Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Anakart

Ten_Don -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (22 Mart 2008; 14:21:17)

Neyse birisi anlatır biz de yaparız Bios upgrade ne ise, atla deve degilya sonucta(;

Anlatan cıkar demi bak size güvenip siparis veriyorum[:)]

Ten_Don -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (22 Mart 2008; 17:20:19)

Arkadaşlar bunca zamanda BİOSTAR testlerini yapan yok mu içinizde önerilmiyor mu nedir durum ??

serdarinhoo -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (22 Mart 2008; 17:34:04)

milleet bende ecs ankart aldım driverleri herşeyi kurdum guzel tmm ama klawyenin tuşlarına uzun basınca donuyor düzeliyor hemen örnek oyun oynar ken gaza basınca ne yapmam gerek li acil klawyem mıcrosoft ps2 kalw ye

isa6n -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (22 Mart 2008; 19:26:33)

quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

quote:

Orjinalden alıntı: isa6n

bende biostar'ı bekliyorum ama hala bi gelişme yok.

Gelişme yok derken piyasaya girmesinden mi bahsediyorsunuz yoksa başka bir konumu var??

ECS mi BİOSTAR mı alalım sorunlarla ugraşıp çözecek zamanım yok acıkcası BİOSTAR alırsak aynı sıkıntılar onda da yaşanır mı ki..

tabiki testlerden bahsediyorum.
Yoksa biostar ecs den önce piyasaya girdi.Gigabyte test edilmiş güzel gibi ama biostar testini beklemekte yarar var.

serdarinhoo -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (22 Mart 2008; 19:36:47)

quote:

Orjinalden alıntı: serdarinhoo

milleet bende ecs ankart aldım driverleri herşeyi kurdum guzel tmm ama klawyenin tuşlarına uzun basınca donuyor düzeliyor hemen örnek oyun oynar ken gaza basınca ne yapmam gerek li acil klawyem mıcrosoft ps2 kalw ye

[sm=s16.gif][sm=s16.gif][sm=s16.gif]

cenbir -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (22 Mart 2008; 20:14:48)

görünen oki ESC dama papuç gibi atıldı biostar bekliyor bekleneni veremedi gibi benim garibime giden şuan hepsi burada en çok satılan anakart olması anakart gelmeden önce yorumlar yazıldı yere göge sığmadı geldikten sonra hiç kimse yorum yazmadı iyi yada kötü nedense ........ !

dodurga888 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (22 Mart 2008; 23:19:42)

İyi akşamlar.ECS A7800GM_A - AMD 4400 işlemci -samsung 80 gbyt ide hdd -aopen 350 watt kasa -philips 20x dvd rw.bir makineye sahibim.Benim sorunum oyunlarda bilgisayar takılmalar yapıyor.call of duffy'i eski makinamla oynarken bununla sürekli takılmayapıyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

isa6n -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (22 Mart 2008; 23:49:14)

quote:

Orjinalden alıntı: dodurga888

İyi akşamlar.ECS A7800GM_A - AMD 4400 işlemci -samsung 80 gbyt ide hdd -aopen 350 watt kasa -philips 20x dvd rw.bir makineye sahibim.Benim sorunum oyunlarda bilgisayar takılmalar yapıyor.call of duffy'i eski makinamla oynarken bununla sürekli takılmayapıyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

ahh ah bu problemler 780G chip setindenmi yoksa ECS denmi anlamadım gitti.
Eğer chip setten kaynaklanan birşeyse boşa beklemeyelim biostarı gigabyte yi başka alternatiflere bakalım.

ahmettokgoz -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (22 Mart 2008; 23:59:43)

quote:

Orjinalden alıntı: dodurga888

Aynen abi ebnde cod 2 ve fear kurdum takılma yapıyor...[:-]
Directx 7 ye alınca cod 2 de oynayabiliyorum ancak[sm=s20.gif]

ahmettokgoz -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (23 Mart 2008; 10:12:27)

arkadaşlar bios ve driver güncellemelerini yükleyin şu an fear perseus mandate oyununu 1024x768 çözünürlük high detayda oynayabiliyorum güncellemeden önce takılmalar oluyordu.

viperc -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (23 Mart 2008; 13:02:02)

bu anakartı bende aldım ve işlemcimde 5000 black serisi. bu anakartta çarpanı yükselte bildiğimiz bi yer yokmu yok sa ben mi bulamadım.

FuRkN -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (23 Mart 2008; 22:52:47)

arkadaşlar harici ekran kartı kullananlarda bi problem olmuyor değilmi.bende haftaya bu anakarttan ve 8600gt ekran kartı almayı planlıyorum da.

OErdem -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (23 Mart 2008; 23:51:48)

bios update ve biostar karşılaştırması birazdan eklenicek

HİPER -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (24 Mart 2008; 4:09:47)

quote:

beyler şu soruna bi el atın yarın bios update yapcıam yoksa OERDEM BİOS ATICAM BENDE AMA SİZN YEN BİOSLA TESTLERİNİZİ BEKLİYORUM :):)

saidakkas -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (24 Mart 2008; 8:35:55)

