ram hatısı vermesı sızcede cok mantıksız degılmı ben ısın ıcınden cıkamadım bana tavsıye bulunacak arrkadasım varmı heemen dedıgı yontemı uygulayayı saygılarımla sistem:asus pen-e slı ana kart core 2 duo e 4300 klasık power 400 wt oem