Dün bende aldım bi V6 hepsiburadadan. Eline sağlık heartless güzel bir rehber hazırlamışsın. Bende faydalanayım dedim bunlardan. Önce bir kaç seem edit yaptım, ardından heartless modunu deneyeyim dedim. Yalnız o işi RSD Lite ile başaramadımsürekli failed mesajı ile karşılaştım. Cihaz bağlı olup programın da görmesine rağmen flashlama işlemini başlattığımda failed mesajı aldım. Bende Flash&Backup ile deneyeyim dedim. Cihazı gördü flashı attı, ancak restart atmadı makineye işlem sonunda. Biraz bekledim tepki vermeyince kabloyu söküp aleti başlattım. Sonuç, cihazın tuş ışıkları yanıyor ama görüntü gelmiyor ekrana. Bi süre sonra da tüm ışıkları kapanıyor açılmıyor cihaz. Biraz panikledim de açıkçası, sonrasında orjinal yazılımı da indirdim ve onu yüklemeyi denedim. Cihaz açılmadığı için * # açma tuşu vasıtası ile bootlader kısmını açtım ve öyle bağladım cihazı. O şekilde gördü bilgisayar. Başladı yazılımı atmaya bitirdi ve kendiliğinden restart atıp bootloader menusune geri döndü. Cihazı kapatıp açıyorum bootloader menusu geliyor karşıma. heartless ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olursan çok sevinirim cihazı elime aldığm gibi bozdum gibi birşey oldu keyfim kaçtı açıkçası. RSD Lite programı vista kullandığım için midir nedir sürekli hata verdi arada da kapandı program o yüzden onu kullanamıyorum. Cihazın yazılımı VL bu arada. Cevabını bekliyorum. Sağol şimdiden.
* # açma tuşu vasıtası ile bootlader kısmını açTIKTAN SONRA (ki acılıyosa büyük bi sorun yok merak etme cogu kimsede oldu bu tür hatalar) Bende de oldu o ekran yanıp sönmesi ekran görüntüsünün gitmesi falan, Muhtemelen yarım yamalak flash attı cihaza program bu yüzden böyle bi sorun oldu ,Flash&Backup YAZILIMI İLE tekrar heartles modu yükle...
Yada FABRIKA AYARLARI orjinal modu... VL YAZILIM ICIN OLANI...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NAZMERG -- 3 Temmuz 2008; 12:15:57 >
sewgili @Heartless ve @nazmerg insanların meraklarını hiçbir karşılık beklemeden cevapladığınız ve ilgilendiğiniz için tskler.. bnm sorum ise şu ben v6maxx ilk mod yukleyenlerden biriyim çok aama çok memnunum telefondan ama kotu bi şey oıldu(yada ii zaman gösterecek) we telefona ablam el koydu..400 ytl werecek karşılığında ben üstüne para ekleyip v9 alsam eyi olur mu..değer mi 250 ytl farka .... zira forumda bi keresinde Heartless üstadımız v9 ile v6 yı karşılaştırırken v6 için v9dan eksiği az faslası war diye bi cümle etmiş...ne dersiniss...şimdiden tşkler..
Telefonun hayırlı olsun. Senin cihaz R26111VL ile başlıyorsa Hmod@v6maxx'ı başarıyla flashlayabilirsin. Farklı bir sürüm mesela R26117LD gibi, Hmod@v6maxx flashlanamaz.
Bunun dışında, İşletim sisteminle uyumlu P2K sürücülerini yüklediğinden emin ol ve kabloyu pc'nin arkasındaki bi usb porta bağlayarak RSD lite 3.9 ile flash at. Kasanın arkasındaki slotlardan biri bu iş için en güvenlisi.
Son durum nedir ? RSD'nin verdiği hatayı da screenshot olarak buraya eklersen sevinirim. Imei numarasını gösteremeden tabiki.
@Tıkıl,
Razr2 V9 özellik olarak maxx'tan pek üstünlüğü yok ama tasarım'ı gerçekten hoş. Düşünebilirsin.
