Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SONY LCD - OLED DÜNYASI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: SONY LCD - OLED DÜNYASI Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
HiGHWAYMOUSE

4 Nisan 2008; 1:13:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bir soru ile topiği canlandırayım ve aynı zamanda bilgilenelim...

Sony topiği olduğu için sorum için örneği sony'lerden seçeceğim.

Biliyoruz ki Sony lerde full hd paneller d serisinden başlıyor v,w ve x olarak gidiyor. Ve yine biliyoruz ki bu modellerin her birinde yazılımında, şeklinde, kullanılan işlemcilerinde vs farklar var.

Peki kullanılan paneller de farklı mı?

Diğer bir değişle: Sony bir 1980*1080 paneli alıyor, farklı kasalara koyup modeline uygun işlemci, yazılım vs. ile donatıp mı bize sunuyor?

Yoksa her modelde kullanılan paneller de farklı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 4 Nisan 2008; 1:13:54 >

Nacizane Sony 52V4000 Lcd Tv İncelemem
Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
Ölü pixel testi nasıl yapılır?
Lcd ve Plazma İçin Basit Görüntü Ayarları

bigmaster077

4 Nisan 2008; 3:26:00 

benim bir ara okuduğum bir yazıdan edindiğim bilgiye göre Sony özellikle 40'' ve daha büyük LCD lerinde S-LCD corp dan tedarik edilen , yani Samsung ile ortak olunan panellerini kullanıyor. LCD paneller birçok katmandan oluşuyor, ve sadece panelin bir katmanı ortak üretiliyor. Bu üretilen tek katmanı aldıktan sonra iki firma kendi teknolojisi üzerinden geliştirdiği diğer filtre vb katmanları , aydınlatma teknolojisi (mesela WCG-CCFL sony patentlidir) , modüller, devreler, görüntü geliştirme çipleri ve teknolojileri (bravia engine, ex , pro gibi) DRC-MF 2.5vs. , yazılımlar vs. gibi. üzerine inşa ediliyor.

Dolayısıyla pek tabii işte bu parça ve teknolojiler cihazlar arasındaki farkları oluşturuyor. yani forumda bazı arkadaşların dediği gibi paneller ortak hangisini alırsan al farketmez, markaya para verme gibi hadiseler tamamen samsung'un bizzat yayılmasını istediği türden bilgilerdir. samsung'un bu ortaklıktan en büyük çıkarı budur. aksi halde hepimizin dikkatle baktığında gördüğü farklar oluşamazdı.

Şu an için bilmediğim ve araştırdığım ise 10 bit paneller ile 8 bitlerin ayrı mı ? yoksa aynı mı olduklarıdır. yani sizin kastetdiğiniz gibi 1080p herhangi bir panel de 10bit olarak üretilebiliyor mu? bunu henüz ben de bilmiyorum. ancak öğrendiğim zaman eklerim.
Bu arada ek bilgi olarak S-LCD corp. dışarıya panel satmıyor. Çünkü kendi ihtiyaçlarını zor karşılıyor.

Sony ve Sharp arasındaki anlaşmada da yine benzer bilgiler yer alıyor. birlikte üretilecek olan panel kısmındaki anahtar teknolojiler paylaşılacak ve beraber geliştirilecek, ancak resim kalitesine etki eden chip ve teknolojiler bu paylaşımın dışında kalacak.

sharp ve Sony'nin ortak olduğu tesis 2010 da üretime geçecek ve ayda 36.000 ana panel üretimi başlayarak daha sonra 72.000 ne kadar çıkacak. 40'' için hesap edersek eğer. 36.000x15x12= 6.480.000 adet (bir yıldaki tüm paneller 40'' olursa) bunun 1/3 Sony nin olacak yani 2.160.000 panel eder. Bu üretim iki katına çıktığında 4 milyon panel eder. (tabii biz sadece 40'' üzerinden hesap ettik , daha büyük ekranlarda üretileceği için bu rakam aslında daha küçük olacak)
Bu arada Sony, samsung ile de bir fabrika daha kuruyor ve üretim miktarı orada da iki katına çıkacak.
Dünya LCD panel satışlarının 2011 yılında 150 milyon adede ulaşması bekleniyor. Bu yıl satılan ise sanırım 75 milyon civarında olması lazım

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bir soru ile topiği canlandırayım ve aynı zamanda bilgilenelim...

Sony topiği olduğu için sorum için örneği sony'lerden seçeceğim.

Biliyoruz ki Sony lerde full hd paneller d serisinden başlıyor v,w ve x olarak gidiyor. Ve yine biliyoruz ki bu modellerin her birinde yazılımında, şeklinde, kullanılan işlemcilerinde vs farklar var.

Peki kullanılan paneller de farklı mı?

