Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
ZİBRO Klima Gerçek Japon

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> ZİBRO Klima Gerçek Japon Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Mesaj Fotoğraf Galerisi

Ekleyen : mbirol

Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mbirol

15 Mart 2008; 16:41:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Zibro klima Türkiye'de Madde in JAPAN ve gerçektende kalite.Her türlü sorunuza cevap ,bilgi için www.zibro.com .Klimyı bir kere alın unutun 5 yıl komple garanti,üstelik distüribitör veya aracı yok Zibronun sahibi yani Avrupanın dev holdinglerinden PVG holding direk kendisi Türkiye'de İzmir'de !!! Sorun yardımcı olalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 15 Mayıs 2008; 16:16:40 >

!! DR. KLİMA !!
Mr_Thunder

15 Mart 2008; 20:41:42 

Hayırlı işler. Arkadaşım Zibro'nun Türkçe sayfasını inceledim. İlk gözüme çarpan şey tercüme yanlışları oldu.
Bir kere "screen filter" denilen şey orada yazdığı gibi "ekran filtresi" değildir. Zira "screen" kelimesi burada asıl anlamında "elek" manasında kullanılmaktadır. Ayrıca tv.ler için "tv screen" "tv ekranı" manasında olsa da burada bununla bir alakası yoktur. Firmanızdan öncelikle yetkin bir mütercim bulmasını tavsiye ediyorum resmi web sayfanızı hazırlarken. Yoksa yanlış tercüme yüzünden hem Türkçe katledilmiş olur hem de vatandaş doğru bilgi edinememiş olur ürünleriniz hakkında. Saygılarımla.

albani

15 Mart 2008; 21:15:54 

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Zibro klima Türkiye'de Madde in JAPAN ve gerçektende kalite.Her türlü sorunuza cevap ,bilgi için www.zibro.com .Klimyı bir kere alın unutun 5 yıl komple garanti,üstelik distüribitör veya aracı yok Zibronun sahibi yani Avrupanın dev holdinglerinden PVG holding direk kendisi Türkiye'de İzmir'de !!! Sorun yardımcı olalım...

İyi akşamlar

"Gerçek" kelimesi bazen tam oturmuyor!Hitachi ninde "Made in Japan" olanı var,performans çok iyi ama "seste çok iyi"

Burada espri Japon malı olması değil,diğer tüm durumları ile tamamı ne durumdadır,buna bakmak lazımdır!
Artık Japon lar böyle işlerle pek ilgilenmiyorlar,ayrıca hepsinin ya kendi doğrudan yatırımlı yada fason bazlı
ÇİN de çalışmaları vardır(veya Malezya,Tayland),sonuç olarak bu ülkelerde her kalitede klima yapılabiliyor!
------------
Zibro gerek firma gereksede klima olarak iyi ve kaliteli bir yerde ama Türkiye de "hikaye"(klima çalışması konumunda)
Reklam,Bayilik,Fiyatlar v.s konusunda bana göre oldukça geriede vede yetersidir,buda bizim İzmir deki ana firmanın
beceriksiz ve özellikle klima konusundaki etkisizliğinden,olması gereken yerde değildir Zibro Klimalar!!!
------------
Dolayısıyla önce bunlar derslerini bir güzel çalışsınlar!
Ben bunların mallarını inceledim ve elimdeki 7/8 ay önce almış olduğum broşürden;çok iyi diye bahsedeceğimiz tek bir seri var
o da "yüksek performans" modelleridir,diğerleri sıradan modeller,birde Çin malı olan klasik(S1226/1234/1246/1266 serisi vardır)
Standart Inverter larıda hem pahalı hemde yüksek değerli değildir!,Comfort seriside diğer piyasadaki normal ürünler gibidir

