Donaným Haber Forum
Ana Sayfa | Kayýt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hýz Aþýrtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarým | Fotoðraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Þikayet listesi | Uyarý listesi | Nick iþlemleri
Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)##

Ýlgili konularý bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanýcýlar: hiç
  Basýlabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donaným / Hardware] >> Dahili Bileþenler >> Anakart >> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5]
Giriþ
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
FuRkN

6 Temmuz 2008; 14:56:43 
Bu mesajla ilgili þikayetinizi bu icon a týklayarak yapabilirsiniz.

valla arkadaþlar sp2 li xp ile sistemi kurdum daha sonra hiçbir driver yuklemeden sp3 kurdum.ondan sonra normal bir þekilde driverlarý kurdum ve hiçbir sorun olmadan herþey yuklendi ve calýþtý. sp3 cýkmadan once ses kartýný yuklesemde arada bir ses tekrar gidiyordu ve yeniden yuklemem gerekiyordu. ama sp3 kurduktan sonra hiçbir yama ile uðraþmadan sadece driverý kurarak calýþtýrabiliyorum ses kartýný. ve hiç bir problemde yaþamadým...

coskuns1

6 Temmuz 2008; 15:08:00 

yusuf_alp hocam söylediğin kodek kaldırma işlemi bu hatayla ilk karşılaştığımda yapmıştım yine ses kartınıda aynı şekilde biostan kapatmıştım az önce tekrar yaptım. Skystarın tüm herşeyini kaldırıp tekrar kurdum son sürümünü önceki sürümlerini kurdum yine olmadı. Bu arada senin sistem 40 derece imiş biostan bakıyorum benmkide 42 derece gözüküyoo bu sensör neresindeki anlamadım . bu üzerinde black yazan turuncu soğtucu normal çalışma şartlarında ölçmedim ama tahminen 55-60 dan aşşağı değil. oyun onarken zaten el bile vurulmuyo. Yani dediğin gibi fanda takılabilir ama bence hem kart sorunlu hemde durduk yerede 3 tane fan eklemek ne derece sağlıklı o fanlar 3-5 ay sonra çekilmez bi hal alır die düşünüyorum. garantiye bi gönderelim bakalım sonuç ne olcak.

yusuf_alp

6 Temmuz 2008; 21:25:46 

gonder ama kargonun içerisine yaz cok ýsýnýyor diye soðutucularý guclendirsinler..ayrýca ss2 s.8 kurmustum sonra calýþmýstý.. ayrýca cok onemli bir nokta sistem özelliklerine gir ve ss2 IRQ sunun numarasýný deðiþtir. birde oyle dene .
benim kasa yan taraf saydam. içersi gorunuyor bende pasif soðutucular uzerine renkli fan taktým sýcaklýk kalmadý. ayrýca sistemim overclocklu.

cyberonur

7 Temmuz 2008; 6:44:53 

Arkadaþlar ben de bu anakarttan aldým þimdilik kart güzel ama ufak bir problemim var. Anakartta
þuanda 1gb ve 2gb olmak üzere iki farklý Oem ram'im var ve bunlarý bir türlü dual channel olarak
kullanamýyorum. Timingleri deiþtirdim, Mhz düþürdüm, ram slotlarýyla oynadým, biostan unganged modunu
enable/disable yaptým ama bir türlü dual olmadý. Aklýma tek mantýklý sebep gelio oda ramlerin boyutlarýnýn
farklý olmasý diye düþünüyürom,ama daha önceleri nforce2 anakartýmda farklý boyutta hatta farklý markada ve mhz de
ramleri dual channel yapabilmiþtim. Aranýzda farklý ramleri olup dual channel yapabilen varmý?
Varsa ve yapmayý baþardýysa nasýl yapýldýðýný banada anlatabilir mi?

Birde aklýma gelmiþken anakart dual channel olunca ekran kartýda dual olup veri yolu 128 bite
çýkýyomu yoksa 64 bit olarak devam mý edio? bu konuda bilgisi olan biri beni bilgilendirirse sevinirim.

Yardýmlarýnýz için þimdiden teþekkür ederim.
cihancndn

7 Temmuz 2008; 10:29:50 

Arkdaþlar bnm de oc ile ilgili bi sorunum var aslýnda sorunun motherboard'tan old. emin diilim Sistemim 4800 Amd 65 Nm 2500 Mhz'den 3200 E oc yaptým (12,5*256) Ama 3200 olarak görmüyor 3194 Mhz olark görüyor yukarý çýkmýyor bu 6 mhz lik fark neden olabilir bir de neden daha da ilerleyemiyorum Ram adata 2 Gb 5-5-5-18 736 Mhzydi 913 Mhz çýktým 256 yý 257 yapýnca sistem açýlmýyor ekrana görüntü gelmiyor Psu: 400 watt Cooler Master kasa ile gelen psu bunun bir etkisi olabilir mi acaba psu mu almalýyým ??? Unutmadan Vga yý da 500 MHZ den 600 e oc'ledim

http://forum.donanimhaber.com/dukkan.asp?mem=514824
cihancndn

7 Temmuz 2008; 19:05:37 

quote:

Orjinalden alýntý: cihancndn

Arkdaþlar bnm de oc ile ilgili bi sorunum var aslýnda sorunun motherboard'tan old. emin diilim Sistemim 4800 Amd 65 Nm 2500 Mhz'den 3200 E oc yaptým (12,5*256) Ama 3200 olarak görmüyor 3194 Mhz olark görüyor yukarý çýkmýyor bu 6 mhz lik fark neden olabilir bir de neden daha da ilerleyemiyorum Ram adata 2 Gb 5-5-5-18 736 Mhzydi 913 Mhz çýktým 256 yý 257 yapýnca sistem açýlmýyor ekrana görüntü gelmiyor Psu: 400 watt Cooler Master kasa ile gelen psu bunun bir etkisi olabilir mi acaba psu mu almalýyým ??? Unutmadan Vga yý da 500 MHZ den 600 e oc'ledim

cvp bekliorum

yusuf_alp

7 Temmuz 2008; 19:54:13 

cpuidle programýyla ekran goruntulerini buraya koy yardýmcý olalým

closek

7 Temmuz 2008; 20:09:05 

Merhabalar ben de 1 hafta önce ECS A780GM-A aldým. Ses sorunum olmadý fakat tuþlara basýlý tutunca takýlma oluyordu, araþtýrdým ve önerilerinize göre bios güncellemesi yaptým akabinde sorunum düzeldi.

Onboard ekran kartýný kullanýyorum daha yeni farketmeye baþladýðým bir sorunum var, anakart ile gelen driver larý yüklememe raðmen bol grafikli sitelerde scroll ile aþaðý yukarý yaptýðýmda resimlerde dalgalanmalar, takýlmalar oluyor ve iþlemci kullanýmmý %2 lerden %50 lere çýkýyor. Ne yapmam lazým.?

Forumdaki benim gibilere ýþýk tutan arkadaþlara sonsuz teþekkürler... Kolay gelsin...
cihancndn

8 Temmuz 2008; 0:17:46 

quote:

Orjinalden alýntý: yusuf_alp

cpuidle programýyla ekran goruntulerini buraya koy yardýmcý olalým

CPU

Resmin büyük halini görebilmek için týklayýn

RAM

VGA

YARDIMLARINIZ ÝÇÝN ÞÝMDÝDEN TEÞEKKÜRLER

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi cihancndn -- 8 Temmuz 2008; 0:25:29 >

cihancndn

8 Temmuz 2008; 10:06:37 

Bi yardým eden yok mu

comanchee

Bu kullanýcýnýn bu kategori altýndaki blog mesajlarýna git Bu kullanýcýnýn DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Temmuz 2008; 11:30:25 

quote:

Orjinalden alýntý: cihancndn

artýk limite gelmiþsin ya voltaj verecksin yada orada kalacaksýn ayrýca o iþlemci 12.5 çarpanlý 3200 mhz küsürü küsürüne tutmaz onedenle 6 mhz kafana takma neticede iþlemci 2.5@3.2 ghz de ayrýca psu sistem için yeterli gibi diðer bileþenlerin listesinide verirsen psu ile ilgili net yorum yaparýz

< Bu mesaj bu kiþi tarafýndan deðiþtirildi comanchee -- 8 Temmuz 2008; 11:36:13 >

AMD Phenom X3 8450 2.1@2.6 GHZ- ECS Black Series 780GM-A Mobo - 2*1GB CRUCÝAL BALLISTIX DD2800@978 MHZ Ram - 250 Gb SEAGATE ST3250624 AS HDD - SAPPHIRE HD3870 GDDR4 512 MB VGA-Thermaltake Purepower 420w PSU - Oem Hafif Modlu Kasa
yusuf_alp

8 Temmuz 2008; 11:52:21 

bendeki ati3200 72 gb/s 256 mb gpu yu arttýrmadým cunku ihtiyaç pek duymadým
ramlerini 456 mhz yapmýssýn arkadaþýn dediði gibi 2 yle carp 912 mhz de calýþýyor 1000 e kadar gidebilir
fakat yakabilirsin .iþlemci 1.488 yapmýssýn 1.376 da son nokta diye biliyorum .soðutman kuvvetlimi. iþlemciyi yakmadan boyle bilgisayarý bir kastýr ramlerden yada iþlemci yuzunden kilitlenmeler olacakmý. ayrýca pasif soðutucularýný n uzerine fan tak yok sa kartda ucabilir diye dusunuyorum

cihancndn

8 Temmuz 2008; 11:57:45 

500 Gb HDD o/b VGA 2*SAMSUNG dvd RW 2Gb RAm baska biþi yok

cihancndn

8 Temmuz 2008; 12:01:52 

quote:

Orjinalden alýntý: yusuf_alp

bendeki ati3200 72 gb/s 256 mb gpu yu arttýrmadým cunku ihtiyaç pek duymadým
ramlerini 456 mhz yapmýssýn arkadaþýn dediði gibi 2 yle carp 912 mhz de calýþýyor 1000 e kadar gidebilir
fakat yakabilirsin .iþlemci 1.488 yapmýssýn 1.376 da son nokta diye biliyorum .soðutman kuvvetlimi. iþlemciyi yakmadan boyle bilgisayarý bir kastýr ramlerden yada iþlemci yuzunden kilitlenmeler olacakmý. ayrýca pasif soðutucularýný n uzerine fan tak yok sa kartda ucabilir diye dusunuyorum

önde ve arkada 12 cm 2000 rpm lik fan Cooler Master MArs iþlemci soðutucusuvar sadece Everest sistem kararlýk testini yaptým 5 dakika bir sorun olmadý 69 c görüldü anakartta 46