Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
haydi bana bir sıvı soğutma toplayalım(lütfen)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Su Soğutma >> haydi bana bir sıvı soğutma toplayalım(lütfen) Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
carman1tr

Sisteme Gözat

26 Mart 2008; 21:56:59 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

merhaba arkadaşlar. fan sesinden gına geldi.aslında fansız bir sistem kurulamayacağını biliyorum ama minimum fan ve iyi soğutmaya geçmek aklıma yatıyor.çünkü yazı çok sıcak geçen urfada yaşıyorum.

elimde maximus formula se anakart var.bu anakartın kuzey köprüsü üzerinde sıvı soğutmaya hazır bir yapı var.bu yapıdan yaralanarak kuzey ve güney köprülerini sıvı soğutmaya bağlayabilme avantajını yakalamış olduğumu düşünüyorum.

cpu olarakda q6600 var.ekran kartı olarakta asus eah3870 kullanıyorum.

şimdi asıl soru şu, piyasada satılan hazır soğutmalar var bildiğiniz gibi.araştırmaların sonucunda bu ürünlerin çokda verimli olmadığı anlaşılıyor.ama şöyle bir gerçek var oda benim sıvı soğutma konusunda deneyimsiz olmam.yani bir sistemi ben kendim toplayamam.bu yüzden sizden yardım almak istedim.tavsiyeleriniz doğrultusunda cpu blok, pompa, vga blok kalemlerini almak istiyorum.

mertyeldan nickli arkadaşla aynı konuda fikir alışverişinde bulunduk ve linkteki ürün hakkında yorumlarınızı almak istedik?

http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=CL-W0020

yoksa azcık montaj zahmetıne gırıp hemde 40lıra daha ucuz olan TT BigWater 735 mi alsak? yoksa parça parça mı toplasak?

dostlar yanıtlarsanız sevınırım ıyı aksamlar

[DH] TOYOTA TAKIMI
2005 AVENSIS ELEGANCE/1997 COROLLA GLI
R`meRt

Sisteme Gözat

26 Mart 2008; 22:04:45 

Evet arkadaslar bız kararsız kaldık sıfırdan sıstem mı toplasak yoksa set olarak satıla Bıgwater 375 mı alsak yada carman1r arkdasımın verdıgı
lınkterkı setımı alsak,Bız acemıler olarak sızden yardım beklıyoruz.

Not:butcem 200lıra max.250lıra

Edıt:O/c kabılıyetım %20 ıle sınırlı daha fazlasınıda gerek gormuyorum ıslemcı ısım 5-7 derece dusursun sesten kurtulayım yeterkı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertyeldan -- 26 Mart 2008; 22:05:47 >

Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.
M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
eski nick:mertyeldan
ASUS M51SN KULLANICILARI
mehmet328

Sisteme Gözat

27 Mart 2008; 2:21:22 

giriş için big waterr le başla derim bende öyle olmuştu şimdi waterbox la dewam ediyorum

Pro modding= :uzun lafın kısası extreme olan herşey var
fazla uzun yazamıyorum çünkü 2 satır yazdığım halde 3.cü kez imzam kural dışı...
kıskananlar çatladı imzamıda çatlattı
R`meRt

Sisteme Gözat

27 Mart 2008; 11:07:00 

Valla dostum lınktekı sıstem ve BG 735 arasında kaldım ısın garıp tarafıda ıkısınıde satın alabılecegım yer bulamadım
Lınk : http://www.vegateknomarket.com/asp/show_stock.asp?product=CL-W0020

Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur.
M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
ASUS M51SN KULLANICILARI
Confusion

27 Mart 2008; 12:39:35 

ŞANLIURFA da su soutma kullanıcak olsam
hazır model almam

kasa dşı olacak şekilde tasarlanmış 24*12cm bakır tofaş kalorifer radyatörü 4x12cm (devir ayarlı dba sıdüşük cfm si yüksek) fan 2 adet davlumbaz
ve gerektiiinde buz eklenebilecek bi su haznesi şeklinde yaparım

"POWER OVERWHELMING
PAIN EVER LASTING
DESIRES NEVER ENDING!!!"
ToffieBoi

27 Mart 2008; 16:25:03 

Hocam TT lerden uzak durmani oneririm..
Peki ne alabilirsin.
Ilk tercihin diger marka hazir setler olmali..
Alphacool un 360mm radyatoru olan bir seti var. 300YTL ye yakin fiyati vardi. Onu alip kullanabilirsin.
2. secenek ise kendin toplaman..
http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=11714 vb. guzel bir block..

Radyator Guzel Bir Bakir Tofas..
POmpa eheim pompa ve plexi su deposu
Silikon hortumlar
Diger gerekli blocklari da alirsan guzel bir su sogutman olur.
Ama 200YTL ye kaliteli birsey bulman zor. Biraz daha biriktirmen lazim

Satilik -> CoolerMaster Hyper212 CPU Fani Icin Tiklayin <- Satilik

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2997MHz @ 1.50v Gunluk [Hyper212 with 2Fans]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 428MHz 5-5-5-15@ 2.0V Gunluk [Stock]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk [ZeroTherm HC92]
[ThermalTake Armor] _ GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO

highwayp

27 Mart 2008; 18:35:43 

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Şu an sistemimde kullanıyorum tavsiye ederim Swiftech Appoge GTX e çok yakın performans sergiliyor. Gayet başarılı.