Tekrardan merhaba, adsl aboneliğimi iptal ettirdiğim için giremiyordum foruma ancak fırsatı bulabildim. Heartless modladığın yazılımı cihaza atmayı başardım, fakat beklediğimden farklı değişmelerle karşılaştım açıkçası. Örneğin ana menüdeki ikonlar ve seçenekler değişti. Cihazın sıfır halinde uçak modu vardı örneğin ana menüde, senin modlu yazılımında yok ki gayet hoşuma da gitti. Sırf o sebepten senin temaları yüklediğim zaman ana menüde uçak modu simgesi değişmiyordu. Şu an öyle bir problem yok yalnız başka bi yerde, multimedya seçeneği içinde medya bulucu ikonu değişmiyor malesef. Bu yüzden temaları kullanamıyorum. Bir kaç ufak nokta daha var dikkatimi çeken onları da söyleyeyim, kapaktaki oynama sanırım tüm cihazlarda mevcut, ilk farkettiğimde canımı sıkmadı değil ama sizdeki cihazlarda da aynı durum olması içimi rahatlattı biraz da olsa. Bir diğer nokta da cihazın hoparlörü. Alt kısımda baya sağlam bi hoparlör görünüyor . Bu kadar büyüğünü bengörmedim başka telefonda. Ammavelakin mp3 çalarken kimi şarkıda rahatlıkla duyulabilecek seviyede bir hışırtı duyuyorum veya bir bozulma oluyor dikkatli dinlendiğinde. Ha bir de heartless modda ses seviyesi 4 te iken 5 e göre daha yüksek ses veriyor :) 4 ten 5 e geçtiğinde seste azalma oluyor 6 da tekrar yükseliyor. Sizde durum nedir? Bu durumlar sadece benim cihaza has ise tekrar flashlayayım telefonu. Daha önce 6233 kullanıyordum stereo hoparlörlere sahipti çok harika dış sesi vardı bilmiyorum ona mı alıştım diye düşündüm ama yok bariz kime dinlettiysem farketti sesteki problemleri.
Medya bulucu, usb ayarları, sync, uçak modu ve birkaç tane daha menü ikonu skin'den okunmuyor. Bu ikonların yeri DRM. Yüklediğin her skinle iconların uyumlu olması gerekmiyor. Ya görmezden geleceksin ya da drm yapmayı bileceksin :)
En sevdiğin skin ve drm'in adını söyle, belki sana özel bir drm yaparız.
Ses olayını söylediğin iyi oldu. Kaç aydır farkındayım ama kimseden ses çıkmayınca bende yenisini yollamadım. Evet bahsettiğin olay doğrudur, hmod ile gelen audio_cfg dosyasında 4-5 kademe sesler arası hata var.
Cızırtı çatlama meselesine gelince, hoparlöri zorluyoruz ve olması ereken seviyenin çok üstünde çalıştırıyoruz. Bazı şarkılarda çatlama olması gayet normal. Bu gibi durumlarda önce uzaysal ses ve bass ayarlarını incele.
Çoğu tür için en iyi ayar ; Uzaysal ses açık : 1 , Bass Boost : 4-5 arası.
Bazı şarkılarda gene çatlama yapıyorsa, şarkının sıkıştırılmasında bir sorun olabilir. Çatlama yapan şarkıları 7 değilde 5. seviye de dinleyerekte çözebilirsin.
Trance, Techno, Rock,Pop gibi elektronik türlerde 7.seviyede çatlama duymadım ama klasik türde genelde seste boğulma duyuyorum. Mesela Beethoven 5.senfoniyi 7.seviyede dinlemem ama 5'de gayet iyi çalıyor.
Tarz olarak elektronik, dans ve rock&metal parçalar denedim genelde rock&metal parçalarda sorun oluyor. Diğerlerinde sorun yok. Ayrıca değindiğin bir nokta da doğru sıkıştırmadan da fark ediyor. Her dosya türünü aynı kalitede çalmıyor birbirine yakın kalitede kodlanmış olsada. WMA olarak attığım dosyaların ses kalitesi daha güzel geldi bana. Ortalama 170kb/s olarak kodlayıp attım, gayet iyi mp3ten.Merak ettiğim bu durum genel olarak görülen birşey miydi odur aslında. Ha bendeki tele ait bir durumsa anında gönderirim servise. Cihazı hepsiburadadan almış olmam bu kadar soruya sebep işin aslı. Yoksa yine problem değil de. Neyse odur yani kullanırız aletin duruşu yetiyor zaten. Birazdan şu dosyayı da atarım sağol ilgilendiğin için.
Bu arada geçmiş sayfalarda birşey okumuştum şu 4 haneli numaralara mesaj atarken ilk 3 haneden sonra araya çizgi atması ile ilgili. Bilmiyorum çözümü konuşuldumu ama benim de ilk planda biraz canımı sıktı ta ki kazara sağ yön tuşuna basana kadar. 4. haneyi girdikten sonra sağ yön tuşuna basıldığında aradaki tireyi kaldırıyor yazılım. Öyle arada onu da söylemiş olalım.
Ekleme: Heartless son verdiğin audio dosyasını denedim seste de düzelme oldu sanki enteresandır. Ayrıca sesteki düzensizlikte gitti. Teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maddoc -- 11 Temmuz 2008; 15:18:49 >