Satan yerler sırf net üzerinden olduğundan, forumdan doğru hiteknoloji tanıdık sayılır ondan alayım bari demiştim. Onların da kredi kartı henüz aktif değilmiş, bu sefer de havale ile mail order yöntemi kaldı geriye sadece. Ben de bekleyemedim, meşguliyetlerim de vardı, İzmir'den almak durumunda kaldım farklı bir konfigürasyon. GA-P31-DS3L (68$) + Palit HD 2400Pro Sonic (35$) =~ 100$ gibi bulmuştum, onun ile E2160 M0 aldım yine uygun fiyata. 23$'a DDR2 800 Kingston aldım diye seviniyordum, onun da zamanlamaları 5-6-6-18 miş, hiç aklıma gelmemişti Kingstonun böyle ezik bir ürün çıkarıp satacağı. Cpu-Z ile bakıyordum yoksa bu çakma Kingston mu diye orada gözüme çarptı desteklediği modlar. Şimdi 266*9 = 2.4 GHz'de bile stabill çalışmıyor, superpi 1m bile tamamlayamıyor. Voltaj vermedim daha, çünkü başkasına aldığım E2180 de sorunsuz 3'e çıkardım, bıraktım, aylardır öyle kullanıyor, voltaj ayarı autodaydı onda sanırım, fazla yükseltmeden sistem iyi gidiyordu. Ben de şu an overclocksuz kullanıyorum, ihtiyacımı görüyor benim, ama denemek adına görelim dedik, ondan da pek memnun kalmadım açıkcası.

tornado_ -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (24 Mart 2008; 8:55:36)

quote:

Orjinalden alıntı: vanted

quote:

beyler şu soruna bi el atın yarın bios update yapcıam yoksa OERDEM BİOS ATICAM BENDE AMA SİZN YEN BİOSLA TESTLERİNİZİ BEKLİYORUM :):)

bios update klavye problemini çözüyor, sanki ekran kartıda biraz iyileşiyor. sitesinden direk indirin update i

azk -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (24 Mart 2008; 9:01:44)

biostar cok düşük çıkmış

majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (24 Mart 2008; 11:11:26)

Gigabeyte'ın kendi üretim tesisi var mı, yoksa kime ürettiriyor anakartları bilmiyorum ama, en azından ECS kendi üretiyor anakartı ve maviadam'ın dediği gibi bencede en iyisi şu an bu...
Hem zaten bence aynı çipseti kullanan aynı özellikteki anakartları alırken, etkili olan faktörler, markadan çok, kutu içeriği, BIOS özellikleri, CD'de gelen yazılımlar vs. olacağı için, sorun varsa çiplerde, hepsinde olma ihtimali vardır diye düşünüyorum... Bu noktada da; anakartı alırken beni "kartın rengi ve tipi" ve "taktığınız bileşenlere göre kapanacak ve açık kalacak olan PCI / PCI-E x1 slotları" daha çok ilgilendiriyor.
Bu anlamdada ECS benim için fazlasıyla yeterli...

quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Bende bunu alacaktım ama galiba sorunlar var.Biraz bekleyeyim galiba en iyi gigabyte olacak.Tabi en pahalısıda[:)]

cihancndn -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (24 Mart 2008; 17:40:35)

quote:

Orjinalden alıntı: tornado_

quote:

Orjinalden alıntı: vanted

quote:

bios update klavye problemini çözüyor, sanki ekran kartıda biraz iyileşiyor. sitesinden direk indirin update i

ARKADAŞLAR BU BIOS UPDATE NASIL YAPILIYOR BİRAZ ANLATIR MISINIZ???[sm=s16.gif][sm=s16.gif][sm=s16.gif]

oyuncular -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (24 Mart 2008; 18:53:29)

Bios dosyalarına bakarken gözüme takıldı.yeni mATX kartı: [image]http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/images/Products/large/A780GM-M_V1.1b1.jpg[/image]
HTPC için bekleyenlere iyi bir alternatif gibi görünüyor: [image]http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/images/Products/large/A780GM-M_V1.1b2.jpg[/image]

inşallah distributor bunu da getirir yakın zamanda.Bu da sayfanın linki: http://www.ecsusa.com/ECSWebSite/Products/ProductsDetail.aspx?DetailID=872&CategoryID=1&DetailName=Feature&MenuID=123&LanID=0

isa6n -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (24 Mart 2008; 19:44:00)

ikisindede aynı chipset mevcut üzerlerindeki ekran kartları aynı,işlemcilerde aynı ama niye arada okadar büyük fark var [sm=alala.gif]
ECS ye döneceğiz heralde.

tornado_ -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi## (24 Mart 2008; 20:41:58)

quote:

Orjinalden alıntı: cihancndn

......................

ARKADAŞLAR BU BIOS UPDATE NASIL YAPILIYOR BİRAZ ANLATIR MISINIZ???[sm=s16.gif][sm=s16.gif][sm=s16.gif]

bios update için gerekli imaj ve flash programı
http://download.ecsusa.com/dlfileecs/bios/mb/p4/A780GM-Av1.0/780A307.zip

programın kullanımı
http://www.ecs.com.tw/extra/flashutl/afuwin.pdf

NOT : SORUMLULUK KULLANANA AITTIR. DIKKATLI KULLANILMASI TAVSIYE EDILIR

hunter87 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (24 Mart 2008; 20:42:49)

@majatrump, orjinal power 350w onlarda 400w değil, 400w onun peak değeri senin bakman gereken rms değeridir. yani o sistemi kaldırmaması normal. ben asus ta 9a1 kullanıyorum, 1 adet 320gb, 1 adet 500gb, e4300 işlemci ve gigabyte anakart , asus x1600pro vga, 2*1 ram, 1 samsung dvd-rw ile sorunsuz kullanıyorum, bi dönem creative ses kartı da bağlamıştım bu sisteme o zaman da sorun çıkarmamıştı. ama oc yok bende. yani 350w bir power ın o sisteme yetmemesi normal, bende düşündüm power almayı ama şu an için gereksiz olur, bağlayacağım bir şey de yok zaten sisteme, 2, bir dvd rw düşünürüm ama ona da yeter bu. eklemek istiyorum, bir adet te 80 lik ide diskte bağlıyorum bazen.

