Şimdi Ara

Nedir bu Creative'in usb ve pcmcia kartlarından çektiğim (optik çıkış sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir tane notebookum var güzel de bir plazmam amfim herşeyim tamam hd-riplerim de o.k. usb ses kartım var Asound marka 30 ytlye aldığım çok güzel optikten digital ses alıyorum (DD ve DTS)

    Fakat bunu ithal eden Segment Bilgisayar bu lanet creative yüzünden satışlar kesat gidince bu ürünü ithal etmeyi bıraktı benimle aynı durumda olan arkadaşlara creative aldırıyorum ve kartı götürmeden önce deniyorum haliyle usb ses kartlarında optikten çıkışı ancak stereo olarak alıyorum en son bu usblerden ümidi kesince dedim ki herhalde pcmcia olması lazım hadi aldırdım x-fi extreme audio notebook güzelce adaptörlü kabloyu v.s. de aldım yazıcıoğlundan kartı kurdum optik çıkışa bağladım kablomu kablomdaki kırmızı ışığı görünce sevindim garip alacağım herhalde dd veya dts ses dedim

    filmler mkv formatlı hd-ripler
    klite codec 3.25
    ac3 filter
    x-fi extreme audio notebook
    optik kablo
    pioneer avr
    Ne gezer digital ses hayal amcam optikten de stereo göndermeye devam ediyor tıpkı usb kardeşleri gibi okkalı bir küfür savurmadan önce creative forumdaki arkadaşlara bir sorayım dedim

    Sorunlar
    1- Neden bu kartın yazılımda konsolunda v.s.'inde spdif etkinleştirmekle alakalı bir bölüm yok
    2- neden optikten sesi stereo olarak alıyorum
    3- ac3 filterdan spdifi etkinleştirince neden cızırtıdan başka hiçbir şey duyamıyorum hoparlörlerimden (oysa 30 liralık kartımda ac3 ten spdifi etkinleştirince hemen amfinin DD ışığı yanıyor ve koç gibi dd veya dts ses alıyorum)
    4- Bu creativeden dolby digital ses almak hayal mi bana

    alanlar nasıl alıyor arkadaş bir yol gösterin kullananlar fikri olanlar varsayımı olanlar herkesten üç beş bir şey karalamasını bekliyorum


    SELAMLAR







  • creative'in optik çıkışında dts çözücü olmadığı için optikle bağladığın anfinin kendi dts çözücüsünü kullanıyor. maalesef yapacak bişi yok.
  • sevgili dostum benim yapmak istediğim de tam olarak senin yazdığın zaten tam tersi ısrarla creative çözüyor sesi
  • player olarak hangi programı kullanıyorsun.Kullandığın programdan 5.1 seçili mi yada digital out put?Bir kontrol et istersen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnigM@ -- 17 Mart 2008; 16:14:51 >
  • mp classic zaten ac3 filterdan seçiliyor playerdan bağımsız
  • çok ilginç ben sadece bizim turkeyforum bilgi fakiri zannederdim diğer forumlar da aynıymış üzücü

