Şimdi Ara

D.H Motorola CLUB [ Önemli Konular ] (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
840
Cevap
2
Favori
43.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler, haftasonu için izin aldım hastaneden.
  • Geçmiş olsun kardeşim kendine ii bak
  • Motorola neymiş, bir gözatalım.


    Motorola’nın Hayatı Kolaylaştıran İlkleri

    1943 – İlk taşınabilir FM frekanslı telsiz- İlk taşınabilir FM frekanslı telsiz olan SCR300 sırt-çantası telsizi, Motorola’nın bilim adamı Daniel E. Noble tarafından Amerikan Ordusu Haberleşme Teşkilatı için tasarlandı. 16 kg ağırlığı olan bu walkie talkie’nin, 16 ila 32 km arası menzili vardı.

    1955 - İlk ticari Yüksek-Güç Transistor ü- Araba radyoları için tasarlanmış olan Motorola’nın ilk seri-üretim yarı iletkeni germanyum transistor ü, dünyanın ticari üretimdeki ilk yüksek-güç transistor üdür.

    1958 – Motrac Mobil Telsiz- Motorola, taşıtlara monte edilebilen güç kaynağı ve alıcısı transistörlü Motrac telsizi tanıttı. Düşük enerji tüketimi, telsizin otomobil motorunun çalışmadan da kullanılmasını sağladı.

    1960 – Astronot TV- Motorola’nın 19 inç’lik Astronot Televizyonu; kablosuz, büyük ekran, taşınabilir ilk transistor lü televizyondur.

    1963 – Dikdörtgen TV Tüpü- Motorola, National Video Corporation ile yaptığı ortak girişimle renkli televizyon için ilk gerçek dikdörtgen biçimindeki resim tüpünü geliştirdi. Tüp hızla endüstri için standart oluşturdu.

    1969 – Aya İniş İletişimler- Astronot Neil Armstrong’un aydan duyulan ilk sözleri, Apollo 11 Ay modülünden dünyaya Motorola radyo vericisi sayesinde aktarıldı. Verici ay ve dünya arasında; telemetri, takip, iki yönlü ses aktarımı ve televizyon sinyali iletimini sağladı.

    1971 – Ay’daki İlk Araba Radyosu- NASA’nın aydaki gezgin aracı, ay ve dünya arasındaki 386.000 km. mesafeden ses bağlantısı kurabilmek için Motorola FM Radyo alıcısını kullandı. Alıcı, 680 gram ağırlığında olmasına rağmen, standart bir otomobil radyosundan 100 kat daha hassastı.

    1973 - DynaTAC portatif telefon- Dünya’nın ilk ticari portatif telefonunun prototipi olan DynaTAC, cellular adı verilen radyo teknolojisini kullandı. Motorola, DynaTAC ( Dynamic Adaptive Total Area Coverage) portatif telefonunun demo tanıtımını yaptı.

    1983 – İlk taşınabilir ticari cep telefonu- Dünya’nın ilk ticari cep telefonu, Motorola DynaTAC telefonu, U.S. FCC’den (Amerikan Federal İletişim Komisyonu) onay aldı. Ağırlığı 794 gram olan cep telefonu, 1984 yılında tüketiciyle buluştu.

    1984 – MC68020 mikroişlemci- Motorola ilk gerçek 32-bit mikro işlemci olan MC68020’i tanıttı. 2,42cm2’lik bu çipte 200.000 adet transistor bulunuyordu.

    1994 – iDEN Dijital Radyo- Motorola; çağrı cihazını, veri iletişimini, ses gönderimini ve kablosuz telefonu, tek radyo şebekesi ve tek el cihazı içinde birleştiren, dünyanın ilk ticari dijital telsiz sistemini geliştirdi.

    2000 – Dünyanın ilk GPRS Telefonları- Motorola, dünyanın ilk General Packet Radio Service (GPRS) cep telefonunu üretti. GPRS kablosuz telefonlar, tüketiciye sürekli erişilebilir internet bağlantısı sağlar.

    2003 – A760 Cep Telefonu- Motorola A760 telefonu dünyada Linux işletim sistemini ve Java teknolojisini tüm PDA fonksiyonlarıyla sağlayan ilk cep telefonunu tüketicisine sundu.

    2004- CN620 Mobil Ofis Cihazı - Motorola, CN620 mobil ofis telefonu piyasaya sundu. Ses ve veri iletişimi için 802.11 WLAN ve standart hücresel kablosuz sistemlerle uyumlu olan CN620, kullanıcıların, genel hücresel ağların yanı sıra bir WLAN içindeki yüksek hızlı kurumsal ağlara erişmelerini de sağlar.

