İlgin için teşekkür ederim hocam. Neyse artık bu monitörde karar kıldık 1-2 haftaya kadar alırım. Umarım laptopumun hdmi çıkışını monitörün dvi ına bağladığımda gene ses alırım.
Anladığım kadarı ile PS3 HDMI dan bağlı olacak ama PS3 ses çıkışı ayrı bir yere bağlı olucak bu durumda PS3 HDMI dan ses göndermiyecektir. Bunun haricinde DVI dan yada VGA dan bağladığın herhangi bir cihazdan da ses çıkışı alamazsın. Ama anlamadığım nokta şu niye laptop bağlantısından ses almak istiyorsunuz ki? Monitörde zaten speaker yok, sadece HDMI dan gelen sesi kulaklık çıkışına gönderiyor, bu da sadece HDMI çıkışı olan bir cihaza ses çıkışı takmanı sağlamak için ama zaten laptop üzerinde ses çıkışı var. Yani ha HDMI üzerinden laptop bağlayı ses çıkışını monitör üzerindeki kulaklığa takmışsınız yada direkt laptopa takmışsınız bir fark yok.
Hocam bunu sormamın nedeni PS3 ve Laptopumu monitör üzerinden 5.1 hoparlörüme bağlarsam ayrı ayrı bağlamam gerek kalmayacak. Tek bağlantı ile her 2 sinden ses alabilrim diye düşündüm. Bu durumda ps3 ümü hdmi-hdmi bağlantısı ile bağladığımda monitörün çıkışından 5.1 hoparlorumu baglayabilecegim ve 5.1 verimini alacagım. Ama laptopumu hdmi-dvi ile bagladıgım için ses alamıycam.Böylece monitörün arkasından değil de hoparloru laptopuma baglayarak ses alabilecegim öyle mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperyaman -- 12 Temmuz 2008; 10:58:13 >
Arkadaşlar yeni pc topluyorum birçok parça hazır ekran kartını bekliyorum sadece oda ATI HD 4870 ama bunda ne yazık ki HDMI çıkıi yokmuş ama sanırım kutusunda DVI-HDMI dönüştürücü var deniyor sizce ben HDMI-HDMI kablo alıp kendi içinden çıkan dönüştürücü ilemi bu monitöre bağlantı yapıp HD görüntü almaya çalışayım yoksa dışarıdan 1080P uyumlu HDMI-DVI çıkışlı bir kablo mu alıp bağlantı yapayım ikiside aynı şey ama birisi 2. parçadan oluşuyor diğeri tek bir ürün hangisi daha iyi verim verir.
Edit: İmla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cid -- 12 Temmuz 2008; 17:14:36 >
Ölü pixel çıkmasın dan korkan arkadaşlar , monitörü vatan dan alabilirler , tüm monitörler de 1 aylık ölü pixsel garantisi veriyorlar, en azın dan çıkarsa öyle 15 gün beklemez anında gider değiştirirsiniz, ama ellerinde başka olup olmadığını öğrenin önce
Dün gigatek te bakarken maximum a 524 ytl / 6 yazıyordu bugün baktım yine 564 olmuş fırsat mı kaçtı yanlışlık mı yaptılar anlamadım..backlight'ı en az olan monitor gördüğüm kadarıyla rakipleri içinde, insanı kararsız bırakan bir model..