    neyse ben bir sonuca ulaşırsam buraya yazarım belki ihtiyacı olan olur
  • Arkadaşım, aynı sorunu birebir ben de yaşadım. Çıldıracağım. Elimde "Creative Sound Blaster Live! Value" ve "Creative Sound Blaster Sound Blaster Live! 5.1" kartları var. Aylardır uğraşıyorum, bir türlü Coaxial veya Optic çıkış alamadım. Aynen senin dediğin gibi stereo alabiliyorum. Hatta bilgisayarımda bir sorun olduğunu düşünüyordum. Çünkü AC3 almış olmama rağmen 6 kanallı alamama sorunu vardı.
    Elimde bir adet zoltrix'in spdif in out, bir adet de asus'un spdif in out modülü var. İkisinin de pinlerinin açıklamalırını biliyorum ancak creative'in kartın üzerlerindeki pinlere bağladığında (ki o pinlerin açıklamasını da zaten bir yerde bulamadım, google'da resim sonuçlarından birinde tesadüfen bir şeyle karşılaşıp deneme yaptım) yine aynı sonuç. Kartın üzerindeki digital out yazan jack'a taktığımda ise yine stereo ses geliyor. Çünkü o jack aynı zamanda analog center ve sw çıkışlarını da barındırıyor. Ama yine arkadaşın dediği gibi, bu çıkışları pasif yapamıyorsun. Gerek kartın, gerekse windows'un yazılımında "digital out only" seçeneği olmasına rağmen yine de spdif'i etkinleştiremiyorsun. "Digital out only" sadece dijital çıkışları etkinleştiriyor, analogdan ses gelmiyor bu sefer ancak, dijital çıkıştan da stereo ac3 geliyor.
    Soruya ben de katılıyorum, neden kartın üzerinde coaxial rca çıkışı veya optic çıkış yok. Ben de Amfi'me bağlamak istiyorum ancak elimde iki tane kart olmasına rağmen ikisini de gönül rahatlığıyla kullanamıyorum.
    Sadays, arkadaşım... Ne olursun çözümü bulduysan buraya yaz. Mail at, birşey yap. Çıldıracağım...
    NOT: Sanırım tek çözüm 15 $'a satılan creative'in spdif i/o modülünü almak. Şu linkte gösterilen:
    http://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=1780
    Ben de senin dediğin asound markalı ses kartlarını araştırmaya başladım. Çünkü üzerinde optic veya coax çıkış olan bir kart bulamadım. Makul fiyatlar haricinde...




  • Ben kmplayer kullanıyorum ayrıca playerının bütün ayarlarını kendi yapmak isteyen arkadaşlara da tavsiye ederim.Ac3 ve dts sesi çözmek için de bu programın spdifer kullanmasını sağlıyorum.Ayarları çok basit sanırım yine ac3filterı yazan elemanın projesi aynı adresten indirilebiliyor.Spdifer kullanırsan sorunun %99 çözülecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramm256 -- 11 Nisan 2008; 13:09:28 >
  • quote:

    Ne gezer digital ses hayal amcam optikten de stereo göndermeye devam ediyor tıpkı usb kardeşleri gibi okkalı bir küfür savurmadan önce creative forumdaki arkadaşlara bir sorayım dedim


    digital ses ile çevresel sesi karıştırmayınız.

    streo pcm de digital ses tir. zaten digital ses çıkışı olmasa o çıkıştan aldığınız şey decoder için anlamsızdır.
    sizin kastınız burada çevresel ses. yani o digital yazdığınız yere çevresel ses yazınız (yada çevresel digital de olabilir, çünki siz streo pcm digital ses alıyorsunuz. yani aldığınız ses digital çevresel değil sadece digital 2 kanal ses )

    bu yanlış ifadelendirme yanlış anlaşılmaya neden oluyor. zamanla bazıları için digital ses ifadesi çevresel anlamına gelmeye başladı, ve yanlış bir kullanım oluştu.

    digital ses formatları hakkında:
    http://forum.donanimhaber.com/m_10634368/tm.htm

    neden digital çıkıştan çevresel ses alamıyorsunuz, çünki creative firmasının şu an ürettiği hiç bir kartın DDL yada DTS connect desteği yok.
    bu destek şu demek ürettiği analog sesi 2.0 pcm dışında digital sese çevirememek. Dolayısıyla sadece frontları encode edip pcm streo formatında digital ses olarak digital çıkışına verebiliyor. (kendi 5.1 7.1 ses sistemlerine özel yapılmış bağlantılar hariç)
    Ancak filmlerde 5.1 dolby yada DTS filmin orijinal sesini ses kartını devre dışı bırakarak digital çıkıştan alabilmeniz lazım.

    2. resim her nekadar DDL destekli ses kartından alınmışsada görükldüğü gibi bu destek aktif değildir. Power DVD 7 programında use spdif seçildiğinde filmin orjinal digital çevresel sesi digital çıkışa verilmektedir. Harici decoder bilgi ekranı DTS Ses formatını çözdüğünü 5.1 kanalın tamamının dolu olduğunu ekranında yazmaktadır.






     Nedir bu Creative'in usb ve pcmcia kartlarından çektiğim (optik çıkış sorunu)


     Nedir bu Creative'in usb ve pcmcia kartlarından çektiğim (optik çıkış sorunu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 11 Nisan 2008; 14:23:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.