    2004- PoC (Cep Telefonu Üzerinden Bas Konuş) - Motorola, abonelere, GPRS, CDMA2000 1X ve WiFi ağları üzerinden ve bu ağlar arasında "bas konuş" bağlantı yeteneği sunan benzersiz Cross-Technology PoC ürün grubunu sundu..

    2005- RAZR Cep Telefonu - Motorola, çok ince, metal gövdeli, dört bantlı ve kapaklı modeli RAZR V3 cep telefonunu piyasaya sundu. 13.9 mm inceliğindeki cihazda, nikel kaplamalı tuş takımı da dâhil uçaklarda kullanılan türden alüminyum kullanarak yeni bir tasarım ve mühendislik harikası yaratmıştır.

    Bu metin, motorola.com.tr'yi gezerken gözüme çarptı. Bizim ülkenin sitesinde başıboşluktan dolayı 2005 sonrası bir bilgi yok maalesef...




  • walla süper bişey bu ya... çok teşekkürler bu bilgileri paylaştığınız için. en ilgincide bence ay meselesi. süper ya.....
  • Motorola'nın en son çıkan modelleri dahil tüm cihazlarının SAR değerlerini incelemek için;


    http://rfhealth-sar.motorola.com/SAR/sar.html

    Görüldüğü gibi bu site de official Verilen değerler, en üst düzeyde verilen değerlerdir. Normal şartlarda çok daha azına maruz kalıyoruz. İnceleyip diğer markalarla kıyaslayın...
  • kardeşim geçmiş olsun,allaha emanet ol...
  • Herkese merhaba yeni geldim.Bu forumun Motorola hakkında bir forumun olması çok güzel benim gibi yıllardır Motorola kullanan ve markayı çok seven bir kullanıcı için burası çok iyi. Sahibi olduğum ve hiç satmayıp sürekli değiştire değiştire kullandığım modeller;
    1-Motorola V3690 nam-ı malum VIP
    2-Motorola Accompli 008---harika tasarıma sahip dokunmatik ekranlı canavar
    3-Motorola V220--bence VIP modelinin yerini alacak kadar güzel minimize edilmiş kameralı moto
    4-Motorola W220----radyolu nadir motolardan
    Ayrıca eşimin pembe V3 'ü kardeşimin pembe V3'ü yine kardeşimin V50'si kayınvalidenin Timeport'u ile çok geniş bir aileyiz. Şimdi hedefte Rokr E6 var ama fiyatı Teknosa 'da 474,05 YTL ve inadına daha düşürmüyorlar.
  • heartless
    geçmis olsun acil şifalar ...
  • bilgiler için teşekkurler El Fuego
    umarım bu bilgiler bazılarını tabularının yıkılmasına neden olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: log_42

    bilgiler için teşekkurler El Fuego
    umarım bu bilgiler bazılarını tabularının yıkılmasına neden olur



    Pek birşeyin değişeceğini sanmam. Esli modeller bile genelde 0'ın altında bir SAR değerine sahip.


    Motorola kullanmak bir ayrıcalıktır
  • @El Fuego,

    Paylaşım için teşekkürler.

    @reisG,

    Club'a hoşgeldin. Senin gibi gerçek motorolacı arkadaşları görmek güzel.

    @log_42,

    Sağol kardeşim.

    Şükür birşeyim yok, alacağım riske değmeyeceğine karar verip ameliyattan vazgeçtim.
  • Motorola e398 kullandım. Ve yakın zamanda telefonumu kaybettim 2. el E398 arıyorum. Bulan, satan, bilen pm atabilir hastasıyım e398'in
  • quote:

    Orjinalden alıntı: heartless

    @El Fuego,

    Paylaşım için teşekkürler.

    @reisG,

    Club'a hoşgeldin. Senin gibi gerçek motorolacı arkadaşları görmek güzel.

    @log_42,

    Sağol kardeşim.

    Şükür birşeyim yok, alacağım riske değmeyeceğine karar verip ameliyattan vazgeçtim.

    teşekkürler
  • Sizin ve sevdiklerinizin ramazan bayramı kutlu olsun.

    Sinan Şemseddin.
  • bende v3i alarak aranıza katılıyorum
  • V3i'in hayırlı olsun. Hoşgeldin mmeett_01
  • Benide moto clup'e eklermisiniz. E365/E398/c113a şuan için rokr E6 ile burdayım.
  • Hoşgeldin HassicK_TherE. Çok mu aradın o nicki ?
  • hoş bulduk saol, bu arada v360 eklemeyi unuttum servis sorunu yüzünden e398 elimden gitmiş v360 almıştım.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.