Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: #SONY VAIO FZ490 KULLANICILARI KLÜBÜ#

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Sony >> Cevap: #SONY VAIO FZ490 KULLANICILARI KLÜBÜ# Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
jöntürk87

7 Haziran 2008; 1:30:28 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar ****den SONY-VAIO-VGN-FZ490NDB-4-GB- modelini almayı düşünüyorum ama işletim sistemi vista business ingilizce bunu xp ye çevirebilir miym??driverları bulunur mu ya da vistayı türkçeleştiremez miyim??

Elessar60

10 Haziran 2008; 23:19:14 

Arkadaşlar 490neb modeli eco colour dı şimdi hi colour olmuş yanlışmıydı acaba.bu durumda 490 neb daha uygun sanki bluray yazıcı ile...

HP DV5-1040ET
Elessar60

11 Haziran 2008; 16:25:58 

arkadaşlar 32 bit lik işletim sistemlerinin 4 gb ram i çalıştırmadığı söyleniyor. bu 490 serisindeki vista business 32 bit mi yoksa 64 bit mi acaba.4 gb rami destekliyormu ki. bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

ATV

HP DV5-1040ET
jöntürk87

11 Haziran 2008; 17:03:02 

quote:

Orjinalden alıntı: Elessar60

Arkadaşlar 490neb modeli eco colour dı şimdi hi colour olmuş yanlışmıydı acaba.bu durumda 490 neb daha uygun sanki bluray yazıcı ile...

evet ya sanki 490neb modeli daha iyi gözüküyor.490ndb ile bu model arasında kaldım.hangisini önerirsiniz?

bambinom123

11 Haziran 2008; 17:55:47 

Elessar60 ve jöntürk87 bence ikinizinde kararın olan fz490neb modeli daha iyi gözüküyor.
Fakat artı eksileri koyarsak 490ndb modelinide düşünmek gerekir şöyle.

Fz490neb modelinin artıları blu-ray yazıcı var ve 250gb olması. Eksileri 250 4200rpm olması (bence çok etkilemiyor performansı) ve hi colour özelliği olup olmadığı. ist bilişimin kendi sitesinde yazanlar doğru olmuyor bazen o yüzden sony`nin kendi sitesine baktım bu model yok bazı yurtdışı alışveriş sitelerinde satılıyor kiminde XBRITE-ECO™ yazıyor yani tek lamba kiminde belirtilmemiş. En iyisi arayıp ****şime sormak ama orada gerçekten bilen birilerine sormak yada bizzat bakmak.

Fz 490ndb modeli ise kesinlikle XBRITE-HiColor™ özelliği var.Blu-ray özelliği olması güzel ama yazma işlemini yapamıyor gerçi kimse kullanmıyor yazma özelliğini okuması yeterli. Eksileri ise 200gb yetersiz bir alan zaten 30gb recovery yiyiyor.

Sonuç olarak 490neb modelini eğer imkanınız varsa orda test edip görün çift lamba özelliği varsa kesinlikle 490neb diyorum. Eğer yoksa 490ndb

bildiğim kadarı ile ultimate hariç diğer 32bit vista sürümleri 4gb çalıştırmıyor 1gb yalan olup 3gb gözküyor.

Sony Vaio Fz490nfb T9300 2.5 8400 GT 300 GB
-Sony Ericcson P1i
-Dell XPS M1210
-Sony Ericcson w900
-Philips 42pfl7962
bambinom123

11 Haziran 2008; 17:59:04 

quote:

Orjinalden alıntı: jöntürk87

arkadaşlar ****den SONY-VAIO-VGN-FZ490NDB-4-GB- modelini almayı düşünüyorum ama işletim sistemi vista business ingilizce bunu xp ye çevirebilir miym??driverları bulunur mu ya da vistayı türkçeleştiremez miyim??

xp yüklemedim ama bütün driverları tam olarak bulabileceğini sanmıyorum. vista kendi lisansıyla türkçeleştirilebiliyor

Sony Vaio Fz490nfb T9300 2.5 8400 GT 300 GB
-Sony Ericcson P1i
-Dell XPS M1210
-Sony Ericcson w900
-Philips 42pfl7962
jöntürk87

