Merabalar NEXT | Next YE 2000 süper HDTV uydu alıcı ile Goldmaster SAT-1010-HD,RCV SAT-1010-HD uydu alıcı ikisinden birini almak istiyorum kararsızım, hangisini seçmem gerekiyor bu konuda yardım ve bilgilerinize ihtiyacım var. Seçme nedenlerini belirtirseniz şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
goldmaster 1010 hd .. topfield tabanlı olmasından dolayı görüntü kalitesi çok iyi geçen günlerde akrabama aldık stabil çalışıyor .emusu yok.. next ye 2000 hd nin emu ve eternet girişi var vede yazılım destegi iyi. fonksiyonel bir cihaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrulgazi -- 23 Mart 2008; 0:21:00 >
Klon demek bu değildir! Klon kopyalamak anlamında olup, lisanssız yada patentsiz imalatı ifade eder!
Konuyu bir örnekle açıklamak gerekirse;
ÖRNEK 1: Dreambox 500s'i başka bir marka adı ile satışına tüm dünyada başka bir marka adı ile satışına Dream Multi Media firması izin verilmemiştir. İşte başka marka ile pazarlanma işi izinsiz olduğu için klon diyebiliriz.
ÖRNEK 2: SUNNY marka uydu alıcıları KAON MEDİA tarafından Atmaca Elkt. A.Ş.ne Türkiye'de satışına izin vermiştir. Her satılan birim mal için koreli kuruluşa patent hakkı ödenir.
Firmalar açısından her iki örnekten anlaşılması gereken husus konunun hukuki yönünün bulunduğudur.
Goldmaster'in ürünlerine gelince; Ayyıldız A.Ş. Koreli Topfield markasının Türkiye'de patentli satış hakkını almış firmadır.
Neyse, şimdilik bu kadar açıklama yeter! Gerekirse ilave açıklamalar yaparım.
Sağolun ilginize; ben sadece lcd 106 ekran televizyonda görüntü olarak en iyi olanı secmek istiyorum şifreli kanalları açmak yani yazılımı ikinci derecede düşünüyorum. ama bir başka marka da tavsiyenizi düşünebilirim. cok para vereceğimden tavsiyelerinize göz önünde tutacağım. teşekkürler
dilimizde tüy bitti hala tekrar ediyoruz bu goldmaster 1010 hd cihazı topfield tabanlı cihaz vede topfield 7700 hscı nın birbir aynısıdır. sorun bakalım next cilere bu sattıkları ürünleri kendi firmalarımı üretiyormuş........... yoksa fasonmu yaptırıyorlar.......
next-urla dostum; next bayisi olduğun için sürekli insanlara ne pahasına olursa olsun next'i tavsiye etmen doğru değil.insanları yanıltıyorsun.biraz objektif olmanı tavsiye ediyorum.gerektiği yerde kendi sattığın cihaz bile olsa bazı özelliklerine özeleştiri yapman gerekir.yaptığın yorumlara bakınca next'in bi modelini alma düşüncesindeki insan bile,satıcı olduğu için sallıyormu acaba diye düşünüyor... şunu demek çokmu zor:sürekli yazılım ve şifreli kanalları için next,görüntü kalitesi için goldmaster(topfield tabanlı).next'in görüntü kalitesinin çok kötü olduğunu herkes biliyor.aksini iddaa etmen anlamsız...
evet her zaman söyledigim ve söyliyecegim sözler topfield tabanlı cihazların donanım kalitesi çok iyi hemde arıza verme olasılıgı çok düşük cihazlar olup bunlar diger cihazlara göre bariz artıları eksileri ise yazılım destegi zayıf olmasıdır.bende beklerdimki next cilerde artımız yazılım destegimiz iyi fakat eksigimiz donanım kalitemiz vasat cihazlar olması diyemiyorlar.sanki kendileri söylemeyince insanlar bunu bilmiyecekler.
Goldmaster SAT 1010 HD cihazlarda emu durumu nasıl, bu cihazlara yazılım atılabiliyor mu. yoksa modile yasal kartlarla mı çalışıyor. kullanan ve bilgisi bulunan arkadaşlardan bilgi alabilirmiyim teşekkürler.
ben burada gerçekten objektif davranıyorum arkadaş next alsa ben birşey kazanmıyacağım yada almasa ama bazı gerçekler var samsung tunnerle iş yürümüyor bunu sizde biliyorsunuz yazılımı olmayan bir cihaz nekadar kaliteli olursa olsun benim gözümde hiçbir işe yaramaz benim size tavsiyem 2000hd yi kullanıp sonra yorumlarınızı yapmanız
quote:
Orjinalden alıntı: snek1
next-urla dostum; next bayisi olduğun için sürekli insanlara ne pahasına olursa olsun next'i tavsiye etmen doğru değil.insanları yanıltıyorsun.biraz objektif olmanı tavsiye ediyorum.gerektiği yerde kendi sattığın cihaz bile olsa bazı özelliklerine özeleştiri yapman gerekir.yaptığın yorumlara bakınca next'in bi modelini alma düşüncesindeki insan bile,satıcı olduğu için sallıyormu acaba diye düşünüyor... şunu demek çokmu zor:sürekli yazılım ve şifreli kanalları için next,görüntü kalitesi için goldmaster(topfield tabanlı).next'in görüntü kalitesinin çok kötü olduğunu herkes biliyor.aksini iddaa etmen anlamsız...