Bende bu modeli düşünüyorum ama son günlerde çeşitli duyumlar alıyorum, bu modelin bozulduğu şeklinde.. Forumda arama yaptım ama bulamadım, kullananalar düşüncelerini paylaşırsa sevinirim..
Ben vatan bil. kampanyasından aldım ama daha takmadım makineye.Bir sorun varsa genelde 1-2 haftada belli ediyorlar daha sonra kolay kolay bişey olmuyor seagate disklere.Yine de belli olmaz tabi harddisk sonuçta.Test falan isteyen varsa yapıp koyabilirim
Ben vatan bil. kampanyasından aldım ama daha takmadım makineye.Bir sorun varsa genelde 1-2 haftada belli ediyorlar daha sonra kolay kolay bişey olmuyor seagate disklere.Yine de belli olmaz tabi harddisk sonuçta.Test falan isteyen varsa yapıp koyabilirim
Gözüm kaldı diskte. Aldıktan sonra disk hakkında yorum yazabilirmisin?
valla dediğim gibi test yaparsan sevinirim bide sessiz mi çalışıyo bu 7200.11 serisi sessiz dediler ama 1 TB sonuçta sesli olabilir. Bu konu hakkında aydnlatırsan çok sevinirim.
ben gecen hafta vatan'dan aldim. 3'e boldum kullaniyorum. HDtune maximum okuma hizini 105Mb/s olarak buldu. Diger disklerim 38-39 dereceye isinir, bu su anda 43 derece, ama kasa icinde degil, monte ettigim zaman on fan ile biraz dusebilir.
western digital 500Gb diskime gore cok cok daha sessiz. 50cm ileride duruyor ama pek sesi cikmiyor, kasa icine alinca daha da iyi olur.
ben gecen hafta vatan'dan aldim. 3'e boldum kullaniyorum. HDtune maximum okuma hizini 105Mb/s olarak buldu. Diger disklerim 38-39 dereceye isinir, bu su anda 43 derece, ama kasa icinde degil, monte ettigim zaman on fan ile biraz dusebilir.
western digital 500Gb diskime gore cok cok daha sessiz. 50cm ileride duruyor ama pek sesi cikmiyor, kasa icine alinca daha da iyi olur.
İnşallah dediğiniz gibi olur.Yoksa kasayı fanlarla doldurmak zorunda kalacaksınız.Yaz gelince bu ısı cok daha fazla olacak.Seagate 500 gb 7200.11 de maxımum ısı 32 dereceydı.Samsung 500 gb sata 2 de max ısı 30 derece kadar ulaştı.
arkjadaşlar 1tb yada 2 tb lık hdd lere 1 gb dan fazla veri atamıyoruz die bi söylenti var. dooru mudur??
Öncelikle yavaş ol daha piyasada henüz 2 TB disk yok. Eğer bir söylenti mantığına uymuyorsa hiç yüz verme. Teknik bilgi olmasa da düşün, öyle bir şey olsa bu diskleri nasıl satarlardı diye....
Elbette ki öyle bir şey olmaz. Diskle dosya boyutunun ne bağlantısı var? Dosya boutu sınırını diskin üzerinde kullandığın Dosya Yerleşim Tablosu (ing. FAT) belirler. FAT16 (2 GB ve altı Flash kartlar ve USB belleklerde halen kullanılıyor) en çok 2 GB alanını tanır ve kullanabilir. FAT32'de de en büyük dosya boyu 4 GB'dır. Bundan büyük dosya oluşturmak, kopyalamak için Windows için NTFS kullanman gerekir. Bilgi: http://en.wikipedia.org/wiki/File_Allocation_Table