Bir kardeşimin vesîlesi ile ben de CMStacker sahibi oldum sonunda... Stacker'ciler kervanında ben de varım, savulun..
Gerçi, topladığım sistemlerden dolayı çok sayıda Stacker kasa görmüştüm ama, insanın kendi malı olması bambaşka bir haz veriyor. Ben bir defa daha aşık oldum bu kasaya..
Şimdi, kasanın gelmesi, paket içeriği, kasanın ilk hali gibi durumları herkes bildiğinden, ben doğrudan konuya geçiyorum..Ve konumuz modifiye elbette..
Bu kasaya yaptığım ve yapacağım bütün işleri bu ilk mesajımda güncelleyeceğim. Stacker sahibi arkadaşlar takip ederlerse, birbirimizin bilgisinden faydalanmış oluruz kanaatindeyim..
Malumunuz olduğu üzere, su soğutma kullanıyorum ve bu sistemde öne çıkan sorunların başında, radyatör montajı geliyor. Ama bir Stacker kasa sahibi için bu hiç dert değil. Adeta su soğutma için tasarlanmış.. Birkaç konfigürasyon var aslında radyatör montajı için ama, en ücra ve kullanılmayan alan olarak, kasa tavanına monte etmeyi düşündüm ben.. Bunun için kasa tavanına iki adet 120mm fan deliği açmakla işe başladım..
Fan deliklerini açarken oluşan boya kabarmalarını, zımparaladım ve daha sonra da iki kat boyadım..
Kullandığım radyatör, Tofaş kalorifer radyatörü ve standartlara uymadığı için, uygun hale getirmek gerekiyor. Bunu plexy yardımı ile hallediyorum.
Radyatörü tavana sabitledim. Tavanda açtığım delik, 240mm standart bir radyatör monte edilecek şekilde. İleride radyatörü değiştirirsem, aparata gerek kalmadan, doğrudan monte edebilmek için..
Kasa üstünden bir görünüş. Fan ızgaralarını monte ettim..
Stacker kasa olur da, yan kapak pencere olmadan olur mu? El cevap, asla olmaz.. Orijinal kapağı ileride başka projelerde kullanmak için hiç ellemedim. Paketinde, bir kenarda yatıyor.. Bunun yerine yan kapağı tamamen plexy den yapmaya karar verdim.
Önce siyah renkte plexy yi kapak ölçüsünde kestim. Niyetim asla vida ile tutturmak olmadığı için, önce tırnakları hallettim ve meşhur Stacker penceresini açtım..
İlk düşüncem, plexy yi olduğu gibi kullanmaktı. Ama çok parlak görünüyordu ve bu da gözüme pek hoş gelmediğinden, kasanın renginde boyamaya karar verdim. Tabii boyadan önce zımpara..
Ve zımparanın ardından iki kat boya..Bence mükemmel oldu..
Eveeet.. Nerede kalmıştık?
Kasa içi elemanları yerleştirdim ve suyu pompaladım..
Yan kapağa da yaklaşmakta olan yaz mevsimini hesaba katarak ve de ekran kartının ve ramlerin akibetini düşünerekten bir adet 120mm fan deliği açıp, ledli bir fan yerleştirdim..
Ne kadar uğraşsam da psu kablolarından hasıl olan kablo karmaşasını kaybedememiştim ve bu benim canımı sıkıyordu.. Bir arkadaşımın verdiği fikirle, adına psu gizleyen dediğim ürünü yaptım.. Yapım aşaması ve ayrıntılar bu linkte :http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=22049192
Bu da yan kapak kapandıktan sonraki görüntü..
Eveeet.. Nerede kalmıştık?
Konunun başında da dediğim gibi, elim değdikçe, boş kaldıkça birşeyler yapıp bunu da sizlerle paylaşma niyetindeyim.
Birkaç arkadaşımın ısrarla ''yeni birşeyler yok mu abi?'' şeklindeki baskıları sebebi ile, bari yeni bir kapak yapayım dedim ve kolları sıvadım. Bu modeli bir arkadaşım nette görmüş ve bunu yapabilir misin dedi bana. Ben de elimden geleni yaptım. Bakalım beğenecek misiniz?
Önce kapağın kesilmiş ve boyanmış vaziyetini takdim edelim.
Sonra kasaya takıp, startı verdim.
Bunlar da gece, ışıksız ortam çekimleri.
Devamı gelecek.. Demiştik ve iste geldi devamı..
Bu seferde bir arkadaşımın (İsmi lâzım değil) verdiği fikirle, çekmece projesi ile karşınızdayım.. (Armor kasalarda varmış sanırım böyle çekmecemsi birşey ama, kendisini görmüşlüğüm bile yoktur, böylece biline)
Fotoğrafta görüldüğü gibi, çekmecemiz yapılmış vaziyette ve elbette plexiden imal edildi. Siyah renkte plexi kullandım bu sefer..
Plexinin jelatini soyulmamış olduğundan, mat görünüyor. Aslında ayna gibi parlaktır.
