Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: kompakt makine seçimi yardımı (genel kriterler ve model)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: kompakt makine seçimi yardımı (genel kriterler ve model) Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ardicli2000

16 Mart 2008; 15:11:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

hatta aynısı face detection özelliği mevcut ve noise reduction azltılarak (o kadar iyi performans olunca ben de azltırım :D) ayrıntıların ön plana çıkması sağlanmış daha iyi olabilecek derecede sayılabilecek cevavl bir makinedir f31fd.

Okullar başladı sık olmasa da aralılarla yazmaya devam edeceğim inşaallah.....
Ağlamak istiyorsanız aşağıdaki linke tıklayın...

http://img231.imageshack.us/img231/6088/pakistanamektup1vh3.jpg
AKINLASINN

16 Mart 2008; 15:19:21 

Her kompakt makine önerilerinin sonu eğer para durumunu ayarlayabiliyorsa alıcı Fuji F31fd ye çıkıyor sonuç.

Samsung NV8 ile gözümüz üzerinizde ...

Satılık faturalı Panasonic TZ1 - 10x optik zum (275 ytl)
desailles

16 Mart 2008; 20:05:21 

f31fd optik görüntü sabitlemeyi aratmaz çünkü isosu çok iyidir diyorsunuz. noise filan da hak getire diyorsunuz.

tamam f31fd ciddi ciddi gündemimde arkadaşlar sağolun.

ama yine de çeşitli makineler hakkındaki tavsiye ve tespitlere açığım.

askan22

17 Mart 2008; 0:52:06 

arkadaşlar bende bugünlerde bi makina almayı düşünüyorum ve o kadar kararsızımki fuji s5700 veya kodakın bazı modellerini hatta canon un bazı modellerini düşünüyordum ama burda fuji f30 ve f31 i öğrendim peki bunları nerde bulabiliriz şuanda sadece 2. ellerimi bulunuyor

Hayat Bir Yansımadır Siz Gülümserseniz Herşey Gülümser
Hirotaro

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 1:12:20 

quote:

Orjinalden alıntı: askan22

arkadaşlar bende bugünlerde bi makina almayı düşünüyorum ve o kadar kararsızımki fuji s5700 veya kodakın bazı modellerini hatta canon un bazı modellerini düşünüyordum ama burda fuji f30 ve f31 i öğrendim peki bunları nerde bulabiliriz şuanda sadece 2. ellerimi bulunuyor

polonya,slovenya,norveç,Çinde öğrendiğim kadarıyla sıfırları mevcut , F31 in. Ortalama fiyat aralığı da 225Euro ile 285Euro arasında değişmekte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 17 Mart 2008; 1:49:43 >

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
AKINLASINN

17 Mart 2008; 8:23:16 

İkinci el bulmak bile büyük şans diyebilirim.
quote:

desailles

17 Mart 2008; 10:25:52 

bir de genelde dikkati çeken şey pek çok başlıkta o makineyi geç, para etmez ya da tam tersi ifadeler var. tıpkı bu başlıkta bana yardımcı olan arkadaşlar gibi diğer arkadaşlar da önerilen makinenin iyi yönlerini, önerilmeyen makinelerin mümkün kötü-eksik yönlerini mertebe ayrıntılı anlatırlarsa çok daha yararlı olur. böylelikle subjektif değil objektif tavsiyeler alınır ve değerlendirilmeye daha layık olurlar.

şimdiye kadar önerilen modeller ayırmayı düşündüğüm bütçeyi geçiyor. maksimum 600-650 YTL olursa çok hoş olacak. olmazsa da bakıcaz artık yani temelde az ışıklı ortamlarda çekim konusunda başarılı, noise olayını diğer rakiplerine göre daha azaltmış bir makine arıyorum. fujinin f30fd, f31fd si ile yarışacak kompakt makine önerbilen olur mu bilmem ama f50fd ile yarışabilecek ya da daha iyi kompakt makine tavsiyelerini bekliyorum.

bir de www.letsgodigital.org ne kadar itibar edilmesi gereken bir sitedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 17 Mart 2008; 11:09:42 >

