Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart >> ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## Sayfa: [1] 2 3 4 5   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
OErdem

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 2:38:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

##ECS A780GM-A İncelemesi##

Merhabalar arkadaşlarım, bu inceleme yazımda, sizlere ECS'nin 780G çipsetli anakartı olan A780GM-A modelini tanıtmaya çalışacağım...
Herşeyden önce anakartı bana test edebilmem için gönderen E-Sistem'den Ahmet Bey'e ve geri kalan test bileşenlerini testleri yapabilmem için temin eden Hiteknoloji'den Serhat Bey'e, sonsuz teşekkürlerimi sunarım...

Son Sürüm Ses Sürücüsü
cihancndn
link

Dış Görünüş

Anakartımız dış görünüş olarak gerçekten çok iyi. Siyah rengi, büyük olması, pasif soğutma bloklarını yeterli büyüklükte olması anakarta çok iyi puan kazandırıyor...
Arka panel çıkışları olarak son derece zengin olan anakartımız, standart olarak hdmi çıkışı ile benzeri bazı modellerden ayrılıyor...
Ayrıca arka panelde bulunan e-satada bir çok kullanıcının işine yarayabilir...
Atx yapısında olmasının avantajı ile bolca pci slotu barındıran anakartımız, ayrıca ekstra ekran kartı takmak isteyenler için PCI-EX 2.0 modelinde bir yuvayada sahip...

Test Sistemi

Testlere geçmeden önce test sistemimizi tanıyalım

Amd X2 4000+
ECS A780GM-A
Corsair XMS2 675 *2
Seagate 250gb 410as 3AAC
LC-Power 550W

İşletim Sistemi

XP 32-bit

Kullanılan Programlar

Everest Ultimate Edition
7-Zip
HD Tach
Super Pi
Bioshock, 1024*768 Medium, özellikler kapalı...

Kutu İçeriği

Kutu içeriği olarak, çok zengin olmasada son derece kaliteli malzemelerden üretilmiş, ürünler geliyor...
2 adet kilitlenebilir sata kablosu
1 adet siyah ide kablosu
1 adet arka panel koruma
gerekli dökümanlar, garanti belgesi, anakart cdsi ve kullanma kılavuzu

Genel Bakış ve İlk Kurulum

Montaj bittikten ve işletim sistemimizi kurduktan sonra, ufak bir kontrolden sonra farkettiğim iki durum vardı, birisi anakartın işlemci yüzeyi sıcaklıklarını doğru okumadığı idi...
Biosta işlemci yüzeyi 40 derece, Everest Ultimate ile kontrollerimde ise 30 derecede sabitlenmiş olan işlemci yüzey ısısı, direk aklıma bios update yapılması gerektiğini getirdi, ve bios sürümü yükseltildi...
Ama bir değişiklik olmadığıda gözümden kaçmadı...
İkinci sıkıntı ise, anakart işlemciye açılıştan itibaren 1.38 volt veriyor olmasıydı, ve naparsanız yapın normal voltaj olan 1.28 e indiremedim...
Son olarak ise aslında pek bir sıkıntı olmayan çok ufak bir ayar ile düzeltilebilicek olan, entegre ekran kartının hızını ayarlama menüsünün daha bios'a eklenmemiş olmasıydı...
Bütün bu olumsuzluklara rağmen, bunların hepsinin bir bios update ile düzeltilebilicek olması ise yapıcağımız performans testlerinin ardından, ECS A780GM-A'nın aslında gayet tercih edilebilir ve yeni bir bios ile mükemmel olabiliceğini öğreneceğiz...

Testler

Hız Aştırmasız Testler

3d mark 06.........................7-Zip......................Bellek Gecikme..........Bellek Kopyalama..........Bellek Okuma.............Bellek Yazma

Everest Cache....................HD Tach Long............HD Tach Quick.............Super Pi......................Boşta.........................Yükte.....................Bioshock

Testler de gördüğümüz üzere, son derece ucuz bir maliyeti olan bir sistem olmasına karşın, oyunlarda ve uygulamalarda gayet iyi bir performans veriyor...

Hız Aştırmalı Testler

Bu testler sırasında;
ekran kartımız normal hızlarında yani 500mhzlik gpu clock ile
işlemcimiz, 240fsb * 10.5 = 2520mhz ile
belleklerimiz ise 720mhz test edilmişlerdir...
hiçbir özellik kapatılmamıştır...

3d mark 06.........................7-Zip......................Bellek Gecikme..........Bellek Kopyalama..........Bellek Okuma.............Bellek Yazma

Everest Cache....................HD Tach Long............HD Tach Quick.............Super Pi......................Boşta.........................Yükte.....................Bioshock

Sonuç ve Yorum

Gördüğünüz üzere, son derece başarılı bir entegre ekran kartına sahip olan 780g çipsetini taşıyan ECS A780GM-A anakartımız, fiyatına göre testlerde gayet başarılı oldu. Uç noktada hız aştırma ile uğraşmadan stok fan ile yapılan bu testlerde görüldüğü üzere, entegre ekran kartı olmasına rağmen son dönemde çıkan ve adından söz ettirmiş olan Bioshock oyununda orta ayarlar ile gayet rahat bir oyun deneyimi sundu...
Dx10 desteğini de sunan bu çipset, ofis kullanıcıları dahil, giriş seviyesi oyuncuları ve hatta şimdilik ekran kartı almayı düşünmeyen ama ilerde kaliteli ekran kartı takmak isteyen kullanıcıları da tatmin edecek bir anakart...

Ses Sorunu Çözümü
Öncelikle Ses Sekmesi altında bütün sürücüleri ve donanımları kaldırın.
sonra kb888111 i buradan indirin, http://uplo*aded.to/?id=964dr8
sonra atiyi kurun.
sonra yeni versiyon ses sürücüleri olan http://r *idshare.de/files/38852444/ECS_A780GM-A_SOUND_DRIVER.7z.html, bunu indirip
önce idt yi kurun, reset atmadan realteki kurun sorun çözülsün

Vista
Vistada kurulum sadece ileri ileri şeklinde yapılabiliyor...
Grafik performansı anakartın cdsinden çıkan sürücüler ile 3.5

Yeni Bios
Bugün elime ulaşan bios baya ümitlendiriciydi, ekran kartına hız aştırma seçeneği eklenmiş ve fsb duvarı yükseltilmiş...
sadece ufak bios ile işlemci oc yeteneği artırılımış, detaylı testleri en yakın zamanda sizlerle paylaşıcam

http://uploaded.to/?id=k3tg7o

Bios Update
Öncelikle siteden bios indirin, sonra benim verdiğim biosuda indirin...
siteden indirdiğiniz sıkıştırılmış klasörü açın, içindeki afuwin.exe yi çalıştırın, benim verdiğim biosu seçin...

Beklenen Biostar Sonuçları

Bendeki anakartın hatalı olma ihtimali var...

Hız Aştırmasız

Hız Aştırmalı

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

hiteknoloji

17 Mart 2008; 4:53:45 

Eline ve beynine sağlık OErdem hocam yine çok iyi bir çalışma olmuş . Umarım 780g chipsetli anakart ile ilgili soruları olan arkadaşlara bir nebze olsun yol göstermiş oluruz .

hitech_bilisim@hotmail.com
radikal1

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

17 Mart 2008; 9:29:28 

eline sağlık iyi inceleme olmuş ama benim gözüm ecs den cok gigabayte 780g nin test sonuçlarında cıksada merakımızı gidersek

OErdem

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 9:35:58 

hiteknoloji
teşekkürler
ayrıca parçalar için tekrardan teşekkürler

radikal1
gigabyte 780g testi zaten yayınlandı, video inceleme olarak

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

unpop

17 Mart 2008; 9:38:15 

Anakart arkasindaki ses çıkışlarından da bahsedermisiniz ? Bu anakartin ozellikle HTPC toplayanlar icin bicilmis kaftan oldugunu dusunursek ses cıkıslarini da gozardı etmememiz gerekir. Mesela optik dijital çıkış var mı anakartın arkasında ?

OErdem

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 9:39:44 

öteki konuda yazdığınız mesaja cevap vermiştim, hayır digital çıkış yok, standart çıkışlar mevcut ses için

M.K.ATATÜRK

oyuncular

17 Mart 2008; 9:55:26 

Default değrindeki bellek zamanlaması neydi? Bu kadar kötü bellek gecikme,kopyalama,okuma değerleri yakışmıyor bir Athlon için...Bende 53 ns gecikme sizde nasıl 70 çıktı? O/C haliyle bile çok kötü değerler almışınız.Bence başka bileşenler ile de test etme imkanınız varsa, bir de öyle denemelisiniz.Bu haliyle sonuçlar çok kötü.

TA690G|Athlon64X2 3800+(35W)|A-DATA 2 GB Vitesta Extreme|Seagate ST3320620AS v.s.
------------------------------>>Profesyonel Destek!<<------------------------------
OErdem

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 9:59:05