Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
kompakt makine seçimi yardımı (genel kriterler ve model)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> kompakt makine seçimi yardımı (genel kriterler ve model) Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
desailles

15 Mart 2008; 15:32:26 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

kompak bir makine alma arefesindeyim. daha önce kısa bir süre sony dsc-s650 kullandım ve sattım.
yani küçük bir tecrübem var.

dijital kompakt makine alacak herkesin dikkat etmesi gerektiğini düşündüğüm noktalar var. ancak
bunlarla ilgili kafaların karıştığı noktalar da var. bunları aşağıya çıkartıyorum. yanlışım varsa lütfen
düzeltin ve de kafamın karıştığı konularda yardım edin. malum pek çok teknik terim ve marka-model
bolluğu makine alacakların kafasını allak bullak ediyor.
______________________________________________________________________________________________________________
1-GÖRÜNTÜ SABİTLEME ÖZELLİĞİ VAR MI?: yeni makine alacakların bu özelliği mutlaka araması
gerektiği kanaatindeyim.Görüntü sabitleme özelliği dijital ve optik görüntü sabitleme olmak üzere
iki şekilde oluyor. Optik görüntü sabitleme daha başarılı sonuçlar veriyor. Görüntü sabitleme özelliği
el titremesinden kaynaklanan görüntü bozukluklarının önüne geçip, sizi tripoddan kurtarıyor ve
özellikle ışığın az olduğu ortamlarda faydalı. Ancak iki nokta kafa karıştırıyor:

peki görüntü sabitleme yüksek iso kullanılmadan hareket eden cisimlerin görüntüsünü çekme ya da fotoğrafçı hareket halindeyken fotoğraf çekme olanağı sunuyor mu?

titreşim engelleme özelliği ile görüntü sabitleme özelliği aynı şey midir?

optik görüntü sabitleme ile mekanik görüntü sabitleme aynı şey midir?

2-LCD EKRANIN KALİTESİ NEDİR?: LCD ekranın sadece büyüklüğü değil kalitesi önemli. ancak kalite
ekran çözünürlüğünden mi ibaret? Örmeğin lcd ekranlarda büyük sorun yaratan güneşte bir şey görememenin önüne geçen bir teknik var mı? varsa bu nasıl adlandırılıyor?

2.5 inç bir ekranda 115.000 çözünürlük yeterli midir? 115.00 çözünürlük ile 230.00 arasında görüntü
kalitesi açısından büyük fark olur mu?
_________________________________________________________________________________________________________________

netice olarak optik görüntü sabitleme, kaliteli, yüksek çözünürlüklü, güneşli ortamlarda da
görüntüsünü görebileceğim ve en az 2,5 inç ekran, az da olsa kullanıcının ayar yapmasına izin veren
aynı zamanda da yeterli otomatik çekim modları sunan, muhakkak kaliteli bir lense sahip, türkçe
menülü bir makine arıyorum.

bu arada makinenin iso yükselince noise yapmaması gerekiyor. canonu "a" serisi ve panasonicler
hakkında 400 iso'dan itibaren noise yaptığı yolunda şeyler okudum. dolayısıyla bu konuda kullanıcı tecrübeleri önem kazanıyor. özellikle rfotoğraflarını kağıda basn kullanıcıların tecrübeleri. çünkü
b.sayar ile baskı arasında çok şey değişebiliyor.

bunlar olmazsa olmazlar.

ayrıca optik zoom yüksek olacak diye bir şey yok. ama olsa da fena olmaz. şarj edilebilir kalem
pil tercihimdir. makrosu da 5 veya 2 cm olursa dadından yinmez hani . olmuşken geniş açı da
bulunsun. ohoo bitmeyecek vallahi.

özellikle olmazsa olmaz olarak saydığım özelliklerin tüm kompakt makine alacaklar için olmazsa
olmaz diye düşünüyorum

ayırdığım bütçe 500 YTL. ama bu paraya bu makine bulunmaz diyorsanız 600 veya 650 YTL de
olabilir.

ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 26 Mart 2008; 16:13:21 >

nman

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 15:37:35 

ucuz dersen 240 a s850.

desailles

15 Mart 2008; 15:44:56 

samsun s850 diyorsun galiba hocam.

ancak görüntü sabitleyici yerine asr (titreşim engelleme) özelliğinden bahsediyor. bu özellik optik görüntü sabitleme ile aynı mıdır?
bir de lensin samsung oluşu soru işareti. daha kaliteli bir lens taşısa olumlu bakmak kolaylaşırdı. bu makineyi kullandın mı hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 15 Mart 2008; 17:17:09 >

desailles

15 Mart 2008; 16:20:54 

samsung s850 topluluğu forumuna uğrayınca bu olayı kavradım. asr optik değil dijital bir çözüm olduğu için titreşim engelleme konusunda pek de bir şey değiştirmiyor.

demek ki alacağımzı makinede muhakkak surette "optik görüntü sabitleme (sabitleyici)" ibaresini arayacağız.

tavsiye ve açıklamaları beklemeye devamm...

Hirotaro

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 17:21:55 

S5700 e bakabilirsiniz Fuji peşin fiyatı 475ytl idi

http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=1401

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 15 Mart 2008; 17:25:11 >

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
desailles

15 Mart 2008; 17:26:14 

hirotaro hocam teşekkür ederim tavsiyen için. ama s5700 dslr değil mi? ben kompakt bir makina alacağım.