Zibro ların tek dikkat çekici serisi bir tek "yüksek performans" modelidir,bahsedilen EER/COP değeride bunlarda 4,44/5.05 gibi oldukça
iyi seviyededir,yani alınır cihaz sadece budur,bende broşürde bu seride 3 farklı model vardır;
2035/2041/2053,bende o zamanki fiyatlar vardı ve bana göre tanınmamış ve piyasası oluşmamış bir marka için çok yüksek
fiyatlardı,ondan dolayıda satılamıyor,hatta yüksek performans ın satıldığını hiç sanmıyorum!
Antalya da çevremde ne gördüm nede duydum Zibro kullanan!!
----------
Şimdi Zibro yu öneren arkadaş bize bu çerçevede bilgi versinde bizde son günlerde bu marka nereye gelmiş anlayalım!
Burada......... en iyisi Zibro demek le bu işler gitmez!! neden Zibro??? diye iyi anlatın,ayrıca önce parasından bahsedin değilmi!!
Acaip rakamla karşımıza çıkarsa,zaten hiç şansı yok,isterde Made in USA olsun veya Germany olsun!!!

Millet artık çok ciddi araştırıyor özellikle böyle çok pahalı satılan klimaları!!
Fiyat/performans olayında yavaş-yavaş herkes öğrendi gari(tam değil ama) salt Japon malı gazını artık yemiyor insanlar!

Dolayısıyla öğrenelim bakalım önce "Yüksek performans" serisinin kaç gayme olduğunu sonra bakarız diğer işlere Efeler!!
Bu arada PVG Türkiye de klima satmak istiyorsa,önce bu işe adam gibi bir el atsın ve Alsancak tan çıkıp dolaşsınlar!!

Hayırlı işler

Selamlar

Albanez
yumuyumu
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

16 Mart 2008; 0:10:29 

ben bugün izmirde sordum yüksek performans zibro 12000 btu olanı 12 taksitli fiyatı 2050 ytl bana iyi geldi,yani tam anlamanız için S 2041 MODELİNİ
mbirol

17 Mart 2008; 14:15:51 

quote:

Orjinalden alıntı: yumuyumu

ben bugün izmirde sordum yüksek performans zibro 12000 btu olanı 12 taksitli fiyatı 2050 ytl bana iyi geldi,yani tam anlamanız için S 2041 MODELİNİ

Arkadaşım tanışıyoruz galiba ama yankış bilgide olmasın 2041 ürün 2545 ytl.Diyer ilgilenen arkadaşlarada bilgi olsun bu katagori bir ürün piyasa da karşılaştırabilirseniz ki şu anda bir tek Daıkın ururu sarara modelinde var yaklaşık iki katı para ,tek farkı içeriye nem vermesi.

!! DR. KLİMA !!
mbirol

17 Mart 2008; 14:50:05 

quote:

Orjinalden alıntı: albani

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

İyi akşamlar

"Gerçek" kelimesi bazen tam oturmuyor!Hitachi ninde "Made in Japan" olanı var,performans çok iyi ama "seste çok iyi"

Burada espri Japon malı olması değil,diğer tüm durumları ile tamamı ne durumdadır,buna bakmak lazımdır!
Artık Japon lar böyle işlerle pek ilgilenmiyorlar,ayrıca hepsinin ya kendi doğrudan yatırımlı yada fason bazlı
ÇİN de çalışmaları vardır(veya Malezya,Tayland),sonuç olarak bu ülkelerde her kalitede klima yapılabiliyor!
------------
Zibro gerek firma gereksede klima olarak iyi ve kaliteli bir yerde ama Türkiye de "hikaye"(klima çalışması konumunda)
Reklam,Bayilik,Fiyatlar v.s konusunda bana göre oldukça geriede vede yetersidir,buda bizim İzmir deki ana firmanın
beceriksiz ve özellikle klima konusundaki etkisizliğinden,olması gereken yerde değildir Zibro Klimalar!!!
------------
Dolayısıyla önce bunlar derslerini bir güzel çalışsınlar!
Ben bunların mallarını inceledim ve elimdeki 7/8 ay önce almış olduğum broşürden;çok iyi diye bahsedeceğimiz tek bir seri var
o da "yüksek performans" modelleridir,diğerleri sıradan modeller,birde Çin malı olan klasik(S1226/1234/1246/1266 serisi vardır)
Standart Inverter larıda hem pahalı hemde yüksek değerli değildir!,Comfort seriside diğer piyasadaki normal ürünler gibidir

