hani vücut aşırı yüklenince toprağa basarız ya arkadaşlar..peki pirizdeki topraklara parmaklarla dokunsak aynı etkiyi yapar mı acaba??
lütfen yanlış birşey yaptığımı gördüğünüzde yöneticilerden önce bana ulaşın yanlışı düzeltirim çünkü yanlış anlaşılmalardan aldığım cezalardan dolayı sabıkam kabardı ve ceza alırsam sorgusuz sualsiz sınırsız ceza yiyeceğim. 6 senelik emeğim de boşa gidecek...teşekkür ederim[\b]
__ToLPoW__
Uzaklaştırılmış 29.9982094907391 gün cezanın 25 günü kaldı.
15 Mart 2008; 17:18:22
Bazı elektrik tesisatcıları tesasıtı verirken toprak diyerek hattın nötrüne veriyor.Bazıları isee gerçekten topraga veriyor. Vücut elektrik ilemi çalışıyor.
akülü araba mı bu benzinle çalışıyo (bknz recep ivedik) valla direk topağa bağlıysa belki işe yarar da, nötr e bağlıysa boşuna kaşınmayın derim en iyisi çık bi bahçelik alana, yalınayak otur, mis gibi ohh ama kenelere dikkat
akülü araba mı bu benzinle çalışıyo (bknz recep ivedik) valla direk topağa bağlıysa belki işe yarar da, nötr e bağlıysa boşuna kaşınmayın derim en iyisi çık bi bahçelik alana, yalınayak otur, mis gibi ohh ama kenelere dikkat
not: çok gereksiz yazdım ,affola
Bi daha olmasın...
Arkadaşların da dediği gibi eğer gerçekten bi toprak hattı varsa tabii ki de işe yarar ama çoğu Türk zekasının ürünü tesisatlarımız toprak görünümlü nötr taşıdığı için maalesef statik yükü boşaltmak mümkün değil...
metal su borusu veya kalorifer borusu daha güvenlidir. topraklı prize bağlı bir beyaz eşyaya dokunmakta statik elektriğinizi boşaltabilir, ama prizi ehil olmayan birisi bağlamışsa, problem yaratabilir.
arkadaşım ben olsam elime koluma mukayyet olurdum işin ucunda kömür olmakta var bence sen haftasonu bir piknik ayarla orda bol bol toprağa bas ve malesef bizim elektirik anlayışımız faz nötür algötür tarzında oldugu için topraklama hattı ikamet alanlarında % 75 çalışmaz hani sıfırlama tabir edilen bir yöntem vardır bu işe yarar yani toprakla ve nötür birleştirir ve senin işine yaramaz senin üzerine yükleme yapar mutlaka bir yerden dönüş yapıyordur neyse fazla uzattım
Ben geçen amcamın çamaşır makinasının fişinde topraklama göremedim sonra dikkatli bakınca topraklmayı nötüre baglandıgını gördüm tabi baglanırken sorun yoktu ama geçen duydum ki çamaşır mak. şimdi serwiste konaklıyormuş artık her elektrikçi işini bilmiyor. fişte topraklama yoksa ona özel hat çekebilmeliler -- geçenlerde ewe biraz toprak getirmem gerekti (çiçek için yaza giriliyor ya) topragı poşete koyarken biraz ayak yalın gezeyim dedim we o an dünyadan iletişimimi kestim hakkatten wücudum da çok güzel duygular oluştu sanki yeniden dogmuş gibiydim bence bu işle ugraşanlar yani elektronikçi arkadaşlarım bu durumu haftada 1 kere yapmalarını istiyorum kolay gelsin saglık herşey demek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 17 Haziran 2008; 16:25:35 >