zaten yazılmış bunlar, kusura bakmayın. [sm=s15.gif]

tornado_ -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (24 Mart 2008; 20:45:28)

quote:

Orjinalden alıntı: majaturump

Gigabeyte'ın kendi üretim tesisi var mı, yoksa kime ürettiriyor anakartları bilmiyorum ama, en azından ECS kendi üretiyor anakartı ve maviadam'ın dediği gibi bencede en iyisi şu an bu...
Hem zaten bence aynı çipseti kullanan aynı özellikteki anakartları alırken, etkili olan faktörler, markadan çok, kutu içeriği, BIOS özellikleri, CD'de gelen yazılımlar vs. olacağı için, sorun varsa çiplerde, hepsinde olma ihtimali vardır diye düşünüyorum... Bu noktada da; anakartı alırken beni "kartın rengi ve tipi" ve "taktığınız bileşenlere göre kapanacak ve açık kalacak olan PCI / PCI-E x1 slotları" daha çok ilgilendiriyor.
Bu anlamdada ECS benim için fazlasıyla yeterli...

aynen katılıyorum +1

giriftar40 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (24 Mart 2008; 23:50:22)

Arkadaşlar C.tesi gününden bu güne kadar ki bu 3. günüm ECs ile istediğim şekilde bi sistem kuramadım. Yavaştanda umudum kırılmaya ve soğumaya başladım açıkçası. Sistemim:
Anakart ECS AM780GM-A
Ram:4x1 GB Corsair CM2x1024-8500C5D
İşlemcim: Quad 9600 Black
Kasa Asus Vento 400 W (İyi bi PS ile devam etmeyi düşünüyordum)
2x250 GB Seagate SATA 2 HD
ilk niyetim HD leri Raid bağlayarak Vista 64 bit kurmaktı. Ama ne hikmetse Ankartın CD si ile gelen Vista 64 bit Raid yazılımını (disketlede denememe ragmen) kurulumda gösteremiyorum. onun yerinede vista 32 Raid driverını gösteriyorum lakin kuruluyormuş gibi görülen vista sonsuz döngüye girerek kurulmuyor. RAIDI devre dışı bıraktığımda HD leri müstakil kullandığımda istediğim işletim sisteminin kuruyorum. Onda sorun yok.
Biosu buradan indirdiğim 780A226 ve ECS nin kendi sitesinden inirmiş olduğum 780A307 ile güncellediğimde Biostan Sata düzeni IDE de iken her iki HD yide görüyor. Ama gel gelelim SATA'yı RAID'e çektiğimde RAIDi yapılandırmak için Fastbuilde giremiyorum :( Dolayısıyla RAID yapılandırması mümkün olmuyor. ctrl+F e ısrarcı dokununcada makina çakıyor. :( Biosta kurcalamadığım yer kalmadı. Forumdaki bütün ECS mesajlarını okudum nerdeyse. Bnim sorunumu aynı şekilde bi arkadaşta yaşamış ama o bu problemi aşmış ama fazla detaylı bir açıklamada bulunmamış :(
Şimdilik tek istediğim vista yada XP de RAID li bir sistm kulanmak.
Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın..

maviadam -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (25 Mart 2008; 13:03:27)

oerdem biostar vs Ecs karsılastırmasını beklıyoruz halen senden
cvp yok :s

isa6n -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (25 Mart 2008; 14:17:30)

quote:

Orjinalden alıntı: maviadam

oerdem biostar vs Ecs karsılastırmasını beklıyoruz halen senden
cvp yok :s

küçük çaplı bir 3dmark testi yaptıya [sm=alsaa.gif]

cenbir -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (25 Mart 2008; 14:44:13)

bende bekliyorum en hızlı ve perfomans bakımından ona göre Nisan Ayının 15 almayı düşünüyorum malum maaş günü :) ona göre bakacam ya ESC ya biostar ikisinden biri tavsiyenizi bekliyorum bide AMD 5000 mi 5200 mü ikisi arasındaki

azk -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (25 Mart 2008; 15:14:59)

ecs tekrar stoklara gelmiş

Blitz -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (25 Mart 2008; 16:19:27)

Benim bu ecs hakkında öğrenmek istediğim bikaç birşey var. Ses driverı filan önemli değil ne yapar eder hallederiz, lakin biosta cpu çarpan ayarını yapabileceğimiz bir yer var mı? Chipsetin sıcaklık durumu nedir (HTPC yapacağım için önemli bir faktör)? Birde üzerindeki HD3200'ün HD video performansı nasıl? Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.

OErdem -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (25 Mart 2008; 19:52:19)

lütfen ilk sayfaya bakınız sorularınızın cevabı orada...