Diğer bir değişle: Sony bir 1980*1080 paneli alıyor, farklı kasalara koyup modeline uygun işlemci, yazılım vs. ile donatıp mı bize sunuyor?

Yoksa her modelde kullanılan paneller de farklı mı?

TIKLAYIN
SONY 117cm LCD'de SD Yayın*HD Yayın*DVB-T Yayın*PS3 Blu-Ray* 1080p DVD Upscale ve PC *İnceleme
=== SONY LCD & OLED DÜNYASI ===

***46X3500 FULL HD İNCELEME***

bigmaster077

4 Nisan 2008; 11:54:13 

Sony'nin panellerini kendi geliştirdiği ve kendi tesislerinde üretmekte olduğu OLED TV lerden , CES Fuarından alınmış bir görüntü.

Analistlerin yaptığı yorumlara göre Sony , OLED TV leri seri üretime geçirmesiyle bu teknoloji tüm rakiplerini şu an için geride bıraktığı ve önderliği ele geçirdiği şeklinde. Ancak yapılan tahminlere göre Sony ayda max 2000 adet OLED TV üretebilmesi nedeniyle şu an için operasyonel maliyetlerinin çok yüksek olduğu ve satışlardan elde edilen verilere göre şu an OLED satışlarından elde edebildiği gelirin sadece %0,5 olduğu (binde beş) şeklinde. ancak elde edilen prestijin gelirden daha önemli olduğu vurgulanıyor.
Sony OLED ekranları üretebilmek için 200 milyon dolar civarında yatırım yapmıştı.

TIKLAYIN
SONY 117cm LCD'de SD Yayın*HD Yayın*DVB-T Yayın*PS3 Blu-Ray* 1080p DVD Upscale ve PC *İnceleme

filkete

5 Nisan 2008; 3:09:33 

Sony lcd kullanıcısıyom.Merak ettiğim bir şey var sony türkiye'nin ölü pikesel yaklaşımı nasıldır ? Belli bir sayı yada belli cm2 de su kadar sayı diye bir kriteri var mı ? Geçenlerde temizlik yaparken lcd panelde acık renkli bir nokta fark ettim , önce canım sıkıldı sonrasında bezle bir iki sildim geçti ama hala midem bulanıyor :)

udenizli

5 Nisan 2008; 11:59:57 

32 s3000 sony lcd aldım.biraz öğrenci işi oldu ama olsun üstadlara 2 sorum olacak cevaplarlarsa sevinirim.

1- yakın zaman içinde ps3 alıcam.hdmı kablo olarak 1.2 yerine 1.3 almam gereksizmi olur. marka ve model tavsiye edebilirmisiniz.

2- tv izlemek için hangi yolu kullanmalıyım.Digitürk,uydu,d-smart,kablolu tv v.b.

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
turusan

5 Nisan 2008; 13:05:42 

Slm arkadaşlar buraya yazmam doğrumudur bilmiyorum ama istambul bilişime baktım interneten sony lcd fiyatları acayip ucuz neden orda ucuz 46" lik bir model 3500ytl idi full hd üstelik bilen arkadaşlar bir açıklama yaparmı acaba

[DH] VOLVO
caution

5 Nisan 2008; 13:40:13 

quote:

Orjinalden alıntı: turusan

Slm arkadaşlar buraya yazmam doğrumudur bilmiyorum ama istambul bilişime baktım interneten sony lcd fiyatları acayip ucuz neden orda ucuz 46" lik bir model 3500ytl idi full hd üstelik bilen arkadaşlar bir açıklama yaparmı acaba

sadece sony icin degil tüm markalarda aynı şekilde daha ucuz ..nedeni ise panellerin orjinal marka garantisinde degil , 2yıl kendi garantisinde olması

SaRı sokakların LaCiVeRT gangsteri...NoBoDY LiKeS uS BuT We DoN't CaRe...
Toshiba 46ZF355DG HTPC ;Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+ AM2 2.4 GHz 65W - Gigabyte MA78GM-S2H - 2x 1GB Kingston 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
HiGHWAYMOUSE

5 Nisan 2008; 15:40:11 

quote:

Orjinalden alıntı: udenizli

32 s3000 sony lcd aldım.biraz öğrenci işi oldu ama olsun üstadlara 2 sorum olacak cevaplarlarsa sevinirim.

1- yakın zaman içinde ps3 alıcam.hdmı kablo olarak 1.2 yerine 1.3 almam gereksizmi olur. marka ve model tavsiye edebilirmisiniz.

2- tv izlemek için hangi yolu kullanmalıyım.Digitürk,uydu,d-smart,kablolu tv v.b.

Öncelikle hayırlı olsun...

