elimde western digital in 320 gb hdd var arkas virüs diye sistem dosyalarını silmiş bilgisarın hdd gördügü(donanımı güvenle kaldırın diyor ) halde bilgisayarımda yer almıyor hata nerde olabilir...
Bilgisayarım sağ tık/yönet/disk yönetimine girin sağ tarafta harici hddnizi görüyorsanız üzerine sağ tıklayarak sürücü yolu ve harfi değiştirden harf atamayı deneyiniz..
ASUS 400W PSP KASA ASUS P5LD2SE ANAKART CORE2DUO 1.8 ISLEMCI 4*1GB KINGSTON RAM 320*2 WD + 250 WD HDD ASUS EAX1650 512-HP-1024MB EKRANKARTI AVERTV A700 DVB-S ASUS 1814BLTDVDRW LG DVDRW PHILIPS 20'' LCD MONİTÖR SONY STRDG500 EV AMFİSİ 600W 8'' LCD TV VESTEL DVD PLAYER ARTİES RT 205+WUS300 2*50W SUBWOOFER
Arkadaşlar, aynı sorunu yaşıyordum. Daha önce defalarca kez araştırdım ama çözümü bulamadım. Ve nihayet kendi bulduğum çözümü herkesin okuyup sorununu çözebileceği birkaç siteye yazmayı tercih ettim. Şimdi anlaşılır bir dille çözümü anlatmaya çalışacağım.
Eğer Harici USB Diskinizi bilgisayarınıza taktığınızda ses çıkıyor ancak "Bilgisayarım" da görünmüyor ise herhangi bir sorunu yok. Anlattığım yolla sorununuzu %100 çözebilirsiniz.
* Öncelikle Bilgisayarıma sağ tıklayın ve "Yönet" yazısına tıklayın.
* "Bilgisayar Yönetimi" adlı bir pencere açılacak. Soldaki kısımdan "Depolama" altındaki "Disk Yönetimi" yazısına tıklayınız.
* Sağ taraftan harici sabit diskinizi görebiliyorsanız sorun yok. Göremiyorsanız aşağıdaki yolu uygulayın.
* Görünmeyen Harici USB Disk için Bilgisayarıma sağ tıklayın, Özellikler'e girin, Donanım'dan Aygıt Yöneticisine tıklayın.
* Burada "Sarı Ünlem işaretli" bir aygıt mevcut ise muhtemelen Harici USB Diskinize aittir. Sürücüyü yeniden yükle diyerek varsayılan sürücüleri yükletin.
* Bundan sonra tekrar yukarıdaki gibi "Disk Yönetimi" kısmından Harici USB Disk 'inizi bulup sağ tıklayın.
* Genelde bilgisayarınızda tek sabit disk varsa (ikiye bölünmüş olması önemli değil) "Disk0" olarak görünen sürücüler bilgisayarınızın ana sabit diskleri, "Disk1" olarak görünen de Harici USB Diskiniz 'dir.
* Buradan Harici USB Disk 'inizin herhangi bir sürücü harfi atanmamış ise, sağ tıklayarak "Sürücü Harfi ve Yolu Değiştir..." seçeneğine tıklayınız. Buradan kullanımda olmayan bir sürücü harfini "Ekle" diyerek sürücünüze atayınız.
* Tekrar Bilgisayarım -> Özellikler -> Donanım -> Aygıt Yöneticisi 'ne gelip yukarıdan Görünüm -> Gizli Aygıtları Göster seçeneğini tıklayarak
* Aşağıda sarı ünlem işaretli "Bilinmeyen aygıt" ın belirdiğini göreceksiniz. Buna sağ tıklayıp "Sürücüyü yeniden yükle" diyerek sorununuzu çözüyorsunuz.
* Arkadaşlar burada bilgisayarınızı yeniden başlatmanız en uygunu olur.
Buradan da anlaşılacağı gibi bu gizli aygıtın yüklenmemesi, Harici USB Diskinizin bilgisayarım içerisinde görünmemesine sebep oluyor. Meşhur atasözünde denildiği gibi, sinek küçüktür ama mide bulandırır. Gerçekten bu atasözüne yakışır bir sorundu sanırım.