11 Haziran 2008; 19:30:12 

benim görme imkanım yok ****den online sipariş edecem zaten.gören arkadaşlar var mı?neb modeli hi color mı?sony'nin kenid sayfasında da bu modeli göremedim

beyaz7

12 Haziran 2008; 1:50:29 

Değerli arkadaşlar ****den 490 neb aldım 4 gb ramli olandan . makinanın startup ve sürekli altta çalışan luzumsuzlarını iptal edince tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlandı. Kendi hd filmlerimi mpeg convert ederken aynı zamanda başka işlerlede uğraşabiliyorum. Makinanın sadece pil ömründen memnun değilim . Gerçi optimum performans seçeneğinde güzel .
sony hd kameram için aldım cihazı araştırmadım ama aynı özelliklerde daha büyük ekran bulursam bunu satıp almaya kararlıyım.
adaptör çok ısınıyor ben oyun oynamadığım için size oyun performansından bahsedemem ancak g4 denilen uçus similatörünü hd lcd ye hdmı dan bağlayıp oynadığım zaman iyi performans alıyorum.
bluray kopyalamadım ancak nero dışındaki programlarda double dvd yazmak çok yavaş.

cesaret edebilirsem ve bir büyük ekran almazsam xp atmayı planlıyorum servisle görüştüm ses ve s1 tuşlarında problem oluyormuş .

tüm markaların hd demolarını hdmı dan bağlayıp çift ekran seyrettim takılma yok. birde wlan 5 ghz özelliği var ama ne işe yaradığını nerede kullanıldığını bilmiyorum.

Elessar60

12 Haziran 2008; 9:08:58 

64 bitlik işletim sistemi ile 32 bitlik arasında sadece 5 dolar fark var. koskoca sony 5 dolar için 1 gb rami boşamı çıkarıyor ben anlayamadım.

HP DV5-1040ET
jöntürk87

12 Haziran 2008; 9:48:31 

quote:

Orjinalden alıntı: beyaz7

Değerli arkadaşlar ****den 490 neb aldım 4 gb ramli olandan . makinanın startup ve sürekli altta çalışan luzumsuzlarını iptal edince tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlandı. Kendi hd filmlerimi mpeg convert ederken aynı zamanda başka işlerlede uğraşabiliyorum. Makinanın sadece pil ömründen memnun değilim . Gerçi optimum performans seçeneğinde güzel .
sony hd kameram için aldım cihazı araştırmadım ama aynı özelliklerde daha büyük ekran bulursam bunu satıp almaya kararlıyım.
adaptör çok ısınıyor ben oyun oynamadığım için size oyun performansından bahsedemem ancak g4 denilen uçus similatörünü hd lcd ye hdmı dan bağlayıp oynadığım zaman iyi performans alıyorum.
bluray kopyalamadım ancak nero dışındaki programlarda double dvd yazmak çok yavaş.

cesaret edebilirsem ve bir büyük ekran almazsam xp atmayı planlıyorum servisle görüştüm ses ve s1 tuşlarında problem oluyormuş .

tüm markaların hd demolarını hdmı dan bağlayıp çift ekran seyrettim takılma yok. birde wlan 5 ghz özelliği var ama ne işe yaradığını nerede kullanıldığını bilmiyorum.

öncelikle hayırlı olsun.ekran XBRITE-HiColor?işletim sistemi kaç mb?bi de foto koyabilir misin?****de 2 farklı resim vardı?amma çok soru sordum yav

beyaz7

12 Haziran 2008; 10:15:07 

Teşekkür ederim .
Cihazın dış görünüşü forumun başındaki diğer 490 modeli ile birebir aynı. Ekranın teknik özelliklerine tam bakmadım sanırım kitapçığında yazıyordur bir ara bakarım. açıkçası sadece benim çalıştırdığım programlardaki hızı benim için önemli olduğundan artık aldığım makinalardaki detay teknik özelliklere takılmıyorum . Sadece hd filmlerde ve AVc-hd filmlerde takılma yapmaması ve formatlar arasında dönüşüm konusunda problem yaratmaması bana yeterli .
sizin için biraz daha detaylı incelerim , aynısından satınalmak gibi bir niyetiniz varsa Caddebostan da oturuyorum benim için mahsuru yok gelip görebilirsiniz. Yanlış tercih yapıp sonradan pişman olmak ta var.

Saygılarımla

beyaz7

12 Haziran 2008; 10:21:05 

Bu arada arkadaşlar ****den satın aldım oradaki arkadaşa oradaki makinalar arasında hangisi olduğunu sordum bana siyah bir makina gösterdi . Paketi açtığımda metalik olduğunu gördüm. Sanırım ordaki arkadaşlarda işin biraz ticari kısmına daldığından makinaları detaylı tanımıyorlar. Mesela bluray 25/50 write sorusuna kolay kolay cevap veremiyorlar. Ama daha detaylı bilgileri teknik servisteki arkadaşlar rahat cevaplıyor.

Saygılarımla.

jöntürk87

12 Haziran 2008; 18:25:14 

bu modelin üstünde nerede üretildiği yazıyor mu?çin malı falan değildir inş

beyaz7

12 Haziran 2008; 20:25:59