Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
konu sağlık olunca tek cevap yok

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Diğer Markalar ve Konular >> konu sağlık olunca tek cevap yok Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
serdem

21 Mart 2008; 19:40:36 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=375468&productid=teldfaz

Birde aşağıdaki linki buldum,

http://anik-1.com/index.php/faydalar

Arkadaşlar bu üründen kullananız var mı?

Bir ara radyosyan kalkanı diye bir ürün vardı, şimdi bu çıkmış bunlar sizce gerçekten işe yarıyorlar mı, yoksa para tuzağı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdem -- 22 Mart 2008; 18:02:54 >

serdem

21 Mart 2008; 20:09:36 

Buda üreticinin linki

http://www.d-faz.com/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=40

serdem

22 Mart 2008; 18:04:11 

coco76

22 Mart 2008; 18:16:14 

şimdi benim bildiğim o kalkanın kulağımızı dayadığımız yerde olması gerek ki korunmuş olalım.

buna çözümler şunlardır bence; SAR oranı düşük tel kullanmak, handsfree kullanım, kulaklık kullanımı, minimum düzeyde telefon kullanımı

Acer Aspire 9424 (17') / Nokia 6300 / Nokia 2610 / Creative Zen 4GB - Toshiba SDHC 4GB / Sony NWD-B103(black) / Creative EP-630 / Seagate Freeagent 160GB / Philips Dect 221 / Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 / Kingston 1GB / SanDisk Cruzer Micro 1GB
serdem

22 Mart 2008; 19:12:55 

Evet dediğiniz çözümler daha gerçekçi ama malesef tüketiciler daha farklı şeylere önem gösterdiği için üreticiler Sar değerlerine çok önem göstermiyorlar.. herkes makina kaç mp ona bakıyor ama sar değeri arka planda kalıyor, hele son dönemde üretilen tellerde 0.50 aşağısı cihaz bulmak zorlaşmaya başladı

quote:

Orjinalden alıntı: coco76

şimdi benim bildiğim o kalkanın kulağımızı dayadığımız yerde olması gerek ki korunmuş olalım.

buna çözümler şunlardır bence; SAR oranı düşük tel kullanmak, handsfree kullanım, kulaklık kullanımı, minimum düzeyde telefon kullanımı
kartallar_yalnız_uçar

23 Mart 2008; 11:58:24 

bunları asıl üretici firmaların düşünmesi lazım...

Küçük bir isyanla başladı benim Beşiktaşlılığım.Çünkü hep sarı kazanırdı,laciverti ya da kırmızısı ortak olurdu sevinçlerine.Ben hiç siyahı görmedim çocukluğumda.Çevrem "seni gel fenerli yapalım" ya da "seni cimbomlu yapalım" diyenler ile doluydu.1982 yılında başladı bu feryat figan,sadece benim değil milyonların davasıymış meğerse...
c C c
kartallar_yalnız_uçar
serdem

23 Mart 2008; 19:25:03 

Üretici talep neye ise onu düşünür, talep telefonun pilinin uzun dayanması, sinyali iyi çekmesi, sar değerinin düşük olması değil ki

quote:

Orjinalden alıntı: eAgle 81

kartallar_yalnız_uçar

24 Mart 2008; 18:05:38 

quote:

Orjinalden alıntı: serdem

Üretici talep neye ise onu düşünür, talep telefonun pilinin uzun dayanması, sinyali iyi çekmesi, sar değerinin düşük olması değil ki

quote:

Ya orası öyle tabi ama tüketiciler bu konuları iplemiyor ya belli kuruluşlar bu işe el atacak ya da firma yapacak ama firma yapmaz uğraşmaz yani ama tüketici de dediğim gibi bunları sallamadığı için böyle devam ederiz...

Küçük bir isyanla başladı benim Beşiktaşlılığım.Çünkü hep sarı kazanırdı,laciverti ya da kırmızısı ortak olurdu sevinçlerine.Ben hiç siyahı görmedim çocukluğumda.Çevrem "seni gel fenerli yapalım" ya da "seni cimbomlu yapalım" diyenler ile doluydu.1982 yılında başladı bu feryat figan,sadece benim değil milyonların davasıymış meğerse...
c C c
kartallar_yalnız_uçar
MaSSive

25 Mart 2008; 16:08:33 

quote:

Saglik acisindan,insanlarin bu konuyu pek fazla onem vermemesi olagan bir durum bana gore.

