Şimdi Ara

askerlikte banyo düzenini anlatacak askerlik yapmış arkadaş var mı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
158
Cevap
4
Favori
56.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baltar6

    Arkadaşlar, duşlar temiz oluyormu?Gidip gelen arkadaşlar bir cevap yazarlarsa iyi olur.Geçen sene tatilde havuz suyundan kulak iltihabı olduk,fena birşey insan dengesini kaybediyor.Tabi aynı şey değilde tırstım biraz benzer bir durum olursa diye.Duş olayından dolayı hastalık kapan oldumu hiç aranızda?

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: baltar6

    Arkadaşlar, duşlar temiz oluyormu?Gidip gelen arkadaşlar bir cevap yazarlarsa iyi olur.Geçen sene tatilde havuz suyundan kulak iltihabı olduk,fena birşey insan dengesini kaybediyor.Tabi aynı şey değilde tırstım biraz benzer bir durum olursa diye.Duş olayından dolayı hastalık kapan oldumu hiç aranızda?

    Duş alıcaksın zaten havuza girmeyeceksinki... Dolayısıyla kulak iltihabı diye bi derdin olmaz, ancak ayak mantarına dikkat. Ayağını kuru tutmaya gayret et, başkasının terliğini postalını da giyme... Pudra sürmek de işe yarar... Mantara dikkat...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semb

    quote:

    Orjinalden alıntı: baltar6

    Arkadaşlar, duşlar temiz oluyormu?Gidip gelen arkadaşlar bir cevap yazarlarsa iyi olur.Geçen sene tatilde havuz suyundan kulak iltihabı olduk,fena birşey insan dengesini kaybediyor.Tabi aynı şey değilde tırstım biraz benzer bir durum olursa diye.Duş olayından dolayı hastalık kapan oldumu hiç aranızda?

    Duş alıcaksın zaten havuza girmeyeceksinki... Dolayısıyla kulak iltihabı diye bi derdin olmaz, ancak ayak mantarına dikkat. Ayağını kuru tutmaya gayret et, başkasının terliğini postalını da giyme... Pudra sürmek de işe yarar... Mantara dikkat...

    Alıntıları Göster
    ohooooooooooooo oraya cilt bakımına gitmiyoruz ki gittiğimiz yere göre değişecek şartlar....


    Şartlar nasıl olursa olsun sivildeki yaşamınızı, konumunuzu vs. vs. vs. şeyleri unutun gidin askere...




  • Verdiğin yararlı bilgiler için teşekkürler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: TimeBoy

    Ben yazdım.Umarim işinize yararlar.Uzun diye geçmeyin okuyun mutlaka.

    Tuzlada Sınava girecek arkadaşlar sınav günü erken saatte gitsinler.Eğer 05:00-06:00 arasi tuzlada kapıdan girerseniz öğlene kalmaz işiniz biter ama saat ama saat 11-12 gibi orda olursanız hiç beklemeyin dönün geriye.

    Sınav yerine girince ya beni cagarirlar felan ben bekleyim söyle köşede oturayim demeyin.Dolaşın etrafı bir yerde kesin bir liste yapiliyordur.Zaman kaybetmeden ilkönce listeye adınızı yazdırın.
    Sonra alın kantinden çayınızı tostunuzu oturun bekleyin.

    Yanınıza Siyah renkde tükenmez kalem ve kurşun kalem silgi bulundurun.


    Askere giderkende yanınıza alacaklarınızı abartmayin o kadar.

    Teslim tarihinizi fazla aksatmayin.Zamaninda birliğinize teslim olun.Hatta bir tüyo vereyim.17:00 gün içinde son teslim saatidir.O saatten sonrada alırlar ama sorun çıkarırlar size.Eğer 17:00 da teslim olursaniz Zaten o saat son süre olduğu için artı akşam yemeği saati olduğu için Eşyalarınız fazla aranmaz. Fakat malum inzibat bunlar ne yapacakları belli olmaz.Eğer çantam fazla aranmasin diyorsaniz.çantanızın üst kısmına bir iki paket Malbora atin asker altlara inmez zaten sigaralari alir ama.