Blitz
çipset biraz sıcak ama uzay montaj test edildiği için bir hava sirkülasyonu yoktu, testler sırasında...
atinin hd performansı her zaman daha iyidir...

radikal1 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (25 Mart 2008; 20:40:20)

biostar ta780g aldım ama montaj edemiorum kime çatsam bilmiorum ana kart üreten firma (hiç olmassasa 2 adet 4lü porttan sata elektrik dönüstürücü koysa) dvdrw sürücüsünü sata elektrik girişli yapan firmayamı (hiç olmassa 1 adet sata elektrik dönüstürücüsü koysa ) yoqsa hardisk üreten firmayamı (hiç olmassa yanıda 1 sata elektrik dönüştürücü verin kardeşim poşete sarıp veriorlar hardiski...) anlaycanız 1 adet sata elektrik düzeneği yüzünden sistemi kuramıyorum neyse yarın koca gün ölecek 1 adet dönüştürücü için şimdi sabah git kalk 2 vasıta değiştir 3kurusluk kablo için 20 ytl kadar masraf yap off off herkezin derdi başka neyse yarın sistemi topluyorum bi kaç ss eklerim yarın aksama doğru

tnakresss -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (26 Mart 2008; 10:50:57)

quote:

Orjinalden alıntı: radikal1

biostar ta780g aldım ama montaj edemiorum kime çatsam bilmiorum ana kart üreten firma (hiç olmassasa 2 adet 4lü porttan sata elektrik dönüstürücü koysa) dvdrw sürücüsünü sata elektrik girişli yapan firmayamı (hiç olmassa 1 adet sata elektrik dönüstürücüsü koysa ) yoqsa hardisk üreten firmayamı (hiç olmassa yanıda 1 sata elektrik dönüştürücü verin kardeşim poşete sarıp veriorlar hardiski...) anlaycanız 1 adet sata elektrik düzeneği yüzünden sistemi kuramıyorum neyse yarın koca gün ölecek 1 adet dönüştürücü için şimdi sabah git kalk 2 vasıta değiştir 3kurusluk kablo için 20 ytl kadar masraf yap off off herkezin derdi başka neyse yarın sistemi topluyorum bi kaç ss eklerim yarın aksama doğru

dostum kartın performansı hakkında vereceğin bilgileri 4gözle bekliyorum bende aynı anakarttan alıcam.

sharpboyemre -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (26 Mart 2008; 22:08:16)

çok saolsın ok güzel i araştırma emeğine sağlık

azk -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (28 Mart 2008; 15:58:11)

donanimhaber inceleme yapacaktı ne oldu

yakuza283 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (29 Mart 2008; 3:34:31)

Arkadaşlar şu ses kartının driverlarını ilk sayfadaki gibi denedim fakat olmadı olmadı, neyse dedim uğraşmiyim creavtive xfi extreme music harici ses kartım var, kurmaya başladım ve kurulum düzgün bi şekilde bitti, resetledim makinayı windows açılırken kilitlendi,hiçbişekilde açılmadı, güvenli modtan girip sistem geri yükleme yaptım, windows açıldı, bidaha ses kartını kurmaya başladım driver kurulumuna geldiğinde yine siyah ekran kilitlendi pc, şu verdiğiniz sp2 yamasını kurarak denedim olmadı, tekrar windows kurdum onbord ses kartını hiç kurmadan, harici ses kartını kurmaya çalıştım yine driverlar kurulurken çakılıyo makine,[sm=s20.gif] arkadaşlar bu olay başına gelen varmı benden başkaa, harici ses kartında bile üstelik, acil yardımlarınızı bekliyorum!!!

yakuza283 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (29 Mart 2008; 4:35:55)

@Oerdem, @majaturump

Verdiğiniz bilgiler sayesinde onbord ses kartı kurulumunu zorda olsa başardım, teşekkür ederim, ilk başta yapamamamın sebebi 2. sıradaki "Atiyi kurun" açıkçası bundan bişey anlamamıştım, onu ati chipset driverlarını kurun olarak değiştirsek sorun yaşayan arkadaşlar için daha anlaşılır olur.

Onbord ses kartını kurdum fakat xfi yi hala kuramıyorum arkadaşlar, driverları kurarken pc kilitleniyor, bu konuda bi fikri olan varmı aranızda???

igonam -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (29 Mart 2008; 11:59:15)

Ecs model anakart bende aldım arkadaşlar ve benimde problemlerim var.

Bios üzerinden Sata Mode'u Ahci'ye çekince Hdd.lerimi göremiyorum. Bu şekilde vista kurulumuna devam ettiğimde diskleri görüyo ancak bios.un destek vermediğini söylüyor. Ben en başta sata mode IDE olarak kurup test etmiştim performans artışının bilimsel kısmından ziyade hissedilebilir olmasıdır önemlisi ki gerçekten önemli derecede artışı hissediyorsunuz. Anakart.ın bios sorunları çözüldüğü zaman herkez memnuniyetle kullanacaktır. Ben daha öncesinde Biostar TA690G anakart kullanıyordum.

Benim Sistemimde
AMD Athlon 5600 x2
ECS A780GM-A
2x1 Gb. Kingston 800 Mhz Stndrt. Ram
Samsung SPC2004 Sata2 200Gb. 8mb. Cache
Sapphire 3870 256Bit 512 Mb Gddr4
HighPower 560Watt PSU
Schyte Infinity Cpu Cooler
Creative Audigy Sound
Bunlar dışında bikaçtane disk, rom, fan mevcut.

