Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
pirizdeki toparklara dokunsak elektriğimizi atar mıyız?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> pirizdeki toparklara dokunsak elektriğimizi atar mıyız? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
red a!ert

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 17:01:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

hani vücut aşırı yüklenince toprağa basarız ya arkadaşlar..peki pirizdeki topraklara parmaklarla dokunsak aynı etkiyi yapar mı acaba??

lütfen yanlış birşey yaptığımı gördüğünüzde yöneticilerden önce bana ulaşın yanlışı düzeltirim çünkü yanlış anlaşılmalardan aldığım cezalardan dolayı sabıkam kabardı ve ceza alırsam sorgusuz sualsiz sınırsız ceza yiyeceğim. 6 senelik emeğim de boşa gidecek...teşekkür ederim[\b]
__ToLPoW__
Uzaklaştırılmış
29.9982094907391 gün cezanın 25 günü kaldı.

15 Mart 2008; 17:18:22 

Bazı elektrik tesisatcıları tesasıtı verirken toprak diyerek hattın nötrüne veriyor.Bazıları isee gerçekten topraga veriyor.
Vücut elektrik ilemi çalışıyor.
nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 19:03:18 

akülü araba mı bu benzinle çalışıyo (bknz recep ivedik)
valla direk topağa bağlıysa belki işe yarar da, nötr e bağlıysa boşuna kaşınmayın derim
en iyisi çık bi bahçelik alana, yalınayak otur, mis gibi ohh ama kenelere dikkat

not: çok gereksiz yazdım ,affola

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

DiabloXT

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 19:33:08 

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

akülü araba mı bu benzinle çalışıyo (bknz recep ivedik)
valla direk topağa bağlıysa belki işe yarar da, nötr e bağlıysa boşuna kaşınmayın derim
en iyisi çık bi bahçelik alana, yalınayak otur, mis gibi ohh ama kenelere dikkat

not: çok gereksiz yazdım ,affola

Bi daha olmasın...

Arkadaşların da dediği gibi eğer gerçekten bi toprak hattı varsa tabii ki de işe yarar ama çoğu Türk zekasının ürünü tesisatlarımız toprak görünümlü nötr taşıdığı için maalesef statik yükü boşaltmak mümkün değil...

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

dergul

16 Mart 2008; 1:38:26 

metal su borusu veya kalorifer borusu daha güvenlidir. topraklı prize bağlı bir beyaz eşyaya dokunmakta statik elektriğinizi boşaltabilir, ama prizi ehil olmayan birisi bağlamışsa, problem yaratabilir.

boşyok

18 Mart 2008; 20:01:46 

Doğalgaz boru tesisatı, galvaniz su boru tesisatı, çamaşır makinası ve buzdolabı gibi topraklı prize takılı cihazları iletken kısımlarına dokunarak vucut statik elektriğinden kurtulabilirsiniz. Nötr hattınada tutsanız yinede deşarj olursunuz. Dikkat yanlışlıkla faz hattına tutarsanız elektrik şebekesi size boşaltır.
Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boşyok -- 18 Mart 2008; 20:02:17 >

Olmaz olmaz deme olmaz olmaz
manila
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Mart 2008; 23:03:10 

arkadaşım ben olsam elime koluma mukayyet olurdum işin ucunda kömür olmakta var bence sen haftasonu bir piknik ayarla orda bol bol toprağa bas
ve malesef bizim elektirik anlayışımız faz nötür algötür tarzında oldugu için topraklama hattı ikamet alanlarında % 75 çalışmaz hani sıfırlama tabir edilen bir yöntem vardır bu işe yarar yani toprakla ve nötür birleştirir ve senin işine yaramaz senin üzerine yükleme yapar mutlaka bir yerden dönüş yapıyordur neyse fazla uzattım
oguzg

Sisteme Gözat

19 Mart 2008; 20:14:30 

quote:

Orjinalden alıntı: red a!ert

hani vücut aşırı yüklenince toprağa basarız ya arkadaşlar..peki pirizdeki topraklara parmaklarla dokunsak aynı etkiyi yapar mı acaba??

Soru: pirizdeki toparklara dokunsak elektriğimizi atar mıyız?
Cevap: dikkat et de toprak sana elektriğini atmasın...

http://ttsitesi.freehostia.com

amatör.usta

19 Mart 2008; 23:11:05 

Vücut statik elektriğini atmanın tek yolu çıplak ayakla nemli toprakta yürümektir.Bilginize.

tur218

20 Mart 2008; 1:09:13 

elimizin üstünde amuda kalkarak yürüsek atamayiz yani tek yolu çiplak ayakla yürümekmiş ....

DiabloXT

Sisteme Gözat

20 Mart 2008; 2:03:00 

quote:

Orjinalden alıntı: amatör.usta

Vücut statik elektriğini atmanın tek yolu çıplak ayakla nemli toprakta yürümektir.Bilginize.

İyi de öyle olsaydı eğer,çıplak ayakla toprağa basmadığımız sürece fazdan çarpılmazdık değil mi!?

AMD Athlon 64 X2 4000+ @ 5400+ [2.8Ghz 1.27V] | MSI K9A2CF 790X | Asus 256MB X550 | Emanet Elixir 512MB DDRII 533 :)
Tagan 2ForceII 800W | Seagate 500GB | NzXT Guardian Kasa | LG F700B | A4Tech X750BF | Ha bi de 1.44" Disket :)

CS 1.6 Fun-Pro Serverimiz : 212.68.45.17
CS 1.6 GunGame-ZoMbie-DeathMatch Serverimiz : 212.68.45.77
CS 1.6 DHKT Klan Maç Serverimiz : 212.68.45.78
DHKT | DiabloXT

BİLÂL85

20 Mart 2008; 2:17:57 

Ben geçen amcamın çamaşır makinasının fişinde topraklama göremedim sonra dikkatli bakınca topraklmayı nötüre baglandıgını gördüm tabi baglanırken sorun yoktu ama geçen duydum ki çamaşır mak. şimdi serwiste konaklıyormuş artık her elektrikçi işini bilmiyor. fişte topraklama yoksa ona özel hat çekebilmeliler -- geçenlerde ewe biraz toprak getirmem gerekti (çiçek için yaza giriliyor ya) topragı poşete koyarken biraz ayak yalın gezeyim dedim we o an dünyadan iletişimimi kestim hakkatten wücudum da çok güzel duygular oluştu sanki yeniden dogmuş gibiydim bence bu işle ugraşanlar yani elektronikçi arkadaşlarım bu durumu haftada 1 kere yapmalarını istiyorum kolay gelsin saglık herşey demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 17 Haziran 2008; 16:25:35 >

Biz cix degilizki her mekanda sevgilimiz olsun,biz Adanalıyık bırakta kendimize göre bir şeklimiz olsun.
pot3nza

20 Mart 2008; 3:03:10 

quote:

Orjinalden alıntı: amatör.usta

neden ki çıplak elle nemli, toprağa dokunsak olmuyo mu

Xbox 360 NTSC/U Premium
E6300 CORE2DUO-x1950pro-samsung 940bw-X Fi Xtreme Gamer
Toshiba 37wl66 Lcd Tv
Yamaha rx v361-quantis quadral 400-tannoy mxc-tannoy mx1-wharfedale powercube 10+