beyler bana kondaser ile ilgili genis bilgi werebilecek warmı ? ne ise yarar ne yapar we grafik olarak bilgi werebilirmsiniz weya bu konu icerikli bir link werirseniz de isimi gorur. haca bu konuyu bulup tahdada anlatmamı ıstedi yardım ederseniz cok sewinirim
1 tane nasıl çalışır sitesi vardı yabancı ismini hatırlamıyorum ama nette aratırsan bulabilirsin
türkçesi yoğuşturucu demektir ingilizcesi de condenser diye gecer amacı sogutma ve ısıtma cevrimlerinde akışkanı yogusturmaktır,daha iyi anlamanız için en azından bir sogutma cevrimi incelemeniz evoperator expansion valve ve kompresör hakkında da fikriniz olması gerekir o kadar basit bir konu değil yani ayrıca ne yazık ki türkçe pek saglam kaynak yok bu konuda ama ciddi bir şekilde inceleme yapmak isterseniz yunus çengel in mühendisler için termodinamik kitabını incelemenizi tavsiye ederim.