Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: TOSHIBA HD-A35 1080P HD-DVD PLAYER İNCELEMELERİ

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Bluray/HD-DVD/DVD/Divx Oynatıcı >> Cevap: TOSHIBA HD-A35 1080P HD-DVD PLAYER İNCELEMELERİ Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
nergun

10 Haziran 2008; 11:54:09 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

dur hele rajon gereği ince eleyip sık dokuyor moduna geçeceğiz forumları ve yorumları okuyacağız ;) sonra evet aldım diyeceğiz incelemeler diyeceğiz resimler çekeceğiz şu onkyo 606 için yorumları bir alayım ilk iş onu halledeceğiz herhalde demi
tabi birde bu aletlerin FENER maçlarını daha iyi göstereni varmıdır acaba

Thai-Fun

10 Haziran 2008; 12:02:38 

o derece yüksek teknoloji biraz zor, 2050 ye falan belki çıkar...

quote:

Orjinalden alıntı: nergun

dur hele rajon gereği ince eleyip sık dokuyor moduna geçeceğiz forumları ve yorumları okuyacağız ;) sonra evet aldım diyeceğiz incelemeler diyeceğiz resimler çekeceğiz şu onkyo 606 için yorumları bir alayım ilk iş onu halledeceğiz herhalde demi
tabi birde bu aletlerin FENER maçlarını daha iyi göstereni varmıdır acaba

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
danskiman

10 Haziran 2008; 16:54:16 

arkadaslar bu hp-30 modelinden bugun aldim vatan'dan 4 tane film hediye verdiler film satan bir yer yok galiba su an eskiden satiyorlardi hd-dvd simdi yok ebay'da mi sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danskiman -- 10 Haziran 2008; 16:54:24 >

nofear72

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 16:54:39 

quote:

Orjinalden alıntı: Thai-Fun

USB şu anda 5v dc vermekten başka bişey yapmaz ilerideki firmware lerde belki..

ethernet ile cihazdan nete bağlanıp interaktif içerik sunan filmlerin bu özelliğini kullanabilirsiniz cihazınızın update ini yapabilirsiniz.

Firmware için ayrıntılı bilgi..

http://www.tacpservice.toshiba.com/ConsumerProductSupport/productupdatesandnotices.asp

quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

bu USB ne ıs yapar ?
ethernet ne ıs yapar?

sğl

------------- NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ------------
ALINASI MONİTÖRLER 22" - 24 " LCD
http://forum.donanimhaber.com/m_15883750/mpage_6/tm.htm
amf23

10 Haziran 2008; 20:37:49 

quote:

Orjinalden alıntı: danskiman

arkadaslar bu hp-30 modelinden bugun aldim vatan'dan 4 tane film hediye verdiler film satan bir yer yok galiba su an eskiden satiyorlardi hd-dvd simdi yok ebay'da mi sadece

öncelikle hayırlı olsun, filmleri amazon.com dan alabilirsin, filmlerin değerlendirmeleri için de bu adresten faydalanabilirsin.

http://hddvd.highdefdigest.com/reviews_alpha.html

LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS
Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!..

SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
amf23

10 Haziran 2008; 20:46:24 

quote:

Orjinalden alıntı: nergun

ben anlamıyorum bu işlerden ama kanıma giren biri var sarıcaz bizde herhalde
avr olarak onkyo 606 için görüş, düşünce, fikir ve önerilerinizi rica ediyorum.