Zibro ların tek dikkat çekici serisi bir tek "yüksek performans" modelidir,bahsedilen EER/COP değeride bunlarda 4,44/5.05 gibi oldukça
iyi seviyededir,yani alınır cihaz sadece budur,bende broşürde bu seride 3 farklı model vardır;
2035/2041/2053,bende o zamanki fiyatlar vardı ve bana göre tanınmamış ve piyasası oluşmamış bir marka için çok yüksek
fiyatlardı,ondan dolayıda satılamıyor,hatta yüksek performans ın satıldığını hiç sanmıyorum!
Antalya da çevremde ne gördüm nede duydum Zibro kullanan!!
----------
Şimdi Zibro yu öneren arkadaş bize bu çerçevede bilgi versinde bizde son günlerde bu marka nereye gelmiş anlayalım!
Burada......... en iyisi Zibro demek le bu işler gitmez!! neden Zibro??? diye iyi anlatın,ayrıca önce parasından bahsedin değilmi!!
Acaip rakamla karşımıza çıkarsa,zaten hiç şansı yok,isterde Made in USA olsun veya Germany olsun!!!

Millet artık çok ciddi araştırıyor özellikle böyle çok pahalı satılan klimaları!!
Fiyat/performans olayında yavaş-yavaş herkes öğrendi gari(tam değil ama) salt Japon malı gazını artık yemiyor insanlar!

Dolayısıyla öğrenelim bakalım önce "Yüksek performans" serisinin kaç gayme olduğunu sonra bakarız diğer işlere Efeler!!
Bu arada PVG Türkiye de klima satmak istiyorsa,önce bu işe adam gibi bir el atsın ve Alsancak tan çıkıp dolaşsınlar!!

Hayırlı işler

Selamlar

Arkadaşım Hıtachı nin japon 2 adet cihazı var 10 ve 14 serisi inverter modeli ama biliyormusun ki daha önceleri çin üretimi geliyordu vede hem 200-250 dolar ucuzdu ve sorunlarıda vardı.Demekki japon yada gelince hem pahalanıyor hemde kalite artıyor.

Şimdi Zibro ya gelelim.Siz Antalya lısınız galiba .Şu anda çok meşhur olan Mıtsubıshı Elektric bundan 12 sene önce Antalya firması olan ASGLOBAL getirdiğinde herkes bu sahte Mitsubishi dedi ama şimdi en gözde marka. ZİBRO gibi piyasa şartlarında üst gurupta olan pahalılar sınıfı bir malın ha değince satılamayacağını biz biliyoruz.Eğer biraz incelerseniz bütün ürünlerin COP lerinin piyasada kendi gurubunda yer alan ürünlerden daha yüksektir. 1564 yani klasik 24 000 btü ürün dahi C sınıfıdır.Diğer ürünleri bir inceleyin isterseniz.

Birde size iyi bir haber söyleyeyim,sitede gördüğünüz bayi listesindeki konsept mağzaların hepsi 50 ila 100 metrekare arasında sadece ZİBRO ürünlerinin satıldıgı ve tüm mağza dekorasyonlarının da ZİBRO tarafından karşılandığı yerlerdir.Çok yakında Antalyadada görebilirsiniz.Bu konuda açıklama yapma gereğini sizin ne reklamı var nede tanıtımı dediğiniz için yaptım.Bu sektörde bu güne kadar hiç bir firma tabeladan başka bir şey verdiği görülmemiştir.

