Şimdi Ara

## EVGA'nın nForce 790i Ultra SLI Yonga Setli Anakartı Kullanıma Sunuldu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## EVGA'nın nForce 790i Ultra SLI Yonga Setli Anakartı Kullanıma Sunuldu ##


    Nvidia'nın nForce 790i serisi yonga seti ailesinin lansmanını yapmasına paralel olarak partner firmalar da yeni modellerini arka arkaya kullanıma sunmaya başladılar. Yüksek hız aşırtma potansiyeline sahip olduğu iddia edilen ve 600FSB+ dweğerlerine ulaşabildiği ifade edilen nForce 790i Ultra SLI yonga setli yeni anakartı ile EVGA ile son derece iddialı. Firmanın 132-CK-NF79-A1 model numarasını taşıyan yeni anakartı temel olarak Nvidia'nın referans tasarımını baz alıyor. Intel'in başta 45nm üretim teknolojisine sahip olan çift ve dört çekirdekli Penryn işlemcileri olmak üzere LGA775 formundaki işlemcilerine tam destek verebilen anakart üzerinde 4 adet DIMM slotu bulunuyor ve 1333MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunuluyor. Ayrıca EPP 2.0 teknolojisini destekleyen bellekler ile 2GHz'e kadar bellek kullanımı da olası. PCIe 2.0 uyumlu olan anakart üzerinde 3 adet PCIe X16 slotu bulunuyor ve Nvidia'nın 3 ekran kartının kullanımına olanak tanıyan Triple SLI teknolojisi de anakart ile destekleniyor. 3 adet PCIe X16 slotuna ek olarak 2 adet PCIe X1 ve 2 adet te PCI slotuna sahip olan anakart gelişmiş ısı iletim temelli soğutma ünitesi ile de dikkat çekiyor. Çift gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikleri de bulunan anakart üzerinde 8 adet te SATA-II konnektörü yer alıyor ve çok sayıda HDD kullanımına olanak tanınabiliyor. Ürünün yurt dışı satış fiyatının 320-330$ civarında olduğu ifade ediliyor.







  • hayırlısı olsun ne diyelim

    bu arada raid konusunda nvidia anakartlar hala kötümü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chillout -- 24 Mart 2008; 21:54:08 >
  • beklediğimden ucuz bir fiyattan çıkmış. hem chipset hem de marka açısından çok daha yüksek fiyata sürmelerini beklediğim türden bi anakart. EPP 2.0 ile 2000 mhz bellek desteği bu anakartı x48 den üstün yapar. Triple SLI ve OC potansiyeli gibi avantajlarını da düşününce gel de al beni diyor sanki
  • Bu anakartlar iyice robot gibi olmaya başladı daha fazla enerji daha fazla hacim daha fazla ısı üretimi daha fazla bakır daha fazla fan ve daha fazla karmaşa 790FX ler bu yüzden hoşuma gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DraGonS -- 24 Mart 2008; 22:02:42 >
  • soğutma enteresan görünüyor...
    600 fsb+
    ddr3 için 1333 düşük bir seviye...
    400 dolarlık alet ve nehalem öncesi çok pahalı yaaa.
  • Nehalem ve yeni seri Intel ailesi 771 pin ile yani yeni soketle gelecek sanırım 6-7 ay için en yüksek performanslı anakart olabilir,parası bol olana.Şu an için biraz mantıklı yaklaşırsak, ATI nin kartları ile nVidia nın son çıkan ekran kartları arasında öyle ahım şahım bir fark yok,ama buna rağmen ATI nin ekran kartları nVidia ya karşı çok daha ucuz,yani bu da crossfire ı bir yerde cazip kılıyor.Fiyatlar böyle oldukça bu kartın sadece yüksek performans arayan,parası bol olan extrem kullanıcıya hitap ettiği daha rahat anlaşılıyor.
  • çok dehşet bi anakart
  • nForce 790i ve diğer SLI serisi gerçekten çok pahali üretiliyor.Ama fiyati biraz daha uygun olsa gerçekten tam bir f/p ürünü olucak , yinede performans için fiyati güzel.
  • DDR3 için 1333MHz biraz az geldi ama Overclock potansiyeli ve de 600FSB+ bu anakartı çekici kılacaktır..
  • üzerinde nvidia yazan şeyler nedense genellikle referans tasarımı dışında üretilmiyor
  • Çok iyi bir anakart gerçekten, 780i ye göre çok daha başarı sağlayacak
  • çok güzel bir anakart.
  • Güzel bir anakart 600+ FSB de gerçekten süper bir değer.Fiyat biraz pahalı
  • Arkadaslar bunun EVGA NF78 nFORCE 780i SLI Socet 775 1333Mhz 2-3SLI olanını sattım trı slı fakat arkadas 3 adet 8800gtx ıle slı yapamamıs yanı trı slı olayı yalan dıyo bakalım vegabılgısayar ne dıcek bu konuda bılıyosunuz Turkıye ye Evga ları getıren fırma.

    Bunun ekran kartını ve anakartlarını yaklasık 1,5 aydır satıyorum ınanın pıyasaya gore ortalama %30 daha pahalı ve hiiç fark yok anakartı elınıze alın o kadar basıt yapılmıs kı bakır degıl peynır tenekesı gıbı ya sogutma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drifter_Soldier -- 24 Mart 2008; 22:23:34 >
  • değermi peki o paraya
  • Benim çok param olsa bile bu saatten sonra 400-500 lira bir anakarta vermem.

    (bu kaç lira )
  • Kart şekil ve 600fsb çok iyi ama bu kart çok para!!!
  • ben montajını yaptım anakartı elıme aldım baktım baktım ama hiiiç bi extrası yok yaa 780i oalnı tabı topladıgım...Inanın cocuk bu anakarta 550 ytl para verdi ben bu anakarta 150 den fasla vermem en kral ozellık olsun adamalr kendı sıtesınde %70 daha ucuz ayrıca turkıye ye cakıyolar malları..

    Buna verıcegın parayla gıderım x38-ds5 alırım 350 verırım de canavar gibi herseyı var bunda trı slı dıyoo o bıle yok beee adamlar uzerıen teneke dosemıs bıde sonradan kutu içerıgınden dandık bı fan cıkıyo tenekenın uzerıne oturtuyon..ama fan daha da kotu yaa adamlar resmen herseyden kırpmıs.
  • Birde bişi dıkkatımı cektı sankı bu 790i modellerı hepsı aynı

    XFX TIKLA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drifter_Soldier -- 24 Mart 2008; 23:43:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.