Kasamıza monte edilmiş vaziyette..
Bazı arkadaşlar merak edebilirler belki, bu ne işe yarıyacak diye.. Hemen açıklamasını da yapalım.. Aşağıdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi, ufak eşyalarımızı ( Bluetooth adaptörü, flash bellek, hafıza kartları, mp3 çalar vs..) bu çekmece içine koyabiliriz. Böylece devamlı elimizin altında olurlar..
Yeni bir projede görüşmek üzere..
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Mustafa Abi Mükemmel Bir Çalışma Olmuş...Her Zamanki Gibi Süpersin.
Eline Sağlık...
hadi hayırlısı abim
Mustafa abi resmen zanaatkar adamsın vesselam ne diyeyim ustalığını konuşturmuşsun yine, raidmax smilodonla ilgili projem var yardım ve desteklerini beklerim. Smilodon daki en büyük sıkıntı kasa kendince geniş olsa dahi beklenen iç hacmi veremiyor bence.
güzel çalısma bu tofaş radyatör u ne kdar a aldın bıde bunu alırken ne dıcez adama :D tofaş araba radyatör u mu dıcez
Stacker AŞKına. İyi günlerde kullan cnm abim senin eline herşey yakışır...
mustafa abi, bir de nazar boncuğu ekle mesajına. bakınca insanın içi gidiyor vallahi..
o nasıl bir boyamadır öyle , fabrikasyondan daha iyi olmuş.. 10 numara işçilik..
sana naçizane bir önerim var, kasayı mümkün olduğu kadar sade modifiye edersen daha güzel olur
bu arada arkadaşlar, plexi işleriniz olursa gözünüz kapalı şekilde mustafa abiye yaptırabilirsiniz, bizzat ben de izledim onu işbaşındayken, yaptığı ürünler fabrikasyondan farksız. kıymetini bilin mustafa abinin
İltifatlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..Yapılan işin beğenilmesi gerçekten çok hoş..
@Agent_WD40, her türlü yardıma hazırım elbette. Yeter ki elimizden gelen birşey olsun..
@highwayp, haklısın kardeşim, Stacker aşkı başka aşklara benzemez..Gerçekten aşığım ben bu kasaya..
@bmurat07, Tofaş araba radyatörü dersen eğer satıcıya, yarım metrelik koca bir radyatör verirler sana. Tofaş kalorifer radyatörü alacaksın. Fiyatlar yerine göre değişiyor..
Bilal kardeşim, kasa güzel, boya da kaliteli olunca, dandik iş yapmak olmaz elbette..Elimizden geleni yapıyoruz sadece.. Kasayı fazla allayıp pullamayı düşünmüyorum zaten. Sadelik taraftarıyım ben de..
Abim çok güzel olmuş.. Bu kasa zaten bir buzdolabı.. Su soğutma ile bu kimliğe tam olarak kavuşmuş olacak..
Hayırlı olsun..
quote:
Orjinalden alıntı: AMFİBİ
İltifatlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar..Yapılan işin beğenilmesi gerçekten çok hoş..
@Agent_WD40, her türlü yardıma hazırım elbette. Yeter ki elimizden gelen birşey olsun..
@highwayp, haklısın kardeşim, Stacker aşkı başka aşklara benzemez..Gerçekten aşığım ben bu kasaya..
@bmurat07, Tofaş araba radyatörü dersen eğer satıcıya, yarım metrelik koca bir radyatör verirler sana. Tofaş kalorifer radyatörü alacaksın. Fiyatlar yerine göre değişiyor..
Bilal kardeşim, kasa güzel, boya da kaliteli olunca, dandik iş yapmak olmaz elbette..Elimizden geleni yapıyoruz sadece.. Kasayı fazla allayıp pullamayı düşünmüyorum zaten. Sadelik taraftarıyım ben de..
Mustafa abi yenge gormesin
Kasa da cok guzel gidiyo. Son resimlerini bekliyoruz
Eh be Abi Sonunda Kavuştun Stackerına Valla hevesle bekliyorum faaliyetlerini
hayırlı olsun mustafa abi sonunda muradına erdin
bu arada aynı radyatörü kullanıyoruz
Mustafa abi geç oldu biraz ama güle güle kullan hayırlı olsun....
güzel bir çalışma olmuş.devamını bekliyorum.İyi çalışmalar
Yengeye söylemez miyim
Hayırlı olsun Mustafa abi,sen o kasayı şekilden şekile sokarsın şimdi...
Ustam çok güzel gidiyor ellerine sağlık bende böyle bişi yapmak istiyorum ama para yok hemde nasıl delicem o delikleri dewamını dört gözle bekliyorum birde önerebileceğin kasa varmı ? Penceresi büyük ve modifiyeye yatkın kolay gelsin
çok güzel gidiyo dewamın bekliyoruz bu arada radyatör kaç lira acaba...?
güzel olmuş çalışmanın devamını dilerim
abi o boyadığın kapak plexi'den mi yoksa orjinal kapakmı eğer plexi ise orjinali bukadar orjinal değildir herede