Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Asus EEE 701 Dokunmatik ekran+Bluetooth+Ekstra USB portu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Pc Modifikasyon >> Projeler >> Asus EEE 701 Dokunmatik ekran+Bluetooth+Ekstra USB portu Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
DeLLyCeM

17 Mart 2008; 3:14:05 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Her zaman Asus EEE'mi dokunmatik ekranlı bir navigasyon cihazı olarak kullanmak istemiştim;
ve sonunda neden kendim yapmayayım dedim :D

Kullanmış olduğum USB hub, bu modeli seçmemin nedeni devresinin küçük olması ve USB çıkışlarının devreye konnektorler ile bağlı olması yani kolayca ayırılabiliyor...

USB hub'ı anakarta aşağıda belirttiğim yerlere lehimledim;

Halkaların anlamları;

Kırmızı: +5V
Siyah: Ground
Yeşil: + Data
Beyaz: - Data

Kullanmış olduğum dokunmatik ekran devresi. Devrenin LCD paneli içinde sol hoparlorun altına sığması için kesilip biçilmesi gerekiyor.Sığabilmesi için resimde işaretli olan kırmızı çizgide sonrasını kestim ve halka içindeki konnektoru cıkarttım.

Görüldüğü üzere devre tam oturuyor.

Dokunmatik ekran devresine lehimlemiş olduğum kabloları görebilirsiniz.

Temiz ve düzenli görünüyor :D

USB hub ve Bluetooth'un gereksiz kasa ve plastik parçalarından kurtulduktan sonra devrelerini birbirlerine sıcak silikon ile yapıştırdım sonrada anakarta çift taraflı bant ile sabitledim.

Kırmıızı halka ile işaretli olan kablo anakart üzerindeki pcie lehim noktalarından geliyor. (2. resimde gösterdiğim)
Kablonun ucuna mini usb konnektoru lehimledim ki usb cihazlarını kullanmak istemediğim zaman kolayca çıkarabileyim diye...

Mavi halka ile işaretli olan Bluetooth devresi ve usb hub'a yeşil ile işaretli olan konnektor ile bağladım. Bluetooth kullanmak istemediğim zaman konnektoru cıkarmam yeterli oluyor.

Pembe ile işaretli olan konnektorler ise dokunmatik ekran devresine gidiyor aynen bunda da kullanmak istemediğimde konnektoru çıkarmam yeterli....

Sarı halka ise boş bir usb port ileride belki içine yeni birşey bağlarım düşüncesiyle boş bıraktım.

Başka bir resim.

Başka bir resim.

Görüldüğü üzere usb konnektoru kolayca cıkarabiliyorum :D

LCD panelin toplandıktan sonraki hali görünürde hiçbir kabarma yok. LCD arkasındaki sünger plakayı kabarma yapmasın diye söktüm ve ayrıca ön panelin iç kenarları elde zımparaladım :D

Başka bir resim.

Başka bir resim.

Almış olduğum Bluetooth GPS alıcı (Royaltek RBT-2100), gayet küçük, 8 saat civarında pil ömrü var.

iGO8 kullanmayı tercih ediyorum çünkü harita, poi, ses dosyaları kusursuz ve 3 boyutlu görünüm desteği mevcut.

Benim mahalle :D

Tam ekran görünüm

3 boyutlu görünüm normalde etrafda binalar gözüküyor bizim buralarda önemli bir bina mevcut değil...

FOTOĞRAFLAR VE İŞÇİLİĞİN TÜMÜ BANA AİTTİR BENDEN İZİNSİZ SAĞDA SOLDA PAYLAŞILMAMASI ÖNEMLE RİCA OLUNUR...

swordmaster

17 Mart 2008; 8:37:16 

dostum hep merak etmişimdir bu bluetooth gps alıcıları nasıl çalışıyor? Yani kullanımda herhangi bir ücretlendirme yok mu? Yada güncelleme işleri fln? Bu arada işçiliğin mükemmel tebrik etmek gerekir.

http://www.****.com/HomeMain.cfm?RefID=swordmaster
djkika

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 9:26:02 

çok mükemmel bi çalışma olmuş kardeşim eline sağlık

Knight_eagle

17 Mart 2008; 9:32:45 

çok güzel bir çalışma olmuş eline sağlık iyi çalışmalar

Core2Duo E6750 2.66 @3.20 Ghz 400X6 /Gigabyte P35C-DS3R / Hi-Level 4*1 GB DDR2 800mhz / MSI 8800 GTS 640-OC / SEAGATE 320 GB SATA II NCQ / LG H42N DRW 18X / FSP EPSILON 600W / FeeL Hurricane II / PHILIPS 220XW8FB / LOGITECH Cordless Desktop Wave / Creative İnspare 5.1
DeLLyCeM

17 Mart 2008; 11:03:09 

quote:

Orjinalden alıntı: swordmaster

dostum hep merak etmişimdir bu bluetooth gps alıcıları nasıl çalışıyor? Yani kullanımda herhangi bir ücretlendirme yok mu? Yada güncelleme işleri fln? Bu arada işçiliğin mükemmel tebrik etmek gerekir.