    Askere Yaprak jilet ustura ilaç radyo mp3 çalar ceptelefonu şarj cihazi parfüm kas gevşetici sprey uhu bali vs sokamazsınız.sokamazsiniz.Sürekli almaniz gereken ilaçlar var ise askerde revirden temin edebilirsiniz.Fakat bu ilaç almayi abartmayin yazık olur.307kd revirci idim.o kadar ilaç ziyan oluyorduki aklınız almaz.hepsi çöpe gidiyorlardi.Asker kendi dolabinda üzerinde ilaç bulunduramaz.Revirciye gider ilaçlarını günlük alır.İlaçları kullanmamakda yasak tedavi süresinde kullanmak zorunda.

    Asker de size gittiğiniz bölgedeki iklim koşullarına göre kamuflajlar yaz dönemi ise yazlık bot kış dönemi ise kışlık bot verirler.Botlarınızı 1 numara büyük alın.(sebebini anlatacağım.)Eldiven 2 takım iç çamaşırı.1 adet yün üst içlik. ve 3 çift çorap verirler.

    Askere giderken yanınıza fazla birşey almayın.Fakat ilk 1 yada 3 hafta heristediğinizi askeri kantinlerden temin etmezsiniz genelde stokları çok çabuk erir bu ilk 3 haftada.bu yüzden ilk 3 haftalık dönemde ihtiyacınız olacak çorap iç çamaşırı felan önceden temin edin.Ben Doğubeyazıtta yaptım askerliğimi gelen askerlerin 431 kişi idik tugayda hemen hemen herkes grip olmuşdur 2 hafta kantine selpak gelmemişdir.Çarşı iznine çıkan usta askerler saolsun istediklerimizi temin ediyorlardi.

    Birlik içinde çamaşırhaneler bulunur.Ama bu çamaşırlar pek temiz yıkanmaz.herkesin şahsi çamaşır fileleri olur bu filelere çamaşırlar konur ve tüm askerlerin çamaşırları toplu halde yıkanır.Ama malum ne kadar temiz olur bilemicem.Fakat acemilik bitince çarşıya askeri kamuflaş harici dışarı çıkarıp özel bir çamaşır yıkama yerinde yıkatabilirsiniz ki Askeri kamuflajların dışarı çıkışı tutanak dahilinde bile yasakdır Postallar da buna dahildir.

    Ben askere giderken yanıma 12 takım çamaşır götürdüm askeriyede kamuflaj harici çamaşır yıkatmadım.

    Çamaşır:Yanınıza çorap götürün ama sayısını abartmayın askeri kantinlerde çok daha ucuza temin edebilirsiniz.Askeri malzemelerinizi askeri malzeme satan yerlerden almayin.Gidin semt pazarlarından yada başka biryerden çok daha kaliteli daha ucuz üürünleri temin edebilirisniz.Sadece ve sadece en önemlisi askeri malzeme satan yerlerde termal içlik denen bir giysi var.pijamaya benzer kamuflaj altından giyin çok sıcak tutar.

    Postal:Aldığınız postalları bir numara büyük alın.postalalrı alınca yanınıza badem yağı götütün ayakkabılara sürün yada boyayın yada botları ezin direkt ayaklarınızla üzerine basın iyicene yumuşasın.botları ıslayın yada daha çabuk yumuşar.Yanınıza bolca yara bandı alın postalların ayaklarınıza vuran parmak üstleri topuklar felan oralara yapıltırırsanız çok faydasını görürsünüz.Ayrıca yanınıza Mest (namam kılan yaşlıların kullandıkları deriden ince çorap benzeri leyler) bu mestler ince olacak kalın deyil bu mestler hem ayaklarınızı sıcak tutar hemde daha rahat edersiniz postallar ayaklarınıza vurmaz.Ayrıca postalalrın içine mutlaka tabanlık koyun.