Saygıyla Selamlarım,

Sevgili nergun,
Ben 605 kullanıyorum ve gayet memnunum, 606 nın 605 ten üstün yönleri 2 yerine 4 hdmi girişi olması ve dynamic EQ (faydalı br özellik) ayarına sahip olması. 606 ve dynamic EQ ile ilgili detaylar aşağıdaki linklerde;
http://forum.donanimhaber.com/m_23127938/tm.htm
http://forum.donanimhaber.com/m_23589954/tm.htm

kanına giren arkadaş benim de kanıma girmişti iyi de etmiş

LG 32LE2R TV, PS3 60GB Pal, Toshiba HD-EP 30 HD DVD Player, Digiturk+, Lenovo 3000 N200 Notebook, Pure Acoustics Dream 77, Pure Acoustics SL-W10 sub, Onkyo TX-SR 605 avr, Monster THX 1,5mm² kablo, Panasonic PT-AX200, fon-screen 200x200 perde, Tunçmatik 650VA UPS
Oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya konur!..

SATILIK PROJEKSİYON PERDESİ VE TAVAN ASKI APARATI
nofear72

Sisteme Gözat

10 Haziran 2008; 21:00:31 

quote:

Orjinalden alıntı: amf23

quote:

Orjinalden alıntı: danskiman

öncelikle hayırlı olsun, filmleri amazon.com dan alabilirsin, filmlerin değerlendirmeleri için de bu adresten faydalanabilirsin.

http://hddvd.highdefdigest.com/reviews_alpha.html

burda da HD filimler satılıyo bazılarıda Tr altyazı var

nofear72

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008; 13:41:24 

quote:

Orjinalden alıntı: nofear72

aleti aldım bir kac sorum var

1- acılıs cok agır dogrumu

2-firmeware yapsak ne guncellemeler gelıyo bılen varmı?

acılıs cok ağır yazılım güncellesemmi sizde de yavaşmı açılıyo

Thai-Fun

19 Haziran 2008; 17:51:48 

evet dostum bildiğimiz dvd playerlara göre yavaştır.
Ama sen bide SONY BDP-S300 ü görsen..

Cihazın güncellemesi açılma hızını arttırmıyor, ama yap istersen yine de, tabii yaparken dikkatli ol o an elektrik falan kesilmesin..
yada biri kurcalamasın cihazı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thai-Fun -- 19 Haziran 2008; 17:53:44 >

TOSHIBA 32WL68P, SAMSUNG BD-P1400 BLU-RAY PLAYER, TECHNICS SA-DX940, PANASONIC DVD-S52HDMI, CREA CR-U1000 HD UYDU ALICI, PANASONIC NV-GS27, PHILIPS DVDR-3300H, PANASONIC PT-AX200U, SONY Play station2, VIEWSONIC VG2230WM, VIEWSONIC VX2835WM, LOGITECH HARMONY 525 UNIVERSAL REMOTE, PACKARD BELL MB65 HDMI NOTEBOOK, TOSHIBA HD-A35 HD-DVD PLAYER

INNOCENCE IS NO EXCUSE...

VAROLAN HERŞEY EVRENİN DENGESİNE HİZMET EDER...
nofear72

Sisteme Gözat

19 Haziran 2008; 21:39:37 

sğl
makıne arızalı olmasında ağır acılsın razıyım

Tifa

21 Haziran 2008; 15:33:36 

Herkese Merhaba,

Toshiba HD-EP30'u üç gün önce aldım. Görüşlerimi kısa aralıklarla başka bir forumda yazmıştım. O mesajı buraya da kopyalıyorum. Amacım hem cihazı almak isteyip de merak edenlere yardımcı olabilmek, hem de aralarda sorduğum sorulara yanıt alabilmek.

quote:

Cihazı az önce 12x15YTL'den aldım. Yanında verilen HD-DVD'leri denedim, kalite inanılmaz. O kadar ki, benim için gereksiz derecede kaliteli, bu kadar keskin görüntüde ben seyrettiğim şeyden garip bir şekilde keyif alamıyorum, doğal gelmiyor. Ama benim subjektif değerlendirmemi bir kenara bırakırsak kalite mükemmel, o başka.