Umarım en kısa zamanda bios problemleri aşılır...

cihancndn -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (29 Mart 2008; 20:11:07)

Bende sistemi bu sabah kurdum ama hiç bir şekilde ses problemi yaşamadım. Sadece klavye tuşlarında biraz takılma oluyordu ki bu problemin oyunların da takılmasına yol açtığı söylenmişti doğruymuş PES6 baya takıldı. faakat bios update ile problem çözüldü. o/b Vga sı ise oldukça tatmin edici PES6 da yüksek çözünürlük, detay da en ufak takılma olmadı (bios update sonrası) sonuç olarak memnunum herkese tavsiye eederim. bazı problemleri var bu doğru ama çok abartmaya gerek yok fiyatının hakkını fazlasıyla veren bi kart[:'(]

yakuza283 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 3:48:57)

[:o] Harici ses kartı problemi yaşıyorum bi el atın lütfen!

majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 10:25:16)

Rica ederim kendi adıma ama, bana değil oerdem'e teşekkür et daha çok [:)] Kurulum sıralamasını o buldu nede olsa.. Sevindim o/b driver'ları halledebildiğine [:'(]
X-Fi'ye gelirsek; bende SB Audigy ile kullanıyorum o/b yerine ama, o/b kurduktan sonra Creative kurulumunda bir sorun yaşamadım... Tam olarak hangi driver'ı veya o kurulum esnasında neyi kurarken kilitleniyor? (Creative ses kartı CD'sini takınca default kurulum yaparken otuzbin tane gerekli gereksiz şey kuruyor çünkü :S) Belki Creative'in sitesinden daha güncel bir driver indirip kurman sorunu çözer? Yada driver'ın yolunu device manager'dan gösterip yükletmeyi dene, belki düzelir...

quote:

Orjinalden alıntı: yakuza283

@Oerdem, @majaturump

Verdiğiniz bilgiler sayesinde onbord ses kartı kurulumunu zorda olsa başardım, teşekkür ederim, ilk başta yapamamamın sebebi 2. sıradaki "Atiyi kurun" açıkçası bundan bişey anlamamıştım, onu ati chipset driverlarını kurun olarak değiştirsek sorun yaşayan arkadaşlar için daha anlaşılır olur.

Onbord ses kartını kurdum fakat xfi yi hala kuramıyorum arkadaşlar, driverları kurarken pc kilitleniyor, bu konuda bi fikri olan varmı aranızda???

isa6n -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 14:16:23)

Bende dün aldım board'u ekran kartı çok kaliteli gerçekten beklediğimin üstünde çıktı 6600 GT yi satılığa çıkardım [sm=biggrinking.gif]
ses kartı driveri sorunu haliyle bende yaşadım ama yapan arkadaşlar gibi sıraya uyunca çözülüo[sm=ebebe.gif]
overclock performansına gelirsek işlemcim baya bi takoz olduğu için kasmak nasip olmadı[sm=drunkard.gif] x2 6000 işlemciyi 3,3 ghz de açtım silkroad oynadım güzel bir işlemci elime geçerse denerim.Benim gibi oyun sevdası olmayan ve online oyun la oyun hevesini geçiştiren birisi için çok çok güzel bi anakart.

yakuza283 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 15:03:45)

Herşeyi kaldırıyorum sadece driverını kuruyorum diğer prgları kurmuyorum kursamda onlarda sorun olmuyor zaten installing drivers diyo aradan bi kaç dakika geçiyo ekran simsiyah yada masmavi oluyo kurduğum driver sürümüne göre değişiyo[8D]
en güncel driver ilede denedim malesef olmadı, aygıt yöneticisinden de denedim her defasında bu dosya şu dosya bununamadı dedi ben tek tek dosyaları arattım windows içinden buldum yükledim fakat olmadı, cd deki dosyaları göstererek bidaha denerim.sağol.

majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 15:46:13)

Hımmm, herşeyi denemişsin sende, yaw donanımsal bir arıza olma ihtimali olabilirmi acaba senin X-Fi' yi taktığın PCI slotunda felan? Board çok yeni çünkü, olurya, belki bi şekilde slotla ilgilidir?! Kartı diğer PCI slotlarınıa takarakda bir dene istersen... Olmaz olmaz dememek lazım böyle durumlarda, saçmasapan neler duyup, nelerle karşılaşıyoruz? Aklına gelmicek şeyden arıza çıkıyo bazen... Hani şu yüzden diyorum, aklımıza gelen herşeyi bi deneyelime, son çare, test için aldığın yerin teknik servisine götürüp sorarsın hiç bişey yapamasak...

quote:

Herşeyi kaldırıyorum sadece driverını kuruyorum diğer prgları kurmuyorum kursamda onlarda sorun olmuyor zaten installing drivers diyo aradan bi kaç dakika geçiyo ekran simsiyah yada masmavi oluyo kurduğum driver sürümüne göre değişiyo[8D]
en güncel driver ilede denedim malesef olmadı, aygıt yöneticisinden de denedim her defasında bu dosya şu dosya bununamadı dedi ben tek tek dosyaları arattım windows içinden buldum yükledim fakat olmadı, cd deki dosyaları göstererek bidaha denerim.sağol.

igonam -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 15:54:06)

quote:

Peki Windows Xp.mi yoksa Vista.mı ?

baldaSSare -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 16:35:54)

Bios'dan onboard ses kartını "disable" etmen gerekiyor olabilir. İkisinin sürücüleri çakışıyor sanırım.

majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 17:10:06)

Hımm.. Olabilir mi?

baldaSSare, birşey sorcam, bende audigy kurdum ama böyle bir sorun olmadı, o/b enable'ken kurdum creative sürücülerini. O nasıl olmuş olabilir? Yani mesela PCI'a bir ethernet kartı takınca bilgisayar açılmıyordu, o/b ethernet'i disable yapınca açıldı. Bunda da böyle bir sorun olması muhtemel tabii.. Ama ben Audigy kurarken olmadı böyle birşey. onu düşündümde bir an yazdığını okuyunca.. X-fi motorunun sürücüleri ile Audigy sürücüleri arasındaki farktan belki? Yoksa ben de kuramazdım galiba... Alla alla, bu mantık slotlara takılan her türlü donanım için geçerli olurmu acaba? Çünkü ben şimdi 8800GT almayı düşünüyorum, bu durumda ATI o/b VGA ve nVidia PCI-E x16 sürücüleride çakışırmı ki? Kafam karıştı? Bir açıklama rica edebilirmiyim... Gidip boşuna nVidia almayım öyle birşey olacaksa?