    Yatak toplama:Bu söylenen yatakları çengelli iğne ile tutturma davasını unututn.Sonuçda 2 haftada bir nevresimler yıkanıyor.Birsüre sonra o çarşafları tekrar iğnelemek tam bir eziyet.Zaten eliniz yatak toplamaya felat yatkınsa kısa sürede jilet gibi yataklarınız olur artık.


    Telefon kartları: Smart kart olsun.Diğerleri birişe yaramaz unutmayın.Bu kartları yanınıza fazla almayın ilk 1 aylık kullanabileceğiniz kadar temin edin.Zaten kaldığınız yere size dışardan telefon gelebiliyor.Ankesörlü telefonların bazıları dışardan aranmaya müsaittir.Bu telefonların üzerlerinde Aranmak için telefon numaraları mevcuttur.Evi sürekli arayın çok iyi geliyor rahatlıyorsunuz hem siz hemde evdekiler.

    Cüzdan:Boyun cüzdanı olsun.kesinlikle kullanın.Hırsızlık olayı olur ama duruma göre sonuçda herkes iyi aile çocukları değil.

    Cep telefonu:Size kalmış.Ama cezası sanırım 7 gün Disko(Nasıl bir yermi duyduğuma göre kapısından girince sizi anadan üryan soyuyorlar dans ettiriyorlarmış artı dayak)Ama bi telefon yüzünden pek ceza yemezsiniz.Yanınızda götürün isterseniz.Nizamiyeden girince tutanak ile teslim edin telefonunuzu o telefonlar birliğinize teslim edilir.Daha sonra Bir yolunu bulup teslim alabilirsiniz.Bize anneler gününde ve yılbaşında verilmişdi.Sonra iade etmek koşulu ile.Üzerininizda sim kart bulundurmakda yasak.unutmayın.

    Eğitim dönemi:İlk 1 ay eğitim vardır.Bu eğitim ilk 2 hafta yanaşık düzen eğitimidir.Yanaşık düzendeki amaç Takım içindeki koordinasyonu sağlamakdır.Adi adım Sağa dönüşler sola dönüşler komutlara riayet.Üstlere selam verme.Tekmil verme.Hiçbir hareket emirsiz olmaz.Daha sonra istikamet öğrenirsiniz o zaman cezalar başlar.Dayak ceza yokdur.Sadece Eğitim vardir.İstikamet kişiye verilmez tüm takıma verilir.Bir kişinin yaptığı hatayı tüm bölük yada takım çeker.bir kişi hata yapmış ise Komut verilir.Takımmm İstikamet Er eğitim bölümü koşar Adım Marş marşş takım istikamet sağınızı koşar adım marş marş takım yattt takım alçak sürünme bu tarz cezalar yersiniz.Bunun önüne geçmek için kendinizle birlikde beceremiyen arkadaşlarınızada yardımcı olun.Son 2 hafta Yemin töreni için hazırlıklar başlar.Zorlanmazsınız zaten herşeyi öğrenmişsinizdir artık.Bu acemilik döneminde askeri bir ceza almazsınız sonuçda henüz yemin etmediğinizden üstlere selam dahi vermeseniz komutanım acemiyim diyerek kurtulabilirsiniz.Yemin Töreninize Eğer imkan dahilinde ise MUTLAKA VE MUTLAKA YAKINLARINIZI ÇAĞIRIN.Ben çağırdım iyikide annem babam gelmişdi.Onları gördüğüme hiç o kadar sevinmemişdim.Çünkü diğerlerinin yakınları gelince size çok pis koyar söleyeyim.Yemin den sonra izin dahilinde ve garnizon bölgesi dışına çıkmamak koşulu ile dışarda bir otel yada yakınınız var ise adres belirtmek sureti ile dışarda kalabiliyorsunuz.Bizim dönemde kurban bayramına denk geldiğinden izin 8 gün dü ama 2 günde 1 tugaya giriş yapmanız gerekmekde idi.

