cevabın için çok saol peki bu kartın üzerine extra bi kart takıp cf olmadan kullanma imkanım varmı? veya bunun yerine hangi ikiliyi tavsiye edersiniz? tekrar teşekkürler..
Elbette var istediğin PCIex 16x kartı takıp kullanabilirsin. Ama stabilite için Ati kartları tercih etmeni öneririm. Eski onboard kartlarda birtakım performans sıkıntıları yaşanırdı AMD 690 ve 780 çipleriyle buları aştı bence Cf yapmayacak biri için onboard kart kullanmak en mantıklısı. Tavsiye olarak ta Anakart güzel çok oyun oynadığını söylediğin için ekran kartını da 4850 olarak seçmelisin. vereceğin 200$ +KDV kısa vadede çok gibi gelebilir ama senin ihtiyaçarını en az bir yıl fazlasıyla karşılar. Oyun performansı için Hybtid CF yi tavsiye etmem onun yerine harici kart kullanmalısın. 780Gm ve HD4850 çok iyi bir ikili olur.
arkadaşlar merhaba. be-2300 ile bu anakartı kullanıyoruım. ilk aldığımda bios çipi ile sorun yaşadım. şimdi ana kartı değiştirdikleri için bi problemim yok. fakat çipset çok ısınıyor ve ses sürücüsü ve donanımı ile sorun yaşıyorum.önce lan gitti o kendi kendine geldi , şimdi ses yok. sürücüyü tekrar yüklüyorum yükleme esnasında çakılıyor,donuyor. bios'u güncelledim yok. ekle kaldırda gözüküyor. silmeye uğraşıyorum belki tekrar yüklersem gelir diye, silerken çakılıyor donuyor.sesle ilgili hiçbirşey yapmama izin vermiyor. pc masa üstündeyken bile çipset yanıyor. güney köprüsüde hakeza aynı. bi fikri olan varmı arkadaşlar. topiği inceledim pek bişey bulamadım.lütfen bi el atın.yoksa bascam formatı. pek bişey olcağını sanmıyorum ya.heralde anakarta servis yolu gözüktü..
arkadaşlar merhaba. be-2300 ile bu anakartı kullanıyoruım. ilk aldığımda bios çipi ile sorun yaşadım. şimdi ana kartı değiştirdikleri için bi problemim yok. fakat çipset çok ısınıyor ve ses sürücüsü ve donanımı ile sorun yaşıyorum.önce lan gitti o kendi kendine geldi , şimdi ses yok. sürücüyü tekrar yüklüyorum yükleme esnasında çakılıyor,donuyor. bios'u güncelledim yok. ekle kaldırda gözüküyor. silmeye uğraşıyorum belki tekrar yüklersem gelir diye, silerken çakılıyor donuyor.sesle ilgili hiçbirşey yapmama izin vermiyor. pc masa üstündeyken bile çipset yanıyor. güney köprüsüde hakeza aynı. bi fikri olan varmı arkadaşlar. topiği inceledim pek bişey bulamadım.lütfen bi el atın.yoksa bascam formatı. pek bişey olcağını sanmıyorum ya.heralde anakarta servis yolu gözüktü..
ısı yüzünden bende anakartı ikinci kez servise götürdüm.
dostum yani sorunum ısı yüzünden olabilirmi diyorsun. e ozaman yapacak bi şey yok servise gönderecez heralde.sende de ses sorunu olmuşmuydu. veya ne gibi sorunlar yaşadın.
kartı forumdan almıştım.ısı hariç herhangi bir sorunla karşılaşmadım.uzun süreli yükte kullanımda bir iki defa reset attı.ramler bile cayır,cayır yanıyordu resmen.digital termometre ile ölçtüm 20-30 dk nfs mostwanted oynadım ve çipsetin sıcaklığı 54 dereceyi gördü.biraz daha oyuna devam edince de takılmalar başladı.ve en son reset attı.çipset boşta dahi çok ısınıyor.forumda bazı arkadaşlardada aynı sorun olmuş anakartlar servis tarafından değiştrilmiş ve sorun kalmamış.bence bu anakartlar tam düzene girmemiş kartım şuan serviste sonucu bekliyoruz bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -IceMan- -- 26 Haziran 2008; 23:49:32 >
ramlar ve cpu'nun durumları iyi. fakat çipset ve güney köprüsü yanıyor.bir iki aydırda kullanıyorum böyle bi şey yapmamıştı.havalar ısındı desem ,sınırdamı çalışıyordu ki ısınınca kitlendi. anlamadım.hemen yarın dfs'yi arayayım.bu kartın ikinci servise gidişi.o kadarda beğenerek almıştım. önce idarelik bi kart gönderin diyeyim bakiim gönderecekler mi ?..en uyuz olduğum kart gittiğinde pc'siz kalmak.
Sorun Konusu ADITIONAL BIOS MENU ABOUT OVERCLOCKING AND HARDWARE MONITORING PRG. REQUEST ABOUT OVERCLOCKING LOWER VALUES (FOR EXAMPLE ,MY CPU MULTIPLER 12.5 BU I CANT SET IT 12 OR 11 ETC ) PLEASE YOU ADD IT NEWER VERSION OF BIOS FILES IF IT IS POSSIBLE AND SECCONDLY WE CANT LOOK ANY PROGRAM ABOUT PC HEALTH AND HARDWARE STATUS MONITORING PROGRAM (VOLTAGES,CORE AND SYS TEMPERATURE FAN SPEED AND WARNING MESSAGES) IN YOUR CD.I HAVE TO USE THIRD PARTY PROGRAMS FOR IT BUT IT IS NOT USEFULL FOR US THEY READ SOME VALUES WRONG.I BELIEV YOU ARE SOLVE THIS TWO PROBLEMS.I LIKE YOUR PRODUCT BEST REGARDS
cevapDear Sir,
Thanks for you contact ECS! Please use attached BIOS:780A617.ROM test again. http:/****.com/files/126402769/780A617.zip.html ben yukledim Best Regards, TSD oc sorunu cozulmus oldu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf_alp -- 1 Temmuz 2008; 23:50:21 >
Sorun Konusu ADITIONAL BIOS MENU ABOUT OVERCLOCKING AND HARDWARE MONITORING PRG. REQUEST ABOUT OVERCLOCKING LOWER VALUES (FOR EXAMPLE ,MY CPU MULTIPLER 12.5 BU I CANT SET IT 12 OR 11 ETC ) PLEASE YOU ADD IT NEWER VERSION OF BIOS FILES IF IT IS POSSIBLE AND SECCONDLY WE CANT LOOK ANY PROGRAM ABOUT PC HEALTH AND HARDWARE STATUS MONITORING PROGRAM (VOLTAGES,CORE AND SYS TEMPERATURE FAN SPEED AND WARNING MESSAGES) IN YOUR CD.I HAVE TO USE THIRD PARTY PROGRAMS FOR IT BUT IT IS NOT USEFULL FOR US THEY READ SOME VALUES WRONG.I BELIEV YOU ARE SOLVE THIS TWO PROBLEMS.I LIKE YOUR PRODUCT BEST REGARDS
uğraşmışsın teşekkürler benim kart şuan servisde.gelirgelmez bu bios ile deneyeceğim.ama ozaman kadar sen denemiş olursun galiba.sonucu buradan paylaşırsan sevinirim...