quote:

Orjinalden alıntı: baldaSSare

Bios'dan onboard ses kartını "disable" etmen gerekiyor olabilir. İkisinin sürücüleri çakışıyor sanırım.

baldaSSare -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 17:39:11)

Tabi ki her sürücüde çakışma olmaz, zaten benim ki sadece varsayımdı. Bir çok öneri işe yaramamış, benim bir kez başıma geldiği için olabilir dedim :)

Ekran kartını takmadan önce Onboard ekran kartı driverını uninstall et, bilgisayarım özelliklerinde "aygıt yöneticisi"nden de ekran kartını kaldır sonra bilgisayarı kapatıp ekran kartını tak. Hiçbir çakışma söz konusu olmaz [:'(]

majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 18:21:46)

Teşekkürler... De bi yanlış anlaşılma oldu sanırım.. Dediğin gibi yapınca illaki çakışma olmayacaktır tabii, o/b kapalı olacağı için de, ben diyorum ki; o/b ekran kartı enable iken, ben tutupda ATI çipsetli bir anakarta nVidia çipsetli bir ekran kartı takarsam, sürücüler arasında çakışma olurmu?
Gerçi bunu başka bir sebeple sormuştum ama, sanırım o sebebi söylemeden önce şunu sormam lazım:

* Ekran kartı o/b ATI HD3200.. Diyelimki buna birde ATI kart taktık 3650 felan. Bunlar Hybrid olarak çalışıyor. Kullanmadığınız zaman da PCI-E olan kartı "bilgisayara restart atmadan" devre dışı bırakabiliyoruz. Bu noktada, kart nVidia olursa, kartları doğaları gereği paralel çalıştıramıyor olsak bile "bilgisayara restart atmadan" o nVidia kartı da devredışı bırakabilmemiz sözkonusu olabilirmi?

* Sorumun sebebine gelirsek, üstteki sorumun cevabının "evet" olduğunu düşünerek şunu öğrenmek için sormuştum çakışma olayını: ben haftaiçi o/b kullancam film dizi vs. için, canım oyun oynamak isteyincede 8800ü devreye sokup oyunumu oynıcam, işim bitince kartı devre dışı bırakıp o/b devam etcem tekrar.. [sm=icon_smile.gif] Mantık buydu sormamdaki, çünkü benim bilg. 7/24/365 kapanmaz, restart atmaz
Eski P3 700 ümü uzunca bir süre sırf DL için bu şekilde kullanmıştımda [sm=icon_smile.gif]

quote:

Tabi ki her sürücüde çakışma olmaz, zaten benim ki sadece varsayımdı. Bir çok öneri işe yaramamış, benim bir kez başıma geldiği için olabilir dedim :)

Ekran kartını takmadan önce Onboard ekran kartı driverını uninstall et, bilgisayarım özelliklerinde "aygıt yöneticisi"nden de ekran kartını kaldır sonra bilgisayarı kapatıp ekran kartını tak. Hiçbir çakışma söz konusu olmaz [:'(]

baldaSSare -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 18:41:48)

Ugh[8D]
İncelemelerden okuduğum kadarıyla bunu ancak Hybrid yapabileceğin ekran kartları ile yapabilirsin. İşin ehli değilim sonuçta ama sorun olur mutlaka. Olmasa hybrid diye birşey çıkarmazlardı zaten [:)]

Bir de şu var ki ben bu hybrid de belirli ekran kartlarının kullanılamaması olayının aşılacağını düşünüyorum. Bununla ilgili bir sürücü mutlaka çıkartır birisi.

Ten_Don -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Ses Sorunu Çözüldü)## (31 Mart 2008; 19:54:51)

ecs'nin BİOS guvenli overclock ayarlarını soyleyebilir mi deneyen arkadaşlar..

BIOS ayarları resimli verilse cok makbule gececek 690G icin yapmıstı bir arkadas zamanında..

majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 20:54:17)

quote:

Ugh[8D]
İncelemelerden okuduğum kadarıyla bunu ancak Hybrid yapabileceğin ekran kartları ile yapabilirsin. İşin ehli değilim sonuçta ama sorun olur mutlaka. Olmasa hybrid diye birşey çıkarmazlardı zaten [:)]

Bir de şu var ki ben bu hybrid de belirli ekran kartlarının kullanılamaması olayının aşılacağını düşünüyorum. Bununla ilgili bir sürücü mutlaka çıkartır birisi.

[sm=icon_smile.gif] bende işte o yüzden dedim, olur belki diye sonuçta nVidia'nın kartlarının muadil ATI kartlardan daha yüksek performans sunduğu gerçek. Ama ATI'nin de 6 serisi çipleriyle yakaladığı 7 ile de devam ettirdiği başarıda var ortada. Yani benim gibi çok kullanıcı vardır eminim, öyle oyun delisi olmayan, bilgisayarı 7/24 açık kalan vede herşeyi yapabileceği uygun maliyetli bir bilgisayar isteyen... Benim şu an işlemcimde anakartımda ram'lerimde beni bayaa götürür.. Kaldıki ben bu PC'ye birde 8800GT takıp oyun performansıda ortanın üstünde olsun istiyorum. E şimdi ben SLI CF felanda kullanmıycam. Ama en azından sisteme restart gereği duymadan bi onu bi öbürünü kullanabilmeliyim. Böyle istekleri olan bir kullanıcı kitleside olunca senin dediğine geliyor konu, birileri mutlaka sürücü çıkarır.. Yada iişallah çıkar.. Yada iişallah bi şekilde benim temenni ettiğim gibi bir kullanım sağlanabilir bi şekilde.. yada... yada... yada... [sm=icon_smile.gif]

Neyse işte, öyle bişiler... Saol kardeş fikirler için...

quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

ecs'nin BİOS guvenli overclock ayarlarını soyleyebilir mi deneyen arkadaşlar..