    Usta birliğinizde ilk birkaç gün sorun yaşayabilirsiniz.Ama genelde yaşın büyük olması ve eğitim düzeyinizden dolayı diğer usta askerler size abi derler.Bazıları tabiki biraz kızacak tabiki sonuçda birçoğundan daha önce tezkere alacaksınız.Usta birliğinde ki ihtiyaçlara göre yazıcı revirci yada devriye onbaşı olursunuz.Bu görevleri alırsanız genelde eğitim ve sporlara pek katılmazsınız ama istihat saatinizide yerler.Normal bir asker devlet memuru gibi 08:00 -17:00 arasi görevlidir.Nöbet haricinde bu saatler dışında serbestsiniz.Devriye onbaşılığı zordur.Sürekli 2 saatte bir asker götürür getirirsiniz.Doldur boşalt a gidersiniz hele birde soğuk bir yer ise o zaman yandınız.Gecenin bir yarısı o yatakdan çıkmak çok zor gelir.Revircilik kolaydır ama.Yazıcılık biraz zordur hem üstlerinizle sürekli yüz yüzesiniz hemde askerler sürekli sizden birşey ister bana nöbet yazma
    bana çarşıyı pazara yazsana(pazar günleri çarşı izinleri 09.00-16:00 arasıdır bizde öyle idi.)


    Yanınıza Dudak kremi alın lipstick di sanırım.Soğuk bir yerde iseniz dudaklar kuruyor soğukdan.

    Acemilik bitince onbaşı olursunuz.22ytl idi sanırım maaş alırsınız.1.5 ay sonra Çavuş olursunuz.33ytl maaş alırsınız.2007 de bu zamlanır.Çavuş olana kadar kısa dönem asker sayısına bağlı olarak nöbet yazılabilir.Bu nöbetler siz G-3 piyade tüfeği ile atış yapana kadar yazılmazlar.Nöbet yeriniz genelde ya Garaj nöbeti yada koğuş nöbeti olurlar.Nöbet yerinde oturmak uyumak yaslanmak radyo dinlemek(Radyo heryerde yasak belli ettirmeyin) yemek içmek nöbet yerini terk etmek yasak.Nöbet yerleri o günkü nöbetçi çavuş (Er-Erbaş yani uzman çavui yada çavuş) tarafında 2 saatte bir devriye atılır).

    Acemilik bitince usta olunca kendinize çeki düzen verin üstlere karşı selam vermeyi unutmayın.Birine çarpılabilirsiniz tutanak yemeyin.Yada Dayak.Dayak küfür Askerde artık yasak ama formalite icabı yasak.Dayakda var küfürde.ama küfür fazla değil.

    Üzerininizde fazla para bulundurmayın.Askeri bölge içinde kullanabileceğiniz bankamatikler genelde her yerde Oyak bank mevcuttur.Ama gitmeden önce bunu tam olarak öğrenin.O bankanın kartlarından temin edin.

    Dolaplar.Kullanacağınız dolaplar ufaktır.İçine koyabilecekleriniz.İç çamaşırı.Eşofman.Kamuflaş.Traş takımları.Ayakkabı boyası.Havlu.Banyo malzemeleri, çorap.Bunların harici dolapda bulundurmak Yasak.Bildirimsiz dolap aramaları yapılır.Dolapda ilaç radyo cep telefonu şarj cihazı pil vs bunlar gibi şeyleri bulundurmayın.Dolapları kitlemek yasak.Dolaplar sürekli açık olacak.Bu yüzden dolapda özel eşyalarınızı bulundurmayın. para gibi.

    .Postal kilitlerini kırmak çok basit.boş yere zahmet etmeyin.Sadece biraz caydırıcı olur.Postalarda ve kamuflaşlarda zeri numaraları olur.Bunları hem bir yere not edin hemde üzerlerini Bu cd kalemleri vardı yıkansa dahi çıkmıyor onlar.o kalem ile isminizi bölüğünüzü yazın.Size verilen kamuflaşları deneyerek alamıyorsunuz göz karası size verilir ama sorun olmuyorlar genelde üzerinize oluyorlar.Ama postalları MUTLAKA 1 NUMARA BÜYÜK ALIN.



