Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
defalarca format attım ama virüs silinmiyor. resim ekledim.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> defalarca format attım ama virüs silinmiyor. resim ekledim. Sayfa: [1]
Mesaj Fotoğraf Galerisi

Ekleyen : lamborghini
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
lamborghini

19 Mart 2008; 22:46:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar pc ye bi virüs girmiş ilk olarak c: ye format attım sonra baktım hala virüs bulunuyor d: yede attım gene bulunuyor tekrar c: d: ye format attım windowsu yeniden yükledim ama hala virüz çıkıyor.

herhangi bir internet sayfasını açınca VİRÜS PROGRAMI TRUVA ATI TROJEN BULUYOR TARATINCA BİŞEY BULUNMUYOR AMA İNTERNETE GİRİNCE BAĞLANTIYI KES VİRÜS BULUNDU YAZISI ÇIKIYOR
NE YAPMAM LAZIM YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM, İNTERNETTEN PAYPAL İNTERNET BANKACILIĞI GİBİ İŞLEMLERİ ÇOK KULLANIYORUM VE BU VİRÜS GİRDİ GİRELİ HİÇBİŞEY YAPAMAZ OLDUM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamborghini -- 20 Mart 2008; 0:03:48 >

Aşk havuzuna aptallar duser ama beni yittiler!...

Sisteme Gözat

19 Mart 2008; 22:49:44 

bilgisayarındaki usb ve harici disklerinizdeki hatta son zamanlarda cd-dvd ye çektiğiniz uzantısı exe msi gibi çalıştırılabilir programların hepsinden vazgeçin...formatttan sonra geri yükleme için bunları kulanıyorsanız virusu tekrar bulaştırıyorsunuz..temiz windows kurulumundan sonra güncel bir antivirus kurun..tüm sürücüleri kendi cd sinden yada kendi internet sitesinden yükleyin.**** resim ıvır zıvır ları öyle yükleyin..ama çalıştırılabişlir dosyaları (winamp winrar vs vs vs) bırakın

Edit: ya arkadaş M P 3 yazdık diye **** çıkmasına iyice uyuz kaptım ben...Alışamadım bir türlü buna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clarion -- 19 Mart 2008; 22:50:36 >

Athlon64 X2 5200+(@3.1GHz) / 4GB OCZ DDR2 800 / BIOSTAR A740G M2+ (740G+SB700) HD2100 VGA
WindowsXP Pro X64 SP2
lamborghini

19 Mart 2008; 22:52:54 

öyle yapıyorum şuan pc de hiçbir program yok, sadece creative nin media playeri var oda ses kartının cd si yani ondan olacağını sanmıyorum.

Sisteme Gözat

19 Mart 2008; 22:57:01 

o zaman bi kıllık var bu işte....windows u başka bir cd ile kurmayı deneyin..(mümkünse sizinkinin bir kopyası olmasın) Çok nadirende olsa windows cd si nlite ile modifiye edilirken işlem sırasında setup dosyalarından bazıları bulunduğu bilgisayardan virus kapabiliyor...Yok orjinal cd ile windows kuruyorum diyorsanız antivirus programınızı değiştirin nod32 filan kurup deneyin ama antivirus programının da temiz olduğundan emin olun

Athlon64 X2 5200+(@3.1GHz) / 4GB OCZ DDR2 800 / BIOSTAR A740G M2+ (740G+SB700) HD2100 VGA
WindowsXP Pro X64 SP2
dejaay

Sisteme Gözat

19 Mart 2008; 22:57:58 

Virüs programınız nedir? Virüs programınızn bulduğu zararlıların ismini yazarsaznı daha iyi olur..

lamborghini

19 Mart 2008; 23:52:40 

şuan bi kere daha format attım hala çıkıyor bu virüs..
antivirüs programı olarak avast'ı kullanıyorum, bulunan virüs aynen şöyle yazıyor. her internet sayfası tıkladığımda bu virüs uyarısı çıkıyor
dosya adı: http://u.asdafdgfdg. com/ads.js
zararlı yazılım adı: HTML:malware-gen
zararlı yazılım türü: virüs/solucan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamborghini -- 20 Mart 2008; 0:06:10 >

Sisteme Gözat

20 Mart 2008; 0:11:14 

Acaba sadece Avastın bulduğu ya da avastın uyarı verdiği bir uygulama mı ki? İsterseniz bir de nod32 kurun ve bir de onun uyarı verip vermediğine bakın..Olmazsa bir de hijakthisi deneyiniz..