Bu arada bios hangi tus kombinasyonu ile acılıyor ECS'de

Walla ben 4800+ la kafadan 240'a çıkarıp FSB'yi 3.0 GHz yaptım, gayette stabil kullanıyorum... Fazlasını denemedim ama... Birde, FSB'yi artırınca RAM hızlarını düşürmen gerektiğine dair bir uyarı veriyor 3.0GHz de, ramleri'de 667 MHz e çektim. 5-5-5-18 1T şu an 1.8 voltta. Tabii BIOS'da henüz 1T-2T ayarı olmadığı için, dolayısıyla RAM'i 2T ye çekemediğim için hızları artıramıyorum şimdilik, yeni BIOS bekliyorum :)

NOT: Ram o.c. ile ilgili bu 1T-2T ayar olayıyla ilgili bilgileri forumda birkaç kişiye sorarak öğrenmiştim. Bende daha denemedim zamanlamalarla oynamayı voltaj vermeyi felan..

hunter87 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 21:35:54)

@majatrump, dediğin gibi bir durum söz konusu değil maalesef, hatta ati nin bütün kartları bile olmuyor hybrid cf işi, hatta senin dediğin 3650 bile fazla kalıyor orda, 3400 ve 2400 serileri ile oluyor, nvidia kart için nvidia vga da hybrid için nvidia chipset kullanman lazım ki onda da bilgisyaarı resetlemen lazım bu iş için, bu sorunu gidermeye çalışılıyordu fakat şu anda ne aşamada bilmiyorum. belki düzeltilmiştir ama nvidia için de kart sınırlaması var mı bilmiyorum doğrusu.

yakuza283 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 22:12:41)

Valla neredeyse bütün ihtimalleri denedim fakat bi türlü olmuyor, pci slotların hepsinde denedim, biostan neredeyse büyün donanımları kapattım usb, lan, hdmi vs. yine olmadı, windows vista kurdum belki xp'den kaynaklanıyordur diye oda olmadı ama onbord ses kartı vistada hiç sorun çıkarmadan yükleniyor, dün bios'u forumun ilk sayfadaki bios dosyası ile yüklediğimde pci modemi hiç görmedi, tv kartının ise driverını yüklemedi, yine en son bios'a yükselttim tabi, artık umudumu kaybetmeye başladım, sanırım anakart arızalı, xfi serisi ses kartlarının ses işlemcisi var audigy lerde işlemci yok sanırım, ses kartının işlemcisiyle bilgisayarın işlemcisinin çakışma yapabileceği gibi bi sorunda olabilirmi diye düşünmüyor değilim, valla herkez aklına gelen seçenekleri söylerse iyi olur belki arıza yoktur boşuna garantiye göndermeyelim.

quote:

Orjinalden alıntı: majaturump

Hımmm, herşeyi denemişsin sende, yaw donanımsal bir arıza olma ihtimali olabilirmi acaba senin X-Fi' yi taktığın PCI slotunda felan? Board çok yeni çünkü, olurya, belki bi şekilde slotla ilgilidir?! Kartı diğer PCI slotlarınıa takarakda bir dene istersen... Olmaz olmaz dememek lazım böyle durumlarda, saçmasapan neler duyup, nelerle karşılaşıyoruz? Aklına gelmicek şeyden arıza çıkıyo bazen... Hani şu yüzden diyorum, aklımıza gelen herşeyi bi deneyelime, son çare, test için aldığın yerin teknik servisine götürüp sorarsın hiç bişey yapamasak...

quote:

majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 23:10:42)

Alla alla yaa, üzüldüm şimdi... bende aynı board'da ethernet sorunu yaşıyorum şu sıralar bütün ihtimalleri denedim olmayınca çıldırmadan önce teknik servise bıraktım sistemi test etsinler diye... Bugün aradım, sabahtan beri her türlü testi yaptık anlattığınız gibi bir sorun olmadı dediler, bende biraz daha kalsın o zaman dedim...
Boşuna garantiye yollamayalım diyorsunda, bence bütün ihtimalleri denediğini düşünüyorsan, biran önce servise götürmende yarar var.. Biliyorsun bu ülkede yasal prosedür çok sorunlu işliyor... Ama en azından 1 ayı dolmaışken götürürsen ve bir sorun bulurlarsa sorgusuz sualsiz kartı değiştiriyorlar... 1 ay dolduktan sonra vay haline, bekle allah bekle kart distribütöre gidicekde, bakılcakda gelicekte, soora bi sorun yok diye getircekler, sen diceksin hayır sorun var onlar dicek yok, uğraşıp durcaksın... gerçi kartı nerden aldın bilmiyorum ama, dediğim gibi: eğer bütün ihtimalleri değerlendirdiğini düşünüyorsan 1 ayı dolmadan göndermen yararına olacaktır...

