Uzun uzun araştırdıktan sonra datron almaya karar verdim... Özellikleri aşağıdaki gibidir. Şu an içinde Vista 64-bit Bussines kullanmaktayım. ilk başta alırken en büyük korkum şarj aletinin devasa birşey çıkmasıydı ama yanılmışım toshibanın u300 ünde daha büyük çıkıyor. 320gb sesli olur zannediyordum o da oldukça sessiz çalışıyor. son olarak pili yüksek performans ta bluetooth ve wireless i açınca 2 saat sorunsuz kullandım. tuş takımı büyüklüğü standard sadece Türkçe karakterleri sonradan ekledikleri için onlar küçük birazcık alışınca problemi unutuyorsunuz. Birde 64 bit sürücü problemleri yaşadım birazcık 32 bitte yoktur herhalde öyle problemler... Aslında Türkiye'ye özel klavye ürettirse DATRON o sorun da ortadan kalkar ama uğraşmıyorlar anladığım kadarıyla. Fiyatına gelince inanılmaz ucuz 2000 YTL altında, nereden aldım onu da özel mesaj gönderirseniz vereyim veya bana e-posta atın size oradan cevap vermeye çalışırım...Reklam olmasın. ürün hakkında merak ettiğiniz birşey olursa sorun cevaplamya çalışırım seve seve, denememi isteidğiniz birşey varsa elimde imkan varsa onu da dener size bilgi veririm :))
***Resimleri N90 ile çektim biraz flu ve karanlık çıkmış olabilir kusura bakmayın...
CPU: Intel® Merom FSB800 T7700 2.4GHz CHIPSET: Intel® GM965 + ICH8-M HDD: Toshiba 320GB 5400rpm SATA VGA: Intel® GMA X3100 MAX358MB RAM: 2GB x 2 = 4GB DDR2 667 SO-DIMM EKRAN: 12.1" WXGA ( 1280 x 800 ) Parlak Ekran KART OKUYUCU: SD/MMC/MS/MS-Pro 7-in-1 Card Reader ODD: Super-Multi Drive (supports DVD RAM) SES: Realtek ALC 883H LAN: Realtek Gigabit LAN MODEM: Agere 56K Modem WLAN: Intel® PCI-Express mini card 4965 802.11 a/b/g/n BLUETOOTH: Built-in MS-6837D Bluetooth 2.0 + EDR USB Module ROBSON: Intel Turbo Cache Memory 1GB PCI-Express mini card takılı KAMERA CMOS Camera 1.3 Mega Pixels Parmakizi okuyucu:Biometric Fingerprint Sensor I/O Ports • Express Card : 1 • Monitor ( VGA ) : 15 pin D-Sub x 1 • HDMI : 1 • USB 2.0 : 3 • IEEE 1394 : yok • MIC-in : 1 • Headphone out : 1 • RJ11 : 1 • RJ45 : 1 • TV-Out : None
PİL: Li-ion 4 Hücreli AC Adapter: 19V DC, 90W/Input: 100~240V AC, 50/60Hz universal Boyutlar 303(G) X 231.5(D) X 16-29.5(Y)mm Ağırlık: 1.8kg (pil hariç) - ~2 kg (pil+şarj cihazı dahil)
Yaklaşık 1 aydır bu bilgisyarı araştırıyorum, kullanan biri arıyorum sonunda buldum
1.si Ekran parlaklığı&kalitesi nasıl? (Neredeyse tüm notebooklarda ekranları için superbright gibi kelimeler kullanırken datron bu modelinde hiçbirşey yazmıyor.) Kardeşimde Dell var, ekranı ışığı müthiş yansıtıyor , aydınlık bir yerde hele bir dearkadan ışık vuruyorsa hiçbirşey görünmüyor neredeyse...
2.si HDMI deneme imkanın var mı? Özellikle bu model üzerinde durmamın neredeyse temel sebebi HDMI çıkışının olması... max. kaç çözünürlük destekliyor, ses aktarımında problem var mı vs...?
3.pil ömrü nasıl? (gerçi wireless açıkken 2 saat yazmışsın ama) normal kullanımda wireless kapalıyken ve film izlerken ki değerler maximum kaç saat/dakika?? (test edebilirsen çoook sevinirim zira pil ömrü de benim için çok önemli.. Datronun bu model için 4-cell dışında pili mevcut mu acaba piyasada?bilgin var mı?
4.1,8 kg hakikaten hafif mi? benim nx9010 3,5 kg, kollarımı mahvediyor
5. Ses kalite ve yükseklik olarak nasıl??
Bir de benim asıl kafam karıştıran DATRON markası,Datronla ilgili çok şikayet duydum... Özellikle, bir süre sonra makinanın çok ısındığını ve fanın deli gibi çalışmaya başladığını söylüyorlar, ne diyorsun???
1-)Parlak ekran kullanılmış 9 kademeli olarak ekran arka aydınlatması ayarlanabilmekte. Dışarda kullanırken bir sorun yaşamadım yalnız arkanda güneş varken kullanırsansorun olabilir onun dışında dışarda kullandım rahatsız etmiyor...