Cooling Expert...
mehmet328

Sisteme Gözat

27 Mart 2008; 19:28:55 

zalman blokları tavsiye ederim

tribe benim önceki kullandığım su soğutma ist te olsan sana benim özel yaptığım tribe ve 745 birleşimi su soğutmamı uygun fiata verirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet328 -- 27 Mart 2008; 19:30:33 >

Pro modding= :uzun lafın kısası extreme olan herşey var
fazla uzun yazamıyorum çünkü 2 satır yazdığım halde 3.cü kez imzam kural dışı...
kıskananlar çatladı imzamıda çatlattı
R`meRt

Sisteme Gözat

27 Mart 2008; 20:19:37 

quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

Hocam TT lerden uzak durmani oneririm..
Peki ne alabilirsin.
Ilk tercihin diger marka hazir setler olmali..
Alphacool un 360mm radyatoru olan bir seti var. 300YTL ye yakin fiyati vardi. Onu alip kullanabilirsin.

Radyator Guzel Bir Bakir Tofas..
POmpa eheim pompa ve plexi su deposu
Silikon hortumlar
Diger gerekli blocklari da alirsan guzel bir su sogutman olur.
Ama 200YTL ye kaliteli birsey bulman zor. Biraz daha biriktirmen lazim

Dostum dedıklerın guzel hos seylerde hadı bır sekıl butceyı artırdım fılan ama bende bunları toparlayabılecek ne zaman var nede yeterlı duzeyede bılgı , tecrube ve el becerısı var.Set halında almak daha mantıklı gelıyor hem goze hıtap eden bır sekıllerı oluyor hemde yerden tasarruf etmısız gıbı oluyor.Estetık ve montaj kolaylıgının pesındeyım acıkcası ben Suan stok fanda %20 oc ıle e6750 ıslemcım 3200ghz de calısmakta bosta hız asırtma olmadan 16-17derece yuk altında 50den yukarısını gormedım %20 hız asırtma ıle ıse bosta 21 yukte 56yı gordum kı 4,5saat orthosda yuk altında stabılıte testı uyguladım 4,5saat pek bı sure degıl ama yaptıgım hız asırtmada ufak bır boyut.Su sogutma sıstemının acıkcası benım ıcın cok kalıtelı sogutuyor olması bır onem teskıl etmıyor sessız olsun (fan sesınden bıktım cunku) estetık dursun (gorsellık benım ıcın on planda) e bırazda su sogutmanın asıl gorevı olan sogutma yapabılsın ha hız asırtma ıle bırlıkte yuk altında 56 ıken su sogutma ıle 50-52olsun bu bana yeterlı,Aslında meslegım geregı kasama kendım bır Mekanık sıkıstırmalı chıller sıstemı kurmam gerekmekte ama ne buna ayıracak zamanım yok.Hal bole olunca hazır setler bana ıdeal cozum gıbı gelıyor.Arastırıp bır kac markaya baktım Zalman,Alphacool guzel sıstemler sekıl sıstemler ama tutupta maasımın 4te bırını asla ben bu sıstemlere yatıramam uygun fıyatlı kurulumu kolay bır set aramaktayım

M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
ASUS M51SN KULLANICILARI
carman1tr

Sisteme Gözat

27 Mart 2008; 23:17:10 

hocam dediğiniz ürünleri araştırmaya başladım.

bunları sıvı soğutma konusunda acemi biri olarak kendim monte edebilir miyim?

[DH] TOYOTA TAKIMI
R`meRt

Sisteme Gözat

27 Mart 2008; 23:25:14 

Carman1tr dostum acıkcası ben edemem Umarım ıkımızde aradıgımızı buluruz

M. Kemal ATATÜRK
HVAC&Design
ASUS M51SN KULLANICILARI
ToffieBoi

28 Mart 2008; 16:28:16 

O zaman AMFIBI abi ile konus bi derim

Satilik -> CoolerMaster Hyper212 CPU Fani Icin Tiklayin <- Satilik

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2997MHz @ 1.50v Gunluk [Hyper212 with 2Fans]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 428MHz 5-5-5-15@ 2.0V Gunluk [Stock]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk [ZeroTherm HC92]
[ThermalTake Armor] _ GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO

DiabloXT

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Mart 2008; 17:52:25 

Eğer el beceriniz biraz olsun varsa ve böyle işlerde daha önce deneyiminiz olmuşsa sorunsuz takabilirsiniz.
İlk su soğutma deneyimimde yanımda yardım eden kimse olmamıştı komple kendim dizmiştim parçaları ama hiç sıkıntım olmamıştı çok şükür.

Herşey size bağlı.

carman1tr

Sisteme Gözat

28 Mart 2008; 20:29:56 

ok. durum anlaşılmıştır benim açımdan teşekkür herkese.

[DH] TOYOTA TAKIMI
R`meRt

Sisteme Gözat

28 Mart 2008; 20:32:27