    Arazi olma.Fazla bölükden kopmaya bakın çavuş olana kadar.Zaten eğitimli kişiler olduğumuz için birşekilde revirci devriye onbaşı yazıcı değilseniz dahi bir şekilde eğitimden spordan kurtulursunuz zorlamayın kendinizi.Fazla sivrilmeyin.ÜStlere karşı yumuşak olun.Ama uzmanlara kendinizi ezdirmeyin.Özellikle kazıksız olanlara(Uzman galiba 4 yılda bir kazık yer.Rütbesi artar).Yeni uzman olmuş kişiler kendilerini birşey sanırlar.Normal bir çavuşdan bir farkları yokdur.Ama gel görki kendilerini rütbeli sanırlar.Şimdi aralık döneminde giden askerler tam Vergi iade dönemine denk geldiği için uzman subay astsubaylar bu KD leri hemen çağarırlar elinize bir zarf bir tonda fiş verirler.Doldur bunları.Becerebiliyorsanız yardımcı olun.Hem tanışma fırsatı doğar hemde ilerde bir işinize yarayabilir.Revirci yazıcı ve devriye onbası iseniz subay astsubay ve uzmanların nöbet günlerinde bazen size yerime devriye at derler.Yapın dediklerini zaten yapmam deme şansınız yok.Emir Verilir Yapılır.Yorumlama hakkınız yok.Sadece emiri yaparsınız ondan sonra üstlerinize bildirebilirsiniz durumu.

    Edit.Aklıma Geldikce Yaziyorum Birşeyler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaGarba

    Yukardaki arkadaşın dediği gibi benim yerime devriye at gel olayını baya yaşardık..hele bir iki astsubay hiç kalmazdı

    Özledim be askerliği


    uzmanlar hariç

    Alıntıları Göster




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAŞA

    ohooooooooooooo oraya cilt bakımına gitmiyoruz ki gittiğimiz yere göre değişecek şartlar....


    Şartlar nasıl olursa olsun sivildeki yaşamınızı, konumunuzu vs. vs. vs. şeyleri unutun gidin askere...


    Valla ben gidince aroma terapi yaptırtacagım :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    quote:

    Orijinalden alıntı: PAŞA

    ohooooooooooooo oraya cilt bakımına gitmiyoruz ki gittiğimiz yere göre değişecek şartlar....


    Şartlar nasıl olursa olsun sivildeki yaşamınızı, konumunuzu vs. vs. vs. şeyleri unutun gidin askere...


    Valla ben gidince aroma terapi yaptırtacagım :D

    Alıntıları Göster
    vay beee ne zaman önce açmışım konuyu , şu an 89/1 askerim şafak 180 , Allaha şükür hem acemi birliğinde hemde usta birliğinde banyo yönünden bi sıkıntım olmadı , kabinlerde sıcak suyla yıkandık




  • quote:

    Orijinalden alıntı: raconizm

    vay beee ne zaman önce açmışım konuyu , şu an 89/1 askerim şafak 180 , Allaha şükür hem acemi birliğinde hemde usta birliğinde banyo yönünden bi sıkıntım olmadı , kabinlerde sıcak suyla yıkandık

    Alıntıları Göster
    herkez banyo şortlamı-şortsuzmu ,kabindemi değilmi diye sorular sormuş ve yaklaşık 100 soruda hep aynı sorulardan ibaret..
    bende kimsenin sormadığı ve deyinmediği bir soruyu sormak istiyorum,
    banyolarda duş alırken kabin içine banyo terliği ile mi giriyoruz, yoksa kabin öüne kadar postallarla gidip duşu alıp tekrar postalarımı giyiyoruz..hem hijyen hem ayak sağlığı için merak ettim!
    diğer bir sorumda sabun ve el havlusu üzerine..yemek hanede yemekler yendi,lavobolarda sıvı sabun mu var yoksa musluğun yanında herkezin kullandığı sabit bir sabun mu mevcut..ellerimizi yıkadıktan sonrada kağıt havlularamı siliniyor yoksa üstümüze mi! yakın zmanda gidip yaşayan bir arkadaşımızdan cevap bekliyorum..teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gitarcigokhan

