Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
## SKYSTAR 3 DIGITAL TV KARTI USB 2.0 ÜRÜN İNCELEMESİ ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> ## SKYSTAR 3 DIGITAL TV KARTI USB 2.0 ÜRÜN İNCELEMESİ ## Sayfa: [1] 2 3   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
BeyazBüyü

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Mart 2008; 0:34:01 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba;

Bu yazımızda digital tv kartları arasında bir süredir yer almakta olan ve skystar markası adı altında kendinden sıkça söz ettiren Skystar 3 USB 2.0 digital tv kartını inceleyeceğiz.

Uzun süredir digital tv kartları, desktop ve laptop tarzı pc'lerin vazgeçilmez unsurları arasındalar, desktop pc ler için digital pcı kartlarının kolaylıkla bulunabiliyor olması, usb ürünlere nazaran daha çok tercih sebebi oluyor. Bu nedenle son kullanıcılar skystar 2 ve dengi ürünlere yöneliyorlar, ancak laptop tarzı pc ler için durum düşündüğümüz gibi değil. Laptoplar için harici usb 2.0 ürünler sınırlı marka ve modele sahipler, örnek vermek gerekirse, adından sıkça söz ettiren skyvision ve skystar 3 son kullanıcıların belki de en çok tercih ettiği marka ve modeller arasında yer almakta.

Bu inceleme de diğer ürünler elimiz de olmadığı için bir karşılaştırma yapamayacağız, amacımız skystar 3'ü sizlere bir nebze olsun tanıtmak ve sizlerle ürün hakkında kısaca bazı bilgileri paylaşmak olacak.
Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

İlk üç resim de ürün kutusu, kutu içeriği ve daha ayrıntılı bir şekilde sahip olduğumuz tüm aksesuarları görebilmekteyiz.

Ürün kutu içeriğinden skystar 3'ün kendisi usb 2.0 bağlantımızı yapabilmemiz için bir adet usb kablo, garanti belgeleri ve kitapçıklar, ürünü çalıştırmamızı sağlayan adaptör ile yazılım cd'leri gelmekte.

Burada değişik açılardan skystar 3 'ün kendisini görüyoruz, cihazın üzerinde adaptör girişi, uydu antenimizden gelen gelen kabloların bağlantı yerleri, usb bağlantı girişi, cihazın çalışıp çalışmadığını gösteren led ve uzaktan kumandamızın algılayıcı kısmı ayrıca görülmektedir.

Kutu içeriğinden çıkan yazılım cd'si ile kolay kuruluma başlamak mümkün, ara yüz tamamen türkçe, burada ana menü sizi yönlendiriyor, kurulum gayet basit ve önceden kurulması zorunlu yazılımlar var.

Bu yazılımların doğru kurulması sonucu tüm işletim sistemlerin de "windows vista" dahil sorunsuz kullanabilmeniz mümkün.

Ürünü kullanmakta olduğum HP 2620ET model pc ile test etmeye çalıştım, resimler de prog dvb'nin tam ekran ve normal görünüm de hang isinyal seviyesin de kanalları gösterdiğini rahatlıkla görebilirsiniz.

Cihaz hakkında söylenecek aslında çok şey var;

Öncelikle belirtmek isterim, daha önce desktop pc içerisinde pcı skystar 2 kullanan bir son kullanıcıydım, şimdiler de skystar 3 ile laptop üzerinde bu deneyimi keyifle yaşıyorum.

Ürünü bu gün Sigma Electronic Ltd.' sayesin de kendi yerlerinden temin etme şansı buldum, cihazı takar takmaz kullanmış olduğunuz pc hemen cihazı buluyor ve ilgili sürücülerin kurulmasında size ürün içerisinden çıkan yazılımlar ile yardımcı oluyor.

Kolay kurulum sonucunda kanallar arası geçişlerin çok hızlı olduğunu, kullanmakta olduğum pc'yi hiç bir şekilde yavaşlatmadığını gördüm.

Görüntü kalitesini kendi gözünüzle görmenizi tavsiye etmeden geçemeyeceğim, cihaz çalıştığı süre zarfında hiç ısınmıyor diyebilirim ılık olup olmadığını bile anlamak zor.

Türksat 1C için kullandığım çanak anteni bağlayarak yaptığım deneme sonuçların da yaklaşık 200 kanalın hiç bir tarama yapmadan karşıma geldiğini ve daha önce izlemediğim bir çok kanalın da olduğunu gördüm.

120 bin frekansını üstünü görmeyenler olduğunu bir yerde okumuştum, böyle bir şeyin olmadığına şahit oldum.

Ürün pcı kart kullanmak istemeyenler ve laptop pc ler ile sorunsuz şekilde digital yayın izlemek isteyenler için ideal.

Sigma Electronic Ltd. şirketine yardımları ve ilgilendikleri için teşekkür etmek istiyorum.

Son kullanıcı satış fiyatı firmaya göre değişiyor 140 ila 160ytl arası.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

SATILIK XBOX360 PARÇALARI

xbox360 elite
pal falcon
cydonia

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

12 Mart 2008; 0:36:52 

Eline sağlık çok detaylı ve güzel olmuş
ayrıca hayırlı olsun yeni kartın

Milli Takımlar Resmi Taraftarı
OErdem

Sisteme Gözat

12 Mart 2008; 0:37:27 

hocam elinize sağlık, son derece faydalı bir inceleme olmuş

"Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim."
M.K.ATATÜRK

lokosit

12 Mart 2008; 0:41:56 

daha güzel anlatılamazdı
elinize sağlık

O BİR ROTTWEİLER
http://www.youtube.com/watch?v=affF74twlOs
DENIZCISERKAN

12 Mart 2008; 1:22:52 

detaylı ve güzel bir inceleme olmuş
elinize sağlık...

