Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Kulaklıklarda Burn-in uygulaması (Test)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Stereo Ses Sistemleri >> Kulaklıklarda Burn-in uygulaması (Test) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
EuphoriA

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

27 Mart 2008; 14:35:33 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Yeni satın alınan kulaklıklarda burn-in yapılmasının gerekli olup olmadığı konusu daha önceleri forumda konuşulmuş sonuca ulaşılamamıştı sanırım. Bir kısım Burn-in sonucunda kulaklığın açılarak tam performans vereceğini diğer kısımda yeni teknoloji ile üretilen kulaklıklarda bunun gereksiz olduğunu hatta kulaklığa zarar verebileceğini savunmuş.

Geçen günlerde arkadaşla beraber birer tane Technics RP-F300 satın aldık. Burn-in' e gerek var mı? yok mu? diye tartışırken elimizde yeni alınmış aynı model iki kulaklık olduğu için deneme yapmaya karar verdik. Kulaklardan bir tanesine 24 saat süreyle burn-in uygulanacak diğerine herhangi özel bir işlem yapılmayacaktı.

Technics RP-F300 ün özellikleri ;

Frequency Response 10Hz - 27000Hz
Sensivity : 102 dB/mW

Burn-in işlemini herhangi bir müzik parçası ile uygulamak yerine http://www.burninwave.com/ adresinde bulunan çeşitli ses dosyaları ile yapmayı tercih ettik bunlar ;

White Noise ( Radio )
Pink Noise
Ultra frequency sweep (10-30000 Hz)
Low frequency sweep (20-200 Hz)
Repeating ultra high freq sweep (0- 30000 Hz)
Shower (Water) Sound
Silence

Kulaklık 24 saat boyunca açık kaldı. Yukarıdaki dosyalar 24 saat boyunca playlist yoluyla dönüşümlü olarak en yüksek ses seviyesinde kulaklığa uygulandı.

24 saat sonunda iki kulaklığı aynı bilgisayarda çalan aynı parça ( CD track ) ile denediğimizde Burn-in uygulanan kulaklığın sesinin bas ve tizlerde diğer kulaklığa göre daha hoş olduğunu gördük. Konunun psikolojik v.s olabileceğini düşünerek üçüncü bir arkadaşı denek olarak kullanmaya karar verdik Arkadaşa bir kulaklığa özel bir işlem uygulandığından veya iki kulaklık arasında herhangi bir fark aramasıyla ilgili herhangi yorum veya görüş bildirmedik. Tiyatro uygulaması ile iki kulaklığı ayrı ayrı denettik. Kendiliğinden kulaklıkların modellerinin veya üretim yerlerinin aynı olup olmadığını sordu

Sonuç olarak ses konusu kulağa göre değişen subjektif bir konu kesin bir sonuca ulaşmak zor. Beni gördüğüm (duyduğum) kadarıyla burn-in abartılı farklar ortaya çıkarmasada hissedilebilen farklar ortaya çıkartıyor.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
dost..:)

27 Mart 2008; 17:36:39 

kardeş bende böyle bir konuyu kulaklık bölümünde açmıştım kulaklığı burn in yaptıktan sonra acayip bir şekilde ses oturuyor test ettim ve onayladım burn in gerçekten işe yarıyor

kimine göre müzik sadece ruhun gıdasıdır ama benim için anlamı çok daha büyük!..
Xonar

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Mart 2008; 11:12:47 

Benim Philips HP195tede işe yarar mı

xeon82

29 Mart 2008; 14:49:10 

özel bir burn-in olayı yapmadan da birkaç hafta müzik/film dinleyince kulaklık ve ses sistemlerinin seslerinin daha iyi oturduğunu düşünüyorum. Yada benim kulağıma öyle geliyor. Doğru mudur?

mtelektro

29 Mart 2008; 18:48:11 

arkadaşlar bu burn-in nedir bi zararı olur mu nasıl bişey türkçe makale ya da kaynak varsa paylaşabilir misiniz ?

MTF elektronik professional audio, video and lighting systems..
sugarboy

10 Nisan 2008; 15:41:40 

alla alla çok farkediyor mu o kadar

Eski nickim: ishtare
silistra

12 Mayıs 2008; 0:29:59 

incelemen için tesekürler

vatan yahut silistra
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Stereo Ses Sistemleri >> Kulaklıklarda Burn-in uygulaması (Test) Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Point of View 9600GT ekran kar
Point of View 9600GT ekran kartı video inceleme; 9600GTin hız aşırtmalı performansını inceliyoruz!
Qualcomm MediaFLO tanıtım film
Qualcommun cep telefonları için yeni tv yayını teknolojisi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir