arkadaslar dizustu bilgisayarim elektrikle calisirken kablosuz baglantida sorun hic olmuyor. ancak batarya ile calisirken baglanti bir dakika bile surmeden surekli kopuyor. baglanti gucu gayet iyi. oyle ki elektrik baglantisini kesitigim an baglanti kesildigi de oluyor. diyelim ki bilgisayari tasimam gerekti, fisi cekip gidecegim yere vardigimda batarya ile calismasina ragmen baglanti kopmus oluyor.
dell marka dizüstü bilgsayarda quickset programı var. bu programda ağ bağdaştırıcısını pille çalışırken aktif veya deaktif etme seçeneği var. aynı şekilde denetim masasında ınternal network card settings seçeneği var. gerçi wirelessla alakası yok belki ama bunun gibi ayar seçenekleri sizin wireless kartınızı deaktif ediyor olabilir. bu gibi program ya da ayar seçeneklerine göz atmanızı tavsiye ederim.
notebook larda bulunan donanım profillerini incele derim ben. çünkü hem prize takılıyken hemde pille çalışırken donanımların çalışma süreleri değişebilir.yani prize takılıyken full çalışan bütün donanımlar prize takılıyken içlerinden bazıları kapanabilir mesela senin wi-fi kartın. bi kurcala bence işini görücektir bu yöntem sonucuda paylaşırsan sevinirim :)
~ Intel Core2Duo E6600 with ZALMAN FATAL1TY FS-C77 Cooler ~ 450 (200+250) GB Samsung Sata HDD ~ Asus P5N32E - SLI Plus ~ EVGA 8800 GTX 768 MB 384 Bit K.O ACS³ Edition ~ 4x1 GB Kingston DDR2 800 MHz ~ ASUS 22" VW222s ~ Pioneer VSX-D1011 Reciever ~ 40 cm JBL Active Subwoofer ~ Apple iPhone 8 GB Tr ~
bilgisayara oldukca hakimim, gerekli incelemeleri ayarlari vs denedim...ancak sonuc degismiyor. donanimsalbir sorun da sanirsam yok...
dediginiz olay gayet mantikli ve aklima yatti. sonucta dizustum 4 senelik bir makine ve pili artik pek randiman vermiyor. en uzun pil omru ayarinda kullanmak zorundayim(bir yerden bir yere tasirken, zaten pille kullanamiyorum) belki yeni bir batarya alsam gerekli akim saglanacagi icin baglanti da kopmaz.
herkese ilgisi ve yardimi icin tesekkur ederim.
quote:
Orjinalden alıntı: mgeccem
notebook larda bulunan donanım profillerini incele derim ben. çünkü hem prize takılıyken hemde pille çalışırken donanımların çalışma süreleri değişebilir.yani prize takılıyken full çalışan bütün donanımlar prize takılıyken içlerinden bazıları kapanabilir mesela senin wi-fi kartın. bi kurcala bence işini görücektir bu yöntem sonucuda paylaşırsan sevinirim :)