MSI P35 NEO-F,Intel Core2Duo E8200,ATI X700,Crucial Ballistix Tracer LED 2x1 GB. DDR2 800 Ram,Seagate 80 GB HD,LG DVD Writer,LG DVD-Combo,HIGH POWER HP 460 Watt PSU,Sony 17" LCD,SkyStar 2.6D
A/Z/R/A/İ/L

12 Mart 2008; 12:59:58 

arkadaşlar ben bu karttan alsam pc için çanaktan gelen kabloyu bağlasam receiver olmadan internette yok izeyebilirmiyim kanalları.çanaktan gelen kabloyu 2 ye ayırıp diğer ucunuda salondaki tv ye bağlıcam bi problem olmaz dimi ??

Termaltake Armour+//Asus Maximus Formula//İntel Core2 Duo 3.0Ghz E8400//Zotac 8800gt 512 Mb (AMP)//Kingston Hyperx 2*1gb 800mhz//Termaltake 750W Psu//Thermalright Ultra-120 Extreme CPU Cooler//Raid0 Seagate 2*250 Gb ST3250410AS//Logitech MX3000//Philips 16xDvd Ram//22"Philips 220XW8FB Lcd Monitör//Made By "SNAKE"
unpop

12 Mart 2008; 13:43:44 

quote:

Orjinalden alıntı: A/Z/R/A/İ/L

arkadaşlar ben bu karttan alsam pc için çanaktan gelen kabloyu bağlasam receiver olmadan internette yok izeyebilirmiyim kanalları.çanaktan gelen kabloyu 2 ye ayırıp diğer ucunuda salondaki tv ye bağlıcam bi problem olmaz dimi ??

Kabloyu 2 ye ayırarak olmaz. Canaga ciftli LNB aparati alman gerekir, onu kullanarak oradan iki ayrı kablo çıkarman lazım.

A/Z/R/A/İ/L

12 Mart 2008; 13:52:59 

2 ye ayırmaktan kastım zaten o lnb ile ayıracağım izleyebilirim dimi kanalları

Termaltake Armour+//Asus Maximus Formula//İntel Core2 Duo 3.0Ghz E8400//Zotac 8800gt 512 Mb (AMP)//Kingston Hyperx 2*1gb 800mhz//Termaltake 750W Psu//Thermalright Ultra-120 Extreme CPU Cooler//Raid0 Seagate 2*250 Gb ST3250410AS//Logitech MX3000//Philips 16xDvd Ram//22"Philips 220XW8FB Lcd Monitör//Made By "SNAKE"
unpop

12 Mart 2008; 14:08:13 

quote:

Orjinalden alıntı: A/Z/R/A/İ/L

2 ye ayırmaktan kastım zaten o lnb ile ayıracağım izleyebilirim dimi kanalları

tabiki lnb ile ayrdıktan sonra problem yok, tak pcne izle

A/Z/R/A/İ/L

12 Mart 2008; 14:09:12 

eyvallah baba saol

cengaver029

12 Mart 2008; 17:38:51 

tebrikler hocam çok güzel bi inceleme bende skystar3 ün pcı olanını aldım çok güzel ne ısınma var nede sistem kasılması.

intel core2 duo e6750 @ocz platinum 2x2gb 800@1000cl5@asus 8800gt rev 2.0 @250gb x2 seagate sata2 16 ncq+500gb 7200.11 32 cache@thermalright ultra extreme 120 +silverstone 120 fan@asus kasa.+coolermaster rc 831@enermax infiniti 650w.
CEP 0535 334 63 10& 0554 359 33 65
bRaVeHeArT

12 Mart 2008; 17:43:25 

benim sorum olacak ;
şu an 2 çanak yeri var ve 1 çanak bağlı o da digitürk (D.T) 2. çanak antenine çanak taktırmak istiyorum (hotbird) soruya geçeyim..
1-diğer çanağın kablosu taktıracağım çanak için de kullanılabilirmi yoksa o çanak için ayrı kablo mu çektirmeliyim..
2-laptoptan başka plazma bağlantısı da yapacağımdan taktıracağım hotbird çanak antenine çift çıkışlı lnb alıp plazmadan da diğer kabloyla görüntü alabilirmiyim..
3-laptopta s-video çıkışı var onu dvi'a çeviren bir aparatla dvi-dvi bağlasam plazmaya bu mümkünmüdür..
4-bu skystar işinden vazgeçip bir reciver alsam taktıracağım hotbird çanağını diğer çanaktaki kabloyla çalışırmı yoksa ona da ayrı bir kablo mu gerekir..

ilk defa uydu yayını izleyeceğim biraz yazılanları okudum iyice kafam karıştı, sorularım saçma yada basit gelebilir şimdiden kusuruma bakmayın..

Teşekkürler..

horsepower

12 Mart 2008; 18:01:54 

dostum bu kart şifreli yayınları çözebiliyor mu? çözmüyorsa şifreli yayınları pc den izlemek mümkün mü değil mi ?

cchacalls

12 Mart 2008; 18:29:19 

Beyazbuyu, Konuyla ilgili degil ama laptopun ses cıkıslarına 5+1 hoparlor mu bagladın? 5+1 ses cıkısı senin laptopa mı ozel yoksa butun laptoplarda bu sekilde baglantı kurma imkanımız var mı?
Bende Acer 5920 laptop siparisi verdim daha gelmedi. Acaba bende Logitech X530 ses sistemimi laptopa 5+1 olarak baglayabilirmiyim?