2-) HDMI ı henüz denemedim ama ses ve görüntüyü beraber iletebiliyor... ses kartı Realtek ALC 883 10 dac kanalı olduğu için aynı anda 7.1 ile bundan bağımsız olarak 2 kanallı sesi destekliyor..Ekran kartı intel gma x3100 ve bu o kadr da kötü bir ekran kartıdeğil eğer sürekli 3d oyunlar oynamıyorsanız :)) ve bu ekran kartı bol RAM ile birlikte güzel sonuçlar veriyor neyse kısa kesiyorum evet 1080p 1080i ve 720p çıkışı verebilmektedir... (ses kartı için referans olarak: http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Langid=1&PFid=28&Level=5&Conn=4&ProdID=44 ) (ekran kartı için referans olarak: http://download.intel.com/products/graphics/intel_graphics_guide.pdf )
3-)Pil ömrü 2 saat sürüyor ama DVD oynarken ve hiç dokunmazsan 4hücreli pil ile yakl 2,5 saati bulabilirsin. Yabanc forumlarda msi1221 in 8 hücreli pilleri ile dvd playback ayarı yaparak 4 saat 25 dakika kullandılarını yazmışlar ama mutlaka çok özel birtest ortamı vardır. Bildiim kadarı ile 8 hücreli pil gtirmiyor Datron ama 50 işi olalım datron ms1221 sahibi ben onlara 8 hücreli her ay 50 tane pil getirtecek yolu bulurum :D
4-)benim elimdeki pil v şarj aleti ile beraber 2 kg kadar. taşıması gerçekten çok rahat , bahsettiğin ürün ile bunu karşılaştırmak imkansız...
5-)ses kartı güzel hoparlör kalitesine gelince daha önce kullandığım toshiba u200 den çok daha başarılı şimdiki u300 ile de karşılaştırma imkanım oldu datron daha başarılı :)
Aslında bu kasa reddot design 2007 ödülü de aldı..Bu kasade fazla ses yok ama toshibanın u200 ve u300 modelinde sessizlik daha fazlaydı ama onların da işlemcileri core2duo t7700 değildi coreduo idi ayrıca hdd de 320 gb değildi... T7700 işlemci 42-46 cel derece kadar scaklık yaratır içeride o da ister istemez fanın sürekli orta seviyede dönmesin sbep olur..T5XXX serisi alırsın o zaman fan sesini duymazsın fakat illa hdmi üzerinden 1080p istiyorum dersen T7XXX serisi almak zorundasın ;) mutlu olaiblmek için...
ayrıca son resimde açılmış bir kapak var nedir diye sorarsanız size söyleyeyim sim card için bir yuva..3G/UMTS uyg için ama o şekilde satıyorlar mı bilmiyorum...
ben başında 6 saat boyunca oturdum ve rahatsızlık duymadım, ayrıca mp3 dinlerken fan sesi yine beni etkilemedi...Datron u çok över gibi oldm ama ürün kaliteli yoksa onların tasarladığı birşey yok :D
BIOS güncelleştirmesi sırasınca karşılaşacağınız tüm problemler sonucunda oluşbilecek donanımsal arızalar garanti kapsamı dışındadır. Ufotek bu ilemi ücretsiz olarak yapıyormuş, ama götürmek zor geliyorsa benim gibi gerekli programlar aşağıdadır;
Gelelim BIOS update işlemine mutlaka ama mutlaka BIOS güncelleştirmesini yapınız...Yoksa 4GB desteğini başkatürlü elde edemezsiniz...
Gerekli olan programlar ve dosyalar aşağıdaki gibidir;
1-) AMI Flash Utility - BIOS güncelleştirmesini windows üzerinden yapan program 64-bit desteği de mevcut...Ama dikkat edilmesi gereken birşey var bu program çalıştıktan sonra kısa süreli olarak fanlarınız sanki yerinden çıkacakmış gibi çlışmaya başlayabilir. O yüzden programı tek başına çalıştırın..!
datron ms12XX serisi msi professional serisiyle aynı kasa ve konsepte sahip bildiğim kadarıyla. Aşağıdaki topiği incelerseniz faydası olacaktır sanırım:
bende uzun araştırmalar sonunda datron ms1221 modelini aldım bunu seçmemdeki etken çok uygun fiyata bulmam oldu yaklaşık 870 usd + kdv ye aldım :) msi pr200 ile 1e1 aynı kasayı kullanıyor sadece rengi siyah. Şimdilik memnunum değerlendirmeleri yazarım daha sonra
aklımda olan modellerden biri dün inceleme fırsatı buldum kasası çok hoşuma gitti hatta sağlam değil falan demişlerdi datron için bu yüzden çok şaşırdım ekran için yorumlarınız neler? eşdeğer başka marka bir ürünle karşılaştırabilirmisinz??
mart başından beri kullanıyorum...gündüz gece arkadan ışık gelirken veya gelmezken ben diğer markaların ekranlarından farklı bir performans görmedim...:) antidote bu arada hayırlı olsun ms1221 modelin...özelliklerini de belirtirsen aslında alacaklar için iyi bir referans olur...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toydede -- 1 Nisan 2008; 23:56:06 >
evet bende aranızdayım su anda kıtapcıgı okumaktayım:D
arkadaşlar webcam calışmıyor surekli surumleri indiriorum ama olmuo webcam calısıyor bu sefer ses yok bırde datronun sesı cok kotu geldı bı ayarlarımı eksık yaptm?haporlerıme baglıorm cıkıs vermıor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hedowich -- 5 Nisan 2008; 16:23:51 >
makinanın üzerinde p1 ve p2 düğmeleri var p2 düğmesine basarsan webcam aktif olur :) taşıanbilir pc de kullanılmadığı zaman donanımın elektriğini keserek pil ömrünü artırmayı düşünmüşler herhalde ses çıkıı için ise birşey diyemem bende bir sorun yok sürücüyü sorunsuz yükleidğine emin misin? veya sesini açmadıına :P