Bir noktayıda hatırlatmak isterim.Türkiye de klimalarla ilgili markaların tanınmasının en büyük yeri olan yer İZMİR dir ,Daıkını tanıtan TEBA ki şimdi yok ama İZMİR bayileri yine en büyükler,Mitsubishi Electric ençok bayi ağı ve özelliklede pahalı olan inverterleri satarlar,Mitsubishi heavy yani iklimsa eski TEMSA İZMİR AK handan dağıldı TÜRKİYE ye .Yani İZMİR de kaliteli klima sevilir ve iyi malı tanıtacaksan İZMİR den yola çıkacaksın ki ZİBRO da doğru yolda.Şimdilik bu kadariTEŞEKÜRLER ilginize

!! DR. KLİMA !!
albani

17 Mart 2008; 21:31:32 

İyi günler

Elimde Zibro broşürü ve EER/COP değerlerine bakıyorum ve sadece sizin "yüksek performans"(2035/2041/2053)serisi üst ve başarılı
modeldir,diğer tüm seriler ise Çin malı 12xxx serileri normal piyasadaki bu kategorideki klimalar gibidir,hiç bir artısı yoktur,yani müşteri
doğrudan bu serileri gidip Zibro dan almaz(bugün için)
Birde benim aldığım fiyat sanırım Eylül gibiydi ve sanırım birazda artmış!!
Ben 2041 için YTL 2.450 almıştım(peşin)yada şimdi peşinde biraz daha düşmüşte olabilir ama neticede pahalı!

2035 içinde YTL 2.186(veya son 2.100 demişlerdi) bu rakama çıkan peşinde ve bu durumda müşteri Ururu-Sarara ya gider! YTL 2.400 e alınıyor peşinde!
ama liste fiyatı YTL 2.650 olarak geçiyor!
2035 için Bayiden pazarlıkla cash parada kaça iner bilmiyorum ama 2.100 biraz pahalı ve "marka" imajıda çok çok önemlidir böyle örneğin
Zibro markası için!

Zaman içinde marka imaj oturması olsada bugün için bütün Zibro serileri benim şahsi görüşüm olarak pahalıdır,sadece fiyat/performans
olarak klasik seriden(Inverter olmayan) 15xxx serisi olan Comfort modelleri en uygun olanı......

Kısaca Çin mallarının fiyatını bilmiyorum ama bir esprisi olamaz onların,Standart Inverter pahalı ve rakipleri ile baş edemez!
Yüksek Performans ise EER/COP ta güzel olsada yine pahalı ve rekabet şansı bu fiyatlarla oldukça düşüktür!
Zibroda ben en mantıklı fiyatları fiyat/performans olarak Comfort serisinde gördüm.
Dolayısıyla işiniz biraz zor ve farklı konseptler geliştirip fiyatları yeniden gözden geçirmeniz şarttır özellikle "YüksekPerformans" serisinde,çünkü Amiral gemisi
budur,diğerlerinin hiç bir artısıda espriside yoktur normal piyasa şartlarında!
EER/COP budur demeklede olmuyor,Türkiye de bu olay tam bilinmiyor!
Bir tek Daikin var demeklede hiç olmuyor,onların sizden bir dünya artısı vardır>> "bugün için"
Genelde bakıyorum bütün firmalar belirli EER/COP veya bazı değerlerde fiyatlarını "Tekel" malı gibi aynıya getiriyorlar!!
------------
Malların Japon yadan gelmesini ve elbette kalitesinin durumunu vede dolayısıyla fiyatlarının daha yüksek olacağını ben senden
çok daha iyi bilirin,benim 25 senem oralarda bu ithalat işlerinde geçti!!
Ayrıca malların ne kadarının Japonya da yapıldığınıda bilirim!!
Yada hangi parçaların Çin den(Tayland ve Malezya,Singapur dahil) gelebileceğinide bilirim ve sizin her gördüğünüz "Made in Japan" olayınıda çok çok
iyi bilirim!
Çok spesifik ve pazara göre üretim durumları(USA/Canada ve dahili pazar gibi) hariç Japonlar genelde bütün malları dışarda fason yaptırıp ihraç ediyorlar
yada re-export yada SKD formatta alıp dahilde işleyerek ihraç ediyorlar,bunlar benim işlerimdi,dolayısıyla biz "Made in Japan" olayını geçelimde mala bakalım gari!