Ki,bu konuya gelene kadar,gunluk yasamda saglik acisindan dikkat edilmesi gereken okadar cok konu varki saymakla bitmez.

Okadar ki ,Insanin bu vb konulara dikkat edip yasamasi icin,bir ciftlik kurup,yediginden ictigine kadar,tum gereksinimlerini kendisinin karsilayip,sehir yasamindan elini ayagini cekmesi gerekir.

Bu yuzden cogu kisinin bu konuya deginecek kadar evhamli veya zamani oldugunu sanmiyorum.

D.H Motorola CLUB
onur151k

11 Mayıs 2008; 11:32:41 

sar değerini kullanım kılavuzlarının son sayflarında yasal mecburiyetten belirtiyor üreticiler. bir mecburiyet olmasa onuda belirtmeyecekler. bilim adamları her gün uyarıyor üreticileri; sar değerleriniz çok yüksek azaltın. malesef koca koca profları doktorları ombusmanları sallamıyorlar. bizde 10 larca senedir kulagımızın dibinde manyetik alana magruz kalıp, beyin hücrelerimizi microdalga fırına girmiş gibi pişirip öldürüyoruz.
quote:

quote:

zurrani

11 Mayıs 2008; 18:31:05 

arkadaşlar yoğun bi şekilde kullanıyor iseniz telefonu, kablolu kulaklık ve bluetooth kullanmanızı tavsiye ederim.

kablolu da bluetooth da kullandım, tercih edilmeli...
cakitay

11 Mayıs 2008; 18:59:38 

bunu pile yapıştırıp üstüne kapağı kapatsak olurmu ?

==>c a k i t a y<==
N95 8GB - Bir Bilgisayar - Bir Kamera - Bir MP3 - Bir Video Oynatıcı - Bir Yol Gösterici - Bir İnternet Gezgini
N95 8GB - Cebimde birşey var...Ama tek birşey değil...Bilgisayar artık böyle birşey...
===> YENİ NOKIA N95 8GB [ANA BAŞLIK, DESTEK, PAYLAŞIM] <===

NSeries - N95 8GB - Gelecek Bölüm Eğlence
kartallar_yalnız_uçar

11 Mayıs 2008; 20:18:30 

quote:

Orjinalden alıntı: cakitay

bunu pile yapıştırıp üstüne kapağı kapatsak olurmu ?

Çok faydası olduğunu sanmıyorum...

c C c
kartallar_yalnız_uçar
candanemre

11 Mayıs 2008; 21:44:24 

cep telefonuyla çok uzun konuşmam ama birde sunu düşünün kullandıgınız laptop da wireless var ve buyuk bi kesim artık wireless kullanıyo ve nerdeyse pcler sabahdan aksama kadar acık kalıyo sizce bu radyasyon oranı nereye gidiyo bide burdan düşünelim..

onur151k

24 Mayıs 2008; 9:05:48 

elektro manyetik dalgalar hayatın her yerinde karşılaşılabilr; ancak dalga boyları ile insan ve çevreye verdiği zarar orantılı.

infrared

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

24 Mayıs 2008; 9:33:28 

cep telefonunun gerçekten büyük bir zarar vereceğini düşünüyorum. fakat tabiyki bunun zararlarını bir anda göremeyiz. yıllar sonra karşımıza çıkabilecek bir sorun

onur151k

30 Mayıs 2008; 22:30:06 

quote:

Orjinalden alıntı: infrared

cep telefonunun gerçekten büyük bir zarar vereceğini düşünüyorum. fakat tabiyki bunun zararlarını bir anda göremeyiz. yıllar sonra karşımıza çıkabilecek bir sorun

büyük üreticilerin SATIN ALDIKLARI profesörler(!) hariç; tüm bilim insanları, tüm araştırmalar bu sonuca varıyor zaten... Ama işin ucunda üretim/tüketim=PARA oldugu için araştırmacıların yakarışları çok cılız kalıyor...

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Diğer Markalar ve Konular >> konu sağlık olunca tek cevap yok Sayfa: [1]
Buraya git: