|
majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (17 Mart 2008; 10:01:56)
|
Merhabalar, İncelemeniz için teşekkürler... Bende bu anakartı 3 gün önce aldım, haftasonu çok zamanım olmadığı için dün akşam kurabildim, ancak ses ile ilgili karşılaştığım bir sorunla ilgili arama yaparken incelemenize rastladım... Benim sistemimde sizinkiyle hemen hemen aynı: Amd X2 4800+ ECS A780GM-A Corsair 2*1GB 800Mhz DDR2 CL5 DHXPC2 6400 Seagate 250gb 410as 3AAC Asus 400W PSU İşletim Sistemi XP 32-bit SP2 + updates Şimdi sorun şu; Windows'u kurup anakartın CD'sinden yükle butonuna tıkladığınızda, herşeyi arka arkaya kendisi kuruyor... Sadece bazı kısımlarda, next diyerek, kurulumu ilerletmeniz gerekiyor. Bu arada da tabi Windows'un yeni donanım bulundu sihirbazı açlılıp açılıp kapanıyor yüklemeler tamamlandıkça... İlk olarak hiç birşeye dokunmadan kurulumu yapmasını bekledim.. Çipsetleri kurduktan sonra bilgisayar yeniden başlatıldı ve kuruluma kaldığı yerden otomatik olarak devam etti... VGA ve Ethernet sürücülerini kurdu, ses'e geldi.. IDT'nin kurulumuna başlamak üzere sihirbazı açıldı ve next butonunun aktif olduğu pencere geldi... Ben next dedim, ancak o noktada sihirbaz kitlendi... Sonra sihirbazı kapatıp, bütün driverları kaldırdım ve kendi klasörlerinden el ile kurdum. Sırasıyla; önce çipset, sonra VGA, sonra Ethernet, en sonda SES... CD'deki "Sound" klasörünün içinde iki setup var, biri IDT, biri realtek.. Önce realtek'i kurdum restart attım, ses yok... Sonra, realtek'i kaldırmadan IDT'yi kurdum.. Kurulumda bu sefer kitlenme olmadı ve ses gelmeye başladı... Ancak bu seferde ses kesik kesik çıkıyor... Bir mp3 çaldınızda kesikli siren sesi gibi, parça sürekli kesilerek devam ediyor... Yani, aslında parça arkada devam ediyor... Ancak siz sesleri 1 saniye duyup 1 saniye duyamıyorsunuz, ses yaklaşık 1er, 2şer saniyelik periyotlarla gelip gidiyor (anlatabildimmi bilmiyorum ama??) (Ör: Şarkı çalarken "mute" tuşuna sürekli basıp basıp elinizi çektininizi düşünün, parça devam eder ama siz sesleri bi açılıp bi kapandığı için kesik kesik duyarsınız gibi...) Sonra başka şeylerde denedim... Realtek sürücüleri tek başına yüklüyken ses yok, IDT sürücüleri tek başına yüklüykende ses yok, ikisi birlikte yüklü olunca sesler kesik kesik... Bu durum nasıl çözülür bilginiz var mı acaba? Bir tanede overclock özellikleriyle ilgili sorum var: BIOS'da CPU ile ilgili voltaj ayarlanan bir yer var, onda CPU karşısında "0" değeri görünüyor ve bunu 63 dereceye kadar artırabiliyorsunuz... Hemen altında ise 12 görünen değer var ve yanlış hatırlamıyorsam bunuda 57ye felan kadar artırabiliyorsunuz... Bunların ne olduğunu ve neden 1er 1er arttığını anlamadım... (Overclock bilgim pek yok ama, daha önceki Asus kartımda, bu voltaj değerlerini 0,1 gibi aralıklarla artırabiliyordu mesela???) Bunu şu yüzden soruyorum.. Aldığım RAM ler 5-5-5-18, birde aynı ramlar'in 4-4-4-12 olanı var, ancak o 120$.. Benimki 80$. Corsair'in sitesinde bu ramlar'in 2.1v ile 4-4-4-12 çalışabildiği yazıyor... Şu anda 1.8v ve 5-5-5-18. Bunu bu anakartta nasıl 2.1v a çıkaracağım? Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevineceğim, anakartın özellikleri gerçekten güzel görünüyor, şekli şemali de gerçekten çok çekici... Çok beğenerek aldım bu kartı ve düzgün bi şekilde kullanabilmek istiyorum... ?! Biraz uzun oldu ama, bu 400W Asus'un kasasının içinde gelen bir PSU, bu sistemde sorun olurmu, çünkü buna 2 tane daha 500GB 7200.11 32 MB disk takılacak? Bu LC'nin 550w olanı nasıl? Uyurken pc açık kaldığında ses rahatsız edici olurmu? Şimdiden çok teşekkürler... quote:
Orjinalden alıntı: OErdem Test Sistemi Testlere geçmeden önce test sistemimizi tanıyalım Amd X2 4000+ ECS A780GM-A Corsair XMS2 675 *2 Seagate 250gb 410as 3AAC LC-Power 550W [image]http://img138.imageshack.us/img138/5778/10qk5.th.jpg[/image] İşletim Sistemi XP 32-bit
|
|
|
|