Asıl alma nedenim olan SD-DVD'de scale olayı da biraz hayal kırıklığı oldu. Elimdeki Pioneer DV-525'in scaled görüntüsünden daha iyi değil. Kontrast ve renk olarak kesinlikle daha iyi değil, çözünürlükte de çok belirgin "vay be iyi ki aldım" diyeceğim oranda bir düzelme olmadı diyebilirim. Az birşey fark etti. SD olayında biraz hayal kırıklığı yaşıyorum şu anda, belki götürür geri bile verebilirim biraz daha bakınayım da. :'(

EK:
Sırf bunlar değil, fonksiyonel olarak da biraz hantal bir cihaz. Ayrıca Audio ve Subtitle seçimleri anlamsızca zor. Üzerindeki LCD'yi de beğenmedim, üst sınıf bir cihaz görünümünde değil. (Zaten HI-END bir alet sayılmaz belki ama yine de daha iyi olabilirdi. Benim emektar DV-525'le karşılaştırınca bu anlamda da geride kalıyor.) Ama kumanda çok güzel, onu çok beğendim diyebilirim. Bir de dimmer özelliği süper, o çirkin ve kocaman led displayi tamamen kapamak mümkün.

EK2:
- Region 1 DVD oynatmıyor. FW veya kumanda ile halloluyor mu bilmiyorum, umarım oluyordur.
- Sol alt tarafta USB girişi var. İnşallah bir işe yarıyordur :)
- Menü/Operasyon yavaşlığı HD'lerde oluyor. SD'ler gayet güzel.
- Bourne Ultimatum ve Supremacy'nin gelmesi çok çok iyi oldu. Özellikle sevdiğim bir seriydi, alma kararımı 1:1 etkiledi diyebilirim. Keşke FF:Tokyo Drift ve Riddick olacağına 3 HD olup Bourne tam set verselermiş.
- Denedikçe ilk yazdığım paragrafta SD scale olayına haksızlık etmiş olabileceğimi düşünmeye başladım, farklı filmler denedikçe kalite çok fark etmeye başladı çünkü. 15dk'da moralim biraz yerine geldi :D

EK3:
Bu player linux tabanlı mı? Sanıyorum öyle çünkü önce görüntüden şüphelendim, sonra nette aradım, EP-30 spesifik bir bilgiye ulaşamadım ama genel olarak Toshiba'nın HD-DVD playerlarının aslında RedHat tabanlı, P4 CPU'lu PC'ler olduğu bilgisi var. Eğer bu doğruysa standalone cihaz diye linuxlu pc çakma olayına aşırı derecede allerjimden dolayı moralim bozulacak. Psikolojik olarak kusur arayacağım görüntüde.

EK4:
Defalarca denedim, ne kadar kritik de olsa upscale özelliğini bir kenara koyarsak, Pioneer DV-525 SD DVD'leri işleme kalitesinde bu cihazı rahatlıkla ikiye üçe katlar. Karanlık sahneler çok kötü. Renk derinliği ve kontrast kalitesinde de geride. Demek ki herşey upscale değilmiş. :( Ben hala garip bir şekilde scale edilmemiş, native olmayan DV-525'de SD DVD seyrederken daha fazla keyif alıyorum. Eğer yeni nesil Pioneer'lar Toshiba gibi Linux minuks değil de hardware çözümlerse kesinlikle onlara yönelmekte fayda var. Videofil bir cihaz değilmiş bu Toshiba ne yazık ki.

Şöyle özetleyeyim, bir şekilde LCD TV'ye HDMI üzerinden native bağlanabilecek iki adet HTPC'miz olsun. Tekinde Windows, öbüründe de Linux kurulmuş olsun. Arada daha önce Linux'ta film seyretmeyi denemiş dikkatli gözlerin kaçırmayacağı garip bir resim işleme farkı Linux'un aleyhine olacaktır. Ben bu durumda Linux resim işleme (MPEG-II algoritması vs.) software çözümlerinin teknik detaylarını bilmiyorum, o yüzden bu şekilde anlattım. İşte o Linux HTPC ile bu Toshiba'nın tamamen aynı görüntüyü vereceğine %100 eminim. O durumda Windows yüklü HTPC makine Toshibayı da, Linux yüklü HTPC'yi de sollayıp hardware standalone cihazların (Pioneer, Denon vs.) gerisinde kalacaktır.