------
Ben Antalyalı değil aslen İzmirliyim,şimdi burada ikamet ediyoruz ve İzmir klima piyasasının aktifliğinide biliyorum.Klimalar için İzmir bir çıkış noktasıdır.
Ha... deyince satmak elbette zordur,Klima işinde dahada zordur,ama bunu becerebilecek bazı enstrümanlarıda iyi kullanmak gerekir.....

Benim malın EER/COP değerleri şu kadar dersen sen bu malı satamazsın arkadaşım!!
Bütün esntrümanlar derken işte bunları bir potada buluşturup "fiyat" bulacaksın ve ona göre reklam v.s derken çalışıp malı harekete
geçireceksin(aman ben tok satıcıyım,taviz vermem!zamanım çok v.s gibi görüşlerde olursan buna bir şey diyemem!!ayrıca bugünün piyasasında
böyle şirketler varmı onuda bilemem,memlekette yaprak kımıldamıyorda!!çok uzun zamandır!)

Antalya da bana yakın iki bayi var,ikisinede gitmiştim zamanında,küçücük mağazalar idiler!gerçi mağaza beni ilgilendirmez,ben mala ve fiyata bakarım!
İsterse delik kadar yer olsun diğer Antalya da satan yer varsa ben bilmiyorum vede gitmedim+
Dediğiniz mağazalarıda yakında görürüz o zaman,ama fiyat ve fiyat/performans çok önemli oldu bu işlerde ve vatandaşta yavaş yavaş bu olayı öğrenmeye başladı.
Hayırlı işler

Selamlar

Albanez
Mr_Thunder

17 Mart 2008; 22:07:14 

Zibro'da içeriye taze hava veren ya da içerdeki kirli havayı dışarı atan bir model mevcut mu ? Şu filtre, plazma vs. olaylarına inanmıyor vatandaş zaten.

agora12
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

17 Mart 2008; 23:09:12 

zibronun bazı modellerine dikkatli bakın bakalım hangi klimaya benziyorlar,

zibroda bazı klimalarını,dünyanın bir çok devi gibi MİDEA markasına yaptırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agora12 -- 17 Mart 2008; 23:08:52 >
cool82

18 Mart 2008; 0:33:40 

agora sana aynen katılıyorum, benimde dikkatimi çekti.aynı zamanda tam olarak incelemedim fakat yüksek performans serisi klimaların dış üniteleri fujıtsu-general ile aynı gözüküyor.Bana kalırsa tamamen toplama cihazlar.Bu kadar para veripde riske girmenin ne anlamı var.Piyasada kendini kabullendirmiş kaliteli klimalar varken.
Bir de şu COP/EER değerleri çok yüksek olduğu söyleniyor.Bu değerleri ben euroventte falan göremedim hatta zibronun ismini bile bulamadım.

agora12
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Mart 2008; 0:57:49 

EVET ZİBRO TOPLAMA KLİMA ZATEN,DÜNYADAKİ BİR ÇOK MARKA GİBİ 5-6 MARKA KENDİNE YETİYOR GERİSİ TOPLAMA-MONTAJ YADA BİZZAT ORAYA BURAYA YAPTIRILIYOR,AMA YÜKSEK PERFORMANS OLANLARI BİZZAT GÖRDÜM BAYA İYİ,

NOT:KUSURA BAKMAYIN BÜYÜK YAZMIŞIM
ZEUS4373
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