Hirotaro

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 17:28:34 

quote:

Orjinalden alıntı: desailles

hirotaro hocam teşekkür ederim tavsiyen için. ama s5700 dslr değil mi? ben kompakt bir makina alacağım.

yok SLR değil SLR-Like olarak sınıflandırılmakta.Açıkcası f/p olmasa da güzel bir cihaz olduğu belirtiliyor.Fiyatı 400YTL gibi olsaydı belki de f/p olabilirdi.

Ama illaki compact istersen,şu an gayet iyi konumda olan Fuji F50FD var.Fiyatı da 550-650ytl arasında dolanıyor diye biliyorum.Ama spot alırsan 400-450ytl den alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 15 Mart 2008; 17:30:23 >

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
desailles

15 Mart 2008; 17:32:20 

hmm peki slr-like da olmasın o zaman hocam . hani mümkünse taşıması daha kolay olsun. en fazla 4 cm. falan eni olsun gibi yani(hatta o kadar olmasa daha iyi olur). orta karar amatör ama verdiği parayı hakedecek bir makine almak isteyen ve bu konuda destek bekleyen birisiyin anlayacağın.

Hirotaro

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 17:43:09 

quote:

hmm peki slr-like da olmasın o zaman hocam . hani mümkünse taşıması daha kolay olsun. en fazla 4 cm. falan eni olsun gibi yani(hatta o kadar olmasa daha iyi olur). orta karar amatör ama verdiği parayı hakedecek bir makine almak isteyen ve bu konuda destek bekleyen birisiyin anlayacağın.

spot (hayyamdan) düşünürsen F50FD tam bir compact harikası (F30-F31 gibi olamasa da) şu anda piyasa da olan birçok compacttan daha iyi

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
desailles

15 Mart 2008; 18:02:40 

hocam f50fd oldukça iyi bir makineye benziyor. ama fiyatı biraz yüksekçe sanki. hayyam dediğin istanbulda sanırım. bense izmirdeyim. muhtemelen internet üzerinden alacağım makineyi.

f50 fd aklıma yattı gibi aslında. ama sen bu makineyi kullandın mı?performansı nasıl? malum makineler pek çok şey vaadediyorlar. ama pek azı vaadettiklerini veriyor.

ayrıca başka model tavsiyelerin varsa onları da duymak isterim .

Hirotaro

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 18:08:46 

quote:

hocam f50fd oldukça iyi bir makineye benziyor. ama fiyatı biraz yüksekçe sanki. hayyam dediğin istanbulda sanırım. bense izmirdeyim. muhtemelen internet üzerinden alacağım makineyi.

f50 fd aklıma yattı gibi aslında. ama sen bu makineyi kullandın mı?performansı nasıl? malum makineler pek çok şey vaadediyorlar. ama pek azı vaadettiklerini veriyor.

ayrıca başka model tavsiyelerin varsa onları da duymak isterim .

Evet iyidir ama ( efsane olan F30 ile F31 kadar iyi değil) ama dediğim gibi
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf50fd/

bir gözatmanı tavsiye ederim.Ben kullanmadım ama baya bir fotoğrafına ve incelemelerine baktım.Zaten forumdaki uzman abilerimiz F50 yede iyi cihaz diyor.

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
AKINLASINN

15 Mart 2008; 18:10:46 

Fuji F50fd hem kullanmış, hem de forumda bir kaç adet satmış biri olarak o fiyatlarda alacağın en iyi compact makinedir. Bence spot almaya bak. Hatta bizim forumda bile satan arkadaşlar var. İkinci el bölümünde görebilirsin.
fuji f50fd + tripod + extra battery + Lcd koruyucu + SD kart okuyucu + 2 gb hafıza kartı + orjinal taşıma çantası yanlızca 449 ytl
http://forum.donanimhaber.com/m_21604959/tm.htm
Fiyat iyiden öte mükemmel. Ben zamanında sadece makineyi 550 ytl ye sattım.

Samsung NV8 ile gözümüz üzerinizde ...

Satılık faturalı Panasonic TZ1 - 10x optik zum (275 ytl)
desailles

15 Mart 2008; 18:12:27 

peki hocam bu f30 ve f31 artık üretilmiyor mu?

bir de f50 fd nin hazırmodları yeni başlayanlar için yeterli midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 15 Mart 2008; 18:13:15 >

AKINLASINN

15 Mart 2008; 18:14:56 

Artık üretimi yok. Sadece bir kaç kişide var makine. Kompakt makinelerin en iyisi. Sadece fiyatı pahalı. Çünkü zor bulunuyor. Ben de alırken çok para döktüm. Elimde ki Fuji f50fd, s6500fd, s8000fd vardı. Hepsini sattım ama buna kıyamadım.
quote:

Hirotaro

Sisteme Gözat

15 Mart 2008; 18:15:14 

quote:

bir de f50 fd nin hazırmodları yeni başlayanlar için yeterli midir?

evet üretilmiyor.Bunun sebebi Fuji yetkilisinin modaya uyacaklarını açıklaması (yanii bol MP ve şık görünüm)

evet yeterlidir

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
AKINLASINN

15 Mart 2008; 18:17:29 

Çok başarılıdır hazır modları.
Şu sayfa da F50fd ile ilk çektiğim 4-5 deneme resimlerim var. Belki işine yarar fikir açısından.
http://forum.donanimhaber.com/m_12135088/mpage_39/key_/tm.htm

AKINLASINN