Bu yazımızda digital tv kartları arasında bir süredir yer almakta olan ve skystar markası adı altında kendinden sıkça söz ettiren Skystar 3 USB 2.0 digital tv kartını inceleyeceğiz.
Uzun süredir digital tv kartları, desktop ve laptop tarzı pc'lerin vazgeçilmez unsurları arasındalar, desktop pc ler için digital pcı kartlarının kolaylıkla bulunabiliyor olması, usb ürünlere nazaran daha çok tercih sebebi oluyor. Bu nedenle son kullanıcılar skystar 2 ve dengi ürünlere yöneliyorlar, ancak laptop tarzı pc ler için durum düşündüğümüz gibi değil. Laptoplar için harici usb 2.0 ürünler sınırlı marka ve modele sahipler, örnek vermek gerekirse, adından sıkça söz ettiren skyvision ve skystar 3 son kullanıcıların belki de en çok tercih ettiği marka ve modeller arasında yer almakta.
Bu inceleme de diğer ürünler elimiz de olmadığı için bir karşılaştırma yapamayacağız, amacımız skystar 3'ü sizlere bir nebze olsun tanıtmak ve sizlerle ürün hakkında kısaca bazı bilgileri paylaşmak olacak.
İlk üç resim de ürün kutusu, kutu içeriği ve daha ayrıntılı bir şekilde sahip olduğumuz tüm aksesuarları görebilmekteyiz.
Ürün kutu içeriğinden skystar 3'ün kendisi usb 2.0 bağlantımızı yapabilmemiz için bir adet usb kablo, garanti belgeleri ve kitapçıklar, ürünü çalıştırmamızı sağlayan adaptör ile yazılım cd'leri gelmekte.
Burada değişik açılardan skystar 3 'ün kendisini görüyoruz, cihazın üzerinde adaptör girişi, uydu antenimizden gelen gelen kabloların bağlantı yerleri, usb bağlantı girişi, cihazın çalışıp çalışmadığını gösteren led ve uzaktan kumandamızın algılayıcı kısmı ayrıca görülmektedir.
Kutu içeriğinden çıkan yazılım cd'si ile kolay kuruluma başlamak mümkün, ara yüz tamamen türkçe, burada ana menü sizi yönlendiriyor, kurulum gayet basit ve önceden kurulması zorunlu yazılımlar var.
Bu yazılımların doğru kurulması sonucu tüm işletim sistemlerin de "windows vista" dahil sorunsuz kullanabilmeniz mümkün.
Ürünü kullanmakta olduğum HP 2620ET model pc ile test etmeye çalıştım, resimler de prog dvb'nin tam ekran ve normal görünüm de hang isinyal seviyesin de kanalları gösterdiğini rahatlıkla görebilirsiniz.
Cihaz hakkında söylenecek aslında çok şey var;
Öncelikle belirtmek isterim, daha önce desktop pc içerisinde pcı skystar 2 kullanan bir son kullanıcıydım, şimdiler de skystar 3 ile laptop üzerinde bu deneyimi keyifle yaşıyorum.
Ürünü bu gün Sigma Electronic Ltd.' sayesin de kendi yerlerinden temin etme şansı buldum, cihazı takar takmaz kullanmış olduğunuz pc hemen cihazı buluyor ve ilgili sürücülerin kurulmasında size ürün içerisinden çıkan yazılımlar ile yardımcı oluyor.
Kolay kurulum sonucunda kanallar arası geçişlerin çok hızlı olduğunu, kullanmakta olduğum pc'yi hiç bir şekilde yavaşlatmadığını gördüm.
Görüntü kalitesini kendi gözünüzle görmenizi tavsiye etmeden geçemeyeceğim, cihaz çalıştığı süre zarfında hiç ısınmıyor diyebilirim ılık olup olmadığını bile anlamak zor.
Türksat 1C için kullandığım çanak anteni bağlayarak yaptığım deneme sonuçların da yaklaşık 200 kanalın hiç bir tarama yapmadan karşıma geldiğini ve daha önce izlemediğim bir çok kanalın da olduğunu gördüm.
120 bin frekansını üstünü görmeyenler olduğunu bir yerde okumuştum, böyle bir şeyin olmadığına şahit oldum.
Ürün pcı kart kullanmak istemeyenler ve laptop pc ler ile sorunsuz şekilde digital yayın izlemek isteyenler için ideal.
Sigma Electronic Ltd. şirketine yardımları ve ilgilendikleri için teşekkür etmek istiyorum.
Son kullanıcı satış fiyatı firmaya göre değişiyor 140 ila 160ytl arası.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
arkadaşlar ben bu karttan alsam pc için çanaktan gelen kabloyu bağlasam receiver olmadan internette yok izeyebilirmiyim kanalları.çanaktan gelen kabloyu 2 ye ayırıp diğer ucunuda salondaki tv ye bağlıcam bi problem olmaz dimi ??
Termaltake Armour+//Asus Maximus Formula//İntel Core2 Duo 3.0Ghz E8400//Zotac 8800gt 512 Mb (AMP)//Kingston Hyperx 2*1gb 800mhz//Termaltake 750W Psu//Thermalright Ultra-120 Extreme CPU Cooler//Raid0 Seagate 2*250 Gb ST3250410AS//Logitech MX3000//Philips 16xDvd Ram//22"Philips 220XW8FB Lcd Monitör//Made By "SNAKE"
arkadaşlar ben bu karttan alsam pc için çanaktan gelen kabloyu bağlasam receiver olmadan internette yok izeyebilirmiyim kanalları.çanaktan gelen kabloyu 2 ye ayırıp diğer ucunuda salondaki tv ye bağlıcam bi problem olmaz dimi ??
Kabloyu 2 ye ayırarak olmaz. Canaga ciftli LNB aparati alman gerekir, onu kullanarak oradan iki ayrı kablo çıkarman lazım.
benim sorum olacak ; şu an 2 çanak yeri var ve 1 çanak bağlı o da digitürk (D.T) 2. çanak antenine çanak taktırmak istiyorum (hotbird) soruya geçeyim.. 1-diğer çanağın kablosu taktıracağım çanak için de kullanılabilirmi yoksa o çanak için ayrı kablo mu çektirmeliyim.. 2-laptoptan başka plazma bağlantısı da yapacağımdan taktıracağım hotbird çanak antenine çift çıkışlı lnb alıp plazmadan da diğer kabloyla görüntü alabilirmiyim.. 3-laptopta s-video çıkışı var onu dvi'a çeviren bir aparatla dvi-dvi bağlasam plazmaya bu mümkünmüdür.. 4-bu skystar işinden vazgeçip bir reciver alsam taktıracağım hotbird çanağını diğer çanaktaki kabloyla çalışırmı yoksa ona da ayrı bir kablo mu gerekir..
ilk defa uydu yayını izleyeceğim biraz yazılanları okudum iyice kafam karıştı, sorularım saçma yada basit gelebilir şimdiden kusuruma bakmayın..
Beyazbuyu, Konuyla ilgili degil ama laptopun ses cıkıslarına 5+1 hoparlor mu bagladın? 5+1 ses cıkısı senin laptopa mı ozel yoksa butun laptoplarda bu sekilde baglantı kurma imkanımız var mı? Bende Acer 5920 laptop siparisi verdim daha gelmedi. Acaba bende Logitech X530 ses sistemimi laptopa 5+1 olarak baglayabilirmiyim?