Eğer anlattığım yolla çözüme ulaşanlar olursa lütfen birkaç cümle ile burada belirtsinler. Yanlış anlamayın, sadece işe yarayıp yaramadığını merak ettiğimden dolayı böyle bir ricada bulundum. Yazamayacak kadar meşgul olan varsa da canı sağolsun...
Umarım sorununuzu çözebilmişimdir. Herkese geçmiş olsun diyorum...
Merhabalar aynı sorunla karşı karşıyayım 120 gb harici hdd var bilgisayara taktığımda ses geliyor sağ altta güvenle kaldır ikonu yanıyor ve Maxtor USB device beliriyor ama bilgisayarımda görünmüyor.aygıt yöneticisinde diskler bölümünde MAXTOR ONE 4 TOUCH ismiyle görünüyor ama bilgisayarım->yönet->disk yönetimi alanında sadece kendi ana hdd'den başka birşey görünmüyor formattan önceki tüm önemli iş ve özel bilgilerim bu harddiskte en kısa sürede yardımlarınızı rica ediyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nautilus20 -- 18 Nisan 2008; 0:22:05 >
Disk yönetimi kısmında görünmüyor dediniz. O halde öncelikle aygıt yöneticisine gelip, yukarıdan Görünüm -> Gizli Aygıtları Göster seçeneğini işaretleyerek bir bakın bakalım aygıtların arasında sarı ünlemli yada sorunlu bir sürücü var mı ? Bazen "bilinmeyen aygıt" bazen de yüklenmiş ancak sorunlu bir aygıt olarak çıkar listenizde. Önce onu yükleyin, sonra sürücü harfi vermeyi deneyin bakalım ?
Gelişmeleri buraya yazarsanız memnun olurum, hem yardımcı olabilirim ?
merhabalar bende de benzer bir sorun var.benim smartdisk premium 500gb lık harici hdd usb den bağlı vaziyette. çalıştırdıktan sonra ışığı sönüyor ancak çalışmaya devam ediyor. disk yönetiminde gözükmüyor ancak aygıt yöneticisinde gözüküyor. yanında uyarı işareti filan yok.bunun için bir çözüm öneriniz var mı? hdd nin içine giremiyorum bir türlü....
düzenleme : arkadaşlar sorunumu hallettim. sorunun kaynağı hdd yi ilk bağladığım usb portuna bağlamamış olmam imiş. usb portunu değiştirince çıkmış bendeki sorun. buna benzer sorun yaşayan varsa diye yazayım dedim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gouken -- 22 Nisan 2008; 15:57:56 >
Öncelikle sormak istediğim, 500 GB Smartdisk için harici adaptör kullanıp kullanmadığınız ? Eminim benden daha bilgili arkadaşlarımda vardır ama yanlışım varsa lütfen düzeltin. Benim bildiğim 2.5" sabit diskler arasında en büyük kapasiteye sahip notebook sabit diski 320 GB. Anladığım kadarıyla sizinki 3.5" sabit disk sınıfına giren bir ürün.
Evet şimdi inceledimi dediğim gibi 3.5" sabit disk sınıfında yer alıyor. Bu tip bir ürünü yalnızca bir kez kullandım, Philips markaydı ve masaüstü bilgisayarda sorunsuzca çalıştırmıştım. Sorununuzun neden kaynaklandığını tam olarak bilemiyorum. Ama bu konuda bilgili birileri varsa mutlaka yardım edecektir. Siz yine de aşağıda yazdıklarımı bir gözden geçirin derim...
Harici güç kaynağını taktığınızdan emin olun, usb ile çalışanlarda mutlaka usb fişini masaüstü bilgisayarınızın anakart üstündeki (Kasanın arkasındaki) usb yuvalarına taktığın, kullandığınız bilgisayar dizüstü ise mutlaka bir usb hub alın ve bu hub'ı elektrik ile besleyin diyeceğim ama 2.5" serisi için geçerli bir tavsiye bu :)) Zira sizinki zaten dışarıdan güç alıyor.