1-İlk aldığımda benimde sorduğum sorulardan biriydi...Tv'nin paneli "deep color" denen özelliğe sahip olmadığı için 1.3 kablo gereksiz. O özellikte bu topiğin başlarında detaylı bir şekilde anlatılmıştı. Hama, Philips gibi fiyat olark orta halli bir kablo alman yeterli olur.

2-Basitçe görüntü kalitesine göre bir sıralama yapacak olursam.İiyiden kötüye...
Uydu, D-smart, Digitürk, Kablo

Tabi kablolamanın önemine ve seçilen uydu alıcısının becerilerine göre +/- yönde ufak değişimlerde olabilir.

HiGHWAYMOUSE

5 Nisan 2008; 15:42:27 

quote:

Orjinalden alıntı: caution

quote:

sadece sony icin degil tüm markalarda aynı şekilde daha ucuz ..nedeni ise panellerin orjinal marka garantisinde degil , 2yıl kendi garantisinde olması

Ayrıca şunuda ekliyeyim. Zannedersem 3500 ytl.fiyata sahip olan ürün 46d3500. O üründe Sony bayilerinde de genel bir indirim oldu. Yaklaşık o fiyata bulunuyor sanırım.

turusan

8 Nisan 2008; 17:15:23 

quote:

quote:

nasıl yani sony garantisi yokmu niye yokk anlamadım ben biraz açıklarmısınız

[DH] VOLVO
bigmaster077

8 Nisan 2008; 18:03:31 

arkadaşım,
HIGHWAYMOUSE , aslında çok güzel açıklamış ama daha açık olması gerekirse.

Türkiye de Sony'nin kendisi SonyEurasia isimli şirketiyle satış yapıyor ve bu firmanın garanti belgesine sahip ürünler şu an için 5 yıl garantili, ist biliş. ise kendi ithalatını kendi yapıyor yada başka yerden temin ediyor. dolayısıyla yasal olarak da bu ürünlerin garantisinden onlar sorumlu. garantileri de 2 yıl. Tabii bu şartlarda bu firmanın garanti hizmeti de tartışma götürür durumda.

quote:

quote:

quote:

TIKLAYIN

bigmaster077

8 Nisan 2008; 18:37:03 

arkadaşlar,

Sony'nin LAZER TV sini merak edenler aşağıdaki link den çalışır vaziyette ve duvara asılı olarak görüntülenmiş aşağıdaki videoyu izleyebilirler. Tv boyutu 55'' olup, SXRD mikro display teknolojisi ve laser light engine teknolojisi kullanmaktadır. görüntü CES 2007 ye aittir.

http://uk.cinenow.com/videos/728-sony-showcases-numerous-new-prototypes-including-oled-technology-2007

TIKLAYIN

turusan

8 Nisan 2008; 23:53:04 

quote:

quote:

quote:

son sorum sizce veya biliyorsanız ist bilişimde satılan sonyler sony bayilerinde satılanlardan dahamı kalitesiz yani almakla zararmı etmiş olurum.

[DH] VOLVO
HiGHWAYMOUSE

9 Nisan 2008; 0:10:29 

quote:

son sorum sizce veya biliyorsanız ist bilişimde satılan sonyler sony bayilerinde satılanlardan dahamı kalitesiz yani almakla zararmı etmiş olurum.

Dostum...

Türkiye'de Sony, resmi olarak SonyEurasia olarak yapılanmış. Kaynağı SonyEurasia olan bir Sony aldığında arkasında( yani garantisi,servisi vs.) Sony'nin kendisi oluyor. Fakat yanlış anlaşılmasın ben Sonyeurasia müşteri memnuniyetinde çok başarılıdır, servis hizmetleri çok iyidir vs. demiyorum. Aynı zamanda kötüde demiyorum. Çünkü servislik bir durum olmadı henüz...

Ama İstanbulbilişim hangi yollarla bilmiyorum, sony tv leri yurt dışından kendi imkanları ile Türkiye'ye getiriyor. Ve bu nedenle bu tv'ler de olabilecek sorunlardan SonyEurasia sorumlu olmuyor. Servise ihtiyacın olduğunda İstanbulbilişim'in anlaşmalı olduğu servislere götürüyorsun. Burda da İstanbulbilişim'in servisi kötüdür veya iyidir demiyorum. Çünkü bilmiyorum...

Şu an, ist.bilişim'in garantisi 2 yıl iken, SonyEurasia belgeli bir tv aldığında bu garanti 5 yıl oluyor.

Şimdi bu garanti süresinin daha kısa olması (çünkü buda bir maliyettir) ve direk kendisi yurt dışından ürün getirmesinin avantajını fiyatları düşük tutarak gösteriyor ist.bilişim.

Objektif bir biçimde söyleyebileceğim farklar bunlar. Karar senin...

albani