    herkez banyo şortlamı-şortsuzmu ,kabindemi değilmi diye sorular sormuş ve yaklaşık 100 soruda hep aynı sorulardan ibaret..
    bende kimsenin sormadığı ve deyinmediği bir soruyu sormak istiyorum,
    banyolarda duş alırken kabin içine banyo terliği ile mi giriyoruz, yoksa kabin öüne kadar postallarla gidip duşu alıp tekrar postalarımı giyiyoruz..hem hijyen hem ayak sağlığı için merak ettim!
    diğer bir sorumda sabun ve el havlusu üzerine..yemek hanede yemekler yendi,lavobolarda sıvı sabun mu var yoksa musluğun yanında herkezin kullandığı sabit bir sabun mu mevcut..ellerimizi yıkadıktan sonrada kağıt havlularamı siliniyor yoksa üstümüze mi! yakın zmanda gidip yaşayan bir arkadaşımızdan cevap bekliyorum..teşekkürler...


    botların yukarıda koğuşta.
    sen terliklerinle banyoya iniyorsun.

    sabunlar sıvı sabun
    tabi yerine göre dğeişiyor bir kesinlik yok.kalıp sabun olduğunu birliklere de şahit oldum.

    havlu zaten senin dolabında olmak zorunda.ellerini yada başını yıkadıktan sonra koğuşta dolabından havlunu alıp kurulayabiliyorsun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webislander


    quote:

    Orijinalden alıntı: gitarcigokhan

    herkez banyo şortlamı-şortsuzmu ,kabindemi değilmi diye sorular sormuş ve yaklaşık 100 soruda hep aynı sorulardan ibaret..
    bende kimsenin sormadığı ve deyinmediği bir soruyu sormak istiyorum,
    banyolarda duş alırken kabin içine banyo terliği ile mi giriyoruz, yoksa kabin öüne kadar postallarla gidip duşu alıp tekrar postalarımı giyiyoruz..hem hijyen hem ayak sağlığı için merak ettim!
    diğer bir sorumda sabun ve el havlusu üzerine..yemek hanede yemekler yendi,lavobolarda sıvı sabun mu var yoksa musluğun yanında herkezin kullandığı sabit bir sabun mu mevcut..ellerimizi yıkadıktan sonrada kağıt havlularamı siliniyor yoksa üstümüze mi! yakın zmanda gidip yaşayan bir arkadaşımızdan cevap bekliyorum..teşekkürler...


    botların yukarıda koğuşta.
    sen terliklerinle banyoya iniyorsun.

    sabunlar sıvı sabun
    tabi yerine göre dğeişiyor bir kesinlik yok.kalıp sabun olduğunu birliklere de şahit oldum.

    havlu zaten senin dolabında olmak zorunda.ellerini yada başını yıkadıktan sonra koğuşta dolabından havlunu alıp kurulayabiliyorsun


    verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..sıvı sabun ve terlik kullanımı olması iyi olmuş..hiç yoktan savaşa hazırlıyoruz diye,şartların içine ot dikmemeleri bi nebze de olsa iyi..dediğin gibi yerine göre değiştiğinide göz önüne alırsak gidip göreceğiz,bende aralığın ilk haftası başvuracağım,sanırım şubat celbine alırlar..orada bizzat yaşayacağız anyayı konyayı..vakit buldukça sizlerlede durumu paylaşırım..Atatürk e olan borcumuzu hiç ödeyemedik,ona layık bir millet olamadık,hiç yoktan birey olarak askerliğimi ne şartta olursa olsun yaparak ,bir nebze borcumu ödeyeceğimi düşünüyorum..bu yüzdende şartları merak ediyorum ancak ne olursa olsun önemsemiyorum..sonuna kadar dayanacağım..bizimkilerde dayanmak mı oysa...sarıkamışta donan yüzlerce askerimizi,silah altına alınan gençlerimizi düşününce bizim askerlik otelde yapılıyormuş gibi kalıyor aslında..onların ruhlarını şad etmek için,askerliğimi severek yapacağım,yoksa başımızdakileri korumak için değil....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gitarcigokhan

    quote:

    Orijinalden alıntı: webislander


    quote:

    Orijinalden alıntı: gitarcigokhan

    herkez banyo şortlamı-şortsuzmu ,kabindemi değilmi diye sorular sormuş ve yaklaşık 100 soruda hep aynı sorulardan ibaret..
    bende kimsenin sormadığı ve deyinmediği bir soruyu sormak istiyorum,
    banyolarda duş alırken kabin içine banyo terliği ile mi giriyoruz, yoksa kabin öüne kadar postallarla gidip duşu alıp tekrar postalarımı giyiyoruz..hem hijyen hem ayak sağlığı için merak ettim!
    diğer bir sorumda sabun ve el havlusu üzerine..yemek hanede yemekler yendi,lavobolarda sıvı sabun mu var yoksa musluğun yanında herkezin kullandığı sabit bir sabun mu mevcut..ellerimizi yıkadıktan sonrada kağıt havlularamı siliniyor yoksa üstümüze mi! yakın zmanda gidip yaşayan bir arkadaşımızdan cevap bekliyorum..teşekkürler...


    botların yukarıda koğuşta.
    sen terliklerinle banyoya iniyorsun.

    sabunlar sıvı sabun
    tabi yerine göre dğeişiyor bir kesinlik yok.kalıp sabun olduğunu birliklere de şahit oldum.

    havlu zaten senin dolabında olmak zorunda.ellerini yada başını yıkadıktan sonra koğuşta dolabından havlunu alıp kurulayabiliyorsun


    verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..sıvı sabun ve terlik kullanımı olması iyi olmuş..hiç yoktan savaşa hazırlıyoruz diye,şartların içine ot dikmemeleri bi nebze de olsa iyi..dediğin gibi yerine göre değiştiğinide göz önüne alırsak gidip göreceğiz,bende aralığın ilk haftası başvuracağım,sanırım şubat celbine alırlar..orada bizzat yaşayacağız anyayı konyayı..vakit buldukça sizlerlede durumu paylaşırım..Atatürk e olan borcumuzu hiç ödeyemedik,ona layık bir millet olamadık,hiç yoktan birey olarak askerliğimi ne şartta olursa olsun yaparak ,bir nebze borcumu ödeyeceğimi düşünüyorum..bu yüzdende şartları merak ediyorum ancak ne olursa olsun önemsemiyorum..sonuna kadar dayanacağım..bizimkilerde dayanmak mı oysa...sarıkamışta donan yüzlerce askerimizi,silah altına alınan gençlerimizi düşününce bizim askerlik otelde yapılıyormuş gibi kalıyor aslında..onların ruhlarını şad etmek için,askerliğimi severek yapacağım,yoksa başımızdakileri korumak için değil....

    Alıntıları Göster
    28 ekimde tecil bozdururken sormuştum. 31 ekimden sonra bozduranlar mayısa kalıyo dedi görevli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinardicli


    quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Askerde ipteki donlarımı çalmışlardı.



    DIKKAT ASKERIYEDE CALMA DIYE BISEY YOKTUR!!! ESYA SADECE YER DEGISTIRIR...Bu bir kuraldir ve bunu atlamayalim...


    Genelde neleri değiştirirler? Traş takımı falan mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balci1987

    quote:

    Orijinalden alıntı: metinardicli


    quote:

    Orjinalden alıntı: TuVNeRa

    Askerde ipteki donlarımı çalmışlardı.



    DIKKAT ASKERIYEDE CALMA DIYE BISEY YOKTUR!!! ESYA SADECE YER DEGISTIRIR...Bu bir kuraldir ve bunu atlamayalim...


    Genelde neleri değiştirirler? Traş takımı falan mı?