Umarım hallolur en kısa sürede, sabah ECS' ye de mail attım ne olacak bu sorunlar diye, şimdi onlardan cevap bekliyorum...

quote:

Valla neredeyse bütün ihtimalleri denedim fakat bi türlü olmuyor, pci slotların hepsinde denedim, biostan neredeyse büyün donanımları kapattım usb, lan, hdmi vs. yine olmadı, windows vista kurdum belki xp'den kaynaklanıyordur diye oda olmadı ama onbord ses kartı vistada hiç sorun çıkarmadan yükleniyor, dün bios'u forumun ilk sayfadaki bios dosyası ile yüklediğimde pci modemi hiç görmedi, tv kartının ise driverını yüklemedi, yine en son bios'a yükselttim tabi, artık umudumu kaybetmeye başladım, sanırım anakart arızalı, xfi serisi ses kartlarının ses işlemcisi var audigy lerde işlemci yok sanırım, ses kartının işlemcisiyle bilgisayarın işlemcisinin çakışma yapabileceği gibi bi sorunda olabilirmi diye düşünmüyor değilim, valla herkez aklına gelen seçenekleri söylerse iyi olur belki arıza yoktur boşuna garantiye göndermeyelim.

majaturump -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 23:14:49)

Bunları biliyorum zatende, dedim işte acaba restart'sız enable/disable yapma olayı olur belki bi şekilde, yada bi yapan çıkar belki diye... temenniden ibaret sadece... Yoksa tabiki ATI çipsetli bi kartta 8800GT ile hybrid yapamazsın.. Yapmak istediğim o/b HD3200 ile PCI-E 8800GT arasında restart atmadan geçiş yapabilmek, kullanmadığım zaman 8800 ü kapatabilmek(ti)... Bi düşünce sadece, yerlerse... [sm=icon_smile.gif]

quote:

Orjinalden alıntı: hunter87

@majatrump, dediğin gibi bir durum söz konusu değil maalesef, hatta ati nin bütün kartları bile olmuyor hybrid cf işi, hatta senin dediğin 3650 bile fazla kalıyor orda, 3400 ve 2400 serileri ile oluyor, nvidia kart için nvidia vga da hybrid için nvidia chipset kullanman lazım ki onda da bilgisyaarı resetlemen lazım bu iş için, bu sorunu gidermeye çalışılıyordu fakat şu anda ne aşamada bilmiyorum. belki düzeltilmiştir ama nvidia için de kart sınırlaması var mı bilmiyorum doğrusu.

FuRkN -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 23:42:49)

arkadaşlar haftasonu ECS780g , AMD X2 4200 , OCZ Special Ops Edition 1GB 800MHz DDR2 Bellek (x2) , palit 9600gt aldım. sistem gayet stabil sorunsuz calışıyor. o/c yapmadan duramadım tabiki. ama ne kadar uğraştıysan 250fsb yi gecemedim. 250den ileri gitmiyor fsb. acaba bişeyleri eksik mi yapıyorum. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkurler

yakuza283 -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 23:53:46)

ben 265 e kadar çıkabildim aynı işlemci ile 2,900 ghz yi geçtim ama 3200 e kadar rahat çıkıyomuş 4200+ işlemciler Adata ramlar var, ht yi 600'e düşür, hiç voltaj verme ben verdiğimde sorun oluyor, ramlarin geçikme sürelerini tek tek girdim yoksa olmuyor yine, ve ramlari 266 mhz ayarladım böyle bideneyin daha yükselecektir, ve şunu merak ediyorum ayarları yaptıktan sonra doğru değilse pc hiç açılmıyor, sürekli bios resetlemek zorunda kalıyorum ama voltaj vermeden o/c yapmama rahmen çok stabil çalışıyor normalde o/c yaparsın pc açılır ama windows açılmaz ona göre voltaj verirsin stabil çalışır ama bu anakart hiç açılmıyor yoksa sadece bnmkimi öyle[sm=s17.gif]

quote:

Orjinalden alıntı: designerTR

arkadaşlar haftasonu ECS780g , AMD X2 4200 , OCZ Special Ops Edition 1GB 800MHz DDR2 Bellek (x2) , palit 9600gt aldım. sistem gayet stabil sorunsuz calışıyor. o/c yapmadan duramadım tabiki. ama ne kadar uğraştıysan 250fsb yi gecemedim. 250den ileri gitmiyor fsb. acaba bişeyleri eksik mi yapıyorum. yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkurler

FuRkN -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (31 Mart 2008; 23:58:35)

quote:

ben 265 e kadar çıkabildim aynı işlemci ile 2,900 ghz yi geçtim ama 3200 e kadar rahat çıkıyomuş 4200+ işlemciler Adata ramlar var, ht yi 600'e düşür, hiç voltaj verme ben verdiğimde sorun oluyor, ramlarin geçikme sürelerini tek tek girdim yoksa olmuyor yine, ve ramlari 266 mhz ayarladım böyle bideneyin daha yükselecektir, ve şunu merak ediyorum ayarları yaptıktan sonra doğru değilse pc hiç açılmıyor, sürekli bios resetlemek zorunda kalıyorum ama voltaj vermeden o/c yapmama rahmen çok stabil çalışıyor normalde o/c yaparsın pc açılır ama windows açılmaz ona göre voltaj verirsin stabil çalışır ama bu anakart hiç açılmıyor yoksa sadece bnmkimi öyle[sm=s17.gif]

bende de o şekilde oluyor. ya tamamen acılıyor yada hiç açılmıyor...

FuRkN -> Cevap: ##ECS A780GM-A Kullanıcı İncelemesi (Biostar Testleri ve Bios Update)## (1 Nisan 2008; 1:07:08)

evet biraz daha kurcalama sonucu sonunda 3ghz aşıldı [:D]

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=338374

Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.828125