GPS yani Global konumlandırma sistemi (Global Positioning System) herhangi bir ücrete tabi değildir.
GPS alıcısı bulunduğu noktadan uzaydaki uyduların konumlarını belirler ve o uyduların konumlarından yola çıkarak matematiksel olarak bulunduğu yerin koordinatlarını hesaplar. Tabi en kabaca hesap yapabilmesi için en az birbiriyle aynı doğrultuda olmayan 3 adet uyduya bağlanmalı (yani üçgenin köşe noktaları olabilcek şekilde olan uyduluarın iç alanında olmalı) ve onlara olan uzaklıklarından matematiksel olarak uzaklık hesabı yapar. Bulunduğu noktanın koordinat kesinliğinin artması için daha çok uyduya bağlanması gereklidir. Daha çok uyduya bağlandığında aletin hata sapması azalır, doğruluğu artar. Piyasadaki satılmakta olan GPS'lerin teknik özelliklerinde kanal sayısı belirtilir bu kanal sayısı aynı anda maksimum kaç uyduya bağlanabildiğinin sayısıdır.

GPS cihazlarının kendi başlarına çalışan, bluetooth ile yayın yapan, log tutan vs.vs. gibi değişik türleri vardır. Bluetooth ila yayın yapanlar adından da anlaşılacağı gibi elde ettiği konum bilgilerini bluetooth ile eleştirildiği cihaza (el bilgisayarı, notebook, pc, cep telefonu vs.) yollar ve alan cihazda sahiip olduğu program ile bunları işleyip haritada gösterir vs.vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeLLyCeM -- 17 Mart 2008; 11:07:02 >

DeLLyCeM

17 Mart 2008; 11:11:27 

quote:

Orjinalden alıntı: djkika

çok mükemmel bi çalışma olmuş kardeşim eline sağlık

Teşekkür ederim...

quote:

Orjinalden alıntı: Knight_eagle

çok güzel bir çalışma olmuş eline sağlık iyi çalışmalar

Teşekkür ederim sanada iyi çalışmalar....

swordmaster

17 Mart 2008; 14:57:39 

quote:

Orjinalden alıntı: DeLLyCeM

quote:

Orjinalden alıntı: swordmaster

GPS yani Global konumlandırma sistemi (Global Positioning System) herhangi bir ücrete tabi değildir.
GPS alıcısı bulunduğu noktadan uzaydaki uyduların konumlarını belirler ve o uyduların konumlarından yola çıkarak matematiksel olarak bulunduğu yerin koordinatlarını hesaplar. Tabi en kabaca hesap yapabilmesi için en az birbiriyle aynı doğrultuda olmayan 3 adet uyduya bağlanmalı (yani üçgenin köşe noktaları olabilcek şekilde olan uyduluarın iç alanında olmalı) ve onlara olan uzaklıklarından matematiksel olarak uzaklık hesabı yapar. Bulunduğu noktanın koordinat kesinliğinin artması için daha çok uyduya bağlanması gereklidir. Daha çok uyduya bağlandığında aletin hata sapması azalır, doğruluğu artar. Piyasadaki satılmakta olan GPS'lerin teknik özelliklerinde kanal sayısı belirtilir bu kanal sayısı aynı anda maksimum kaç uyduya bağlanabildiğinin sayısıdır.

GPS cihazlarının kendi başlarına çalışan, bluetooth ile yayın yapan, log tutan vs.vs. gibi değişik türleri vardır. Bluetooth ila yayın yapanlar adından da anlaşılacağı gibi elde ettiği konum bilgilerini bluetooth ile eleştirildiği cihaza (el bilgisayarı, notebook, pc, cep telefonu vs.) yollar ve alan cihazda sahiip olduğu program ile bunları işleyip haritada gösterir vs.vs.

Cevabınız için teşekkür ederim bazen görürdüm ama şimdiye kadar ücretlendirme varmı yada yokmu diye öğrenemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swordmaster -- 17 Mart 2008; 14:59:07 >

http://www.****.com/HomeMain.cfm?RefID=swordmaster
yhtalp

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 15:59:16 

tek kelimeyle mukkemmmel..... emegine sağlıkk imrendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yhtalp -- 17 Mart 2008; 15:59:59 >

kralcarpy

17 Mart 2008; 16:48:30 

mükemmel olmuş ellerine sağlık

ermanunal01
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Mart 2008; 17:24:45