    Alıntıları Göster
    agustosta gıden er arkadasım var. sıvasta yaptı acemılıgını haftada 1 kere 4 dk olarak dus alınıyormus. sıvasa duşeceklere duyurulur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonywayt

    agustosta gıden er arkadasım var. sıvasta yaptı acemılıgını haftada 1 kere 4 dk olarak dus alınıyormus. sıvasa duşeceklere duyurulur.

    Alıntıları Göster
    herkezin malı meydandamı beyler ? valla orda azanlar grup olur masumlara saldırır... gaylikler çıkmaz dimi arkadaşlar ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheM

    herkezin malı meydandamı beyler ? valla orda azanlar grup olur masumlara saldırır... gaylikler çıkmaz dimi arkadaşlar ?

    Alıntıları Göster
    kabin kabin ayrı sadece banyonun girişinde iç çamaşırlarınızla kalıp kabine girip perdeyi çekip iç çamaşırlarınızı orda çıkartabilirisiniz..Ama bazen o kadar rahatlar oluyo ki banyodan çıkıp girişe havluyla gelip üstünü orada giyinene de rastlanıyo..Arada bikaç çürük elma çıkanda olmuyo değil yani .. bizde yıkanma süresi 7 dakikaydı.Diğer acemi yerlerinde de aynıdır herhalde..Gay gibi ona buna sarkıntılık etme olasılığı yüksek tiplere genelde rdm bölüklerinde rastlanıyo..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _nick falan yok_ -- 25 Aralık 2009; 0:12:39 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: raconizm

    vay beee ne zaman önce açmışım konuyu , şu an 89/1 askerim şafak 180 , Allaha şükür hem acemi birliğinde hemde usta birliğinde banyo yönünden bi sıkıntım olmadı , kabinlerde sıcak suyla yıkandık

    Verdiler mi bornoz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vikernes

    quote:

    Orijinalden alıntı: raconizm

    vay beee ne zaman önce açmışım konuyu , şu an 89/1 askerim şafak 180 , Allaha şükür hem acemi birliğinde hemde usta birliğinde banyo yönünden bi sıkıntım olmadı , kabinlerde sıcak suyla yıkandık

    Verdiler mi bornoz?

    Alıntıları Göster
    Banyo düzenini ne siz sorun ne ben söyleyim, teskereyi alınca soluğu hamamda alacak gibiyiz.

    Şafak atarsa 135




  • quote:

    Orijinalden alıntı: engişdene

    Banyo düzenini ne siz sorun ne ben söyleyim, teskereyi alınca soluğu hamamda alacak gibiyiz.

    Şafak atarsa 135

    nnasıl hocam kabinlerdemi yoksa herkez aynı alandamı yıkanıyor ? bide malum yere tıraş olayı nasıl olacak çok merak ediyom ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheM

    quote:

    Orijinalden alıntı: engişdene

    Banyo düzenini ne siz sorun ne ben söyleyim, teskereyi alınca soluğu hamamda alacak gibiyiz.

    Şafak atarsa 135

    nnasıl hocam kabinlerdemi yoksa herkez aynı alandamı yıkanıyor ? bide malum yere tıraş olayı nasıl olacak çok merak ediyom ?

    Alıntıları Göster
    4 dk da ya da 7 dk da malum yere traş nasıl olcak ya.. ayrıca malum yerin temizliğine bakıyorlar mı? yani aniden girip indirin lan donları temizlik kontrolü var mı dicekler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheM

    herkezin malı meydandamı beyler ? valla orda azanlar grup olur masumlara saldırır... gaylikler çıkmaz dimi arkadaşlar ?


    zaman kötü kollamak lazım günes görmeyen yerleri




  • quote:

    Orijinalden alıntı: prenskaan

    quote:

    Orijinalden alıntı: TheM

    herkezin malı meydandamı beyler ? valla orda azanlar grup olur masumlara saldırır... gaylikler çıkmaz dimi arkadaşlar ?


    zaman kötü kollamak lazım günes görmeyen yerleri

    Alıntıları Göster
    er olarak giderseniz düzen sorununuz olmaz çünkü banyo olmayacak
    şanslı arkadaşlar hariç




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.