Veya tersten bakalım. DV-525 ve EP-30 SD çözünürlüklü geleneksel CRT TV'de denenirse Pioneer lehine daha büyük fark olacaktır. Yakında üşenmezsen ikisini de içeri taşıyıp bir de öyle deneyeceğim.

Becerebilirsem her durum için de foto eklerim. Kelimelerle anlatamadığım durum bu şekilde çok daha iyi ortaya çıkacaktır. Yalnız ne CRT'de, ne de LCD'de düzgün foto çekmeyi beceremedim. Garip ve gözle görülmeyen pixeller, renk dalgalanmaları gibi şeyler fotoğrafa yansıyor.

Bu kadar laftan sonra özet: Toshiba'nın HDDVD performası muhteşem. Scale özelliği güzel. SD-DVD işleme/çözme ve ilgili renk/kontrast/görüntü vs. kalitesi yetersiz. (Bence Linux kullanması yüzünden.) Scale'i çözelim derken SD-DVD kalitesinden olduk. 8) Yani scale yapabilen bir cihaz olarak Toshiba, scale edilmiş native LCD çözünürlüğü içine scale yapamayan SD Pioneer'dan daha kötü bir SD DVD görüntüsü koymuş oluyor. Herhalde ben bu durumda biraz daha bekleyip, para biriktirip herşeyi scale edebilen kaliteli bir AVR'ye yönelmeliyim.

Öte yandan bu mesaj çok uzadı ve zaten konuyla benden başka ilgilenen de kalmadı gibi. 8)

EK5:
Player'ın manualinde Linux kurulu olduğu açıkca yazıyormuş. Az önce ilk defa kutudan çıkarıp baktım. Bu duruma iyi yönden bakmak gerekirse, bu cihaza ileride çok fazla homebrew fw update, hack vs. gelebilir. Divx/Xvid veya MKV/H.264 gibi yüksek çözünürlüklü formatları desteklemesi bile olası diye düşünüyorum.

EK6:
Herhangi bir DVD Player için şu değerleri nasıl yorumlamak gerekiyor? Nasıl ölçülüyor? Diğer modeller için nereden bulunur?

quote:

HD-EP35 playback
Video jitter: 3ns
Audio jitter: 406.1ps
Video S/N ratio (composite): 67.1dB
Video S/N ratio (component): 74.4dB
Chroma AM: -73.7dB
Chroma PM: -60.6dB
Response @ 5.8MHz (composite): -2.32dB
Response @ 5.8MHz (component, interlaced): -1.24dB:

EK7:
Şu linkte güzel bir inceleme var;
http://avreviews.avforums.com/index.php?reviewid=17&pageid=1
Burada da Video Processing sorunlarından epeyce bahsedilmiş.

EK8:
DHCP'yi etkinleştirilmiş DSL modeme bağlı eth üzerinden fw update edemedim. Servet not found gibi bir hata veriyor tam kelimesi kelimesine aklımda değil sonuçta serverı bulamıyor ama IP falan aldı onu görebiliyorum modemle bağlantı sorunu yok. Bunu yapabilen var mı?

EK9:
Playerda fan olmasına rağmen kesinlikle duyulmuyor. Keza optik sürücü de öyle. Bunu sevdim.
Audio CD kalitesi belirgin şekilde düşük. Tabii yine efsaneleştirdiğim DV-525'e göre. Bu tabii bir DVD Player'dan mükemmelen yapması beklenecek bir iş değil ama şahsen benim sık kullandığım ve önemsediğim bir özellik. AudioCD albümleri de Pio'da devam edeceğiz anlaşılan.

amf23

28 Haziran 2008; 15:34:02