NOD32TR
http://www.nod32.com.tr/download/bireysel.asp

SuperAntispyware Free Edition 4.0.1154
http://www.filehippo.com/download_superantispyware

Türkçe Yama Download , Kurulum :
http://trguvenlik.blogspot.com/2008/03/superantispyware-free-edition-4-trke.html

HijackThis
http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm

Taratınız..(nod32 yi ve spy programını mutlaka güncelleyiniz)

lamborghini

20 Mart 2008; 0:13:39 

nod32 yi azönce denedim oda buluyor aynı virüsü

Sisteme Gözat

20 Mart 2008; 0:15:32 

quote:

Orjinalden alıntı: lamborghini

nod32 yi azönce denedim oda buluyor aynı virüsü

Sistem geri yükleme noktalarınız,bütün diskler için, kapalı mı? Kapalı değilse kapatınız. Superantispyla da tarama yapınız..

aziz54

Sisteme Gözat

20 Mart 2008; 5:45:00 

ALINTIDIR

Bilgisayarınızda mevcut bulunan 2 çeşit virüs, 2 farklı amacı olan virüscükler..hem networkünüzde inanılmaz bir trafik ve şişme meydana getirip yavaşlatıyor, hem ağınızda sürekli dolaşıp internet bağlantınızı koparıyor, hemde bilgisayarlarınızı aynı anda donmalar ve kitlenmeler meydana getiriyor..Bu virüsler downloader small.js adı verilen yani (http://g.asdafdgfgf.com/ads.js yada http://u.asdafdgfgf.com/ads.js şeklinde saçma sapan sitelerden bulaşan virüsler rusya kaynaklı, genelde msn üzerinden milletin sahte dosya gönderiyorum şeklinde yada internet sitelerinden bulaşır..) internet explorere yapışıp bir türlü gitmek bilmeyen virüs, bankacılık işlemlerini takip eder, log tutar, sunucu ile iletişim kurar, paylaşılan bilgisayarda 1 kullanıcı bağlı, 3 kullanıcı bağlı şeklinde görürsünüz zaten...Diğeri ise truva atı dediğimiz almanlar tarafından bir çoğu üretim olan virüsler..Bunlar bağlantı keser, network yavaşlatır, kopmalar meydana getirir, ağ şişer vs..vs..Format atsanızda bir türlü gitmezler dönüp dolaşıp tekrar ağdan bulaşırlar çünkü çok çabuk yayılıyorlar..

Yapmanız gereken şunlar..

1- Tüm bilgisayarlarınızın Deepfreze programı olanlar deaktif edip C-D sürücülerinizin paylaşımlarını tek tek kapatınız..Buna ana makinanızda dahil. Tüm paylaşımda olan programlarınızı vs..alayını kapatın..Tektek tüm bilgisayarların paylaşımlarını kapatınız..

2- Ana makinanızdan başlamak sureti ile diğer tüm bilgisayarlarınız kapalı kalsın (Bunu gece 24 den sonra müşteriler kalktıktan sabaha kadar yapcaksınız artık başka çare yok yada tek tek kablo çekerek birisi kapalı birisi açık şeklinde gündüz vakti ile müşteriler arasında yapacaksınız..) Önce ana makinanızdan başlayın..İşlemleri bitirince 1 nolu masayı açıp işlemi yaptıktan sonra kapatın diğer masaya yada diğer bilgisayara geçin..

3- C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ içinde hosts 'u Notpad ile açıp altına şu kodları ekleyip, kaydedip çıkınız. Dolayısı ile bu sitelere girişini engelleyip, iletişim sağlamasını keseceğiz..

127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com/ads.js
127.0.0.1 www.g.asdafdgfgf.com/ads.js
127.0.0.1 g.asdafdgfgf.com
127.0.0.1 www.g.asdafdgfgf.com
127.0.0.1 x.222360.com/ads.js