18 Mart 2008; 13:09:01 

zibro servisi varmı arkadaslar bozulursa kım bakıyor ?
mbirol

18 Mart 2008; 18:02:24 

Tüm arkadaşlara duyrulur!!! Zibro nun 12xx serisi Midea tarafından üretilmektedir ki,bu ürün tamamen rekabet amaçlıdır.Fakat yinede Midea deyip geçmeyin dünyanın en büyük üreticisi ve çok çeşitli kalitede mal üretir.Lütfen sadece kasa benzetmeleri yapmayın ürünün teknik değerlerine de bakın.Bugün 1246 serisinin COP değeri 3.24 tür ki Mitsubishi electricle aynı.Ayrıca Türkiye satış fiyatı olarak 1417 YTL ye 12 taksit satılmaktadır.Bu katagori bir ürün için makuldur.Yinede TÜrkiye pazarı için asıl satış üzerinde durulacak modeller 15xx-17xx-20xx serisi Japonya üretim cihazlardır ve herhangi bir ürünün benzetmesi veya takliti veya geçmişteki İSTEK-MITSICO-FUNAİ gibi kapağında Madde in Japan kabartmalı üretim standartı belli olmayan bir ürün değildir.Eski hafızalarınızı biraz zorlarsak Zibro nun Türkiyede satmış oldugu japon gaz sobalarını ve kalitesini düşünün bu ürünleri üreten fabrika ile Zibro Japon serisi ürünler aynı fabrika ürünleridir.ZİBRO nun JAPONYA fabrikası TOYOTOMİ dir.Toyotomi ve Zibro bir bütündür.Yani Zibro cihazın tek muadili Toyotomi dir ki buğüne dek Türkiye pazrına girmemiştir ve girmez ve kimseyede fason üretmez.Zibro TÜRKİYE en başta belirtiğim gibi ithalatçı değil kendisi Türkiyede dir vede ucuz satalım çabuk satalım mantığında değil,kaliteli satalım kalıcı müşteri kazanalım vede Türkiye dede Avrupada olduğu gibi kalıcı olalım felsefesini gütmekte yani sağlam adımla üst seviyede ürün yıllarca beraberlik peşindedir.Çok basit örneği eger çevrenizde Zibro soba kullanmış biri varsa sorun ''gaz sobasımı? Zibro sobamı diye'' onu o sobasından ayıramazsınız.İşte aynı kalitede Klima ilede şimdi Türkiye de.

!! DR. KLİMA !!
mbirol

18 Mart 2008; 18:15:50 

quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

Zibro'da içeriye taze hava veren ya da içerdeki kirli havayı dışarı atan bir model mevcut mu ? Şu filtre, plazma vs. olaylarına inanmıyor vatandaş zaten.

Bir duvar tipi klima mantıgında içerideki havayı dışarı atma yad taze hava olmak çok olası değil,taze hava alma ile ilgili bir marka bazı model çalışma yaptı ama bakırboru seti yanında 30 mm çap gibi bir boru daha gelecek ,çok kullanışlı değil ve çokta tutmadı.Havalandırma sisteminin en iyi uygulaması kanallı sistemde olur oda alt yapı gerektiriyor.Ama havatemizleme diyorsanız gerçek temizleme cihazı Zibro da A 20 -A40 -A40 sılver modellerini inceleyebilirsiniz.Birde klimalardaki ekstra hava temizleme filitreleri kaliteli olanlarda işe yarar ama kullanılan mahal ölçülerinde üzerindeki filitre boyutu yetersiz kalır,büyütülürsede klimanın emişini düşüreceği için buda çok mümkün değil yada çok sık değiştireceksiniz buda maliyet olarak yüksek olur.

!! DR. KLİMA !!
mbirol

18 Mart 2008; 18:20:30 

quote:

Orjinalden alıntı: cool82

agora sana aynen katılıyorum, benimde dikkatimi çekti.aynı zamanda tam olarak incelemedim fakat yüksek performans serisi klimaların dış üniteleri fujıtsu-general ile aynı gözüküyor.Bana kalırsa tamamen toplama cihazlar.Bu kadar para veripde riske girmenin ne anlamı var.Piyasada kendini kabullendirmiş kaliteli klimalar varken.
Bir de şu COP/EER değerleri çok yüksek olduğu söyleniyor.Bu değerleri ben euroventte falan göremedim hatta zibronun ismini bile bulamadım.

Japon ürünler 15xx-17xx-20xx serisi hiçbir markada olamaz ve iç ünite ölçülerine dikat edin 1564 yani 24 000 btü/h klasik cihaz dahi 80 cm,ve üfleme debisi sanki 45 lik salon gibi ses derseniz o debiye göre çok düşük.yani Ja