bipekkan

17 Mart 2008; 13:04:30 

@desailles,
İlk zamnalarda o ifadeleri bende kullandım, ancak son 4-5 ay gördümki özellikle sensör konusu tam anlamı ile oturmadığından belki dSLR' ler hariç Hiç bir makineye çok iyi de denemez kötüde....
Evet, şunu kabul etmek gerekiyor Fuji 1/2.5".....!/1.6" belki 2/3" de dahil olabilir sensör konusunda aksi çıkana kadar bir numara ama bu 1 numaralık aslında son derece subjektif bir ölçü. Neye göre dediğiniz anda cevabı diğerlerine göre oluyor. Bu da Canlı renk ve ISO kunusunda Ama bir problem var Bu defa yüksek hassasiyette ve uzun pozlama sürelerinde ısınan sensör belli bir noktadan sonra Hot Pixel üretmeye başlıyor. Örneğin Fuji en popüler makinesi S6000FD/S6500FD' yi bu nedenle üretimini durdurmak zorunda kaldı. Diğer bir örnek Panasonic FZ-50 'nin 1/1.8 ' lik sensörü Bu sınıfta yeni çıkacak S100FS hariç hiçbirinde 60 sn. pozlama süresine çıkamadı. Ama bu sensörde TEMBEL. Bol ışık ister, Öyleki manuel çekimlerde özellikle bulutlu havalarda diye bir ışık seviyesi belirleyeceğim, +1-+2 stop fazla pozlama yapın yerine göre sensör değme makinelere taş çıkartacak harika işlere imza atıyor. Ama bunu keşfedene kadar neredeyse 2 ay geçti.
Üstelik bu makinede Fuji' yi de 100' e katlayacak harika bir objektif var. Buyrun şimdi tercih yapın, Fuji S6000FD - S9600-S100FS mi? yoksa FZ 50 mi? FZ50 nin objektifi Fuji's9600 veya s100FS' de, veya S100FS' nin sensörü, FZ50 olsa 2 makinede YOK satar.
Kısacası, bazı şeylere kafayı fazla takmamak gerekiyor, alıcı ya da kullanıcılar olarak. Çünkü, ticari kaygılar ve Firmaların ortak çıkarları nedeniyle Mükemmel makine hiçbir zaman yoktur ve OLAMAYACAKTIR. Örnek mi? F100FD. 1/1.6" sensör konmuş , 5X gibi ortalama olarak yeterli bir zoom IS de var. Ne istersiniz şimdi Herşey kağıt üstünde mükemmel ve "dprevew' i de ilk balışta benide aldattı. Bir şeyden emin olamamıştın bir 15 dk sonra baktığımda AAAA ! adamlar güncelleme yapmışlar Yeşil harflarle Makinede A ve S öncelikli çekimler Yok. Şimdi al O makineyi İmal edenlerin kafalarında kır ama aklı selimle düşününce, kazın ayağı başka..... göreceksiniz herşeyi full ama sensörü ufak ve bol noise üreten bir model 5-6 aya kalmaz çıkacak. Halep oradaysa , ARŞINDA bende. Çözüm basit. İlk önce Cebinizi ayarlayacaksınız sonra O cebe göre beklentilerinizi. Bunların Optimum bir kesişme noktasını bulduğunuzda da gidip alacaksınız.

askan22

17 Mart 2008; 15:52:14 

Arkadaşlar bende KodakZD710 ile FujiS5700 ünden birini alacaktım Fuji S5700 de karar kıldım sizce bu iki makineden yaptığım seçim iyimi

Hayat Bir Yansımadır Siz Gülümserseniz Herşey Gülümser
Hirotaro

Sisteme Gözat

17 Mart 2008; 16:05:41 

quote:

Arkadaşlar bende KodakZD710 ile FujiS5700 ünden birini alacaktım Fuji S5700 de karar kıldım sizce bu iki makineden yaptığım seçim iyimi

hayırlı olsun

O BİR EFSANE

MICHAEL SCHUMACHER
desailles

17 Mart 2008; 16:13:57 

bipekkan üstadım

a ve s öncelikli çekim yokmuş demişsin F100fd'de. bunlar diyafram ve çekim hızı önceliği sanırım. bunların olmaması bize tam olarak ne kaybettirir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 17 Mart 2008; 16:59:51 >

bipekkan

17 Mart 2008; 19:11:10 

ÇOK ŞEY....Bu konular için lütfen aşağıdaki linke bir zahmet, bir TIK !
http://forum.donanimhaber.com/m_1304283/tm.htm
quote:

Orjinalden alıntı: desailles

bipekkan üstadım

a ve s öncelikli çekim yokmuş demişsin F100fd'de. bunlar diyafram ve çekim hızı önceliği sanırım. bunların olmaması bize tam olarak ne kaybettirir acaba?

AKINLASINN

17 Mart 2008; 20:12:49 

Ben size satayım Fujii F31fd. Hiç yormayın kendinizi. Sonra da keyfinize bakın.

desailles

17 Mart 2008; 21:44:46 

f31fd'de hangi hazır modlar var AKINLASINN hocam?

AKINLASINN

18 Mart 2008; 8:28:24 

Ortam ışığı, doğal ve flaşlı çekim( 2 adet resim çeker, biri flaşlı, biri flaşsız, iyi bir mod)portre, manzara, hareket,gece, havi fişek, gün batımı, kar, kumsal, su altı, müze, düğün, çiçek, yazı
quote:

Orjinalden alıntı: desailles

f31fd'de hangi hazır modlar var AKINLASINN hocam?

desailles

18 Mart 2008; 8:58:56 

1 - fuji f50fd 12 megapiksellik bir makine. noise açısından canonlara göre bir adım önde. ancak f31fd nin yanına yaklaşamaz. peki f50fd 12 megapiksel olduğuna göre, çözünürlüğü düşürüp örneğin 6 mp yapsak noise konsunda daha başarılı fotolar elde eder miyiz? tabi ki yine f31 fd kadar olamaz herhalde. ama bu konuda kendisini bir adım öne taşıyabilir mi? yoksa bu söylediğim sadece bir zihnisinir procesi mi?

2- yüksek çözünürlükte çektiğimiz fotoğrafları büyütüp belli bir kısmını alırsak (%100 crop dediğiniz şey bu mudur bilmem. cahillliğin gözü kör olsun) bir nevi ekstra optik yakınlaştırma etkisi elde etmiş olur muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desailles -- 18 Mart 2008; 8:59:22 >

AKINLASINN

18 Mart 2008; 9:01:54 

1. Sonuçta o sensöre yerleşmiş bir 12 megapiksel olduğu için aynı kenkinlik ve noise i yakalayamazsın.
2. düşünce doğru.

desailles

18 Mart 2008; 9:09:40