Şimdi Ara

analog sistemim dts 5+1 e cevrilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar sistemi satmaktan caydim fakat bu sistemi nasil film izlerken evin icinde 5+1 gibi dondurebilirim saygilar

    sistem

    alesis power amfi 300rms

    ma audio sub bass 1000 2 adet

    denox studio 5 2 adet
    denox studio 3 2 adet

    5. hoporlor yok gibi geyik yapmayalim aliris hele bu mumkunse onuda aliris saygilar..

    yardim eden herkese simdiden tskler.



  • hocam bu konuda cok bilgiye sahip degilim sonucta dijitale cevirme isini uydular yapmıyor amfi yada receiver yapıyor...sizde en basitinden dts - dd - prologic gibi kodları çözebilen bir amfi yada receiver alırsanız eminim setiniz 5.1 hale gelecektir...
  • Öncelikle imzanıza göre;
    xp kullanıyorsanız audgy 2 zs olur, Vista iseniz xfi gerekiyor ses kartı almalısınız.
    anfiye kadar olan analog kablolarınız 1 milyonluk dandik çin malı değil biraz eliyüzü düzgün ve mümkün olduğunca kısa olsun.


    Digital ses diye bir şey yoktur. Bu kavramlar bizim gibi son kullanıcılar için değildir. Filmlerin ve Hazırlanan müzik eserlerinin hazırlanması sırasındaki işlemler için en az kayıpsız şekilde ham sesin son haline getirilirken korunması için geliştirilen bir yöntemdir.

    Ham kaydedilen ses doğal dır ki analogdur. Zaten insan kulağı ve işitme sistemi digital tabir edilen encode sesi anlamlı olarak yorumlayamaz. Analog ham ses üzreinde işem yapılırken deforme olmaması için sayısal veriye çevrilir. 1 ler ve sıfırlardan oluşan bilgi haline gelir doğaldır ki sayılardan oluşan bir bilginin crc kontolü ile ilk halinde olduğu kolayca anlaşılır. Şimdi müzüik eser cd lerinin ve kasetlerin üzerinde DDD şeklinde ibareler olur.
    Bu kayıt ve işlem aşamalarını digital yanı sayısal olduğuna dairdir.

    Bilgisayarımıza kadar DVD mediadaki filmlerdeki sesler bu sayılardan ibaret şekliyle digital olarak gelir. Film yürütülürken film yürütme programı bu digital sıkıştırılmış sesi açarak analog sese çevirir.

    Ve ses kartına ait analog çıkışlardan analoga çevrilen bu ses alınarak çok kanallı anfilerimizde seviyesi artrılarak kabinlere verilir.

    Birde film yürütme programı seçiminde biz istersek program encode sesin analoga çevrilmesini yapmaz cipsetten DVD mediadan alınan encode sesi alır ve gene tercihimize göre gerek anakarta ait spdif çıkışına gerekse ses kartı spdif çıkışına yönlendirir. Bu sırada ses kartı işlemcisi encode ses üzerinde hiçbir işlem yapmaz.

    Harici ses siteminin decoderine tek kabloyla gelen (optik yada elektrik) sıkıştırılmış ses bilgisi bu kez dış ses sisteminde var olan çözücüde analog hale çevrilir. Ve anfisinde yüksetilerek kabinlere verilir.

    Bu yöntem filmler için bir miktar kazançlı olabilir çünki analog ham ses uzun kablolarda iletim sırasında bozulmaya uğrar.

    Ancak analog kablonuz kısa ve kaliteliyse bu kayıp dikkate alınacak bir seviyede değildir.


    Oyunlarda ve Winamp gibi programlarda durum bundan farklıdır. Çünki ses Analog olarak ses kartı çipinde üretilir. (üretim digital dir ama kart onu analog sunar) eğer biz spdif ten sesi aktarmak istersek ses kartı bu analog sesi tekrar digital ses çevirir ve dış ses sistemine ses digital olarak gider gene onun decoderinde analoga çevrilir, anfisinde yükseltilir ve kabine verilir. Bu durumda dikkat ederseniz 2 adet fazladan çevrim vardır. Analogdan digitale ve gittiği yerde digitalden analoga bu nedenle çevrim kayıpları söz konusudur. Ancak digital iletim nedeniyle iletim kayıpları bu kez daha azdır.

    Kısaca digital, digital demenin mantığı pek yok. Biz digital sesi anlamlı olarak duyamayız. Duyduğumuz duyabileceğimiz ses anlogdur. Tüm sesler bizim duymamız için eninde sonunda analoga döner. Ben digital sesi nasıl alırım demekte bu açıdan tuhaf bir istektir. Digital sesi ancak bir decoder anlamlı olarak alır kabul eder.
    Biz analog sesi duymaya mahkumuz. Tabi akıldan çoklu hane çarpma yapan çok uç insanlarda oluyor belki böyle kişiler çıkıp digital encode sesi anlayanda olabilecektir günün birinde.

    Sizin şimdi tek eksiğiniz sıradan bir center bulmanız, bunu buluncaya kadar filmlerde konuşmaları duymak için ses kartı ayarlarında 4.1 i tercih ediniz.

    Yukarıda bahsettiğim zs ve xfi nin THX sertifikası vardır. (Film seslerini THX in kıstaslarıyla yeterli kalitede size dinleteceği onaylanmıştır)
  • hocam anlatymak istedigimi anlatamamisim ben bende analog sesi severim ama tum kolonlardan ozellikle film izlerken tum kolonlardan ayni sesi almak canimi sIKIYor sanal yada gercek bi sekilde 5+1 olarak her kolondan ayri ses nasil alabilirim saygilar..
  • anfiyi bilgisayara multich analog bağlarsan (anfinde multich in varsa olur)
    vede ses kartı ayarlarını 4.1 alacaksın, film oynatma programlarının ayarlarını 4.1 e alacaksın.

    alesis power amfi 300rms arkasındaki in-out ların (daha doğrusu inlerin ) fotosunu buraya koy daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.