Şimdi Ara

LG ve Philips' ten ince kasaya sahip CRT ekranlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LCD ekranlar yavaş yavaş oturan teknolojisi ve düşen fiyatları ile eski CRT' lerin yerini tamamen almaya başladılar. Ofiste masaüstünde, ve duvara monte edilen plasma televizyonlar derken eski büyük CRT tüplü ekranları çok az yerde kullanmaya başladık. Fakat büyük tüplü ve hantal CRT' leri hala vazgeçilmez kılan yegane özellikleri ise filimlerde ve oyunlardaki hızlı sahnelerde LCD ekranlar gibi bulanıklaşmamaları ve blur efekti oluşturmamaları. En kaliteli LCD ekranlarda bile bu tarz sorunlar az da olsa yaşanıyor. Bu sebeple hala yüksek görüntü kalitesine ihtiyaç duyulduğu zaman CRT' ler favori.

LCD' ler sürekli gelişmelerine ve bozulma efektlerini düzeltmelerine rağmen yapılarında bulunan sıvı kristallerin (Liquid Cristal Display) tepkime süreleri ile sınırlı bir teknolojiye sahipler. Yani ne kadar gelişirse gelişsin, sınır kristallerin izin verdiği yere kadar. Bunu bilen ve eski dost CRT' yi tekrar şahlandırmak isteyen iki firma Philips ve LG ortak bir teknoloji geliştirdiler. Adına #8220;Thin CPTs#8221; (colour picture tubes) verdikleri teknoloji CRT ekranların arkaya doğru uzanan tüplerini kısaltmaya yönelik ve ilk meyvesini ocak ayında CES fuarında gösterdi. 32" lik bir ekran (81 ekran) 35 cm kasa derinliğine sahip ve Güney Kore satış fiyatı yaklaşık 1500 dolar civarında. Aynı boyutlardaki LCD ekranlara çok iyi denilebilecek bir fiyat.

Bu alanda birleşerek LG.Philips markası altında üretim yapan firmalar, yeni CRT tüplerin bir kaç sene içerisinde 25cm derinliğe sahip kasalara bile sığabileceğini açıkladılar. Tamam belki 10-15cm derinliğe sahip plasma LCD ekranlara göre hala 10-20cm fazlalıkları var fakat görüntü kalitesi ve fiyat avantajı göz önüne alındığında çok cazip seçenekler haline geliyorlar. CRT' ler 2005 yılında tekrar canlanacak gibi duruyor.

Sayfanın Linki : http://www.lgphilips-lcd.com/homeContain/jsp/eng/common/cmn000_j_e.jsp

• çok iyi yaaaaa
  • güzel olacak
  • bekliyoruz bakalım ne olacak ama ben yinede oyumu lcd den yana kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goke -- 5 Mart 2005, 5:46:33 >
  • LCD lere hiç ısınamamış biri olarak benim için sevindirici bir gelişme .Ne LCD ler nede Plasma TV ler beni tatmin etmeyi başaramadı hatta 1 önceki işyerimde bu tarz ürünlerin ithalatını yapıyoduk.
    CRT teknolojiisnde uzun zamandır bir iyileşme olmamıştı bu bakımdan da ayrıca güzel bir haber.Umarım Panasonic de Plasma daki hakimiyeti yüzünden bu teknolojiyi boşlamaz ve ileri götürecek teknolojiler üretmeye çalışır.

Bu arada LCD lerin tatmin edici bir görüntüye kavuşmalarının OLED teknolojisinin baya bir ilerlemesiyle gerçekleşeceğini sanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ETA -- 6 Mart 2005, 10:54:20 >
  • crt ölmedi. zaten lcd yada plazma ekranlar duvara asılmayıp bir sehpaya konacakları zaman çok ince kalıyorlardı. hatta ayak takmak zorunda kalıyorsun. yani 30 cm 30" için çok iyi bir derinlik. beyendim umarım günümüz crt tvleri kadar iyidirde tek dez avantajı olan kalınlığıda bu gelişme ile atlatıp lcdlere bye dememize neden olurlar. bu arada fiyatta çok iyi :P
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu saatten sonra ölüyü diriltmeye çalışmanın anlamı yok.Ölen ölmüş ne diye uğraşırlarki hala.Bence artık paralarınızı LCD ve plazma teknolojisine aktarınki adamlar teknolojiyi iyice geliştirsinler.Mezarlığa yatırım yapmayalım.

CRT
    LCD/ plazma
  • quote:

Orjinalden alıntı: civil

Bu saatten sonra ölüyü diriltmeye çalışmanın anlamı yok.Ölen ölmüş ne diye uğraşırlarki hala.Bence artık paralarınızı LCD ve plazma teknolojisine aktarınki adamlar teknolojiyi iyice geliştirsinler.Mezarlığa yatırım yapmayalım.

CRT
    LCD/ plazma

ah o para olsada aktarsam 14 inç monitör kullanmadan gözüm çıktı bekliyoruz adam akıllı LCD ler çıksa da almışken bir kere alsak diye

• CRT yi inceltsende başka bişey yapsanda, o artık geri gelmez.
    yaydığı ultraviole ışınlar, etrafa dağıttığı yüklü parçacıklar, yüksek gerilim bobinin havayı yüklemesi vs. gibi pek çok dezavantajı asla gitmeyecektir.
    CRT ye boşuna yatırım yapmayın veya alkışlamayın.

biliyorsunuz yeni teknoloji lcdler rulo yapılabilecek katlanabilecek vs. ileride çok daha iyi şeyler olacaktır. crt ile bunları asla yapamazsınız....
  • Ya arkadaşlar cahilliğimi bağışlayın nedir bu lcd ile plazma tv lerin farkları açıklayıcı bir bilgi verirseniz sevinirim. birinin diğerine göre olumlu yada olumsuz yanları nelerdir. Teşekkürler.
  • Sadece küçültmekle olmaz çözünürlüğünüde HDTV'ye ayarlamaları lazım.
  • plazmaya 10-15 cm demişer ne 10-15 cm i artık 5 cm lik plasma bile var.
  • CRT OUT LCD IN
  • lcd teknolojisinin biraz daha pişmesi lazım
  • Kasayi inceltmisler tamam da.. gorunum estetik v.s bence 0 hic guzel degil.. biraz da lcd kokulari geliyor burnuma bundan
  • sadece kasayi inceltmekle olmuyo lcd herzmn benim icin
  • lcd ler hala iyi değil crt gibi görüntü kaliteleri yok crt rullez
  • lcd si olanlarda hemen savunmaya geçmiş bakıyorumda bende lcd nin kralını olan dell ve crtnin kralı olan sonyf520 kullanıyorum crt nin görüntü kalitesine yaklaşamaz hiçbir lcd yaklaşan var dersede gözünden şüphe ederim ayrıca ince detaylarla ve çizim ile uğraşanların hiçbir lcd kullanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanguru -- 15 Mart 2005, 23:53:07 >
  • Keskinlik arayanlara LCD birebir. Ben artık görev çubuğunda ki ikonların yazılarını bile okuyabiliyorum.

Benim gibi ince ayrıntılara dikkat edenlere DVI girişi olan LCD tavsiye ederim. Çünkü analog girişi olanlarda bu keskinlik yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.